Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok ismét!
Van egy Samsung tévém és egy Samsung Q70R atmosos hangprojektorom, viszont máig nem tudtam Atmos hangot kicsikarni belőle. Legalábbis szerintem. Ti. a Q70R elvileg kiírja, hogy "Atmos", ha olyan adatfolyamot kap, márpedig még sosem írta ki, pedig néztem ilyen filmeket, és a windowsban is úgy van beállítva, hogy "a térbeli hang formátuma Dolby Atmos for Home Theatre".
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire hallanám a különbséget, de ha már tudja dekódolni, akkor mégiscsak szeretném kihasználni. Most felfedeztem, hogy mi lehet talán a hiba. Úgy van bekötve, hogy a PC-ből megy a HDMI a hangprojektorba, és onnan HDMI-ARC a tévébe. A windows hangeszközként a tévét tünteti fel. Ebből azt gondolom, hogy a TV végez minden feldolgozást, és a HDMI-ARC-on visszaküldi a hangot a soundbarnak. És a tévének támogatnia kéne az Atmost, hogy ez így működjön. Jól gondolom?A TV, mint hangeszköz tulajdonságait megnyitva a windowsban, a "támogatott formátumok" fülön a "kódolt formátumok" felsorolásban ezek vannak:
DTS Audio
Dolby Digital Plus
DTS-HD
Dolby TrueHD
Dolby DigitalÉs Atmos nincs. Szóval a tévém nem támogatja az Atmos dekódolást, így nem tudja elküldeni a hangprojektornak, ami így tehát nem Atmos jelet kap? Hanem mit, hogyha az adatfolyamban az van? Van vmi nem objektumalapú backupadatfolyam az Atmos hangsávban?
Egyébként ezzel a felállással szoktam tapasztalni egy furcsa recsegést, amikor elindítok egy filmet vagy zenét, de csak az induláskor reccsen egyet a Q70R. Ha a "térbeli hang" nem Atmos for Home Theatre-re van állítva, hanem bármi másra (pl. 5.1, 7.1), akkor nincs reccsenés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby rádiós topik
- Milyen házat vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest