- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
moleculez #16512 üzenetére
Nincsen 450-es leaf. 40-es van és azzal van partiban, mert a Leaf 2 is szeret jó degradalodni a rapidgate miatt, de csak úgy alapból is.
mjani1172: Már ez sem igaz, hogy drága lenne. Igazandibol nem olyan elromlos fajta. Nekünk a négy év alatt a toltoretesz jött elő és a jobb hátsó ABS szenzor. A reteszmotor csere 60k volt a a jobb hátsó kerékcsapágy pedig 23k. Ennyi volt 4 év és 60k km alatt. Egy pollen szűrő hozzá 2k. Egyedül a hajtómű csapágy a nagyobb kiadás, de azért arra is megvan már az olcsóbb csere. És amúgy aki utána olvas tudhatja, hogy hogyan lehet elkerülni vagy legalábbis elodazni a hibát. Meg aztán ezt lehet úgy nézni, hogy ez a kocsi nekem 60k km alatt megspórolt egy 6 litert fogyasztó benzineshez képest egy szép összeget.
-
Vesa
veterán
válasz
moleculez #16367 üzenetére
Kb. ezért vetettem el az EV-t elsődleges autóként. Nekem csak addig jön be, amíg otthon tudom tölteni. Amt annyival elmegy, az ok, de a nyilvános töltő mai napig zsákbamacska. Odamész, vagy van szabad hely, vagy nincs, vagy működik, vagy nem. Ebből én nem kérek. Ha ezt megoldották, akkor lehet, hogy ismét nekifutok, de addig csak második autónak, rohangálni.
-
-
biga
őstag
válasz
moleculez #16350 üzenetére
A DS - eredetileg mint modell, nem marka - mar akkor évtizedekkel elözte kb az összez autogyartot, mikor a Hyundai még el sem gondolkozott azon, hogy autoszerü autot gyartson
Persze mara igazabol csak a Citroen "luxus"-markajaként létezik, itt probalgatjak ki az extravagansabb megoldasokat. De lényegében Citroen-ek (vagy mondhatnam inkabb azt, hogy a mai DS-ek inkabb a régi Citroen-nek felelnek meg, higsz a mai Citroenek lényegében Citroen logo-s Peugeot-ok
Kba a 80-as évekig ugyanis a Citroen volt az innovacio, az ujitas, a modern megtestesitöje a franciaknal (bar igazabol ugy altalaban). Ma - ha nem is ennyire - de a DS probal az lenni, inkabb kevesebb, mint több sikerrel. -
Kroni1
veterán
válasz
moleculez #16344 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik egyébként. Ami még az e-C4-nél is jóval avantgarde-abb, az a DS 3 Crossback, és ennek elég jól beesett a használtautón az ára 50kW akksival. Ahogy nézem egész hatékony is, elég jó a fogyasztása pl. a többi franciához képest. Mondjuk a dizájnja sokaknál biztos kizáróok, de nekem bejön, második, "asszony" kocsinak simán bevállalnám.
-
bigdigit
addikt
válasz
moleculez #16248 üzenetére
Kona esetén a teljes klimakompresszor csere 1.5milla márkaszerviz esetén. Korábban már szerintem leírtam a storyt. Az a lényeg mielőtt rábólintottak volna a garis cserére kapott a szerviz egy több oldalas képes listát milyen tesztetek végezzenek el. Autó lerakva náluk ez miatt fél napra. Applikációban meg azt láttam 3 percre volt nyitva az ajtó és be se vitték a parkolóból. Ez miatt egy olyan részét cserélek ki a mai friss információk alapján aminek nincs is baja. Mivel azóta olyan idő van se nagyon hideg se nagyon meleg így nyitvatartási időben nem tudom prezentálni előttük ugyanúgy zúg mint állat elég xar hangon. Videóra ugyan felettem mert ez volt a kérés és el is küldtem de 1 hónapja nem érkezett válasz..
A szitu így az kussolnak róla mert most hogy magyarázzák meg az importőrnek megcsinálták a tesztet és feleslegesen cserélték egy 500eft alkatrészt mikor a másik felét kellett volna cserélni.
Értem én xar ügy részükről de csak helyre kellene ezt tenni valahogy. -
madgie
titán
válasz
moleculez #16210 üzenetére
Itthon szinte minden körülményes, hétfő este Gelejnél vagy 20 percig szívatott az Ionity, több oszlopon sem indult el, szegény autó sem tudta már néha, mi van, de persze minden egyes próbálkozásra zárolt 15 ezret a számlámról, amit ugyan később visszaad, de a negyedik zárolásnál már nem olyan mókás a sztori.
Átálltam a TEA-ra, az érdekes mód elsőre ment (pedig azzal is szokott néha gond lenni).
Kedvenc trollunk biztos ugrani fog erre, de akkor is tartom: ha jót akar magának az ember, SuC-n tölt. Teslával meg pláne. Ha egyszer Füzesabonynál kész lesz a Supercharger, más töltőhálózat közelébe sem teszem a lábam. -
Vesa
veterán
válasz
moleculez #16210 üzenetére
Nem az ország körülményes -revidiálom, mert az is
-, inkább az egyes szolgáltatók megoldásai. Többségében simán megy itt is. A BMW/Mercedes/Audi kártyák is működnek (Merciben autóból is tudok fizetni, de gondolom ezt a másik kettő is tudja), a Tesla SC-k is mennek autóból tudtommal stb..App pedig szinte minden töltőhöz van. A gond inkább az, hogy még mindig hatezer féle app és kártya kell ahhoz, hogy mindent lefedjen egy EV-s. Bár ma már azért jobb a helyzet.
-
Doki16
addikt
válasz
moleculez #16137 üzenetére
Megvettük a Konát és nem sokkal utána vettünk is egy zsebbikát. Alig hogy megjött rá két napra a kocsi úgy döntött, hogy se kép se hang. Be lett bikázva és nem volt gond, betudtuk annak, hogy kint állt a kocsi nyitott állapotban és biztos lemerült az akku. Nem is volt gond utána 4 hónapig. Aztán egyszer csak használat után már rá két órára nem adott több életjelet magáról. Ugyan volt zsebbika, de bent a csomagtartó legaljába. És semmi áram nem volt esélytelen volt kinyitni. Zárlatos lett a kis akku és töltővel sem reagált semmire. Vészkulcssal ki lett nyitva, hátra lett másszva, hátsó ülés ledönt és álpadló ki, aztán meg lett a bika. Azzal elsőre indult.
-
Doki16
addikt
válasz
moleculez #15984 üzenetére
Kona 64. Nyáron 600 km télen 450 km. Ez országúton szabályos tempóval értendő.
Ioniq 28. Nyáron olyan 250 télen inkább 180. Tehát 20-25%-al minimum csökken a hatótáv.
Teljesen normális ezzel nem lehet mit tenni. Egy megoldás van, parkolj fűtött garázsban és mindig töltés után indulj egyből. És így kevesebb hatótávot veszitesz.
A legrosszabb a télben ha hideg az idő, fúj a szél és esik az eső/hó, instant 30-35% hatótáv mínusz
De cserében dugóba ragadni jobb a villanyautóban, mert hőszivattyú 10-15 órát gond nélkül elketyeg. Igazandibol óránként elvan 5-700 wattbol.
Egy a lényeg töltsd mindig tele a kocsit. Hyundainak nem árt. És nem lesz gond télen. Még így is sokkal olcsóbb üzemeltetni mint bármilyen belső égésűt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Építő/felújító topik
- Mobilokra/tabletekre is elérhető lett a Once Human
- Family Link
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest