Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Karel666

tag

válasz kpykpy #52505 üzenetére

Szia! Nekem is volt ilyen erősítőm, ezért is szólnék hozzá. Igaz nem ismerem a rendszered többi részét(hangfalak, hangfalkábelek) és nem is vagyok nagy guru benne. Én úgy olvastam, hogy zenehallgatásnál át kell váltani egy másik beállításra(ami alap, nincs benne késleltetés, eq stb. - ez yamaha-nál pattern néven van, pio-nál már nem tudom.) Csak pc-ről rossz a sztereó vagy BD-ről is?
    Másik, nem tudom használsz e banándugót, mert nálam az is tönkre vágta a hangot, főleg nagyobb hangerőn. Egyébként a pio lx55-nek jó a mozija és van némi sztereója is, de helyén kell kezelni a dolgokat.
    Harmadik gond lehet a szoba akusztikája, nálam is ez a fő probléma. Teljesen megvagyok elégedve az s905x + libreelec lejátszóval, csak ez nem tud eq-ni, és az erősítők nagyrésze kezdetleges bemérő rendszerrel rendelkezik. Nálam hatalmas kiemelések vannak, s szeretném rendbe tenni. Neked nem kell rá költened, mert már megvan a PC.
    REW+ EQ APO a te programod. Én még csak most fogom tanulni, de a házimozi haladó szinten topicban VoidXs nagy guru benne, biztosan segít. Én nem ártana visszaolvasgatni sem ugyanott.
    [link]

Eddig nekem kétes érzéseim vannak a htpc-vel, mert még a képet sem tudtam rendesen beállítani, nem a színt, hanem valahogy kicsit oldalra el van csúszva a kép. Egyik oldalt lelóg picit, a másikon meg van 1cm fekete csík a tv-n...... :) de majd lesz valahogy

• Patice

nagyúr

válasz kpykpy #52505 üzenetére

Ha a vas és a HDMI csatlakozás változatlan, akkor csak a szoftveres próbálkozás lehetséges,

Én első körben telepítenék a gépre a meglévő OP rendszer mellé egy másikat, kimondottan zenére.
    Pl. Daphile, vagy egy második Windows-t optimalizálva és erre egy zenei lejátszó programot rakni (JRiver, Roon, bár ezek fizetősek). JRiver-t a jelenlegi OP rendszeredre is felrakhatsz, van ingyenes kipróbálási időszak, ahogy a Roon-nál is.

Ha egy "kis" hardveres kiegészítés mehet, akkor ajánlanék egy "zenei" USB kártyát (pl. Paul Pang V2, V3/V4, Bodor-féle, Menyus-féle könnyen elérhető itthon is) és egy külsőleg tápolt USB--> SPDIF átalakítót, amivel utána koax kábellel tudnád az erősítőbe vezetni a hangot. Így ki tudnád kerülni a HDMI-t és az azzal járó (nagy valószínűséggel) óriási jittert.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés