Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
"Ez kép esetén nem olyan szembetűnő, mint mondjuk hangnál, de ugye minél feljebb megyünk minőségben, annál jobban számít minden kis apróság."
Miről is beszélünk? Veszteségmentes nagy felbontású és mintavételezésű pl. FLAC? Mert ugye minőségről mp3 esetén nincs értelme beszélni...
Viszont ezeket nem lehet kétféle képpen dekódolni (kitömöríteni), épp ezért veszteségmentes. Egyéb interpolációk és "minőségjavítások" épp eltorzítják az eredeti jelet ill. olyan összetevők kerülnek bele, amik bőven a hallható határ felett vannak (és nem is feltétlen volt benne az eredetiben sem).... A jitter az amivel számolni kell és itt kell a gyors processzor és/vagy az optimizált (kiherélt) OS.
Nagyjából a képre is ez igaz, ha nem kell skálázni, natív felbontás megy ki, abban az esetben legjobb a képminőség, ha hozzá sem nyúl semmi (hacsak nincs elcseszve alapból az eredeti BD, de ilyet még nem láttam).
-
Melorin
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Ezt most jól összefoglaltad

Amúgy igazat adok nektek is, csak nekem nem voltak akkora elvárásaim, amit az is bizonyít, hogy csak egy J1900-as cerkával fogom használni a HTPC-t, nem egy i3-al vagy valami hasonló medveölővel

Szóval ezért gondolom úgy, hogy nekem mehet 0-24-ig a háttérben a torrent+filemegosztás, mert se ventim nem lesz a gépben, és 10W TDP a proci. Ennél egy dedikált NAS sem fogyaszt kevesebbet és nem halkabb.
RAID sem kell nekem pl.Ha pedig jobban ráakarok gyúrni a hangminőségre, feltolok egy pendrive-ra valami olyan OS-t ami kifejezetten zenelejátszásra van kihegyezve, és csókolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bundle topik
- World of Warships
- Energiaital topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Battlefield 6
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest