Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• slashing

senior tag

válasz firemanus82 #24545 üzenetére

Érthető csak nem kivitelzhető, az első fele még csak csak ha trükközik az ember. A lényeg a lényeg hogy képet csak rácsvonalhoz tudsz illeszteni középre nem. Középre úgy lehet betrükközni hogy valójában nem a kép lesz középen hanem a cellák körülette egy keretet alkotnak. Tehát ha van egy 5x5 cm-es képed akkor 7 sort és oszlopot beállítasz 1 cm szélességűre és magasságúra és akkor a második sor második oszlop rácsvonalához tudod illeszteni a képet ami így a 7x7-es kocka közepén fog elhelyezkedni.

Legalábbis én így oldottam meg egyszer a feladatot csak nem képpel hanem objektummal...

A második fele is kivitelezhetőség határán mozog minimum kell egy elérési út egy cellában, nekem erre a következő megoldásom van makróval (nem teljesen lesz jó neked szerintem de leírom)

A1 cellába beírom a kép nevét. dsc001

csinálok egy üres diagramot a lapon aminek beállítom a tulajdonságainál hogy kitöltés mintázattal vagy háttérképpel és magához a laphoz rendelek egy makrót:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Row = 1 And Target.Column = 1 Then
    Munka1.ChartObjects("diagram 1").Select
    ActiveChart.ChartArea.Format.Fill.UserPicture ("c:\" & Target & ".jpg")
    Target.Select
    End If

End Sub

Ami az A1-ben lévő fájl nevével kitölti a diagramm hátterét így variálható a benne megjelenő kép. Elég a nevet beírni a kiterjesztést nem kell.

Itt egy működő verzió hozzá: [link] Ami a C:\ lévő képeket be tudja tölteni a "diagrammba" ha beírjuk a nevét az A1-be.

Alt+f11 kombinációval megnyitható a vba szerkesztő ahol át lehet írni az elérési utat és target.row 1 ill column 1-et arra a sorra illetve oszlopra melyikre akarjuk.

De aztán lehet lesz más megoldás valaki mástól, nekem csak ennyire futja ebben a témában...

Új hozzászólás Aktív témák