Új hozzászólás Aktív témák

• RPZ

tag

válasz PociAti #8179 üzenetére

atala: köszi a választ!
    Nyomtattam Photoshopból, simán windowsból, ill. ami a lényeg wifin telefonról is!
    Igazából amit wifin telefonról tud a saját programjából, szerintem hivatalosan arra a minőségre képes.
    A vicc az, h. tud élénk zöldet, mint említettem, ahogy durván felhúztam az élénkség és telítettség értékeket, akkor már tudott jó színeket produkálni, ergo ki tudná adni, de a hozzá adott driver, firmware, színfordító algoritmus, akármi egy szar.

PociAti: neked is nagyon köszönöm a válszokat!
    Ez mindenképpen ontopik, mert ha a nyomtató jó ÉS ilyen moslék végeredményt generál, akkor hatalmas vészharanggal kell minden élő emberrel tudatni, h. ez egy szövegnyomtató, bárki aki 70-80k-t kiad egy ilyenre az csúnyán csalódni fog!

Vadi új nyomtató, minden képpel botrányos minőséget produkál. Lehet, h. a nagyi azt mondaná rá, h. jajdejó, de a másik kép amihez viszonyítok az ég és föld ehhez képest. Arról nem mondanám meg, h. nem laborban készült!
    Ráadásul az egy filléres Canon mg5700-as szériás nyomtatóval lett elkészítve, utángyártott (!) tintával. Az nemhogy harmadennyibe került, de még patronos megoldás létére így is olcsóbb az utángyártott, de zseniális minőségű tinta hozzá, mint ehhez az inktank-es megoldáshoz!
    Ebből következőleg az sem jó érv, h. fotókhoz 110-150k-s fotónyomtatót kell venni!

Azért írtam ide, h esetlegesen ki lehessen zárni vmi user errort. De nem tudom mit lehetne elrontani.
    Felraktam az eggyel régebbi drivert az új helyett, mert az új egy butított valami! A régiben voltak színtér kezelési opciók is. Ott pl. beállítottam adobe RGB-t, és úgy sem jó.
    De ott kezdődik, h. ha wifin a saját programjából nem tudok telefonról jót nyomtatni, akkor fölösleges is a pc-s beállításokon gondolkozni, mert egyszerűen szar a nyomtató.
    Két oldalas matt 120 gr-os papírra nyomtatva érdekes, tudott fekete színt rakni ahová kell.

3 lehetőség van:
    - A saját prémium papírjára a driverében található színleképzéssel csak moslékot tud előállítani, és másik papírral esetleg jó lenne. De ez egy vicc!
    - A nyomtató "jó" és soha nem szánták arra, h. elfogadható minőséget tudjon produkálni. (De akkor miért tud szép élénk színeket a telítettség, élékség növelésével?) Lehet, f. fotópapíron nem használja a pigment feketét, csak a 3 dye tintás színt és ezért ilyen?
    - Hibás a nyomtató. Valahogy mintha annyi lenne a probléma, h. kékes színegyensúly eltolódás van. Valamilyen színtér leképzési probléma.

Az Epsont tudom még hívni, h. mit szólnak hozzá.
    Ha ez a rendeltetésszerű minősége, akkor a terméket ki kellene vonni a piacról. Jól sejtem, h. a 14 napos elállási lehetőséggel nem tudok megszabadulni tőle ilyen minőségbeli probléma miatt?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés