Új hozzászólás Aktív témák

• VincentVega!

csendes tag

Sziasztok!

Elég sokáig visszaolvastam, és szeretném megköszönni a sok infót meg tanácsot amit itt olvastam. Van két régebbi PC-m amiből szeretnék én is egy HTPC-t gyártani. A ház kiválasztása okozta a legnagyobb problemet, de végül az is meglett. Azt hiszem ez a konfig elegendő lenne HD film nézés/internetezés/esetleg játék kategóriákban:

ASUS P5B-VM mATX alaplap (ez van, ha nem muszály nem vennék újat)
    Intel Pentium Dual Core E2200 2.2GHz
    Gyári Intel proci hűtő egyelőre de aztán lecserélném erre:
    Scythe "SHURIKEN" 3Heat Pipes CPU Cooler
    2 x 1 GB Kingston DDRII memória
    SAPPHIRE HD 4550 512MB DDR3 PCI-E 1G HM HDMI low profile fanless
    Pioneer DVD-RW DVR-110 (ez van egyelőre, amíg a Blu-Ray meghajtók végre jobb áron lesznek)
    Silverstone Milo ML01B-R ebben táp is van de sajna nem szabvány méret, ha ehelyett tudnátok ajánlani egy hasonló tulajdonságokkal ellátott, de nem spéci tápos házat akkor még egy passzív tápot is beszereznék majd, hogy minél csendesebb legyen.
    Samsung 500 GB SATA + Seagate 250 GB SATA vinyók (egyelőre, az ML01-be csak 1 vinyó fér hivatalosan, de ahogy láttam egy kis moddinggal simán egymás fölött el lenne 2 is)
    SMC 10/100 Mbit lan (mert a gép netmegosztó "routerként" is üzemelni fog)
    B-Tech USB Bluetooth kulcs :B
    Logitech EX100 vezetéknélküli billentyűzet és egér
    iMON 2.4G LT távirányító

Mindez egy HD-Ready 82 cm-es LG LCD-re lesz rákötve.

A ház témában várom az ötleteket, és a konfiggal kapcsolatban érdekelne a véleményetek.

Kis kalkuláció:
    Alaplap: 16400 Ft
    Processzor: 14700 Ft
    Memória: 7200 Ft
    VGA: 10900 Ft
    DVD-RW: 4000 Ft
    Ház+Táp: 38400 Ft
    Vinyók: kb. 10000 Ft
    LAN: kb. 1500 Ft
    Bill+Egér: 5500 Ft
    Távkapcs: 17300 Ft

Összesen: 125900 Ft (amíg 20% az áfa :((( )

Azért elég sokminden megvan már hozzá, de így hogy a válság gyűrűzik, talán év végéig össze tudom rakni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés