Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz Ch4os #5188 üzenetére

Egy kis makrót lefuttatva a H oszlopban megkapod egymás alatt azokat az értékeket, amiket majd a grafikonban megjeleníthetsz.
    A makró a lapod 2. sorától indul, feltételezve, hogy ott kezdődnek az adataid (1. sor a cím). Figyeli az E és F oszlopok tartalmát, és ha mindkét érték nagyobb, mint 0, elvégzi az osztást, az eredményt beírja a H oszlop következő üres sorába (a másodiktól kezdve).
    Ha a számokat tartalmazó sorok (E és F oszlopban) nem a 2. sorban kezdődnek, a makróban a sor_1=2 -nél a 2 helyett írd azt be, a For sor =2 To kezdetűnél szintén a 2 helyett.

Az adataidhoz valószínűleg van címoszlop is. A H oszlop kevesebb adatot tartalmaz, mint az E vagy F oszlop, mert az üres sorok ki vannak gyomlálva. A címoszlopot is ennek megfelelően kell alakítani. Mivel nem tudom, melyik oszlopod tartalmazza a sorok címét, a D oszlopra gondoltam. Ennek a megfelelő értékeit írattam a G oszlopba.
    A makróban a Cells(sor_1, 7) = Cells(sor, 4) -nél a 4 helyett írd be az eredeti oszlopod sorszámát. ("A" oszlop esetén ez 1, "B" oszlopnál 2, stb.).

Új hozzászólás Aktív témák