Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelna91

senior tag

Sziasztok ismét!

Van egy Samsung tévém és egy Samsung Q70R atmosos hangprojektorom, viszont máig nem tudtam Atmos hangot kicsikarni belőle. Legalábbis szerintem. Ti. a Q70R elvileg kiírja, hogy "Atmos", ha olyan adatfolyamot kap, márpedig még sosem írta ki, pedig néztem ilyen filmeket, és a windowsban is úgy van beállítva, hogy "a térbeli hang formátuma Dolby Atmos for Home Theatre".

Mondjuk nem tudom, hogy mennyire hallanám a különbséget, de ha már tudja dekódolni, akkor mégiscsak szeretném kihasználni. Most felfedeztem, hogy mi lehet talán a hiba. Úgy van bekötve, hogy a PC-ből megy a HDMI a hangprojektorba, és onnan HDMI-ARC a tévébe. A windows hangeszközként a tévét tünteti fel. Ebből azt gondolom, hogy a TV végez minden feldolgozást, és a HDMI-ARC-on visszaküldi a hangot a soundbarnak. És a tévének támogatnia kéne az Atmost, hogy ez így működjön. Jól gondolom?

A TV, mint hangeszköz tulajdonságait megnyitva a windowsban, a "támogatott formátumok" fülön a "kódolt formátumok" felsorolásban ezek vannak:
    DTS Audio
    Dolby Digital Plus
    DTS-HD
    Dolby TrueHD
    Dolby Digital

És Atmos nincs. Szóval a tévém nem támogatja az Atmos dekódolást, így nem tudja elküldeni a hangprojektornak, ami így tehát nem Atmos jelet kap? Hanem mit, hogyha az adatfolyamban az van? Van vmi nem objektumalapú backupadatfolyam az Atmos hangsávban?
    Egyébként ezzel a felállással szoktam tapasztalni egy furcsa recsegést, amikor elindítok egy filmet vagy zenét, de csak az induláskor reccsen egyet a Q70R. Ha a "térbeli hang" nem Atmos for Home Theatre-re van állítva, hanem bármi másra (pl. 5.1, 7.1), akkor nincs reccsenés.

Új hozzászólás Aktív témák