Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
orientcx
őstag
válasz
kiskuplung #21247 üzenetére
Hát te aztán tudsz érvelni az open mellett
-
duvi
nagyúr
Hölgyek és urak!
Elkészültem az Új Téma összefoglalóval.
Az elhangzott vélemények alapján új grafikai dizájnt készítettem és bent hagytam a rövid bemutatót. Mostantól tematikusan lesz frissítve minden téma, illetve igény esetén bővíthetjük is a témaköröket.
Mindenkinek jó olvasgatást kívánok! -
kiskuplung
őstag
+1 a solo-mód elleneseknek, olyan tekintetben, hogy ha ez tényleg úgy működik, ahogy írjátok...
Amúgy meg értetlenül állok a kijelentések előtt, hogy nem lehet más játékosokkal találkozni. Mivel sokan kamionoznak, és ugyanazt az adatbázist használjuk, én rendszeresen futok össze más országbeliekkel a kereskedelmi csomópontokban.
Néha összejön egy kis chat is.Az eddigi legjobb élményem is alapvetően negatív volt, mégis viccesen jött ki.
Rábukkantam egy Fuelum nevű rendszerre, amiről azt írták, hogy a Fuel Rats otthona, nosza, fel is kerekedtem a kis T6-osommal, csurig rakodva, plusz 4 tonnányi teát kellett még küldetésként odavinni.SC-ben száguldva egyszer csak interdiction. Mint kiderült, egy Imperial Cutterrel campelő játékos volt, aki szó nélkül szétlőtt.
Sebaj, visszamegyek újra. Megint ott van, ezért még SC-ben ráírok, hogy mi a helyzet, élvezi-e a játékot. Erre visszaír, hogy nagyon, és már jön is az interdictiont, amit esélytelen kikerülnöm. Azonnal szitává lő.Respawn (közben már olyan 5-6 milliót buktam ezzel az egésszel, mikor még csak 1-1,5 milliókat csináltam óránként).
Vettem egy alap Eaglet, felszereltem annyira hogy beleférjen az a nyamvadt tea, és spuri vissza.Mondanom se kell, a srác még mindig ott campel. Ráírok, megint kiszed.
És akkor elkezdtünk beszélgetni:
Ezek után újra szétlő.
Már nagyon várom, hogy egyszer összefussak vele, olyan 200-300 játékóra múlva
-
Birki
tag
Sziasztok!
Kb. egy hete vettem meg a játékot a Horizons kiegészítővel.
Leírnám a tapasztalatomat.- Bevezetőben lévő segítség nélkül nem érdemes nekikezdeni a játéknak. Köszönet érte mindenkinek!
- A letöbb időt az irányítás és egyéb billentyűzetbeállításokkal töltöttem. Új szituációban újra kellett gondolni, állítani.
- Sajnos többször belefutottam abba a hibába, hogy küldetés felvétele előtt nem terveztettem útvonalat, teli raktérrel. Az lett az eredmény, hogy túl messze volt a következő rendszer, az aktuálisban pedig nem tudtam üzemanyagot venni. Így sem előre, sem hátra.
Most már figyelek erre, de elkezdtem ásványokat gyűjteni a bolygókon, hogy megnövelhessem az alap ugrótávot.
- Ami nekem nagyon hiányzik, az egy energia menedzsment összefoglaló.
Milyen felszerelés, milyen prioritással mit eredményez harci, vagy egyéb helyzetekben.Én később fejvadászatból szeretnék megélni a játékban, addig viszont szigorúan törvényes úton próbálok Credit-hez jutni. Pillanatnyilag ez csak küldetéseket jelent, szóval lassan megy
Tényleg komoly türelem kell... -
orientcx
őstag
válasz
grHawk #21242 üzenetére
Félre ne értsd, semmi sértődés(ilyenre egy morál nélküli Fed bugris genetikailag amúgy sem lenne képes
). Csak kicsit elszomorít, amikor nem lehet értelmes vitát folytatni. Pedig ez nem is lenne egy olyan bonyolult témakör, csak egy kicsit tudni kéne a másik fejével gondolkodni. Na de mindegy, játsszunk, és közben vigyorogjunk(egy Assault shipben ülve ez nem is lehet másképp
)
-
törölt tag
válasz
orientcx #21241 üzenetére
"Ja, csak még annyit, hogy sokan folyvást temetik a játékot(most épp azért, mert nem csinálnak belőle EVE-t)"
Ugyan, mindig azok a hangosak akiknek nem tetszik valami. Játszottam én másik nagyon komoly, sokkal kisebb össz játékos számú, de hiánypótló rétegjátékkal, ott is ez ment. Nem mondom azt, hogy sokszor nincs igazság a bírálatokban, de az főleg mindig egy csoport egyéni ízlésvilágához közelít. Viszont amíg ebben a sajátságos státuszban van a játék, valamint van némi fejlesztői aktivitás, addig az ED élni és virulni fog bármi történjék. Minimum az SC megjelenéséig, ami még jó pár év.
-
Cooper911
senior tag
válasz
grHawk #21240 üzenetére
Jó, a második mondat kicsit erős lett, de az elsőt komolyan gondoltam.
Hajónapló 3302. Jan. 25. Merope 5C
Nehéz a dinnyeszedők élete, sok dinnyét összeszedtünk már, de még mindig nem sikerül elérni a kitüzőtt célt.
Kiváncsi vagyok a professzor hogyan vizsgál meg százezer ilyen tököt. De tökmindegy, amig ilyen jól fizetnek érte, mi rendületlenül hordjuk neki. De lassan már nem lehet bemenni az állomásra a sok dinnyétől. Vagy töktől? Lehet, hogy már zöldségeket beszélek... -
grHawk
aktív tag
válasz
orientcx #21241 üzenetére
Tudom, hogy genyón hangzott amit írtam, de csupán a véleményemet szerettem volna tisztázni az ügyben, remélem nincs harag
Ettől függetlenül itt te is és én is csak egy fórumozó vagyunk, akik ugyanazzal a játékkal játszanak.
Sejtettem, hogy túl gonosz hangvételűre vettem a figurát, ezért bocsi
-
orientcx
őstag
válasz
grHawk #21234 üzenetére
"Tényleg nem megsérteni akarok ezzel bárkit is"
-
Ezek után már tényleg kíváncsivá tettél, milyen az, amikor tényleg meg is akarsz sérteni valakit.
Mindenesetre sokadszorra bizonyosodik be, hogy bizonyos témákban egyszerűen nem lehet értelmes vitát folytatni(ilyen ez a szóló játék, vagy pl SSL témakör). Folyamatosan csak elbeszélünk egymás mellett. És ahogy az SSL mókában már a névválasztásnál is iszonyat sértődések generálódtak akár egy apró, még csak kritikának sem nevezhető megjegyzés nyomán, nem is beszélve a későbbi öri-harikról, úgy itt most szóló ügyben is ez a helyzet. Az érvek egyszerűen nem működnek. És mivel az általam eddig leírtaknál világosabban már nem tudok fogalmazni, ezennel én ezt a vitát inkább feladom. Leszek olyan bátor, hogy elviseljem a gyávaság bélyegét
-
Ja, csak még annyit, hogy sokan folyvást temetik a játékot(most épp azért, mert nem csinálnak belőle EVE-t), de valahogy mégiscsak elsóztak belőle egy-két darabot(messze a várakozások felett)
És ha már itt tarunk, az én játékélményem szóló módban is köszöni szépen, remekül van ebben a "kiüresedett" világban, és még csak nem is szégyenlem magam emiatt....
-
törölt tag
válasz
rtitusz #21235 üzenetére
Na igen, főbe is lőném magam pár hét-hónap adatának elvesztése után. Soha nem mentem solo-ban, de hogy nem fogok belépni a power rendszerbe open-ben az holt biztos, ha csak ki nem pukkanok valahol útközben. Nem is a credit érték a sok, hanem az eszmei
Tegnap az ugrás végén két csillag közé érkeztem azt sem tudtam hirtelen merre forduljak olyan közel volt a kettő. Pedig csak ez a kezdet kezdete, de megizzadtam
-
rtitusz
őstag
válasz
Agaba72 #21224 üzenetére
Én rendszeresen váltok Solo és Open közöt, és több oka is van.
1.) Csak Solo-ban lehet Alt+F10-el 8K felbontású ultra screenshotot csinálni.
2.) Outposton az egyetlen Medium padra leszállt delikvens elment cigizni/retyóra/vacsizni, stb. és nem lépett ki a játékból. Kizárt, hogy addig malmozzak, míg visszajön.
3.) Bounty Hunt CG. Openben nincs egy szál préda se a RES-ben, mert a 20 bent lévő játékos minden kalózt seperc alatt kiűz onnan.
4.) 200 milliónyi felfedezési adattal hazafelé semmi kedvem nem volt valami gyökér unatkozó Anacondás játékossal szétlövetni magam a fegyvertelen felfedező Asp-omban.
Egyszerűen arra lenne szükség, hogy a Solo ne legyen semmilyen hatással a BGS-re, és a PowerPlay csak Openből legyen elérhető. Ennyi.
-
grHawk
aktív tag
válasz
#14955008 #21229 üzenetére
Szerintem nem is kell. Ami változást orvosolnék, ha lenne egy diktátoroknak készített speciális varázspálcám:
- Solo módot kilőném.
- PG módot kilőném.
- Ezt a kamu frakciókat ajnározó Powerplayt kilőném.
- Klán rendszert pakolnék a játékba. Azon felül Szövetség rendszert, ami a Klánokat szedné egy kalap alá. Azon felül lennének a most ismert legnagyobb birodalmak.
- Ahhoz, hogy egy ilyen klán megvesse a lábát egy rendszerben, hasonló módon kéne dolgozni érte, mint mi most a háttér szimulációval. Az állomásokat - iszonyatosan nehezen, - de "elpusztíthatóvá" tenném, de nem a sima lövöldözgetjük dologgal, hanem küldetéseken keresztül, pl. NEM felrobbanna az állomás, hanem egyszerűen használhatatlan lenne, hosszú heteken át, egy kirobbantott lázadás miatt, járvány miatt, technikai szabotázs miatt, mindegy kilehet találni dolgokat. A Klán/Szövetség birtokolt területein a játékosok bónuszokkal rendelkeznének (5-10% kedvezmény, ingyen javítás, ritkább küldetések, stb...)
- A Klán/Szövetség uralta rendszerben szabadon lelőhető lenne minden 'a területekért folyó harcban résztvevő' játékos, npc, pontosan úgy, ahogyan most a Powerplayben.
- Az állomásokon a gazdaságot szabályozni lehetne, pl. megtilthatnánk, hogy Palládiumot hozzanak be, mert lehet, hogy épp rontaná a gazdasági mutatókat, vagy csak a hosszútávú érdekeinket.
- A rendszerben meghatározható lenne, hogy a bountyért fizessen az állomás vagy ne. (ez szintén a háttérszim. miatt)
- És most jön a csavar: aki nem akar részt venni a globális területekért folyó háborúban, az nem teszi. Ugyan úgy, ahogyan most a Powerplayben. Mivel, ha ez szükséges a gazdaságot és a bountyt is lehetne korlátozni, nem tudnak független játékosok undermineolni.
- De még ott a kérdés, hogy mi van akkor, ha Conflict Zoneban az ellenség oldalát választja, egy éppen folyó háborúban függetlenként. Akkor az oldal választástól számított X ideig ugyanolyan "ölhető" résztvevője lesz a háborúnak.Így lenne egy PvP/PvE kevert endgame tartalom, de a független játékosoknak is ott a lehetőség függetlennek maradni. Persze ez sosem fog megtörténni, de jó elképzelni
Meg amúgy is, ilyen varázspálca nem létezik, és azt hiszem jobb, ha nem az én kezembe adnák
-
BandiT85
aktív tag
Én pl soha nem toltam Soloban, pusztán azért, mert gondoltam akkora az univerzum hogy úgyse nagyon fogok találkozni senkivel, és így is lett. Kb 200 óra játék után mindössze kétszer léptem interakcióba játékossal, egyszer egy HazResben megmutatta egy jófej játékos, hogy lehet ám egy Konda PP-jét is lőni, illetve valakit megkérdeztem Robigonál hogy mi a fenéért nem enged leszállni...Ami azóta se megy...
X3-ban pont azt hiányoltam hogy nincs senki, itt van, csak túl nagy minden és túl kevesen vagyunk. Nem egy Fifa na...
-
kiskuplung
őstag
Én karácsonyra kaptam egyet, és 28-án már ment is vissza garanciába, mert ezt csinálta (írtam is a srácnak kommenben
)
[link]Azóta várok az Iponra.
Ha valami gond lenne, akkor jól szétszedem, és bezsírozom, ui. tele a net panaszokkal, és fixekkel. Az a 2%-os ráta elég görögös statisztika lehet
-
grHawk
aktív tag
Alátámasztom az előttem szóló szavait, tapasztaltam, több ismerősem, régi gaminges haverok azért nem vették meg az elitet, mert tudják, hogy nem az online játékos a célközönség. A bajuk igazából csak annyi, hogy túl sokat olvastak utána, és mindenhonnan ömlik a sírás emiatt, a Frontier mégis magasról tesz rá.
Az áthidaló véleményem az a dologgal kapcsolatban, hogy a Frontier nem áll olyan jól anyagilag, hogy folytathassa ezt a magatartását. A játékosok egy idő után megfogják elégelni az olyan olcsó trükköket, mint a Horizons (jómagam is bedőltem neki, nem tagadom, azóta le se szálltam bolygófelszínre, miután kipróbáltam mindent, abban az egy kemény órában). Ahogy megjelennek a riválisok (nem, nem a Star Citizenre gondolok) rögtön észbe kell kapjanak, különben ez a játék nem éri majd meg a 4. szezonját. Én azért játszom még vele, mert megpróbálom lekötni sci-fi játékkal tölteni kívánt időmet, míg nem jön egy méltóbb. Az Elite teremtett egy hatalmas, könnyen megunható, üres óriási játszóteret, amit a játékosok megtudnának tölteni kreativitásukkal és jellemükből adódóan ÉLETTEL. Ezt az időt is, amit még az Elitettel töltök megpróbálom az SSL hasznára fordítani természetesen Openben, mert úgy érzem ez a minimum, amit visszaadhatok, amennyit már a közösség adott nekem (információk, segítség), és tartozom ennyivel a többi játékosnak, hogy nem Soloban bekkelem ki a valódi veszélyeket, hanem igenis állok elébe, úgy kezdetben a Sideyval, mint most a Corvettel. Nélkülem egyel kevesebb lenne, ahogy jelenleg a Solo mellett felszólaltakkal kevesebb most. Ti is részesei vagytok a játék univerzumának, és ez igenis kétoldalú dolog. És tényleg ne haragudjatok, abszolút nem akarok megsérteni senkit, de a véleményemhez tartozik, hogy a Soloban való játékot egy bizonyos szintű gyávaságnak tartom. Ezt pedig kár leplezni olyan dolgokkal, hogy a troll playerek miatt van, mivel a kezdetektől fogva Openben játszok, immár 550 órája és ilyen kifejezetten troll brigáddal még csak egy CG alkalmával találkoztam, ahol csapatosan elfenekeltük a kemény legényeket, és olyan játék élménnyel egyik PvE tevékenység sem tudott még gazdagítani. Legyünk őszinték, és legalább ismerjük be, hogy nem merünk kockáztatni. Hallottam már ilyet is, ezt legalább meg lehet érteni. Ettől még káros a játékra nézve. De mindenkinek saját dolga eldönteni, főleg, hogy mostanra már kiderült az FDevtől, hogy nem a magamfajta játékos a célközönség. -
Agaba72
csendes tag
válasz
Cooper911 #21226 üzenetére
Azért lenne több játékos, mert "értelmet nyer a játékosok által generált tartalom". Ha valaminek nincs értelme, azt nem nagyon csinálják az emberek, ha van értelem akkor sokkal inkább csinálják. Emiatt miért lenne több játékos??
1, nem mennének el a régiek mert lenne céljuk tovább játszani
2, mivel ezáltal egy plusz (játékosok által generált tartalom) lenne a játékban, logikus azt feltételezni, hogy ez a plusz behozna jó néhány új játékost is.
Több régi marad+ több új jön = több játékos.
Szerintem egy ilyen változás után, a kretén játékosokat kirostálná a közösség..........most miért is induljon neki egy "igazság bajnokai" 4 fős wingel ha jó esély van arra, hogy emberünk "bemenekül" a solo módba egy időre, ha jön a megtorlás? El sem indulnak.........de solo nélkül a "kreténekre" gyorsan zord idők jönnének, akikre vadásznak a komolyabb klánok is, már csak azért is. -
Cooper911
senior tag
válasz
Agaba72 #21217 üzenetére
Érdekes amit írsz. De szerintem csak az hozna áttörő eredményt, ha teljesen megszünne a solo mód.
Azért találkozol kevés játékossal a játékosok nagy része soloban játszik. (Meg mert qrva bagy a galaxis)
De miért játszik soloban? Kezdetben mert még tapasztalatlan és fél. Később meg a kretén játékosok miatt. Akik lelövik az üres sidewindert figyelmeztetés nélkül leszállás közben, akik a CG-re igyekvő embereket lövik a fullos Anacondájukkal. Persze lehet mondani, hogy akkor a player menjen wingbe és páholják el az ilyen csírákat, de sok olyan embert ismerek aki nem akar másokkal játszani és a sokadik ilyen csíra után úgy ott hagyná az egész játékot csak úgy zuhog.
Az Elite anno alapvetően solo játékmenetet kínált. Az, hogy most már lehet wingben/klánban nyomni, alapkövetelmény és sokat dob a játékélményen. De nem biztos, hogy ezt rá kéne erőltetni mindenkire.Az pedig külön zsenialitása a játéknak, hogy az ilyen soloban nyomuló emberkék mégis tudják egy kicsit befolyásolni az egész galaxis sorsát (CG, Powerplay)
-
Agaba72
csendes tag
Szerintem nem is kéne szét választani. (túl nagy meló, befektetés lenne?) Elég lenne ha korlátoznák, mondjuk úgy, hogy két hetente kétszer válthat egy játékos, tehát tényleg csak akkor használnák.........mitumoén mikor de már alkalmatlan lenne a játékosok által generált helyzetek kikerülésére (csalásra na ). Azért kétszer, hogy tévedés, félrekattintás esetén, legyen "visszaút".
Lehet, hogy eltúlzom de solo leválasztása idővel a hálózati megoldási problémát is orvosolná.
Hogyan?
Röviden: solo leválasztva>>> értelmet nyer a játékosok által generált tartalom>>> több játékos>>>> érdekesebbé, élőbbé válik az ED világa >>>>> még több játékos >>>> több bevétel (sokkal több) >>>> több lehetőség a játék fejlesztésére (technikailag is )>>>>> könnyen lehet, hogy már megérné új, költségesebb de hatékonyabb hálózati megoldást csinálniuk........... -
Sylc
senior tag
Egy esetleges megoldas a PVP mentes multi elmenyre, keress olyan PVE csoportokat, akik Privatban toljak, es bannoljak a PVP jatekosokat.
En ilyenben vagyok, nem szeretem, de nagyon jo arcok
-
törölt tag
válasz
grHawk #21197 üzenetére
Ezt a Solo vs Multit pedig könnyű lenne megregulázni. Szimplán blokád alá (pl nem lehet egy adott állomásra behajózni) vagy nagyobb VAT alá kerülne az adott rendszer, amiben az openesek akcióznak. A solo játékos meg elfogadná hogy hozzá tartozik a rendszer dinamikájához a megváltozott körülmény. Hiszen egyedül úgysem lehet megváltani a galaxist, akkor meg tök mindegy, hogy script generálja a sztorit vagy valahol emberi csoportosulások.
-
duvi
nagyúr
válasz
Agaba72 #21217 üzenetére
Szia Agaba72,
- Üdv a csapatban! Úgy gondolom, hogy a legtöbben teljes mértékben egyetértünk az open vs. solo gondolatmeneteddel. Elég lenne különválasztani az open és solo játékmódot és lényegesen megnőne az élményfaktor az open szervereken
Már a kezdetek óta kérik a játékosok ezt a szétválasztást. Hátha egyszer megtörténik a csoda és tényleg indítanak különálló szervereket
Alapvetően pénzkérdés az egész, mivel egy klónozással gyorsan létrehozhatnák a solo univerzumot. Onnantól csak a login szerverekre kéne egy választó opció és kész is lenne a szétválasztás.
- "Solo mód nélkül az ED az egyik legnagyobb MMO játékká nőné fel magát."
Sajnos az open vs. solo problémán kívül van még egy hatalmas akadálya ennek a "legnagyobb MMO" titulusnak, mégpedig a hálózati megoldásuk. Online szerver p2p kapcsolattal kombinálva = csak kis létszámú csapatokat (max.10-12 fő) kezel egyazon instában
- A fentiektől eltekintve tényleg különleges élmény az ED, a legtöbb űrszimulátor rajongó számára -
VitoSagi
tag
Erről a javításról szerintem sokunknak hasznos lenne némi infó. Nekem is döglődik az 5ös gomb, de csak emiatt nem vennék másik (drágább) HOTAS-t.
Agaba72: én megszavazom neked az IPSZ tagságot, NPCvel csevegni elég komoly eredmény.
Solo móddal kapcsolatban sokan vagyunk ezen a véleményen. Engem nem zavar ha más egyedül szeret játszani, de sokan kiskapunak használják az általad is említett módon és ez is beleszámít a háttérszimulációba sajnos.
Duvi: én speciel ajándékba kaptam és már nem garis... nekem jó lenne tudni hogyan javítható házilag rongálás nélkül.
-
Agaba72
csendes tag
válasz
grHawk #21193 üzenetére
Habár még új vagyok az ED világában (csekély 250 óra kb) de már a kezdetektől kattog a fejemben amit írtál a solo módról. Mióta belevágtam a powerplaybe, azóta ez a kattogás egyre hangosabb.
Először is üdv az egész fórumnak. Utólag is hálás köszönet, az itt felhalmozott rengeteg információért, rengeteget segít a kezdésben (később is). Mint sokaknak, nekem is gyerekkori c-64-es szerelem volt az elit de csak nem rég jutottam el, hogy rászánjam magam az ED-re, (erősen visszatartott a vegyes fogadtatása a játéknak). Nos, pillanatok alatt "berántott", azóta sem enged. Sokat látott öreg róka vagyok már de ez a játék újra meg újra lenyűgöz, monumentalitásával, összetettségével, szabadságával. Kicsit bő lére "eresztődött" a bevezetés (igen ez még csak a bevezetés) de még muszáj leírnom, milyen katartikus élmény volt, mikor 25 év után újra felcsendült a kék duna keringő dallama, miközben hátradőlve néztem, hogy dokkol be
R2D2a hajóm.Akkor most rátérek a mondandóm lényegére. (az a bizonyos kattogás a fejemben..........)
A solo mód. Jelen formájában, rettentően károsnak látom a játékra gyakorolt hatásait nézve, miközben semmi haszna nincs.
Kifejtem bővebben. Nézzük előbb a vélt előnyeit. Miszerint, sokan csak egy jót akarnak "elitezni" nem pedig MMO-zni, így ugye ők is élvezhetik a játékot. Sokan eleve soloban kezdik, abból a logikus de téves feltételezésből kiindulva, hogy így biztonságosabb, nyugisabb stb. Nos, az ED világa oly hatalmas, hogy aki nem akar másokkal semmilyen módon közösen játszani az is jól el lehet openben is. Én legalább is még nem konfrontálódtam egy játékossal sem a 250 órám alatt. (erről jut eszembe: mekkora esélyem van IPSZ tagságra, azzal hogy 2 teljes napig, következetesen "beszélgettem" az NPC-kel? Csak két nap után esett le, hogy ezek a dumák, hogy adjam a cargót mert végem van, meg hogy csalódott, hogy üres a raktér stb csak az npc-k dumái, nem más játékosok. ) Szóval teljesen fölöslegesnek tűnik ez a solo mód de bánná a fene, hogy van ha az külön lenne az opentől. Vagy legalább cd lenne rajta (mármint a váltáson) mondjuk úgy 2 hét.
Akkor most a hátrányok. Rengeteget gondolkodtam rajta, elemezgettem a játékot, most leírom mire jutottam. Az elég általánosnak látszik, hogy még azon játékosok is megunják egy idő után akik rajonganak érte. Miután elérték a céljaikat (legjobb hajó. elit rang stb) nem nagyon tudnak magukkal mit kezdeni, pedig nagyon is jó tartalom van az end game-re a powerplayben (is). Az, hogy a játék nem igazán tud kibontakozni mint MMO arról igen is az a nyamvadt solo mód tehet. Nem régi bejegyzésben olvastam itt a fórumon, hogy valami játékos klán blokádot szervezett valami ellen (talán narkó csempészet? nem emlékszem már de nem is lényeges a miért) de a többség csak kinevette őket, hogy ugyan már ott a solo mód, blokádolhattok amíg csak akartok nem sokat ér. Ennek az a következménye, hogy a többség bele se kezd az ilyen játékosok által szervezhető tartalomba, mert így nem sok értelme van. Itt a powerplay amit nem tudom hányan vesznek komolyan és hányan csak pénzt, tárgyat farmolnak de az biztos, hogy ez az egyik legjobb end game tartalom amit valaha láttam......vagyis inkább csak lenne, mert így nem az. Az utópia elkötelezett híveként a minap pl. elmentem egy kis borsot törni Mahon orra alá. Az egyik control rendszerében, bőszen irtottam a szövetség bürokratáit, ami által ugye egyre nőtt az elégedetlenség szintje. Jól kifundáltam, hogy ha majd jönnek a "mahonosok", hogy a rendszerükben majd hozzák az ellátmányt (vagy mit), hogy kompenzálják a felforgatást, akkor majd jóóóóóóóól levadászom őket. Aztán a fejemben kattogni kezdett a hang. Solo mód, solo mód.............Mit ér az egész, ha egy sima átloggolással kijátszató? Szerintem a többséget, abban , hogy komolyabb játékos eventeket szervezzenek éppen a solo mód tart vissza. Pedig ha nem lenne, akkor szilárd meggyőződésem, hogy egyre több és több hard core klán szerveződne, ahol egy adott rendszer ( kellően bonyodalmas) elhódítása igen csak komoly célt adna a játéknak sok ezer órán át. Az sem elhanyagolható következmény lenne, hogy a játékosok ha már komolyabb háborút vívnak egymással, akkor igencsak sűrűn le is lőnék egymást ami jótékonyan hatna, minden pénz szerző tevékenységre a rebayokat pótolandó. Mivel nagyon hosszúra sikeredett a hsz-m , így most befejezem pedig még hosszan írhatnék arról, hogy miért kéne elválasztani a solo-t az opentől. (amit eddig írtam, az csak a jéghegy csúcsa. Szilárdan hiszem, hogy e miatt "csak" réteg játék az ED nem pedig a komplexitása miatt. Solo mód nélkül az ED az egyik legnagyobb MMO játékká nőné fel magát. -
brd
nagyúr
Rájöttem, miért olyan olcsó a T.Flight. A leggagyibb kínai, garázsban készült, nyomorék fos, hányadék, okádék újrahasznosított nyomógombokat teszik bele.
Cserélhetem ki magamnak.
2 hónap után a 3-5-6-7-es gomb mind kontaktos lett (a többi gomb másfajta működésű). Már másodszor kellett kilépnem a menübe az állomásról való a felszállás után, mert nem működött jól a függőleges thurster gombja (már majdnem mindig full gázzal megyek kifelé, így ha ott nekicsapom a függőleges thruster nem működése miatt, jobb kilépni).
-
duvi
nagyúr
- Frontier Developments announces SteamVR support for Elite Dangerous
- Itt egy magyar nyelvű cikk is a témában:
Oculus helyett a SteamVR-t favorizálja az Elite: Dangerous -
orientcx
őstag
Ezen már ne múljék, akkor legyen neked Clippered. Inkább neked legyen, mint nekem!
(mellesleg az FDL valóban nem egy echós szekér a lopott holmik számára)
-
"hogy SCB-t nem tudod puttyogtatni"
-
Hát én bizony azóta is "puttyogtatom". Kicsit óvatosabban, mint eddig, ha eleve 89 fokon áll a hőmérő, akkor nem, de egyébként puttyogtatok. Az Assault ship-et egy A5-ös SCB kb 140 fokra fűti fel, de az A4, és A3 már a százat sem pengeti meg. Sőt, én még most is folyamatosan váltogatom a különböző értékű SCB-ket, hogy éles helyzetben a nagyobbak maradjanak készültségben, kellő létszámban. Kicsit lelassult ugyan a folyamat, de még egy hazRES-nél is majdnem mindig van annyi üresjárat, ami ehhez a művelethez kell. Nekem még mindig rémisztő shield nélkül vitézkedni, inkább lapulok a pajzs mögött, ahogy ez egy Fed szájhőshöz illik -
Sylc
senior tag
válasz
orientcx #21210 üzenetére
Nekem nincsenek vele energia gondjaim
Szerintem meg mindig a Clipper a leghatekonyabb kaloz hajo az en elvarasaim szerint, az hogy SCB-t nem tudod puttyogtatni? Kit izgat, alapbol nem hasznalunk olyat, plane Horizons utan
-
orientcx
őstag
Tévedsz, a hiba benned van,
mert én ezt sosem vitattam
(persze csak ha komolyan beszélünk, ami velem valóban ritkán fordul elő
), sőt, ezt több kommentben le is írtam.(persze lehet, hogy az még a "pre Sylc" időkben volt, akkor elnézést. De ha kíváncsi vagy rá, itt megtalálod azt is, mit írtam a Clipperről, miután kipróbáltam. - (#13847)
Mostanra viszont sztem már a PvP-ben is leszorult a trónról, hála a megújúlt FDL-nek
Ja, és majd elfelejtettem, abcúg Clipper! -
orientcx
őstag
válasz
rtitusz #21207 üzenetére
A Python továbbra is a szívem csücske, teljes fegyverzetben, talpig gyönyörű fehérben parkol a legszebb hangáromban. De szó mi szó, azok az aljas Braben féle nerfhuszárok csúnyán visszafogták szegényt, és ráadásul még a cannon tűzerejét is csökkentették, márpedig abból nekem 3 is van rajta. Lássuk be, azok a daliás idők elmúltak, mikor egy puszta Pythonnal lehetett lenullázni a komplett birodalmi flottát(pl Volungu-nál)
De a Python akkor is kedvenc marad. Azok a gonosz birodalmiak meg csak ücsörögjenek a rút Clipperjeikben. Ha az ember elnémítja a tv-t, akkor a távolból halkan beszűrődik, ahogy egyre kétségbeesettebben kiabálják a világba, hogy "bes, bse, bse.." -
Sylc
senior tag
-
Sylc
senior tag
válasz
Tibi81111 #21201 üzenetére
Keruld el a PVP-t, vagy kezdemenyezd.
Ha PVP-re kerul sor, mindig tudd, mennyi ellenfelre szamithatsz. 1v1, hasznald a CQC skilledet es vadaszd le.
Mindig hatulrol lodd, ha PVP huaszar az ellen Chaff nem er semmit, ha csak nagyzol akkor Chaff jol johet.
Te legyel a nehezebb / gyorsabb.
Tudd mikor kell menekulni
Csapatban tamadj, mert mindig jobb 4 Eagle / Viper mint 1 Conda / Corvette / Cutter.Ne becsuld le a fordulekonysagot.
Tanuld meg az FA-off hasznalatat.
Sokan nem koltenek A's szenzorra, ezert menj ki 5km tavolba, ekkor o mar nem lat tegedHuzd el a vadaszokat a nagyhalaktol, a Viper utanad ered, de a Python csak kullog, kulon szedd le oket.
Fix fegyver > gimbal > turret, de Turret aranyat erhet ha hatulrol lonek...
-
Tibi81111
csendes tag
Hali!
Tudnátok valami jó taktikát javasolni PvP küzdelemben? Már elegem van, hogy mindig kivégeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Nők, nőügyek (18+)
- Tudományos Pandémia Klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest