Új hozzászólás Aktív témák

• Bitlisz

aktív tag

válasz zsola32 #8582 üzenetére

Én most állok át win7+xbmc-re (a régi HTPC+szervert elkülönítem, mivel hangos volt a 7db HDD, ráadásul több is kéne bele :) )
    ZOTAC ZBOX HD-ND02
    +2x 2GB DDR3 RAM (ebből 512 megy a vga-ra)
    +40GB Intel X25-V SSD (igen, ez lehet túlzás, de halk, és nem melegszik, és sebességben is sokat dobhat rajta)
    +Hama MCE Remote, ilyen:
    Szinte minden ok vele egyből (talán egyedül az infó gomb nem műxik, de megoldható, viszont tudja ébreszteni alvásból a gépet), de van ennél jobb is. Ezt a távírcsit ajánlom xbmc-re: HA-IR01SV, mert ez valódi MCE távircsi, nem billentyűkombinációkat küld (ha még lehet szerezni)
    Bár nálam elmegy a másik is, úgyis a Harmony fogja átvenni a szerepét.

Előbb a linuxot (XBMC Live usb-ről) próbáltam, majd a win7 ultimate xbmc-vel.
    Azt kell hogy mondjam, a win7-es nyert. Azon alapból megy minden (még a HD MOV-jaim is), míg linux alatt több szegelés kell neki (nálam a többcsatornás hangnál keveri a csatornákat), és eddigi tapasztalatok alapján jobb ha csak az XBMC megy a grafikus felület helyett (X elindítása helyett, kb mint a live)
    Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos).

Az új szerver meg egy sima atom procis lap 2x2gb ram + nagy ház passzív táppal (120W PicoPSU), meg a 4portos SATA-RAID kártya (majd bepróbálok egy másodiknak egy ilyen 2portos PCI flex riser témát is, de lehet nem megy...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés