Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- bitpork: 2025, zárás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
Szia,
Milyen Excel verziód van? Van Python gombod képletek menüben?
Milyen gyakran frissülnek a verziószámok?
Jelenleg nagyon sok adatban keres a képlet, miközben lehet hogy alig volt változás.
Amin el lehetne gondolkodni, hogy mondjuk az Excel megnyitásakor egy Power Query/Pivot segítségével meghatároznánk a receptekhez tartozó legutolsó verziószámot (ez egy keresési tábla lenne) és az egy FKERES/XKERES-el raknánk be a táblába. Ha szükséges menetközben kézzel lehet frissíteni keresési táblát.Az 54653-asban mutatott képlethez pár ötlet:
1) Többször használod ugyanazt a feltételt az A és B oszlopokra. Beszíneztem párszor.
A LET-et erre vezették be, ha van akkor érdemes használni. Ha nincs akkor lehet hogy jobb lenne a munkalapon ennek a képletnek az eredményét tárolni.2) A HAHIBA elhagyható, ha a SZŰRŐ-nek használod a 3. opcióját, üres esetén mit adjon vissza.
3) A SORBA.RENDEZ és EGYEDI megoldható egy lépésben is MS365-ben, elméletben gyorsabb. CSOPORTOSÍTAS.ALAP.SZERINT függvényt lehetne kipróbálni.
=CSOPORTOSÍTÁS.ALAP.SZERINT(FÜGG.HALMOZÁS(<lista>);;;0;0)
Itt valójában csak az első paramétert adjuk meg, a többit üresen hagyjuk, illetve a 0-val nem kérünk plusz mezőket.
4) Mivel a szűrőkben ugyanazon feltételeket használod ezért kipróbálhatod, hogy csak 1 db szűrőd van: SZŰRŐ(OSZLOPVÁLASZTÁS(L2:AG100000;1;4;7;10;13;16;19;22);feltétel)
Ahol a feltétel az amit az 1-es pontban említettem. Ez esetben nem szűrűnk üres értékekre. A kapott oszlopokat ez esetben egymásra kell halmoznunk, ami bonyolítja a dolgot. Ha nem kell dinamikusan csinálni, akkor ennyi:
=LET(talalatok;SZŰRŐ(<ide jön amit fentebb írtunk>);eredmeny;FÜGG.HALMOZÁS(OSZLOPVÁLASZTÁS(talalatok;1);OSZLOPVÁLASZTÁS(talalatok;2);<további oszlopok);SORBA.RENDEZ(EGYEDI(eredmeny)))üdv
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
No, amire leírtam végig is gondoltam.
SORBA.RENDEZ(EGYEDI())-vel készítettem egy gyűjtést a receptszámokról és mellé MAXHA-val kikerestem hogy melyik recepthez melyik a legnagyobb verziószám. A kérdéses tömbben soronként kerestem be fkeressel a leganagyobb verrziót, amit simán HA feltétellen ellenőríztem. Így nincs tömbkezelés, illetve csak minimális. Az fkeres azég gyors. A MAXHA pediglen védve van még egy HA(BQ="";"";MAXHA()) feltétellel, így az sem fog feleslegesen keresni ha az előszűrő miatt a 100.000 sor helyett csak néhány ezer sor van a tömbben.Köszönöm a figyelmet

föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Parfüm topik
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50