Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45036) Munkas válasza gabranek (#45034) üzenetére


Munkas
aktív tag

Az srv kontrollt én úgy csináltam, hogy joy előre-hátra a gáz, jobbra balra a fordulás, de a Z tengely (csavarás) is benne maradt másodikként. Ahogy a jobb-bal is ha a fúvókák mennek, akkor is könnyen talpra lehessen állítani. Amúgy kis kontrollert tettem ezekre, mert kis g környeztben jobb repkedni.
Én is sokat próbálgattam, és arra jöttem rá, hogy nem kell mindent a hotasra tenni. Hiába van rajta sok gomb, hagyd a fenébe, ott a billentyűzet, sokkal rugalmasabb és könnyebb megtanulni.
Turret módban szoktam használni az srv-t (fenti kioszátssal meg rover módban, ha ugrálni/repkedni kell). A joy-on van turret normál irányokban (nyilván a target, shoot és scan is), a rovert meg másik kézzel mozgatom alatta egy időben ADWS gombokkal (mint a hajókat). Kézifék a space, a boost meg a bal ctrl (mivel bal kezes vagyok).
A kétkezes irányítás miatt könnyen szétválik fejben, hogy mellyikkel mit csinálok. Könnyen beljöttem, hogy pl. lövöldözés közben fedezékbe húzódok, miközben visszalövök.
A hajó esetén a csak előre és csak hátra szerintem nem jó megközelítés, mert egy csatában is folyamatos az átmenet. Tedd a hotasra a két végpotnot (max előre, mex hátra) azt jól van. De én ezt is billentyűre tettem: F1-től F8-ig, a space meg a 0. És maradt a fokozatmentes WSX is. De nem nagyon kell a finommozgatás. Nekem jobban bejött (ha ritkán kell), hogy két Fx gomot nyomkodok felváltva.
Gondoltam, hogy a régi joy-t bekonfigolom gázadásra mint a profik, de így is elég jó mozgok, csak összezavarna. Meg annyira nem vonz már a dogfight sem.
Épp most csináltam egy AFK fajót (majd ha rászánom magam erről is írok egy kicsit), hogy éjszakánként felúzza a combat rangomat, mert 1000 hajó és 500 bogár kilövése után ezt a részt már unalmasnak és feleslegesnek találom.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.