- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
37800 - 37701
38065 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu2062
senior tag
Ahogy elnézegetem a mávinform tájékoztatásait, igen. Kicsit ritkábban, de a sógorok felől is előfordul.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok,
tegnap érkeztem haza Prágából. Oda úton szépen flottul működött minden, tegnap haza fele 11.45 helyett kb 1.5 órás csúszással indult a vonat haza fele cseh társaság vonatával.
Szoktak máskor is csúszni ennyit a nemzetközi járatok ? -
Narxis
nagyúr
-
sherlock82
senior tag
fant0mi
Köszi a választ, megnézem ezt a tervezetet, hátha lesz benne valami ami jó lehet a kérdésem válaszolására. : )galervin93
Igen , ha Fonyódról v Balatonszentgyörgyről indulna az nekem teljesen megfelelne.
Bár nem gondolom hogy olyan sokan szállnának fel erre a hajnali vonatra a déli parton. De aztán kitudja, egy próbát meg ér
Tárnok, Martonvásár, Érd - Alsó. Az emberek nagyrésze itt száll fel, addig nem valami sokan utaznak. -
galervin93
addikt
Eseti, elszigetelt ötletekkel nem igazán foglalkoznak. Viszont az elmúlt években van javulás az utas javaslatok terén, ha sokan jelzik ugyanazt, illetve az utasszámok is indokolják, akkor azért jellemzően megpróbálják megoldani a dolgot. Persze sok mindentől függ ez, jármű, személyzet, menetrendi struktúra etc.
Mondjuk nem értem, ha nem Siófokról, hanem a "másik feléről", akkor az nyugat. Fonyód vagy Balatonszentgyörgy jöhet szóba kb. -
fant0mi
őstag
Lehet írni, de nem reménykednék abszolút. Az állam (ÉKM minisztérium) a megrendelő. Azok a vonatok mennek, amit a minisztérium megrendel. Az 1. sz. pótlék meg hamarosan életbe lép, abban már nem lesz módosítás.
-
sherlock82
senior tag
Szerintetek érdemes írni egy levelet a máv központba hogy a hajnalban Siófokról Bp - re induló vonat ezentúl - nyilván egy korábbi időpontban - a Balaton másik - keleti feléről induljon ? vagy az egész ötlet veszett fejsze nyele?
-
sherlock82
senior tag
-
fant0mi
őstag
Nézd meg a RegioJet-et is.
-
sherlock82
senior tag
Halló mindenkinek.
Prágába utaznánk április végén.Hol érdemes jegyet venni neten vagy inkább mondjuk Kelenföldön a nemzetközi jegypénztárban? Illetve a vissza útra szóló jegyet is megtudom venni itt Magyarországon ? -
Pulsar
veterán
-
Tomasz72
aktív tag
Ezt találtam a múltkor, csupa ismerős hely...
Rákoshegyi, sülysápi vasúti átjáró...Hát meg ezek a vonat mellé bedriftelő zsigák...

-
sherlock82
senior tag
-
samu2062
senior tag
Igen, regisztrálni kell magad és korlátlanul utazhatsz féláras jeggyel. Most már a papír alapú igazolás nem kell. Hogy pontosan hogy megy a regisztráció, azt nem tudom.
-
Pulsar
veterán
Szia,
szerintem mi itt beszélgettünk régen, én kb 2 éve nem éjszakázom szerencsére, előtte aktív voltam itt

Vagy valahonnan máshonnan ismerős a nick-et, nem tudom
-
sherlock82
senior tag
Szia,
én nem a máv - nál dolgozom, de a közszfréban, 24 órás melóban éssokat éjszakázok így kerültem ide. : ) Meg hát érdekel a téma is mennyire is teszi tönkre az ember életét az éjszakázás. Megkérdezem a barátom, hogy ő hol nézte ki ezt a vonatot és majd írok.
Más,
valahol olvastam h ez év márciusától a közalkalmazottak fél áru vonatjeggyel utazhatnak belföldön és nem kel vinni az utazási kedvezményes papírt sem. Mert nem alkalomra szól hanem egész évre fél árú jegy vonatkozik mindenkire egységesen. Ti hallottatok ilyet esetleg? -
Pulsar
veterán
-
fant0mi
őstag
-
Pulsar
veterán
Ha már ennyi vonatos van itt, van vajon előre kiadott gőzmozdony menetrend? Már nagyon rég szeretnék pár fotót csinálni róla, és mindig későn veszem észre, tudom meg, hogy mikor jár felénk pl

-
Pulsar
veterán
-
Tomasz72
aktív tag
-
Pulsar
veterán
-
galervin93
addikt
-
Tomasz72
aktív tag
-
sherlock82
senior tag
Jó kis keleti pályaudvar. : )
Tavaly júliusban készítettem Tapolcán az alábbi kettő fotót.

-
Pulsar
veterán
Ú, én vagyok nagy vonat imádó, csak amennyire minden normális ember
De a szöcskéhez valamiért jobban vonzódom, mint kéne
Kafa videó lett, elnéztem volna még pár percig 
-
galervin93
addikt
A jó kis 135-ös, szeretek arra járni, még decemberben voltam Gyulán.

Ez meg egy rövid snitt tőlem, mert úgy látom szeretitek a vasutat.

-
Pulsar
veterán
Ú, ez nagyon vagány kép

-
sherlock82
senior tag
Most találtam egy csoportban, szerintem nagyon jó fotó. : ) Orosháza 2024.02.20.
-
galervin93
addikt
Manapság nem divat műszakban járni dolgozni. Ma kommunikációt, gazdaságot, kereskedelmet, nemzetközi kapcsolatokat tanulnak a fiatalok, és sales, programozó, ilyen-olyan menedzser meg hasonló lesz belőle. Ki akar ma tűzoltó lenni, korán kelni, az életét kockáztatni, ki akar gyárban szalag mellett görnyedni, vagy éppen mozdonyt vezetni...? Pedig sokszor ezekkel a melókkal is el lehet boldogulni itthon (nővérem diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával, menő pesti irodaházban meg sok home office-szal annyit visz haza, mint anyós 3 műszakban szalag mellett; apám mellékvonalon forgalmista, alig keres kevesebbet nővéremnél).
Szóval szerintem ez a probléma gyökere, nem "menő", nem inspiráló ilyen helyeken dolgozni már. És mivel ez javulni nem fog, így az élő erő csökkentése, az automatizálás lesz a megoldás. -
sherlock82
senior tag
Köszönöm a tájékoztatást, azért nincs szerinted elég mozdonyvezető mert annak tele lett a hócipője és lelépett vagy nem érdemes egy ilyen képzést elvállalni h te mozdonyvezető lehess?
24 órás munkarend ebben a formában azt gondolom neked tetszeni fog és tudod majd értékelni. Én korábban 2007 - 2013 közt dolgoztam így illetve újra 2021 februárja óta. A fő ok az volt h pár éve ismét váltottam azaz volt, hogy emlékeztem régebben mennyire szerettem így dolgozni. Nem nagyon bevált. Sok sikert hozzá.samu2062
Köszönöm a tájékoztatást neked is, mikor volt emlékeid szerint ilyen legutóbb hogy volt bizonyos tartalék, hogy könnyebben menjenek a napi feladatok? -
samu2062
senior tag
Szerintem az utolsó pillanatban esett ki a mozdonyvezető és nem tudták hirtelen pótolni. Előfordulhat, hogy kezdésre lebetegedett és nem tudott bemenni. Egy ideális világban mindig lenne egy-két tartalék ember a vonatindító állomásokon, bent a fűtőházban, irodában aki bevethető ilyen esetekben. Azokra az esetekre is jó lenne, amikor járműhiba miatt megáll valahol a vonat. Ilyenkor a tartalék ember fogna egy tartalék gépet és küldhetnék segélynek. De nincs így.
galervin93 többet tud erről mondani talán."Neked jó szabit kívánok ! !"
Köszönöm!
Szerk: Na mire leírtam, ő is írt.

-
galervin93
addikt
Én a 12 órás műszakot leváltottam 24 órásra, ma reggel 8.30-kor kezdtem, remélem holnap ugyanekkor már lesz leváltóm...

24 óra nem kevés, eleve 5.30 körül kelek hozzá, következő nap 11 óra körül érek haza, szóval kemény, cserébe pl. ebben a hónapban össz-vissz 6-szor jövök dolgozni.
Kipróbálom milyen ez, meg maga a munka is új, magánvasút diszpécser, majd meglátom idén, hogy mennyire tetszik.sherlock82
Teljesen hétköznapi jelenség sajnos... Feszített munkarend, kevés ember, egy kiesőt is nehéz pótolni.
Jellemzően kegyes(?) hazugságként "műszaki ok" szokott ilyenkor szerepelni, de aki tudja az tudja, hogy ez bizony emberhiány... -
sherlock82
senior tag
Én ma reggel jöttem haza, ebéd után egy óra alvás, de mikor felébredtem, nagyon fájt a fejem, sok vizet meg is ittam mellé, kb egy óra múlva kezdtem képben lenni .

Csütörtökön lesz nekem éjszakás műszak legközelebb majd utána csak március 5 körül. Nem fog hiányozni . /Más.
Kolléganő vasárnap reggel ( 4 óra után valamikor ) szeretett volna bp re utazni vonattal, mikor megdöbbenve tapasztalta, hogy a vonat bent áll, várnak az utasok is de a vonatra felszállni sem lehet. Kérdezte az ott dolgozó máv alkalmazottat h miért nem lehet felszállni , válasz : nincs aki vezesse a vonatot, ezért a vonat nem indul.
Vasárnap reggel ekkortájt ez volt az egyetlen járat bp re ez se indult. úgy hogy go kocsival bp . -re.
Szerintetek ez hogy történhetett meg ?
samu2062
Neked jó szabit kívánok !!
-
samu2062
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Na mi a helyzet éjszakázós kollégák? Fényben járó lett mindenki?
-
sherlock82
senior tag
JAj, bíztam benne h ez annyira nem mindennapos. de ahogy írtad, talán mégis. : /
Idei Kincses kalendáriumban vagy egy cikk h 140 éves a keleti pályaudvar, ha érdekel valaki és ad egy elérhetőséget annak szívesen elküldöm.
-
galervin93
addikt
Oh, ez teljesen átlagos. Majd ha a 900-as évek elejéről találsz resicai sínt...
Ezt csak úgy itt hagyom, karácsonyi ünnepekkor készítettem, ez spec Nógrád, de bármelyik vicinálisunkon készülhetett volna sajnos... -
sherlock82
senior tag
Mai napig használatban.
-
sherlock82
senior tag
-
samu2062
senior tag
Én is köszi!
Nekem úgy maradt bent, hogy többször be kellett mennem szabadság alatt. Eleve kevesen vagyunk, ha valaki beteg lett, mentem helyette. Ilyenkor a kiadott szabikat visszavették, azt megmaradt. Munkáltató által kiadott szabikról van szó, amik nekem kellettek, nyilván kivettem.Vannak még sajnos, bár jópárat leamortizáltak a felelőtlen sofőrök az átjárókban. Teherautó, traktor stb.
Itt az egyik csúnya példa. -
sherlock82
senior tag
Köszönöm , neked is jó pihenést.
2001 óta mióta dolgozom, ezt a tavalyi szabit átviszem soha nem értettem.
Volt aki mindig gyűjtögette mint a kis mókus aztán évvége kivette vagy átvitte. Aztán mikor ezt 2016 körül nálunk ez megszűnt akkor nézett nagyot mert a vezetés nem hagyta hogy trükközzön. Bár a te eseted gondolom fordított, ha tudtad volna akkor sem veszed ki ezeket a napokat.
Ismerek olyan én is aki a mai napig ezzel a problémával küzd ( állami szektor ) ahelyett hogy váltana és régen felmondott volna.Köszi az infót,
azt hittem a nagy fejlesztések óta ezeket már kivonták a forgalomból.Épp kollegám mondta a napokban hogy régebben Budapestről - Fehérgyarmatra vonattal járt haza a szüleihez.
Megnéztem a menetrendet, hát nem csoda hogy kétszer meggondolta azt az utat.
-
samu2062
senior tag
Jó pihenést!
Holnap egy nappalos, utána én is egy hét szabira megyek. Kiadott néhány napot abból a 11-ből, amit sikerült áthoznom tavalyról.Pécsen még van néhány BZ igen, de többnyire Desirok vannak. Barcs-Nagykanizsa, illetve Villány-Mohács-Magyarbóly felé járkálnak.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, tegnapi éjszakás után 10.30 körül aludtam el, nemrég ébredtem, éreztem is h meggyötör.
Na mindegy , most egy hét szabadság szerencsére.
Minap Kaposvárra utaztam, felétek járnak még ilyen vonatok ?
-
samu2062
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
Pár órára rá láttam egy Szergejt arra cirkulálni, gondolom az vitte a darut.
Elsején kezdeni finom

Ez a szilveszter esti alvás, esetleg valami tanyán, bár 2 éve olyan városrészre költöztünk Szolnokon,hogy nem lehet panaszom. Persze ez nem zárja ki, hogy valami kretén banda nem állhat neki duhajkodni....
-
galervin93
addikt
Pont a hónapban akartak betanítani szobi irányítónak, igazából voltam is pár napot tanulni, de végül nem lesz belőle semmi, mert időközben úgy döntöttem, kipróbálom magam a versenyszférában, diszpécser+(elvileg) oktatóként...
Én ma vagyok éjszakás, holnap évzáró peca, estére tuti hulla leszek, szerintem alszok egy jót, úgyse érdekel a durrogás. Újévben meg 3-án kezdek, szóval teljesen kényelmes. Sok év után se karácsonyt, se szilvesztert nem töltök melóban, nem is emlékszem ilyenre az elmúlt sok évben.
-
sherlock82
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
-
samu2062
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
Boldog karácsonyt Srácok!
27 éjjel, 30 nappal zárom az évet, ha minden igaz.Vasutas berkekben dolgozóktól kérdezem, mi oka, hogy idén elmaradt a fény szili...?

-
samu2062
senior tag
Én ma éjjel, meg 27-e éjjel vagyok még, és vége. Most még közbeváltóként kihagyom az ünnepeket, de Január közepétől túrban leszek, onnantól szembenézek velük.
Jó pihenést, ha nem mész már és kellemes ünnepeket neked is.
-
sherlock82
senior tag
Elérkezett a szent este előtt nap.
Boldog Karácsonyt kívánok azoknak akik még éjszakáznak az idei évben.
Kitartást még az ünnepekre h eseménytelen legyen minden nap. -
sherlock82
senior tag
Igen. Mellette nem kellene várni egy embernek hogy olykor 40 percet várakozzon a lehajtott sorompónál.
-
galervin93
addikt
Engem nem különösebben zavar az ötlet, igaz én sem élek Pesten (már, szerencsére
). Pláne ha azt a csúnya rozsdaövezetet helyre pofozzák. Kisföldalattit és 3-as villamost oda rakni, Kelenföld 2 lenne.
-
sherlock82
senior tag
-
samu2062
senior tag
Én ugyan nem vagyok budapesti, nem kell nap, mint nap nézegetnem, de nekem nem jön be ez az ötlet. Már a mol campus is idegen nekem. Most még egy 200+ méteres toronyház, hát nem tudom.
Realitása lehet, mármint, hogy nincs kizárva, hogy megépül, de a szükségességében nem igazán hiszek. Ez persze az én magánvéleményem. -
sherlock82
senior tag
Néztem én is a napokban mikor mögötte jöttem el.
MTK - val kapcsolatos létesítmény lesz.Hallottátok hogy Rákosrendezőn valami monumentális épület építését tervezik?
Nem tudom mennyi lehet a valós realitása a dolognak. -
galervin93
addikt
-
Tomasz72
aktív tag
-
samu2062
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
Katasztrófavédelemnél nem láttam semmit kiírva, de a térkép szerint már megindult a forgalom.
Legutóbb mikor néztem, Rákoson elég sűrün várakoztak.... -
galervin93
addikt
-
Tomasz72
aktív tag
Mi a csecs van már megint...?
Remélem reggelre okés lesz minden, mert irgum burgum...
-
sherlock82
senior tag
Értem, akkor csak a tipikus. Köszi mindenesetre!
-
galervin93
addikt
Most vagyok itt két éve, az idei az első hónap, hogy közel teljes egészében (na jó, itt is csak 3/4-ében) túrba vagyok vezényelve - ez is csak azért, mert tanuló vagyok. Vicces, mert ünnepnapra is esne tanuló szolgálat, de """meglepő""" módon akkor nem kell bemennem. Nehogy már egy kis pénz üsse az ember markát.
Igen, sajnos tipikus hozzáállás, hogy csak ott oltják a tüzet, ahol már nagyon ég - pedig az egész vasúton sz*r a bérhelyzet.sherlock82
A vasúton belül elég divat bármiért is szidni Lölőt (hol nem
), szerintem kb. ennyi a sztori. -
sherlock82
senior tag
Hétfő reggel mentem dolgozni vonattal és olyan 4.40 körül időpontban jött a kalauz és az egyik utastól szerette volna elkérni a jegyét aki a következőt válaszolta : " Józsikám , nem kérek jegyet köszönöm, holnaptól van bérletem, majd elrendezzük. Tudod hogy csak egy megállót megyek". Jegykezelő picit kivárt majd otthagyta a munkás ruhába öltözött utast. Az utas valami dörmögött magában majd pár mondatban neki állta szidni a Mészáros Lőrincet.
Nem értettem az összefüggést a fenti személy és a között hogy az utasnak se jegye se bérlete nem volt..
-
samu2062
senior tag
Igen, tudom, hogy nektek más, a mi esetünket, csak szemléltetésként írtam. De például a rendelkezők is, vagy külsősök is rendesen túrban járnak, fix 4 emberrel, plusz közbeváltókkal. Hogy kinek melyik jön be jobban, az egyéni, de nekem pont az összevisszaságból lett elegem.
Dícséretes, hogy legalább azoknak próbálnak kompenzálni akik át tudnak menni magáncégekhez nagyobb fizetésért. Váltókezelők nincsenek a magánszektorban, így őket pont le lehet szarni.

(Ne érts félre, nem sajnálom senkitől. Csak kb. ez a mentalitása a cégnek.) -
galervin93
addikt
A túr azért van, mertizé.
Ugye 12 órás műszakot 4-es túrban lehet kiszolgálni. Minden munkavállaló, aki ilyen munkarendben dolgozik, bekerül az SAP-ban is egy túrba, A-B-C-D. Innentől kezdve a vezénylő/beosztást készítő dolga, hogy ki-mikor is dolgozik... ...de! Láttam én már karón varjút! Volt aki megelégelte ezt az össze-vissza rendszert, jogi mélységekbe ásta magát, és láss csodát, a munkáltató meg tudta oldani, hogy az a bizonyos munkavállaló valóban túrban járjon dolgozni! Szóval ez amolyan addig ütjük, amíg hajt effektus...
Engem amúgy effektíve nem zavar, mert ha néha össze is sűrűsödik, máskor lesz sok napom egyhuzamban. Arról nem is beszélve, hogy mindez megy kérésre is, pl. idén voltam úgy két hetet itthon, hogy alig ment el pár nap szabim az egész mutatványra.
---
Én amúgy jelen pillanatban bér tekintetében nem panaszkodom, államvasúti szinten elég komoly béremelést kaptunk így ősszel, ráadásul a jövő évi béremelés még erre fog érkezni, ami gyakorlatilag azt eredményezi majd, hogy a bérünk majdnem eléri a piaci szereplők hasonló munkavállalóinak a bérét. Ezzel megelőzve a kivándorlást a magánszektorba. -
samu2062
senior tag
Az úgy elég érdekes. Nem is hallottam még ilyet. Akkor minek van a túr rendszer?
Hogy lehet, hogy egyszer túrba jársz, máskor nem?
Ilyen össze-vissza, max. a közbeváltók mennek. De nálunk még a túrokra is van 1-1 közbeváltó, ilyen vagyok én is. Egy bizonyos túrba járok legtöbbször, havi 2-3 szolgálat van másikban, de néha egy sem.
Persze van olyan közbeváltó is, a 4 túroson felül, akik mindenhova beváltanak. -
Serpiko
addikt
Nálunk néha olyan van valaki elmegy kamu betegre akkor borul minden. Ez csak néha fordul elő mert ii van osztva hogy tappenz csaló meg ilyenek.

-
sherlock82
senior tag
-
Serpiko
addikt
Nálunk működik aki karácsonykor 24.en bent az szabad szilveszterkor. 20 éve vagyok ezzen a helyén azóta így megy. Ha főnök változik ez akkor is így van.
-
sherlock82
senior tag
2001 óta megtudom számolni hány Karácsonyt és szilvesztert töltöttem otthon úgy h mindkettőn otthon voltam.
Páréve volt hogy szilvesztert és január 1 et is elvittem mert nem érdekelt akkor se a bulizás. Na látod , kisgyerekes apukaként ne írjunk be senkit Karácsonykor dolgozni, nem hiszem h az adott ember hiánya Karácsonykor veszélyeztetné a rendszer működését.Az előző munkahelyemen úgy volt a meló elosztva hogy a kettő szabad hétvége legyen meg egy hónapban, aztán attól függetlenül semmilyen rendszer nem volt hogy ki hogyan jött éppen.
-
galervin93
addikt
Jók ezek a szabályok, bár nálunk semmi ilyen nincs. Én hol túrban vagyok hol nem, rövidezés vagy éppen 3 nap otthon stb. Pl. a hetem most úgy néz ki, hogy ma éjjel, szerda-csüti nappal-nappal, péntek éjjel. Előző héten oktatás-nappal-éjjel, azelőtti héten meg 3 éjszakás tök random elosztásban. Szóval szerintem ahogy kiömlik a tinta a vezénylő papírjára.
-
samu2062
senior tag
A vasúton általában nem dolgozunk közbeváltóként ünnepnapokon, valószínűleg most sem fogok. Akkor a fix túrba járók szoktak. Ellenben előtte, utána, közben, szinte biztos. Igaz, van még bent 12 nap szabim, abból adhat ki még. Majd pénteken kiderül. Amúgy ez az utolsó ünnep sorozatom így, mert Februártól túrba kerülök és akkor ami rámesik ünnep, azon dolgozni fogok majd.
-
Tomasz72
aktív tag
Az aki az egészségügyben dolgozik, az tényleg folyamatos műszakban van!
Le a kalappal előttük!
A miénk is folyamatos, de a piros betűs napok kimaradnak.
Mikor beléptem, tudtam, hogy ez a beosztás mivel jár, de kisgyerekes apukaként kicsit unom már, hogy karácsonykor az marad otthon, akinek se kutyája se macskája...
Nincs harag, csak hangosan gondolkozom... -
sherlock82
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
Tavaly is bent voltam két ünnep között, nagyon valószínű idén se lesz másképp...
27 éjjel, 30 nappal, rohadtul remélem a 31 nappal már nem kell nekik... -
sherlock82
senior tag
Nekem 24 - e melo, utána január 1 reggel kezdek.
Nálatok van még olyan szokás hogy aki szenteste dolgozik annak a szilveszter és a 01.01. szabad, és fordítva ?
Náunk kb a 2000 évek elején még ment ez a szokás. Aztán mikor már másabb lett a prioritás akkor sokan úgy érezték hogy ez egy íratlan szabály és be kell tartani. Csak a vezetők nem így gondolták .
-
Serpiko
addikt
Nekem osszejott idén 26,27 nappal l, szilveszter szabad jöttek friss kollégák tolják ök mi öregek otthon.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, bár még messze van, de az ünnepekkel kapcsolatban ti hogyan dolgoztok éjjel ?
-
sherlock82
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=Dl0MSny04_E
Nekem éppen elég az a havi pár alkalom, mindenesetre tanulságos a kis video.
-
samu2062
senior tag
Szerintem nem azért állt le. De ha már áll, gondolták átcsoportosítanak az 1-esre belőle anyagot.
-
sherlock82
senior tag
Ha jól hallottam Bp - Belgrád vonalon az építkezés leáll mert, a győri vasútvonalat fejlesztik?
-
sherlock82
senior tag
-
samu2062
senior tag
Elvileg 3 hónap, de mindenki tudja, hogy ennyi idő tűzoltásra elég, semmi komoly felújítás nem fér bele.
Mondtam én, hogy mindenki alkesz.

-
sherlock82
senior tag
https://444.hu/2023/09/28/ugy-berugott-a-vasutas-munkakozben-hogy-leallt-a-kozlekedes-a-zalai-vonalon?utm_source=Facebook&utm_medium=444
Nem tudom hogy sírjak v nevessek.
-
sherlock82
senior tag
Üdvözlet,
mától 8 nap szabi, próbálom kihasználni. reggel 8.42 kelenföldi indulásos vonat 30 perc súlyásszal indult váltó biztosító hibája miatt.
Így éjszakás után annyira nem értékeltem ezt.
Kíváncsi vagyok a győri vonalon lévő fejlesztéssel kb mikor fognak végezni. -
sherlock82
senior tag
Narxis és samu2062
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat.
Múltkor zötyögtem haza a vonattal, mikor 4 nyugdíjas nő kezében nézelődött a vonaton és kereste a helyét, hogy hova szól a jegyük, és szidták a rendszert. Legszívesebben megkérdeztem volna tőlük, hogy tudnak e jobb megoldást esetleg a jelenleginél ?
Életemben először voltam büfé kocsiban, szerintem tök szép és kulturált teljesen megfelel a mai kornak. Hétfő és péntek éjjel nekem, csütörtök nappal sima túlóra.
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek az mitől lehet hogy a BP. déliből induló vonat mire Kelenföld vasútállomásra ér már 10 perc késésben van ?Nekem is van a környezetemben aki rendszeresen iszik kb napi jelleggel, nem hiszem h ez jót tenne főleg nem hosszú távon. Velük, illetve jó pár emberrel megnézetném ezt a videót, hátha legalább elgondolkodnak rajta hova is tartanak. https://www.youtube.com/watch?v=r0NHppUG-K4&t=21s&ab_channel=T%C3%ADzeslista
Tegnap voltam a nagykanizsai dödölle fesztiválon ahol láttam egy 60 - as koraiban járó férfi felém közeledni, máv - logóval ellátott kék színű polóban, forma ruhában volt és erősen tántorogva ment már a rendezvényen. Magamban meg is jegyeztem, hogy remélem ő már a mai nap nem megy semmilyen vonatra szolgálni.
-
samu2062
senior tag
Én személy szerint nem szoktam ilyen sokat.
Azért az a 300 óra, 25 darab 12 órás szolgálatot tesz ki. Ahhoz minden hónapban, legalább 2 szolgálatot be kell menni pluszban, a meglévők felett.
Másokról sem tudok a környezetemben, akik ezt elszokták volna érni. Szerintem valóban a mozdonyvezetőknél lehet a legnagyobb gond. Ők túlóráznak többet.sherlock82 szerintem ilyen ismerőse mindenkinek van, hisz az ország nagy része alkoholizál. A magyar egy ilyen nemzet.
Olyan munkatársam is van konkrétan, aki majdnem minden nap be van baxva. Csak akkor nem, amikor éjszakás. Piásan nem jön szolgálatba szerencsére. De amikor nappalos, akkor szolgálat után, este lerészegedik. A szabadnapjain úgyszintén.
Havi 30 napból, 23-at stabilan hulla részeg. Nem tudom meddig fog még így élni, de nem jósolok sokat neki. Pedig jó srác.Én is jobbulást kívánok.
-
Narxis
nagyúr
Kitartást és jobbulást!

-
sherlock82
senior tag
Eléggé lerobbantam reggelre, alig tudtam pihenni éjjel valamit.
Ráadásul melóból 12.30 ra értem haza.
Fáradt vagyok na, ittam egy teát az mondjuk jót tett.
Szeptember végén lesz szabim, addig valahogy kibírom ezt az 5 éjjelt. -
Narxis
nagyúr
4500 álláshely betöltetlen a MÁV-nál, őszre lehet, hogy nem lesz, aki vonatot vezessen [link]
"szeptember végére a mozdonyvezetők, váltókezelők és jegyvizsgálók többsége is kimeríti nem csupán az éves munkaidőkeretét, hanem az új Munka Törvénykönyve és a MÁV hatályos kollektív szerződésében meghatározott maximum háromszáz órás túlóra keretet is. Ezután pedig a munkáltatónak semmilyen jogi lehetősége nem marad majd arra, hogy további rendkívüli munkavégzést rendeljen el."
Mennyit túlóráztok ti? Te jó ég...
-
sherlock82
senior tag
-
samu2062
senior tag
Megfogta az EVM állítólag. Benézte a vezér, de pont erre találták ki. Az igaz, hogy az utóbbi években, kicsit több a jelzőmeghaladás, (évente néhány alkalom, így is csak), de ez több dologgal magyarázható.
Sherlock82 nekem 10 éjjelem volt, 3 nappal ellenében és össze-vissza jártam. Tököm tele volt.

A Szeptember már jobb lesz. -
sherlock82
senior tag
2 db éjszakás műszakom volt a betegszabi óta, nagyjából vállalható volt.
haza fele ma ez a vezetés kocsival annyira nem tetszett, szept . 15 után ismét vonattal járok az azért picit jobb lesz már. -
Narxis
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
37800 - 37701
38065 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- X1 Carbon Gen9 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 5680 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 64GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Nintendo WII/WII játékok EGYBEN
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest