- Hogyan férhettek el az őseink a Földön?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Durrogtass
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #81383 üzenetére
De úton van két kis lámpa , szerintem a jövő héten ide is érnek , ( de most komolyan én azért vissza fogtam magam , na nem anyira mint "iatti" kolléga , de igyekszem !! )
Itt lehet okoskodni , ez a topik sok mindent kibír , máshol azért kőkemény a szigor ( van egy , egy nyelvtan náci aki komolyan belém akaszkodik , pedig én igyekszem , attól , hogy itt más oktatást kaptam ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #81070 üzenetére
Jöhet , utánna meg a kombájn és gépek körül , ez egy munka lámpa , én ezt kiváltom.220V reflektorokkal , van állítható magasságú ( akár 2 méterre is ) , dönthető, forgatható állvány , és mágnesal felrakható reflektorjaim is vannak , terepre meg vannak egyenes és pipa lámpáim !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80985 üzenetére
, a minap írtam , hogy több ismerősömnek több Andurilos lámpát vettem , de nincs vele gondjuk ők azt szokták meg , azt használják ( nem is tudják , hogy mi az , hogy Anduril ) de mind Anduril 2 és azt kezdő szinten nehéz fejre állítani)
Nekem csak azért kellett eleinte , mert csak az Andurilnak volt fokozatmentes fényerő állítása, mostmár egyre több lámpában van és nem Andurilos ( nekem is van legalább 10 ijen lámpám ) , de viszont van egy pár fix kiosztásos , nem is szeretem őket !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz luciferk #80802 üzenetére
Így már alakul. Ehhez mérten mérd a többi lámpádat is, ugyanúgy 1 m -ről. A mobilos lux mérők kb 20% - 30% fölé lőnek (ezért lehet a cellingbounce app -ban korrigálni), de irányadatnak jók.
Nézzük a gyakorlatban.
Mértél 4900 lux -ot. Ennek négyzetgyöke 70 m. Tehát 1 lux fényességgel 70 m távot világít meg.
Ugyanerre a lámpára 4225 cd fényerőt írtak a táblázatban. Négyzetgyöke 65 m. 1 lux fényességnél 65 m a hatótáv. Na most a 65 m és 70 m közötti különbséget szemre amúgy sem fogod látni. De iránymutatónak használható. Tudni fogod, hogy kb milyen távon használható a lámpád.Hosszabb mérésekkel látod, hogy esik be a lámpa fényereje. Különbözőn merült akkuval használva meg azt, hogy mennyire merült akkuval, meddig világít. És ez esetben a saját lámpát, saját akkut használod. Nem lesz meglepetés a későbiekben.
A Cellingbounce app üzemidő diagramot is tud. Felrahzolja, hogy hány percnél, hány % fényerőre képes az adott lámpa, az adott akkuval. Ha érdekel.
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80791 üzenetére
Hu te aztán töltöttél fel képeket rendesen
Örülök , hogy tetszik , és , hogy a színes LED -eket is sikerült kapcsolni , az aksi kapacitás az még belefér ( régen a kínai hamis aksik jó volt ha a felét tudták , mint ami rájuk volt írva ) , majd ha használod akkor jobban meg ismered ! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80646 üzenetére
Rengeteg rendelésem volt , Wurkkos , Sofirn , Lumintop, Convoy , Aliexpress , Bangood , de mindég az jött amit rendeltem , egy ilyen rendelésem volt mint "Jack72" felhasználónak és szintén a Sportlámpától az Emisar Úgy volt hirdetve , hogy mágneses kupakkal , és nem azzal jött , én is hívtam őket és jött a jó duma , hogy nagyon sajnálják ( de B@szh@tom a sajnálattal nem ragad fel a fémre a lámpa ) !
Na ennyit a hazai vásárlásról ( tisztelet a kivételnek !!! )[ Szerkesztve ]
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz luciferk #80534 üzenetére
Milyen 100000 -es? Olyanom nincs. És inkább nem adom össze a lámpák árát.
Ha Nitecore MH40 PRO -ra gondoltál, 150 € alatti árról van szó.
És mire.
Körbenézni a Magas Tátrában a szálás körül, hogy nem -e 1 maci zörög a bokorban. Évente legalább 1x több napos túra a Tátrában és Romániába is ki szoktunk ruccani. A saját lelkünknek jobb ha nem látunk semmit.Akad pár ha föld is. (Meg erdő is.) Néha körbe kell lesni. Az Acebeam T27 -es azért jóval szűkebben világít. A Barracuda és az Acebeam L17 -es azért gyengébb.
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80534 üzenetére
Nállam asszonypajti , tudja , hogy ez már egy hobbi , nincs vele gond , soha nem volt probléma , ha vettem egy lámpát ( de mostanában , azért jól vissza vettem , tényleg csak ami nagyon tetszik , csak azt veszem meg , mint a Wurkkos TS11, az egy állati jó Kis lámpa ) !! A nyáron egy rugós kést vetettem meg vele ( az országból általában ő veszi meg a dolgokat ) , na arra rá kérdezett , hogy az drága kés biztos kell nekem , mondom kell , és ezzel a téma le volt zárva !! De valamit valamiért , én se kérdezem meg tölle , hogy az a ruha , cipő, meg akar mi , az kell , én soha nem szólok bele , hogy mit vesz! De amikor másra kell a pénz , akkor arra összpontosítunk , ( mert egyre nehezebb helyen van a pénz , sajnos ilyen világban élünk ) !!
-
WestBam
Topikgazda
válasz luciferk #80524 üzenetére
Nagyon off, de alapvetően nem illik a másik pénztárcájában turkálni.
Hidd el, ez egy relatív olcsó hobbi, sok mindenre el lehet hirtelen százezreket szórni: kések, órák, gamer pc, konzol és hozzá játékok, borok, az autó(ka)t nem is említve. Hifizés már inkább milliós tétel ha audiophile zenehallgatás a cél. Hol van ezekhez képest néhány lámpa?
A nőknek is megvannak a saját kiadásaik, hetente körmös az havi szinten legalább egy márkásabb lámpa ára. És akkor ruhát, cipőt, fiszemf*szomokat nem is számoltam. Mindenki olyat és annyit vesz amennyit szeretne és megengedhet magának.
Én örülök annak is ha 12$ lesz egy Sofirn akcióban és sokan vesznek itt a többiek, de nem fogom megvenni azért mert olcsó, nem vágyom rá. Ellenben az EDC33 mellé vettem EDC35-öt meg EDC25-öst is, mert vágytam rájuk, ki akartam őket próbálni milyenek.
H-Zol jól megfogalmazta, nekünk ez a “játék”, mert mindenkinek kell valami hobbi, valami “játék”. Nem kell itt a topiklakók közt a logikát, a racionális döntéseket keresni. Valami megtetszik megvesszük ha úgy alakul. Ha nem akkor meg nézegetjük a másikét⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80520 üzenetére
Elvagyunk itt , pont mint a gyerekek , kinek van nagyobb , erősebb , mennyit bír , de az sem mindegy , hogy azt meddig bírja , stb !! Egy olyan ember aki még ilyen lámpákkal nem találkozott , az mindnek örülne , mert lámpa , jó erősen ,vagy nagy területet , vagy láthatatlan messzire világít , vagy a kettő keveréke , és kész ő ennyit tudna !! Összefoglalva röviden , Lámpa, világít ( lát vele a sötétben ) lemerül , feltölti és örül !!
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz luciferk #80428 üzenetére
Nekem a Skillhunthoz hasonló kezelésű az Armytek Tiara A1 PRO lámpám. Hasonló pipalámpa még az Acebeam H16 -os. Meg H40 -es is. Nekem ezek vannak. Én a Wurkkos -t és a Skillhant -ot is kihagyom. Az Acebeam már lyukacsos, légáteresztős, szilikon csikkal rendelkező fejpánttal rendelkezik. Az Armytek -hez a fejpánt mellé csuklópántot is adnak, és a fejlámpa könnyedén kivehető a foglalatjából. És a Zebralight H53w is megvan, még hosszabb üzemidővel, foszforeszkáló fehér szilikon tartóval. Ha meg a táv számít, Ledlenser fejlámpáim is vannak.
A Nitecore NU30 és NU31 fejlámpáimat 30 € körüli áron sikerült beszereznem. Megéri a Wurkkos, Skillhunt fejlámpákat nekem?
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80415 üzenetére
Nem lessz a kapcsolónak semmi baja , ne félj ( lehet nem bír annyit mint egy kombájnon , mert tavaly cseréltem a kombájnon az asztal emelő kapcsolót , azt egész nap nyomogatja a pilóta , mondtam , hogy elég drága ez a pici kapcsoló, erre a boltos de erre 5 millió kapcsolás van garantálva , na ahhoz lehet nyomni )
Fogyasztja az akut ( engem meg idegesít is ) , de ne félj nem olyan Ördöngős dolog kikapcsolni ahogy írtam "röviden" 10 klikk a tizedik re rátartani egy másodpercig és a lámpa egy villanással jelzi a sikert de te is ellenőrzöd kikapcsolt állapotból 3 KLIK és ha fojamatosan villogja az aku szintet akkor jó , és onnan 7 klikk megnézed és ha csak színes mert úgy valtod a színeket is a 7 klikkel de ott van a sorba a kikapcsolás is !
Utánna mart nem kel sokat nyomkodni , de több éves lámpáim jól mennek amik aztán voltak kapcsolgatva!! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80404 üzenetére
Igen olvastam , de amiket használok az már a fejemben van , például sokan nem tudják az Anduril 2 ha a lámpa bevan kapcsolva két klikk a turbó és ha ranyomsz egyet akkor nem lép vissza ahol előtte volt hanem kikapcsol de ha megint kettőt nyomsz gyorsan akkor visszalép ( ezt azért sokan így használják ) de megint a lámpa bevan kapcsolva és három gyorsat klikk akkor is turbó lesz de a harmadik nyomást rá kel tartani ( pillanatnyi turbó) és addig turbón lesz ameddig bevan nyomva , ha elengeded visszalép oda arra a fényerőre ahonnan elindították !!
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80384 üzenetére
Egy pár dolgot tudok és használok , de az Anduril sokkal többet tud mint én , és a másik , hogy ne legyen egyszerű az Anduril 1 és 2 sok mindenben különbözik , például a hőfok kalibrálás nem ugyanaz , pedig mind a kettő azt csinálja , hogy beállítja a hőfokot , de egész mást kel nyomni egyiknél mint a másiknál !!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80378 üzenetére
Igen minden Anduril 2 nél így kapcsolod ki a színes LED eket ( amelyiknek van ) , és az Anduril 1 nél is ugyanúgy csak ott nincs kezdő és haladó szint de a kettőnél van , hogy ne legyen olyan egyszerű !
Na kezdjük a lámpád több mint valószínű kezdő szinten lessz és a tesszük haladó szintre !!!
Lámpa kikapcsolva Gyors 10 kattintás a tizedik re rá kell tartani de csak 1 másodpercet , a lámpa villan egyet , utánna ellenőrzöd 3 kat , akuszint jelzés és ha folyamatosan kivilogja az aku szintet akkor sikerült Haladó üzemmódban van a lámpa , de ha csak egyszer villogja el akkor nem sikerült , akkor megint a 10 kat és a tizedik re egy kicsit rátartani és így tovább még nem sikerül !!
Leírva bonyolultnak tűnik , de nem az , lehet nem fog sikerülni elsőre de ősze fog jönni !! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80371 üzenetére
Nem nagy mutatvány az egész !
Ha megjön akkor kikapcsolt állapotból rá katintasz a bekapcsoló gombra 3 gyors nyomás akkor a lámpa elvillogja az aku szintet 3 villanás kis szünet utánna 8 villanás az azt jelenti , hogy 3,8V van az aksiban vagy 4 villanás színét 1 villanás az 4,1V , na ha ezt egyszer csinálja akkor kezdő szinten van a lámpa , ha haladó szinten van előről kezdi az aku szint villanását ameddig egyszer megnem nyomod a gombot ( általában kezdő szinten jön minden lámpa , nekem egy jött a sok közül ami haladó módban volt )
A következőkben tovább írom , ez idáig egyszerű , 3 katt és megfigyeled , hogy egyszer , vagy fojamatosan jelzi az aku szintet ( mert csak haladó módban engedi a színes LED -ek kikapcsolását ) -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80360 üzenetére
Kíváncsi leszek , hogy jön be ( mostmár bánom , hogy a múlt héten , amikor rendeltem tőlük ezt kihagytam , na majd legközelebb ) , jelezd amikor megjön , és segítek kikapcsolni !!
Azokon a lámpáimon használom a színes LED eket amiknek nem csak a fő LED melett van , hanem a nyomó gombon is , külön nem lehet őket kikapcsolni , csak egyben , azoknál át állítom , hogy aku szint merülést mutassanak és 3 fényerőt lehet állítani , azt a leghalványabbra állítom !
Ez a színskála ahogy jelzi az akuszint merülést, ilyen lámpa például a Wurkkos TS11 [link] ! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80311 üzenetére
Nem olvastam rosszat rolla , mint ahogy írtam ez egy kicsi lámpa kisebb fokozaton tökéletes lesz ház körül , kocsit bütykölni ( mert úgysem ezzel akarod maxon körbe világítani az udvart , kertet , de rövidebb időre , azt is tudni fogja ) , ami szerintem fölösleges a színes LED -ek , de ha megveszed és nem kell akkor együtt kikapcsoljuk , a fejpánt gumijába elég sz@ar bele húzni , de ez sok fejlámpánál így van , de van mágnes a végén , és mivel pipa lámpa , praktikusan lehet javítani a mágnes segítségével ( én sokat javítok így , kombájn , nehéz gépeket , néha kocsi stb )
4000 és 6000K verzió van ( nekem már az 5000K is sárga , de ezt te kel eldöncsd !!
Itt van egy szinskála !
Közben találtam egy képes Sofirn SP40, ő egy kicsit szűkebben világít ,mágnesel használva ![ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz luciferk #80231 üzenetére
NE, NE, NEEEE!!!!! EZT NE!!!
Zoomolós, vagyis az az induláskori 120 lm, zoomolva, már csak 30 lm. A lámpa testében elveszik a fény.
200 m, holdfénnyel. Inkább 50 m a reális. Induláskor.
Kb 333 cd/lm a fókuszban az értéke. 1 m -en kb 6 cm átmérő. 10 m távon "már" 60 cm átmérőben látsz (körbe semmit - vaksötétség körben). 20 m távon 120 cm átmérőben világít. Látod a házon az ablakot, nem a házat. Látod az úszót de, hogy merre sodródik azt már nem.
Induláskor. Mert gyorsan merül, gyorsan veszi vissza a fényt. És nehéz. Főleg a lencse. Nekem a NU20 Classik lámpám 20 g -os és 360 lm -t tud. Ez sem szerelő lámpa.
Gagyi szerelő lámpát is vehetsz, de legalább 2 db 18650 -es hajtsa meg. Ez meg fél kg -os lesz a fejeden.
Inkább valami Wurkkos, Sofirn fejlámpát válasszál. Az Armytek Wizard -ja 1 mozdulattal eltávolítható a fejpántból.
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80243 üzenetére
Nem is baj úgyis néha be van lasúlva a topik , hát itt könnyű megfertőzödni ( de van még órás topik , késés , ott is le lehet betegedni ) !
Itt [link] egy nagyon jó videó a Wurkkos HD10-röl , de addig nézegetem , hogy nekem is jó volna a végén , de lépek is tovább ( feküdni ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80237 üzenetére
Nehogy magadra vedd , de ezek szemetek , nem lámpák , a képek kívánnak fotósoppolva , fröccsöntett műanyag az egéssz , de itt [link] jóval olcsóbb és itt már nem túlzónak olyan nagyot 90-110 méterre világít !!
"FBLLMAG" kolléga tud fejlámpát ajánlani , neki van ( használja is ) sok , én pipa lámpát használok , kocsi szerepléshez tökéletes de a mágnesel pattintom fel , most nemrég vettem egy Convoy H4 -et brutál jó de én tettem bele mágnest , mert gyárilag nincs benne !! -
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80185 üzenetére
Köszönjük az elismerő szavakat , ( sokan élnek ijen és éhez hasonló temu-s , olcsó aliexpresses stb lámpákkal , és jó nekik , ameddig nem látnak meg egy igazi lámpát , anno én is tíz éve körül , egy zoomolhato kamu T6 LED -es lámpával kezdtem , és megvan még az is ) !
A Mateminco A1S a mai napig ár érték arányban és használhatóságban is verhetetlen , a Wurkkos TS11 egy olyan pici fény ágyú , amit gond nélkül magammal viszek egy , mondjuk falunapokra , motoros találkozóra , egy összejövetelre , bárhová , mert egy zsebben bőven elfér , de ugyanilyen a Sofirn IF25A is , csak az inkább szórt fényű de azért ha kell 200 métere ő is elvilágit rendesen !! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #79880 üzenetére
A Mateminco A1S egy nagyon jó lámpa , és egymás mellett a két lámpa nem egetverő a különbség !!
Nekem a Lumintop odl2c több mint 6 éve megvan , látszik is rajta a használat , de itt többen is tudják igazolni , hogy évekkel ezelőtt sokkal jobb árban voltak a lámpák !
Egy példa a Sofirn SP70 lámpám egy kicsivel több mint fél árban vettem meg , mint most az akciós ára ! -
iatti
aktív tag
válasz luciferk #79594 üzenetére
pipa a legpraktikusabb. nálam ez van mindig zsebben. az enyémen van mágnes, az is jól jön ha sötétben kell égőt cserélni az autón. persze az pánttal is megoldható. mindkét kezed szabadon tudod használni. most jutott eszembe, pénteken kiégett a balos refim. mehetek ki kicserélni, hajnalban megyek
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #79594 üzenetére
Kimondott munka lámpának , egy lessz az enyém és kettőt ismerősnek rendeltem , mezőgazdaságban ( gépek , kombájn , traktor ) nagyon praktikus !!
Van egy Sofirn sp40 em is ( szegény már annyit le esett , de bírja , ez elég erős a Convoy H4 , van fokozatmentes állítás de viszont nincs mágnes , és így fogom megoldani !!
Nem lesz szép , de hasznos , egy ilyen mágnest rá fogok csavarozni a hátsó kupakra ( és ezzel jó erős lessz ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #79508 üzenetére
Örülök , hogy tetszik , igen megvan , én ami lámpát megveszek az mind megvan ( egyet adtam el , még régebben és még mindég bánom , de már nem gyártják !
Még mindég azt mondom , hogy az A1S egy nagyon eltalált kis lámpa és árban verhetetlen!! A lámpa lázra annyit mondok ami késik az nem múlik , jól van na , sok ismerősömnek ajánlottam , vásároltam egy , két lámpát , de nekik az elég , nem úgy mint nekem , de azért vagyunk itt egy páran tehetetlenek !! -
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #78253 üzenetére
Helló!
Én ajánlottam itt először , és többször is , ezt a lámpát , kisebb , nagyobb sikerrel !
Még mindég állítom , hogy a sok lámpámiból , ha 3 maradhatna , ő volna az egyik !!
Jó aksit vettél , ez sokkal erősebb lámpát is kihajt
Kikapcsolt állapotból , kattints ( gyors gombnyomás ) 6 -ot és elalszik a kék LED a gombon ( ezt kevés lámpa tudja , kikapcsolni ) és ugyanígy kapcsolod be , lámpa kikapcsolva 6 nyomás és már világít is !!
3 gombnyomásra villog a lámpa ( önvédelemre is jó ) 4 gombnyomásra vissza vilogja az aku szintet mondjuk három villanás , kis szünet , utánna villan nyolcat , az 3,8 volt ! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest