Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Nem tudom hogy már láttátok-e az újságot, de lesz jóféle Parkside akkus fúró-csavarozó a LIDL-ben. Az akció November 5.-től lesz. Megpróbálom kideríteni hogy hány Ah akksi jár hozzá.
Nekem most egy ilyen Metabo BS14,4 Li fúró csavarozóm van. Szerintetek a Parkside jó egy 2. gépnek a Metabo mellé? Gondolom minőség terén a Metabo jobb, viszont a Parkside-nak 20V-os akksija van, nem pedig 14.4.
-
veze
őstag
OBi aktuális szórólapján hirdeti:
lehet, ha bezsírozzák, otthonra ez is megteszi, annak aki nem 365/365nap-ban használja, normális fúrószárral.
A régi klasszikus felépítés, detto mint az én 10+éves Einhell-em :-)
Ez se műanyag hajtóműházas azért, ha jól látom.. -
Nudlee
aktív tag
A videó tanulsága alapján érdemes belenézni a Parkside vésőgép tetejébe.
-
veze
őstag
nekem az einhell (10+ éves) detto így néz ki, csak piros és 850 wattos
ugy tünik abban az időben még beletették az anyagot, mert nálam is sokat ment már ( fúrás vésés festék és vakolat/ ragasztókeverés) és még jó...
Még a 200-as 8-as, 10 es önmetsző (ács) csavarokat is azzal hajtottam be mert az 500 wattos kézifurógép csak kb 50-60mm ig birta..( van hozzá normál tokmányom SDS szárral) -
Atomgeszi
nagyúr
Olyan mindenesre.
Először ház körüli munkákhoz, beton kevésbé.
Később lehet már jobban lesz használva mindennap(attól is függ, hogy maszekra lesz -e idő).
De akkor persze már valami komolyabb gépre gondoltam.
Ez csak ilyen alkalmankénti.
Egyébként ezt az álló motorosat nem szeretném, 5,5 kg. Ezzel élvezet lehet végigvésni egy házat -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Atomgeszi #2309 üzenetére
Kollegam ajanlotta mielott megvettem a lidlist.
Ő használt ilyet, és ő a már használható kategóriába sorolta.
Az a baj hogy ebből a középső, ami tud már 2,5Joulet talán, és a makita között már csak kb 20ezer ft a különbség.
Szerintem az ár érték aránya nem túl jó.
Én vagy valami "gagyi" aldi lidl skil einhellt vennék 20qlatt vagy spórolnél egy jóra még egy kicsit. Szeretem a bosht de nem a ződet. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Erről mi a vélemény?
[link] Bosch PBH 2100 RE fúrókalapács + 2 db fúró, 2 db véső -
xxxjjjkkk
senior tag
-
sanzi89
addikt
válasz
xxxjjjkkk #2301 üzenetére
Gyári fúrószárral nézted? Cseréld ki egy Makita Nemesis szárra, ég és föld lesz a különbség.
-
veze
őstag
Ezekkel van valakinek tapasztalata?
a "márkával"...
Bort
félprofinak van titulálva, a Bort "márka", intenzív használatra 3 év garival, más termékei is.
Van garancia és szervizháttér, alkatrészellátás és meghibásodás esetén ingyenes el és visszaszállítás..(ígéret szerint)
Ha rákeresek, többnyire orosz oldalakra visznek a linkek, (idehaza más nem forgalmazza) ott 5 év garanciával fárulják ugyanezeket -
hzsolee
őstag
válasz
Sterilzona #2302 üzenetére
Hát nem tudom, a 240W nem lehet sokmindenre elég. A köszörű részén esetleg egy kis fúrószár élezés, a csiszolóson meg cerka hegyezés
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
hzsolee #2300 üzenetére
Jóvan az úgy, sarokba rakod és csiszolsz.
Mondjuk arra kiváncsi lennék hány emberen ment át, és egyáltalán észre vették-e.Na a 16 ezres parkside furokalapácshoz:
10 centi mély lyukaknál kemény műköves betonba már van gond.
Kifúrja szépen, bár érezni hogy ott már dolgozik a gép, de kihúzásnál elengedi a tokmány, ha gyorsan ceszed ki.Kicsit baszakodós a kihúzása, de végül is meg lehet szokni.
Na hát nem egy hilti, az tény. De összessségében még mindig azt mondom, hogy bőven megérte. -
Findzs
addikt
válasz
sanzi89 #2296 üzenetére
nem meglepő:
"Workzone is the registered trade mark of Aldi GmbH & Co. KG. The list below details ALL Workzone machines made
under licence by Einhell UK.""Parkside is the registered trade mark of Lidl Stiftung & Co KG. The list below details ALL Parkside machines made under licence by Einhell UK."
-
goldnarmz
aktív tag
Igen, pont ezt vettem én is + egy 18V-os fúró-csavarozót. Szerintem otthoni bohóckodásra több, mint elég.
Más:
A fél nyarat beton feltörésével szenvedtem végig. Egy Einhell fúró-vésőkalapáccsal. SDS fej a felénél szétesett, csúszkált belőle ki a vésőszár. Pont akkor volt Lidl-ben Parkside 16-ért, de gondoltam, spórolok. Jó nagy barom voltam, magamat szívattam meg a szétesett fejű sz_rral. Most volt Aldiban Workzone, meg is vettem dühből azonnal. 1,5 kW, iszonyat hang, ránézésre nem túl masszív szerkezet. De majd elválik. Tavasszal tuti, hogy nekimegyek valaminek vele. -
Findzs
addikt
válasz
Blabcsi #2291 üzenetére
inkább az asztalos topikban kérdezd meg: [link]
(#2289) veze:
nekem is egyre inkább "rááll" a kezem
kellett egy kis darab (15cm) háromszög alakú fa és mondom nem vesződöm a dekopír talpának az állítgatásával
fogtam a multigépet és pikk-pakk vágtam vele egy olyan fát
nem beszélve a csiszolásról, kis méretű fát is könnyen lehet vele csiszolni és kis helyekre befér a talp hegye -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudom nem adok-veszek csoport, de azért feldobnám, ha nem gond.
Tehát ilyen vagy ehhez hasonló faeszterga tokmánya van-e fölöslegesbe valakinek? -
veze
őstag
Az általam linkelt , nekem meglévő gép is sds-es, és nem is nagy márka, de nekem nagyon bevált, még festék keverés csemperagasztó, nemes vakolat keverésre is kiváló szolgálatot tett .
15-20 kilót is simán könnyedén bekever megfelelő méretű ( és sds-re alakított ) keverőszárral :-)
Findzs : famunkában nekem nagyon bejött..
Igaz nincs viszonyítási alapom a márkás multigépekhez , mert olyanom nem volt, de minőségi(bb) kiegészítőkkel otthon, nekem sokáig hasznos lesz :-)
Az hogy sosem volt 46ezer valahogy sejtettem, ez csak valami vakítás, meg marketing blabla..hogy azt higgye az ember mennyire jól jár vele. Őszintén szólva nem is nagyon befolyásolnak az ilyenek -
Findzs
addikt
-
veze
őstag
válasz
goldnarmz #2283 üzenetére
nincs szükségem az ütvefurós képességeire egyáltalán, de bele van építve, nem tehetek róla..
viszont a gyorstokmány furáskor jól jönne. Néha belefáradtam már az cserélgetésbe..
van egy ilyenem [link] valami no name készülék ( vagyis Einhell) de már 2 családiházat megszereltem vele 10 év alatt és még mindig jó. Mostanában már kevesebbet használom, mert nincs neki feladat.:-)
Mindig karbatartottam rendesen, ennyi volt, amit törödtem vele.(meg biztos szerencsém volt, kifogtam egy rendes darabot)
Az az igazság hogy a harmadik barkácsfurógépem lehelte ki a lelkét a napokban ebből a teszkos/obi praktiker féle kategoriábol, valahogy nem sikerült kifogni belőlük olyan darabot mint a furokalapcs... -
veze
őstag
Erről mi a vélemény?
makita HP1631K
más oldalon irják azt is róla hogy aluminium hajtóműházas (legalább nem műanyag...) pl itt [link] -
xxxjjjkkk
senior tag
Teljesen véletlen van valakinek ilyen?
Vagy esetleg makita/betamax szövet szerszámos táska/hátizsákkal tapasztalata?
A Stanley Fatmax(!) mint látom javította, a pántok varrását ezen, ahogy látom a cipzár maradt, de nem is filozofálok rajta, mert az előzővel is megjártam.
A makitán nem egyértelmű, a megoldás, és nincs is raktáron, hogy megnézzem.
A betmax c5 tetszik nagyon, csak annyi rosszat hallani róluk is mostmár... -
-
Nudlee
aktív tag
Tegnap visszavittem a dekopírt és hoztam egy másikat.
Mi volna ennek a lézernek tulajdonképpen a szerepe?
Ha jól gondolom teljesen merőlegesen kellene világítania a talp elejéhez képest.
A cserélt gépnél is (igaz már nem annyira) picit balra csal a sugár.Met: este kipróbáltam egy colos deszkán, elsőre elég jónak tűnik.
A régi 400W -os noname gépemnél klasszisokkal jobb. -
Nudlee
aktív tag
Megvettem a dekopírt, este kipróbálom.
Így elsőre a lézer elég csalán világít (a sugár nem merőleges a gép elejével, a végén van szerintem majd 1cm benne) -
Nudlee
aktív tag
válasz
Sterilzona #2247 üzenetére
Nálunk is épp most volt egy illen szórólap (pl. 3,6V Li-Ion csavarozó volt 3.400Ft körül).
Csak az egyik helyi üzletre volt érvényes az akció. -
Flashback
addikt
Kikerült a cikkem
Nyílt forráskódú, okos forrasztópáka -
Findzs
addikt
erre gondolsz? [link]
a rögzítés nem hiszem hogy probléma lenne, igazából 2 fog is elég lenne ahhoz, hogy megtartsa ne forduljon el
persze, szerintem simán jó fához és fémhez is rá is van írva, de nyilván puha fához jobb a nagyobb fogú
de még ki kell tapasztalni ezt a gépetmost lesz munkám gipszkartonnal ahhoz is ezt az aldis multis gépet fogom majd használni
-
veze
őstag
Rz az Extol tényleg nem vészes árban van, ráadasul szállítasi költség sincs mert itt van helyben.
Ami feltünt rajta ( nyilván az univerzális csatlakoztatási lehetöség miatt) hogy nem zárt a felerösítő gyürü hanem nyitott. Az aldis WZ -.n négy tüske van, tehát van olyan állása a felerősitésnek amikor a nyitott részre esik a negyedik , tehát csak három fogja. Igaz rá van szoritva..Nem lehet ez probléma?
Továbbá a fémre való , értelmezésem szerint minden továábi nlkül alkalmas bármilyen fára is.. jól gondolom?
Hisz ha fémre (is) jo, csak viszi a fát is.. vagy aprobb a fogazása vajon? -
Findzs
addikt
persze ezzel tisztában vagyok
de most a sima fúrószárhoz viszonyítottam
pl. van egy bosch mezei készletem fúrnom kellett kb. 30 lyukat kis kerítéslécek felrakásához de már a 5-6 lyuknál éreztem, hogy ne harap a szár úgy mint az elsőnél
elmentem egy helyi kisboltba vettem fúrószárat hss -t és láss csodát még az utolsó lyuk is olyan könnyen ment mint az elsőa szomorú az, hogy még ezek a "nevesebb" gyártók is ilyen vackokat adnak készletbe
az aldis mf géphez visszatérve ahhoz is vacak minőségű kiegészítők vannak
és sajnos nem adtak hozzá fémvágót vagy egy fugaeltávolítót se
ez a videó segít választani a bosch pengék közül [link]
egy ilyen extol vajon jó lehet rá? jónak néz ki és lényegesen olcsóbb mint a bosch
de még ez a gyémántos se drága ingyenes szállítással: [link] -
zoli03
őstag
-
Findzs
addikt
nem ismerem ezt az erba -t, de olyan rossz nem lehet hiszen hss és tapasztalatom szerint pl. a fúrószárakból vett hss szárak nagyon jól bírják a strapát
elég sok mindent gyárt ez az erba cég régóta piacon vannak
van pl ilyen multis gépük is: [link]
szerintem ezek a tartozékok vannak olyan minőségüek mint a bosch és biztos hogy kompatibilis az aldis géppel
én simán megkockáztatnám ha vennem kellene ilyen tartozékokatén is vettem egy ilyen aldis gépet
eddig jó, nagyon szépen és gyorsan csiszol
én is főleg a csiszolás miatt vettem meg de már csak tavasszal lesz igazán kihasználva mert beállt ez a rossz idő
nagy pozítívum a felrakható markolatelég azért tartani nagyobb munka közben
furcsa, hogy nem minden ilyen gépen van plusz markolat -
veze
őstag
Vajon ezek kompatibilesk az aldis WZ -vel ( vagy a Bosch-al)?
A bosch tartozékokról tudom hogy igen..
Az Erba mennyire "minőségi" szerszámtartozék? Az aldi kiegészítőkkel azonos minőség? vagy inkább bosch? Egyaltalan a Bosch az "jobb" vagy csak a márka nevet kell megfizetni... -
sanzi89
addikt
Amit most írok, az nem 100%, mert nem emlékszem pontosan. Adtak hozzá 3 darab fa és 1 darab fém lapot - nem kifejezetten alu vágására. De amikor volt maga a gép, akkor lehetett venni hozzá külön spéci fűrészpengéket, ott volt alu lemezre való egyenes és íves vágáshoz is, de ezek majd most is lesznek. Én a lapokból is jó betáraztam annó, ezek jobb minőségűek, mint amit gyárilag adnak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- The Surge 2
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Politika
- Renault, Dacia topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest