- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
24482 - 24401
24482 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
Meg kell várni a NeueKlasse iX1-et, szinte biztos, hogy nagyobb lez akku, és az 1 motoros tti nem fog többet fogyasztani, mint a mostani 1 motorosod, nameg annak árban is tűrhetőnek kéne lennie.
Csak a megjelenés még kissé odébb van.NB5 iX1
In production 11/27-10/36
Intro models: 30, 30x (non-US), 40x, M50x
3/28: 20 added (non-US) -
WiZARD
veterán
Csodák nincsenek, degradáció mindenhol van, azonos kémia esetén aránylag hasonló.
Kivéve ami jobban degradálódik (Leaf akku hűtés nélkül), használat is számít (etronok sokat DC töltve gyorsabba degradálódtak, ha jól rémlik. Teslánál is mintha feledezhető lenne mintázat, hogy a Performance modelleknél nagyobb a degradáció)
LFP jobb.
Meg a gyártók tudnak bufferrel játszani. -
hunspikey
őstag
Nekem ilyen út az üröm - sormás télen. Most volt az első tele és 100%-ról gyakorlatilag majdnem nullára merül ha rendesen megyek és fűtök. Kicsit aggaszt az a kilátás, hogy elképzelhető, hogy előbb utóbb nem fog leérni hanem út közben töltés lesz.
Bár a BMW-k esetében nem olvasok olyan egetverő degradációról, még a stabilabb akksisok közé számítanak?!
-
WiZARD
veterán
15% amúgy naponta, folyamatosan szokva nem tűnik fel, és egy idő után már azt se tudod hogy te emléxel úgy hogy régen jobban bírta, vagy csak máshogy vezettél, vagy tényleg úgy volt.
Ha vannak leírt, fix adataid, azzal hasonlítva már persze látszik.Leaffel voltam így, ott is mindig userek mondták hogy hiába ír 15-20% degradációt azt nem érzik, és 4 évesen én se annyira éreztem. Aztán előkerestem első beszámolóimat hogy mennyit bírt, és jött a meglepi, hogy hát ez régen tényleg érezhetően többet ment el.
-
-MarhaRépa-
tag
-
cOxeR
Ármester
Mivel használtan vettem 2 éves kora után és az első pár évben van a legnagyobb degradáció így nem igazán csap arcon. Pláne mivel sose lesz állandó a környezet, se az útviszony. Napi ingázás esetén kvázi mindegy az akku méret egy bizonyos méret felett (este úgyis töltöm ha releváns mennyiséget mentem), ha meg nagy távot teszel meg sok más tényező a döntő, mivel nehéz a lábam, az I3 16,5 kwh/100 átlaggal ment nálam, a Model 3 meg 19-21 kWh között nyár/tél viszonylatban. 447 km-t irt 100%-ra töltve mikor vettem, tegnap meg 430 km-t. Mivel jobban össze szoktam az elektromos autózással (110e km óta csak az van) talán azt mondanám, hogy azért nem érzem mert a domborzati viszonyokat jobban kihasználom, emelkedőn lassabban megyek, ha meg lejt gyorsabban ellensúlyozva a “időveszteséget” így én is csiszolódtam. No meg ez egy totál lassú folyamat, aki ezt tragédiának éli meg az nagyon ki van erre hegyezve.
-
F-ECT$
titán
-
cOxeR
Ármester
Nekem volt I3, 38e-el vettem, 107e körül adtam el, nyáron ugyanúgy 100% feletti értéket mutatott a “titkos” menü.
Ez szerintem nem valós, viszont hatótávban sem nagyon volt csökkenés.
Most a Tesla sokkal nagyobb degradációt ír, 28e-el vettem 67e-nél tartok és 85%-ot irt legutóbb, de valójában itt se érzek nagyon semmit… -
Tiédetis
senior tag
ismerem, az kb. 68-as bruttóban. Ampera-e is azt kapta meg cserében.
-
No.01
addikt
Sajna, jol...
Mondanam, h tudatos vasarlok vagyunk, de ugytunik tulsagosan is...
...vagy csak az elvarasaink nagyok.
(osszesen 6 auto jutott el az atvizsgaltatas szintjeig)Ennel ellenere ahogy irtam is nem vagyunk tulsagosan szerencsesek mert volt ami nagyon tetszett, es jo is lett volna (pl egy e-UP) de nem voltunk eleg gyorsak holott a figyelo mar jopar honapja aktiv.
-
CharlieDrop
veterán
-
mjani1172
addikt
-
Tiédetis
senior tag
Azt azért érdemes tudni, hogy a bruttó kapacitást éli fel elsőre, és ha az sok, akkor jó ideig látszódik 100%-nak, ami tudjuk, hogy kozmetika. Pl. 28-as ioniq-ban elvileg 40-es akku van.
-
CharlieDrop
veterán
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Visszatertem par honap keresgeles utan, de meg mindig auto nelkul...
Az elmult idoszakban ±45 autot neztunk meg itthon es kulfoldon.
Termeszetesen volt amit eladtak az orrunk elott, volt amirol kiderult, h eloben azert megsem olyan, minthogy elkepzeltuk, voltak nagyon durvan lelakott es/vagy mocskos autok es a legnagyobb szivfajdalmam az alacsony SoH ertek (volt olyan auto ami meg 2 eves sem volt es a km sem erte el a 10e-t ennek ellenere 88%-os volt az akksi...)Az i3 tulajoktol kerdeznem, h kinek hogy all az akksija az ido es futasteljesitmeny elorehaladtaval? Illetve ki milyen szakszervizt/gurut ajanlana atnezesre, szervizelesre?
-
elpescador
junior tag
Sziasztok!
A hátsó műanyag lökhárítót szeretném újra fényeztetni, húzások miatt, van egy jó fényezős szaki, aki eddig benzines Mazda 6-ot csinált már nekem hibátlanul.
A Teslanak van valami különlegessége, amit esetleg mondanom kell neki, ha újra akarom fényeztetni?
Model 3, 2021/12 SR+, fehér -
Andras6800
senior tag
Én is használtam. Waze gyorsabban felismer a forgalom változását szerintem (Ahogy google maps meg apple maps is), illetve kreatívabban tervez. De teljesen élhető a gyári. Ami viszont nagyon de nagyon hiányzik a gyáriból, az az utinfó. Oké, fix traffi értesítésem van. De az ilyen Kátyú, lepukkant autó, veszély az úton... pl törmelék.. na ezek csak Wazeban vannak rendesen. Ez az egyetlen oka, hogy a mindennapokban Wazet használok. Ha már elhagyom a megyét és vidékre utazom, jellemzően a gyári navit használom, mert amúgy elég jó.
-
Andras6800
senior tag
Vezetési móddal erős rekuperációval is alig tudsz felmelegíteni egy ekkora akut. Sportos vezetés elvileg kevés hozzá. Régen nekem is ment a töltésre irányításnál az automata aksi előmelegítés. Tavaly nyár óta nem ment amikor használtam 10-ből 8x. Szerintem SW bug, nem HW. manuális jól műxik, már rászoktam arra.
Base SW-t frissítettem OTA. térképet Mo-ra ugye automatán letölti. EU mapet nem ugyan, de avval meg elég akkor vergődni ha nyaralni megyünk. Mondjuk most majd frissítem, mert lassan lerár a 3 év előfizu szeptemberben, amit autóhoz kaptam. Mivel vélhetően év vége fele eladom a vasat, lehet nem fizetek elő majd a Connected professionalra 09.23 után amikor lejár.
-
Tiédetis
senior tag
kifogom próbálni direkt a töltésre navigálást. de figyelni fogom az akku hőmérsékletet, már annyi mindent olvasok róla, hogy van, nincs, hogy megnézem, ha melegszik, van, ha nem, akkor nincs és marad a vezetési mód megváltoztatása a töltés előtt, Ampera-e esetében működött.
Az a gáz, hogy nem tudni mi a probléma: hardveresen nem oldható meg, vagy/és szoftveresen. wazze szeret elvinni, ha ismered nagyjából az utat, nem veszed tudomásul, ez tény. De ha olyan helyre megyek amit nem ismerek, sokszor anyázok vele.
Próbáltad a frissített gyári navit? -
ozzy711
őstag
-
Tsebacsi
nagyúr
Én átszoktam a gyárira amit sosem gondoltam volna ezelőtt 2 évvel se. Mellette max mapset használok, bár tény azt nem teszi ki a HUD-ra. Apple térképe nekem no go zona ahogy a Waze is. Annyiszor vittek már tévútra hogy elegem lett belőlük.
-
Andras6800
senior tag
Én azt vettem észre, hogy ha használod, tanul a BMW navi is. Pl nekem betanulta az egyik fix szabálytalanságomat (Balra kanyar zácóvonalnál
). A tltőhöz vezetésnél kondícipnálás újabban nekem sem ment többször... Nem is értem. Korábban meg ment. Ezen a téren van mit fejleszteni, de azért ezt elég nehéz megítélni egy OS7-es autóból, amiről ordít, hogy a rendszer max PHEV-re jó. BEV-re már véleményes. Nekem ugye LCI van és van manuális kondícionálás.
Navira visszatérve, városban én is Waze-t használok. Sokkal inkább up-to-date a tervezésnél, viszon van itt ott, ahol szeret kissebb kerülőkkel kirándulni küldeni. De láttam ilyet Google maps-tól is. Amúgy HuD miatt volt, hogy apple maps-t használtam. Az is elég jó amúgy, csak POI-k nak híjján van. Ég és föld Waze/google-hez képest. -
pontyos
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
cOxeR
Ármester
-
CharlieDrop
veterán
-
mjani1172
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
-
Kinder
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Az a gond, hogy G08 navi rendszere enyhén szólva se egy top kategória. Bár most volt egy frissítés rá, amit még nem próbáltam ki, de vasárnap jövök majd M5-n vissza Bp-Kmét szakaszon, beütöm neki Kecskemét Teapontot, és meglátjuk megint Kerekegyházára és onnan vinne-e be Kmét központba, vagy a rövidebb, gyorsabb úton, egyszerűen levisz az Auchan-nál majd egyenesen be. Egyébként legutóbb odamentem ( [link] ) 10%-al hideg volt, bevolt ütve a gyári naviba és hát nem igazán indultak be az voltok és amperok, még a 100-as tempót se nagyon érte el, nem a 150-t. Na ezért használok külsős navit. De majd kiderül mi változott. Mivel 90-95%-ban itthon töltöm, annyira nem idegesít a dolog, de ha hosszabb utat tervezek - igen, egy 1100km-s etapot a nyáron - ott biza fontos lehet.
-
pontyos
senior tag
Az elég jó! De gondolom nem kisteher a gépjármű?!
Nekem kb 22kW/100km mondanak -
CharlieDrop
veterán
Én nem is használom az autó naviját…
@F-ECT$
én még 180 Ft-s töltéssel is kb. 3l/100 km átlag körül vagyok. De nem is ezért van elektromosom. -
cOxeR
Ármester
Kákán a csomót. Mondom gyárilag bármilyen töltőre elindítja magának, nem kell manuálisan indítgatni. AC-ra meg felesleges melegítgetni/hűteni. Gondolatolvasás meg nem csak az autónak de az embereknek se megy, a navi meg azért van, hogy navigáljon adott pontra… miért ne adná meg valaki hova megy? Bolond talán?
-
pontyos
senior tag
-
F-ECT$
titán
-
fo_di
őstag
múlt héten pl model 3mal pesten jártam két nap egymás után és nem volt kedvem szigetszentmiklósra kerülni hazafelé, így m5 inárcson az omvnél álltam meg. első nap elküldött volna a töltő mellől is szigetszentmiklósra, de második nap már rájött, hogy már töltöttem ott és fűteni is kezdett odafelé (és nem csak azért, mert szigetszentmiklósra fűtött volna, mint előtte nap)
-
-MarhaRépa-
tag
-
cOxeR
Ármester
Tudja, sexy commanderrel pl. de automatán úgy is intézi, már thirdparty töltőre is, totál értelmetlen funkció igazából a manuális állítás.
-
kezdő
senior tag
Sziasztok!
Ajánlom az előzményben szereplő töltőt, nagyon kis kompakt minőségi érzete van!
Régóta nézegettem a topicot, aztán nagy levegővétel után beleugrottam egy gyanúsan olcsó ID3-ba
(helyszíni állapotfelmérés volt azért)
Második autó lesz, napi 5-15 km távra.
202k km, 2020/12 gyártás, 1st plus kivitel, 4,5 M HUFSok 6 milliós példánynál hitegetnek gyári akku garival, de 4/4 esetben kimerült a kiszemelt példányoknál, hogy nem él a magyar garancia. (Szégyen a magyar VW hozzáállás)
Biztosra mentem, vettem olyat amin biztosan nincs
Eddig pár száz km után nagyon kis kezes jószágnak tűnik, majd beszámolók róla ha jön az esetleges szívás
-
-MarhaRépa-
tag
-
Andras6800
senior tag
Kínaiaknál is vannak céldátumok.Csak ott nem jutalmazzák folytonos újratervezéssel a renitens diákokat... Lehet arról vitázni, hogy 2035 meg a többi emissziós kör mennyire rális, jó vagy sem. De ez a 2 évente átvariáljuk, az egyértelműen káros. Nem kedvez a hosszútávú stratégiának, amiben Kína sokkal konzekvensebb. és ezen a ponton értek egyet avval, hogy "Jelenleg csak az európai vezetés rettenetes butaságait használják ki."
" kínaiak nem is adják az autókat dömpingáron", nem hát, mert akkor legalább keresnek vmi pénzt illetve árazásnak is fontos marketingértéke van. Dömpingárón saját magukat állítanák be olcsó/bóvli/gagyi terméknek. Az a 10-20% árelőny pont az, ami az átlag vásárlót eltereli, de nem érzi azt, hogy bóvlit vett.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Elektromos kisteherautót szeretnék vásásrolni, de egyelőre nem megoldott az itthoni töltés.
Teljesen amatőrként kérdezném mielőtt belevágok, hogy napi 30-50 km es ingázás estesén, a kinézett autó heti kb két töltése a belvárosi töltőparkot ismerve megoldható itt ott?
Esetleg bevásárlás ideje alatt közértek mellett, gyors töltővel ( 50-60 kW akkumulátor )
Van valami oldal ahol meg tudnám az árakat nézni, összehasonlítani diesellel szemben?
Köszönöm! -
Tiédetis
senior tag
Nem írtam, hogy Te írtad kínai és tesla szar. Félreérthető volt ebben a formában.
Porvédő: ne már. 3-4 éves prémium márkáról beszélünk, pár 10e km futással. Ki beszél itt örök élet +1 napról? Arról van szó, hogy röhög rajtam a szaki, hogy nem tudtam róla, hogy ezek ilyenek. Bocs, tényleg nem tudtam, hogy valakinek tartalék 5 literes olajos kannával lehet útnak indulni, valakinél meg tartalék porvédővel, vagy ha elfelejted, akkor új csillapítóval, rúgóval (mert ugye a szakszerviz így javítja, kompletben, hiszen így gazdaságos), szerencsére a futómű többi részét nem cserélik.
Tőlem kérdezi ismerős, hogy milyen az ix3 mert szeretne. Mégis mit mondjak neki? Nem vagyok elvakult fun és nem is leszek az. Továbbra is kiengedem aki várakozik, hogy valaki beengedje a sorba, továbbra is megállok, ha gyalogos várakozik a gyalogátkelő előtt, ja és használom az irányjelzőt is
Szóval szívesen megmutatom a kocsit, szívesen hagyom picit megtapasztalni a vezetését és elmondom pro és kontra dolgokat.
Nézz utána mennyire nem ritka probléma ez. Filléres dolog, ami viszont elég zsebbenyúlós problémát okozhat. Na ezt nem várnák el az átlag userek egy premiumtól. (hab a tortán, hogy pre lci-m nem tud akkut előkészíteni töltésre manuálisan) Szerintem ez nem Off -
CharlieDrop
veterán
-
Andras6800
senior tag
Itt több dolgot összemosol/ keversz. Az állami/rejtett/titlott támogatásokba nem akartam belemenni. Nem is tudnék, mert nincs megfelelő rálátásom. Amit tudok, hogy pl egyik beszállító cégnél (ami most kezdett nemrég fejleszteni) büszkén mesélte a főnökeimnek egy visiten, hogy az egész kampuszt az utolsó fűszálig az önkorményzat fizette. Kínában nem csak Pártállami szinten van támogatás, hanem Kanton szinten is, mert a Kantonok egymással is versenyeznek. Ennl jobban nem vagyok kompetens belemenni. Nem is fogok.
Sose mondtam, hogy a Kínai az egyenlő a szarral. Teslatról sem mondtam sose, hogy szar. Azt mondtam mind2-ről, hogy magamnak sose vennék. Egyikbe sem ülnék bele. Erre munkatapasztalatai okaim vannak. Messziről jött ember azt mond amit akar, tudom, de pontos tényeket szerződéses titok megsértése miatt nem nagyon lehet. Így is néha tulságosan belemegyek. Vannak kollégáim akik dolgoztak tesla projekten... amit a Tesla bevállal, az alapján nekem nogo. Nem single case. Kínai gyárunkban meg az ottani fejlesztésen meg olyan sztorik vannak... Persze EU gyárakban is vannak "kreatív" hajmeresztő megoldások szó se róla. De amit szintem minden Kínai OEM csinál, hogy nem csak SW-esen, hanem HW-esen is félész terméket dob piacra, de legalább hamar megvan, a nyugati márkák nem engedik meg maguknak.
Abban igazad van, hogy nem lesajnálni kell a Kínaiakat. Nagyon sok dolog van, amit el kéne tanulnunk tőlük! Számomra ezért is fájó ami 2035-el megy. Nem az a bajom, hogy nem lesz tiltás, hanem hogy rángatjuk a botkormányt. A kapotalosta személetű ipar pár éves etapokban tervez. 3-4 év feletti az ROI? Kuka... stb. (Persze ez kicsit általánosítás). Az, hogy Kína itt tart a BEV-ekkel, 20 éves következetes stratégia eredménye. És bizony az ROI 20+ év, már ha megtérül valaha. Persze vannak egyéb startégiai megfontolások is az elektrifikációs törtetésük mögött, amiből szintén lenne mit tanulni EU-nak olaj nagyhatalomként
Porvédő kapcsán: keversz 2 dolgot. A minőség nem azt jelenti, hogy valami örök élet +1 nap, mert a vásárlók ezt nem fizetik meg. Ilyenek vagyunk, olcsón akarunk mindent, aztán meg sír mindenki, hogy hamar megkotlik. Lehetne olyan porvédőt csiálni, mint ami a Renaultodban is volt, csak aztán meg menne a hiszti, hogy miért kerül még többe az autó mint most... Ezen felül sok esetben környezetvédelmi megfontolások járulnak hozzá a részelemek robosszusságának csökkenéséhez. Pl most betiltják a Teflonokat... van is a bajban az autóipar, mert a nem teflonos nyomáskompenzáló membránok sokkal szarabbul szerepelnek. De korábban az olmos forrasztás betiltása is egy drasztikus romlást hozott a forraszkötések élettartamában.
-
Mentolka
senior tag
Ezt is tudom tromfolni: 30éve
-
Mentolka
senior tag
Az lett. Kona.
Csak ugye, mindenhonnan az árad, hogy ez vagy az az autó relatíve nem is sok. Pedig, de az!
-
-MarhaRépa-
tag
-
F-ECT$
titán
-
CharlieDrop
veterán
használtban is a kínai lesz az olcsóbb...
-
bigdigit
addikt
Ezzel vissza is kanyarodtunk az én első reakciómra.
-
-MarhaRépa-
tag
-
Mentolka
senior tag
És most akkor megint jövök én - átlag magyar bérbőléfizetésből - a már említett, TÍZMILLIÓ ft qrva sok pénz ám! Hiába mondjátok Ti is, meg a tesztelők is, hogy a tudásához képest, meg a kategóriájában nem drága; inkább a pénztárcához viszonyítsá(to)k már az árát!
Nem azért vennék kínait mert xar (vagy tán nem is az?), hanem mert nincs több 10millióm autóra.
-
hunspikey
őstag
Én elvből nem veszek kínait, nem érdekel milyen olcsó. És nem azért hogy rázhassam a rongyot, hanem azért mert pontosan ismert hogy a BYD például első sorban nem egy autó, hanem a kommunista kínai kormány célzott gazdasági fegyvere. Miért mondom ezt? Hát azért mert ismert tény hogy minden egyes eladott autó után a kínai kormány kompenzációt fizet a BYD-nak, hogy dömping áron tudják adni a vackukat, csak azért hogy az amcsi illetve európai autógyártóknak betegyenek.
Arról már nem is beszélek, hogy szerkesztett az összes értékesítési adat, ugyanis fiktív cégeknek ad el a kereskedés szintén központi utasításra. Autók tízezrei állnak porosodva iszonyú méretű telepeken, melyeket csak azért játszottak át fiktív értékesítéssel hogy meg legyen a szép szám amit be lehet mutatni. Ezek így nyomják le a teslát, nem úgy hogy valós emberek veszik olyan számban.
Számomra ez egyszerű csalás illetve szeretem Európát, hányok ettől a célzott kicsinálástól ami zajlik ellenünk - mindezt persze úgy mondom, hogy tökélesen látom hogy el retkesedtek az európai gyártók, főleg a VW - kvázi megérdemlik kicsit hogy megkúrják őket, de akkor is - amit fentebb írtam 95%-ban valid.
-
-MarhaRépa-
tag
-
mjani1172
addikt
Értem amit írsz, és hasonlóan is gondolom.
Viszont nem fekete és fehér minden.
Pl. ez a mondatod:"egy eleve az európai autóipar tönkretételét" Ez nagyon nem a kínaiak műve hanem Ursulaé. Az idióta szabályokat, céldátumokat nem a kínaiak hozzák. Először itt kéne gondolkodni, és nem másra mutogatni.
A másik, hogy a kínaiak nem is adják az autókat dömpingáron. Így ezzel sem vádolhatóak.
Jelenleg csak az európai vezetés rettenetes butaságait használják ki. -
Vesa
veterán
Ebbe ne menjünk bele, mert messzire visz, és nem ilyen egyszerű ez a kérdés. Az, hogy XYZ tulajdonol egy alapvetően más nemzethez köthető, a szabadpiacon működő nagy múltú céget (pl. Volvo), ahol egyébként mai napig a svédeknél maradt a kutatás fejlesztés, és az, hogy egy eleve az európai autóipar tönkretételét célzó gazdasági háború részeként, a kínai kommunista párt támogatásával piacellenesen felfújt 100% kínai tulajdonú, gyártású és fejlesztésű cégről van szó, teljesen mást jelent. A lényeg az, hogy én nem fogok kínai autót venni, mert nem bízom bennük. Sok más területen jártam már meg kínai termékekkel, főleg a garanciával és az utólagos alkatrészellátással. Kína nem arról híres, hogy ezekben jól teljesít. Senkit nem beszélek le róla, mindenki el tudja dönteni, milyen rizikót hajlandó bevállalni.
-
passatgt
aktív tag
-
Vesa
veterán
-
passatgt
aktív tag
-
Vesa
veterán
Ez így vam, egyere több kommentebn olvasom, hogy azért nem vesz kínait, mert nem fog hozzűjárulni a saját gazdaságunk tönkretételéhez. Akkor sem, ha most csali olcsó(bb) áron adják az autóikat. Nekem is tetszik pár kínai formaterv és kialakítás, de tesztelni nem rajtam fogják az értékvesztést, a szervizt, és az alkatrészellátást. Talán majd a fiaimnál már reális opció lesz, ha mondjuk 10éves távlatban bizonyítanak minden fronton. Engem már nem érint 50+.
-
Vesa
veterán
"Az i3 várhatóan ettől is jobb lesz. "
Szerintem is, kiváló autó lesz mint a SUV testvére, csak ne lenne olyan bűn ronda. De ez nyilván szubjektív. Nem teljesen értem a BMW-t ezekkel a vese dizájnokkal, kicsit mintha össze-vissza találgatnának. Volt ugye a klasszikus vízszintes vese, ami évtizedekig jól működött. Utána jött a hódfogú verzió, ami hol működött, hol nem, de legalább megosztó volt. Aztán itt a Neue Klasse, ahol az IX3-nál visszamentek az időben a cápa hetes vesékig, majd az i3 viszont már megint nem ezt a vonalat követi, hanem egy teljesen új módit, ahol a vese már csak egy LED csík. Biztos csak én nem értem.
-
Vesa
veterán
Én is rá vagyok kattanva. Csak kérdés, mennyire bukja be az árát a németeknél Junge Sterne, 1 éves korára. Ezt még meg kell várni. Mivel full EV, melyeknek az eddigiek alapján sajnos hatványozottan rossz az értéktartása, lehet, hogy még 1 évesen behozva is durva milliókat fogok bukni rajta 2-3 év használat után.
-
mjani1172
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
-
F-ECT$
titán
Durva. 20 perccel kapott csak ki a benzines(?) baseline-tól
-
-MarhaRépa-
tag
De hogy legyen valami ON is:
Az iX3 a várakozások szerint szerepelt Teslabjoern tesztjeiben: gyakorlatilag agyonverte a teljes konkurenciát még úgy is, hogy 21-es kerekeken ment és az 1.000 kilométeres teszten hideg volt.
Az i3 várhatóan ettől is jobb lesz. -
-MarhaRépa-
tag
-
CharlieDrop
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Itt arról van szó, hogy ami kínai szar. Meg tesla persze.
Arról is szó van, hogy tiltott finanszírozás eu szempontból. Amit exportra küldenek. De ugye itt él az is, hogy a nyugati amit ott gyárt és visszaküld arra is él a valamilyen költségcsökkentő támogatás.
Mindig háborognak az emberek, hogy miért kerül itt 20 millába az, ami kint 8-ba. Talán azért is, mert más szabvány szerint kell ide küldeni? Talán ahogy volt kgst zsiguli és volt nszk export. Alapból kimondani rá, hogy szar, elég nagy bátorság. Elég sokan vesznek ilyeneket, mégsem lesznek öngyulladóak. Nem gondolom hogy még mindig azon a szinten vannak hogy másolnak. Talán ott is vannak mérnökök, akik már többet tudnak mint a nyugatiak. Csak nézd meg a hadiipart. Ott tartanak, hogy usa elvileg próbál felzárkózni. De említhetném párhuzamba az ukránokat, akik eddig vásárolták a drónokat, ma meg? Világelsők lettek. Elhiszem hogy gáz lenne elismerni, bőven sok a kínai termék az autóikban. Nem tetszik a tendencia. De ahogy régóta mondom, mióta is gyártanak kint autókat nekik? Nem vették észre, hogy átveszik a váltobotot? Nem hitték el, hogy ők is megindulhatnak hozzánk? Abban bízni, hogy pl. egy ikszpeng majd nem bírja csak 10 évig és pl. egy NK meg 15 évet, elég nagy lutri. Nem tudni még. Addig viszont ha bemegy manfred a bótba és beül egyikbe, másikba, megnézi az árcédulát és mivel csökken az életszinvonala, nem a nemzeti önérzete fog dönteni, hanem a bankszámla egyenlege. VAGY! Kap egy 10.000EUR támogatást és megveszi a hazait, de ez sokba kerül Jürgennek és Matildának és morogni fog érte. Tanulni kellett volna tőlük és nem lenézni, felkészülni és nem legyinteni és hátradőlve mantrázni azt ami 15 éve még működött, de mára már nyugdíjazták ezeket a téziseket. Nekem már 8, de az unokáimnak nagyon nem lesz az. Minőségbiztosítás: figyelj, amikor egy premium autónak 50ekm alatt szarrá szakad a lengéscsillapító gyári porvédője - és ez nem egyedi - ott hol a minőségbiztosítás? Lesajnált renault 260k km-el adtam el, gyári csillapítóval és porvédővel. (80k volt benne mikor vettem, tudom) Félreértés ne essék, rohadtul tetszik az autó, DE... -
TayRol
nagyúr
-
hunspikey
őstag
-
Andras6800
senior tag
Sajnos nem. Ez megint ugyan az, amikor mondják, hogy a Kínai Nikai ugyan azon a soron készül, mint a Nike cipő. És akkor uygan az töredék áron. Abban lehet igazság, hogy a Nike cipő nem bírja annyival tovább, mint amennyivel többe kreül, de mégis tovább bírja azonos krülmények közt.
El kellene rég felejteni a Kínai gagyit. Kína tud gagyit gyértani, mint bárki más.. és tud minőséget is gyártani. Igenis kiváló minőséget. Nem hülyék ők sem, és nagyon sokat tanultak az nyugati gyártóktól a helyi gyártás folyamán. Ebben csak az a baj, hogy a gyártás során nem tanulod meg a fejlesztés bizonyos aspektusait... más aspektusait meg jobban tudod azoknál mint akik csak fejlesztenek. A nagy különbség követelményekben és a minőségbitosítási elvárásokban van.
A német gyárban kesztyű van minen munkáson, kínában meg csupasz kézzel gyártanak... Vagy ne tudd meg, milyen dolgokat bevezetnek "csak Kínai" piacra, amit máshova nem engednek meg a nyugati vevők. De nem egy példa arról is, hogy 1-1 termék egy az egyben ugyan az volt a VW-ben meg az Alfában... aztán pl Alfánál rendszeresen hullot, míg VW-nél sose volt semmi baja. pedig ugyaz az a termék, ugyan arról a sorról... csak a címke más.Összesítve, nagyon magas aráányban kínai gyártók szállítanak alkatrészeket a német autókba is. Sokszor ugyan azok, mint akik a Kínai autókba is. Csak pl ami kiesik a Nyugati OEM minőségellenőrzési checken, azt továbbküldik a Kínai OEM-nek.
-
-MarhaRépa-
tag
-
Tiédetis
senior tag
ismétlen önmagam azzal az egy szóval, miég mielőtt elolvasnám amit írsz
-
-MarhaRépa-
tag
Valójában meg fogalmad sincs (megint) arról amiről vitatkozol. Az autóipar alapvető működését sem érted, nem tudod hogy milyen relációban állnak a beszállítók az OEM-ekkel, hogyan határozzák meg a követelményeket, milyen fejlesztési és tesztelési módszereket alkalmaznak, és lehet estig sorolni.
Nem az a lényeg a sztoriban, hogy milyen illetőségű a beszállító, az a lényeg, hogy milyen következmények szerint szállít be.Nem, Európában nincs tiltott támogatás, és a legális támogatás is a töredéke annak, amit a kínaiak kapnak Kínában. Ezzel kapcsolatban sincs a leghalványabb fogalmad sem arról, amiről beszélsz, de kőkeményen kötekedsz, mint egy óvodás.
-
Tiédetis
senior tag
Kb 100x aludtunk sokan el az ilyen válaszokon, amiket Te adtál, csak copy+paste volt részemről, tőled

Elhiszem, hogy zavar, ha kiderül, a német prémiumok is elég rendesen építenek be kínai beszállítóktól, ha netán baromság lenne, elég ennyi elsőre: akkuk. A tiltott támogatás ami létezik a kínaik esetében és megszólod, gyakorlatilag megvan itt is, csak adják mindenre, de hiszen a kínai is adja ha exportálják. Téged minden zavar, ami nem német vagy toyota.
Lépd át szerintem.up:
A kínai állami támogatásból részesültek azon gyártók, akik kint gyártottak és exportáltak. Hirtelen nem is tudom tudnék-e mondani ilyen márkákat
-
-MarhaRépa-
tag
-
Tiédetis
senior tag
baromság
-
Tsebacsi
nagyúr
Ismerve a mostanit ezek nem game changerek egyelőre, ez is 800V-os, kemény 1 perc előnye van az iX3-nak töltésben, az semmi. A fogyasztás relatív, az iX-é se kevés, de nekünk megfelelő, a GLC és az iX3 kevesebb -> nincs probléma. De mire eljutunk a cseréig már jönnek reményeim szerint a ?kalciumos? és/vagy szilárdtest akkuk, és akkor meg végképp mindegy lesz minden. Csak a mostani akkus autók ára fog a béka segge alá esni

Bár egyikben sem ültem még, képről a Merci minősége látszólag köröket ver a BMW-re, és az 530 után helyenként az iX is megszokást igényelt, na most egy még puritánabb belsőre az Asszony már tuti nem bólint rá...
Az a "pár" csillag kívül... Hát egye bssza, a hódpofát is megszoktuk, ezt is meg fogjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
24482 - 24401
24482 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 3D nyomtatás
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Milyen házat vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- MacBook Air laptop 15 2023 / M2 / 8GB / 256GB SSD
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4501, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(osszesen 6 auto jutott el az atvizsgaltatas szintjeig)

). A tltőhöz vezetésnél kondícipnálás újabban nekem sem ment többször... Nem is értem. Korábban meg ment. Ezen a téren van mit fejleszteni, de azért ezt elég nehéz megítélni egy OS7-es autóból, amiről ordít, hogy a rendszer max PHEV-re jó. BEV-re már véleményes. Nekem ugye LCI van és van manuális kondícionálás.
(helyszíni állapotfelmérés volt azért)