Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Fél héttől este 11-ig már megvolt a tízezer lépés.
Hajnali háromig még ötezer lett. Elfáradtam./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
sherlock82
senior tag
Én most reggel értem haza.
Nem volt vészes most sem szerencsére.
Legközelebb jövő kedden kell mennem éjjelre legalábbis.
Ezt mondjuk nem bánom. : )Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
flymi
addikt
Két hét szabin voltam. Nem én kértem. Tegnap kezdtem nappal, ma éjszakára megyek. Egész hónapban négyes túr.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
sherlock82
senior tag
Jó reggelt, tegnapi éjszakát egész jól átvészeltem, nem kellett nagyon pihennem utána.
Ebben a hónapban 2 éjjellel kevesebbem lesz de nem is bánom azt.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37591 üzenetére
24 óra melóban ( 4 óra jár papíron ) pár óra pihenőt mindenképpen kell kivenni mert különben reggel teljesen véged van.
Szerencsére nálunk ezt kiadják rendesen ahogy a tv előírja, ha szerencséd van akkor éjjel nyugalom van azért. Ma reggel jöttem haza, tekintettel okt 23 van ma nem volt semmi éjjel illetve haza fele sem az M7 en, csak pici köd volt.2007 - 2012 közt is 24 órában dolgoztunk. Az akkor főnökünk azt mondta hogy akkor van csak 24 óra meló ha tudomásul vesszük azt hogy nem tudják ki adni nekünk a 4 óra pihenőt. Ha éppen úgy jön ki az éjjel akkor jó, ha nem akkor ez van. Pihenő nélkül kell végig csinálni. Akkor is inkább ezt csináltam mint bármi mást. 2012 - 2021 közt 12 és 8 órában jártam azóta ismét 24. Sokkal jobb ez a 24 óra még ha van benne némi utazás is.
M7 -M1-M3-M5 tele van kamionnal nehéz rajt közlekedni, M6 meg kb. kihalt teljes szakaszon.
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
veterán
válasz galervin93 #37593 üzenetére
jaaa, az nagyon durva. Az a szerencse, hogy a jelleginél nagyobb baj nem lett.
-
galervin93
addikt
Éjszaka a hatvani Köfiben voltam, reggel, szolgálatátadáskor majdnem gázoltunk Gödöllőn, szó szerint centiken múlt. Aztán a nappalos kollega, akinek átadtam, már nem úszta meg... (ez a szakasz is oda tartozik irányításilag) Főleg szegény mozdonyvezető kollégát meg persze a többi sérültet sajnálom...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Narxis
nagyúr
Estére felkészülni...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
veterán
válasz sherlock82 #37587 üzenetére
ja, ezt nem tudtam. 24 óra meló azért kemény lehet. Én a 12-t is nehezen bírtam már.
Uh, az fasza. Pénteken Szegeden voltunk, az M5 volt katasztrófa (mondjuk az mindig az) de lefelé több mint 2 óra volt, hazafelé meg 1óra 25 perc alatt haza értünk éjjel
-
flymi
addikt
válasz Narxis #37588 üzenetére
Hát ez megint egy olyan tessék-lássék cikk. 14 ember egy tesztben nem túl reprezentatív. Plusz lehet elsiklottam felette, de nem írták mennyi ideig tartott a kísérlet, milyen korúak, egészségügyi hátterűek voltak az alanyok, stb... Sok az ismeretlen tényező. De mivel mindig ötös voltam hittanból így inkább elhiszem a WHO-nak, persze csak ha jövőre kapunk plusz pénzt ezért, mondjuk veszélyességi pótlékként.
Apropó veszélyek. Egyik éjszakásban megint majdnem kígyóra léptem, szerencsére már félig beásta magát a kavicságyba...
Én már tizenéves korom óta inkább "bagolykodok", nekem hiányozna az éjszakázás. Persze sokszor ha már legyalogoltam 8-10 km-t, és mindezt este hattól mondjuk hajnali kettőig két nappalos szolgálat után, akkor már kezdek kómás lenni. Persze nálam már a "B" oldal forog, szóval nem meglepő.Amúgy megbactak állomás bejárási kötelezettség elmulasztása miatt, sokadik írásbeli figyelmeztetés után. (3 x 5 ezerre) Mert ettől megy a vasút...
Rám akarnak húzni egy siklást is, egy négytengelyes EAS második tengelye lépett le a sínről, de nem vagyok benne bűnös, csak a főnök már ezt elkönyvelte magában. Egy hét után vették észre a siklást, elakadt a saru a sínösszeeresztésnél.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Nem jó hír ez nekünk
Ezért lesznek nagyobb eséllyel rákosok a több műszakban dolgozók [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37586 üzenetére
Igen, alapesetben 24 órás a meló, de a havi kötelező óraszámot ünnepnapok befolyásolják, szóval ez miatt néha úgy jön ki hogy nem kell 24 órás melót végigvinni hanem mondjuk csak 16 - t vagy 8 - at. ( az ünnepnapi munkát 8 órának számolják el ha dolgozunk )
Egyébként ma volt egy nagy baleset annak a fehérvári lehajtónak a közelében amit múltkor beszéltünk. Volt torlódás rendesen. GPS elvitt minket a városon át, de ott akkor volt a forgalom, hogy semmivel nem jutottunk előrébb.
-
veterán
válasz sherlock82 #37585 üzenetére
ja, hogy az a lényeg, hogy negyed évre nézve meg legyen az óráitok száma, és ez van hogy 12 órás melóval, van hogy 4 órással jön ki?
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37582 üzenetére
Nálunk negyedéves elszámolás van az órák tekintetében, és ha a 24 órás melo végig megy akkor pluszban lettem volna. Így kevesebb órát kellett dolgozni.
Most hajnalban elég korrekten fújt a szél, úgy hogy az alá öltöző ezentúl tuti nálam lesz tavaszig.
-
Narxis
nagyúr
Ma keszüljetek
-
galervin93
addikt
Nekem összeszaladt, 8 nap alatt 3 nappalos, 3 éjszakás, közben egy oktatás, szumma 80 óra. Nem baj, utána hazaugrok vidékre, peca-peca-peca...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
válasz sherlock82 #37581 üzenetére
Tört szolgálat? Az meg milyen?
-
sherlock82
senior tag
-
veterán
válasz sherlock82 #37576 üzenetére
jaaaa, akkor azért, köszi
-
galervin93
addikt
válasz Narxis #37577 üzenetére
Hajrá, kitartás!
Én szerdán nappalos után csüti-péntek nyomok egy dupla éjszakát, aztán valamit benézett a vezénylő és október 1-re péntekre beírt még egy éjszakást, 3. lenne egyhuzamban, jeleztem neki, azt mondta javítja...
Október vége fele viszont kivettem 3 nap szabit, erre 9 bapig egyhuzamban itthon leszek, összetolta a pihenőket. Lehet ezt így is, korrekt vezénylő.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Narxis
nagyúr
Akkor kezdodjek az éjszakai műszak.
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37575 üzenetére
Az a lehajtó ahol rendszeresen kamion sor áll ott van az ipari park lehajtója és onnan nem messze körforgalom, onnan lehet menni a város ( fehérvár ) , bevásárló központ és az ipari park fele is. Szóval nehézkes ott a közlekedés. Egyébként gyakran több 100 méteres a sor ami korábban a leálló sáv volt. Már tavaly hallottam róla hogy megoldják ezt a problémát de eddig nem történt semmi.
-
veterán
válasz sherlock82 #37574 üzenetére
ja, igen, ott érezhetően megcsappan a forgalom
Meg nem tudom mi van fehérvárnál, de pest felől annyira durva sor van mindig. Múlt héten mentem arra az M7-esen (Dombóvárra) és ugyan az van mint már pár éve.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sherlock82 #37572 üzenetére
azaz.. ezért utálom pl az M0-ást, ahol 2 sávos. Vagy a külsőben mész 70el a kamion sor mögött, vagy 130a belsőben, és ott is levillognak
-
sherlock82
senior tag
válasz Tomasz72 #37570 üzenetére
Na látod ez a legnagyobb hogy egyből megy a duda, meg az anyázás.
Megyek 120 - as tempóval a külső sávon ( m7 ) és mondjuk 130-140 el beelőzök valakit akkor már mögöttem villogtat a hülye , hogy aztán érkezik és takarodjak vissza oda ahol eddig is voltam.
Ennyi hülye nem volt az utakon mint most ebben biztos vagyok. Kb 20 éve volt jogsim.Pár hónapja m3 mátraházai lehajtó előtt nem sokkal történt meg velem ugyan ez, úgy éreztem magam mint ha gyalog mentem volna úgy elhúzott mellett. Mondtam is magamban hogy jobb is ha lemegyek.
-
veterán
igen, ebben igazad van Tomi.
Pár hete mentem Sashalmon, és itt a csuklós busszal a sofőr bá véletlen bekanyarodott ballra, ahol a busz áll, miközben neki egyenesen kellett volna menni. Mire én szemből oda értem, a busz állt keresztbe. Mindenki nyomja a dudát mint a hülye. Én voltam az egyetlen, aki kiszállt, szóltam, hogy segítek, és mentem integetni a buszosnak. Sötét volt már, nem a legideálisabb amúgy sem tolatgatni egy ekkora böszme járművel. És még akkor is valaki csak nyomja a dudát. Ezt sosem fogom megérteni. Szerinte ettől gyorsabban fog bármi is történni? -
Tomasz72
aktív tag
válasz sherlock82 #37569 üzenetére
Ez a mindenki rohan, számomra k*va idegesítő!
Fater meséli, hogy (75 évesen) megvette, a neki új Astra-t. Maglód. Nagyváros. Lámpa. Autó OFF. Pánik. A mögötte lévő autós már megakarta ölni, mert gondolom a 60 méterre lévő cukrászdában elfogy a képviselőfánk...
Szegény ijettében, mindent nyomott csak a kuplungot nem....
Régen is voltak degeneráltak, de most mintha több lenne... -
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37566 üzenetére
Tomasz72
galervin93
Pulsar,megnéz az ember a TY - n egy videót, régen mindenki elzötykölődött a kocsijával, nem rohant nagyon, ja és az elsőbbséget is megadta. Főleg a vonatnak.
Én azt gondolom hogy a vasúti kereszteződések nagyrészt azért belátható főleg a kint a pusztában. Egy vonat azért nem úgy áll meg mint egy gépkocsi, az emberek azt gondolják, " na itt még elférünk " aztán jön a meglepetés, hogy nagyon gyorsan ott van a vonat.
Nálunk nemrég pár faluval arrébb volt egy baleset hogy a lehajtott teljes karú sorompónak nekimentek a kocsival. A baleset okozója elmondása szerint, nem vette észre hogy le van csukva.Egy HÉV - et megint hogy nem lehet észre venni.
-
galervin93
addikt
Figyelmetlenek az emberek. Valszeg van mélyebb oka neki, hogy az utóbbi időkben megszaporodtak az ilyen jellegű balesetek. Fáradtság, stressz, ugye nem éppen fényesek már a jelen kilátásai sem, nem még a jövőé, lehet például hogy így nyilvánul meg a feszültség az emberekben.
Ahol van kamera, ott jellemzően az látszik, hogy nincs tudatában a sofőr a vonat közeledésének. Ergo valamilyen okból nem figyelt.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Tomasz72
aktív tag
A Corsa-s balesetnél nem volt biztosítva.
De attól, aki ezt szerencsésen megússza, azért megkérdezném, hogy mi járt a fejében.....
Tegnap vagy előtte volt a HÉV-es csatt. A videó szerint fékezés nélkül ment a szerelvény elé...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sherlock82 #37565 üzenetére
Egyébként érdekes kérdés, hogy vajon miért nőtt meg ennyire a balesetek száma. Ezek mind csak fényjelzéssel biztosított átjárók vajon, vagy voltak rendes karos sorompós átjárók is?
-
sherlock82
senior tag
válasz galervin93 #37564 üzenetére
Az elmúlt szolgálatokban a pihenőt nem tudtam kivenni úgy ahogy korábban és megérzem hogy az a fél óra plusz is elég sokat tud számítani.
Idén rengeteg a vonat baleset.
Totális döbbenet mikor kb 2 hete, 7 fő utazott az opel corsa- ban.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz sherlock82 #37563 üzenetére
Utóbbiakkal nem találkozunk szerencsére, messze vagyunk a tereptől, előbbi félig-meddig azért összejött, bár az eleje zsizsa volt. Ma megint éjszakás vagyok, most meg Gödöllőnél volt gázolás, pontosabban elsodort valakit a vonat, de az ürge lelépett, nem történt vele semmi, persze a forgalom szívott vagy 2 órát...
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz galervin93 #37562 üzenetére
Nyugis szolit és kevés hülyét.
-
sherlock82
senior tag
Az elmúlt két alkalom után is azt érzem, hogy nincs mese, minimum 1.5 - 2 órát kell aludni legalább, és ha szerencsénk van akkor pont olyan periódusban ébredünk fel, hogy nem fáj a fejünk annyira.
-
sherlock82
senior tag
Covid után holnap megyek dolgozni először, munka már kicsit hiányzott, de az éjszakázás, hát azt nem is tudom.
Majd ha hazaérek megírom.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
válasz Tomasz72 #37558 üzenetére
Igen, én is ezt éreztem, hogy ha iszok akkor is az történik mint ha nem iszok. kb semmi.
flymi
Szerintem ez mindenhol így van, most az állami szektorban hogy próbálják lehetőségekhez képest minimálban kiadni a szolgálatot, ami a rendszer működését még nem veszélyezteti ( azaz bízzunk benne )Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
Tomasz72
aktív tag
'91-től 2004-ig kávés cégeknél dolgoztam. A második napon megkérdezték, "Zsivány, iszol egy macska fröccsöt?" Ittam. De olyan hatással van rám, mint az Öregemre. Vasárnapi ebéd után lehúzta a kávét, majd elment szundítani. Éjszaka bajban is vagyok, mert semmi nem használ. Illetve használna, csak azt nem lehet. Sorvezérem pillázna, ha szólnék neki, hogy hunyok egy fél órát...
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Az idén nem dobálják a rendkívüli szolgálatokat. Tavaly ilyenkor már 200+ óránál jártam, év végére össze is jött a 300 óra. Most 80-nál járok és a ma esti plusszal lesz így 92 óra.
Az új kollégával sincs gond, csak nagyon csöndes. Úgy hívják "helyettesítés". Nem komálom annyira, mert bért takarítanak meg, de a balek két ember munkáját végezheti./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
sherlock82
senior tag
Kb 30 éves koromig soha nem ittam kávét, aztán utána egyszer egyszer a héten, de jól megvagyok nélküle.
Tavaly munkahelyet váltottam, ahol kb egész nap megy a szarvasi kv főző. Mondtam is nekik, hogy nekem fura hogy itt egész nap kávét isznak, nekik pedig az a fura hogy én soha nem iszok kávét.Aki hivatali munkarendben dolgozik nehezen tér át az éjszakás melóra.
De ha belerázkódik valaki, már amennyire lehet annak is kell pihenni utána mert különben jön a panaszok.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
flymi
addikt
Jó napot embörök!
Engem a kollegák mérgeznek állandóan kv-val.
Tegnap ittam kettőt, de aztán fizettek még ugyanennyit, ezt az adagot átmentettem ma estére.
Nem rossz a kv, de azért csak módjával. Néha megérzem a hatását, kicsit megdobogtatja az ember szívét és olyan hogy is mondjam, nyughatatlan lesz tőle. Megnyomja a savamat is ha kettőnél többet iszok egy nap.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Bagoly vs. pacsirta. Persze nem fekete-fehér ez sem, de vannak akik jobban bírják, vannak akik kevésbé.
Nekem pl. két hét kihagyás után már rendesen hiányzik az éjszakai vasutazás-vonatozás. Kávé nélkül. Pedig nem pihentem eddig sem, a Szigeten melóztunk. Én pszichológia miatt iszom ezeket ha egyáltalán iszok, de ha nem muszáj nem tolom őket.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sherlock82 #37551 üzenetére
egy pár éve én sem iszom kávét, mert magas a vérnyomásom
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37550 üzenetére
Az mondjuk már tényleg. Éjszakás után haza érsz, nem vagy jól, fáj a fejed, szédülsz.
Aztán mikor vissza kellene állni az nehezen megy. Én mondjuk kávé nélkül szoktam az éjjelt is átvészelni de reggelre nagyon fáradt szoktam lenni.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
veterán
válasz sherlock82 #37549 üzenetére
jaja. én jónéhányszor nyomtam 6-7 napot 12 órát éjszaka. Utána azt sem tudtam hol vagyok, de ilyenkor a legrosszabb a nappalra visszaállás. Simán 3 napig csak forgolódtam éjszak.
-
sherlock82
senior tag
-
veterán
válasz sherlock82 #37547 üzenetére
ja, éjszaka 12 órába monitort néztem én is. Az nem tett jót nekem sem
Kicsit több mint fél éve nem éjszakázom, és nem is tudom, hogy tudnék megint vissza szokni ha kéne.
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37546 üzenetére
Nekem egy asztali lámpa világított legfeljebb, de az is le volt hajtva az asztal fele.
Amikor 12 órás meló volt és 2 - 3 szolgálat volt egymás után éjjel, úgy hogy melóban piheni igazából nem lehetett, akkor a végére már tényleg kidőltem.
Korábbi években egy hét éjjel, egy hét nappal volt a munkarend.
Nappalos 8 - 16 éjszakás pedig 22-06 , jobb esetben 20-04.
22 -06 ban már majdnem a vonaton elaludtam mikor munkába mentem.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
veterán
válasz sherlock82 #37545 üzenetére
ismerős. 2005-ben mentem el egy céghez dolgozni, ahol állandó neon fény volt. 10 év alatt egy csomót romlott a szemem.
-
sherlock82
senior tag
Nekem az évek során nem csak a monitor, hanem a neon fénye bántotta igazán szemem.
13 év irodai munka után váltottam és nem hiányzik.
Gyakran mondták, hogy tönkre megy a szemem ha lekapcsolt neon fény mellett nézem a monitort.
Az utolsó években használtam már fékkényszűrős szemüveget is, mondjuk az minden pénzt megért.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
galervin93
addikt
Forgalmi tisztképző a mai napon pipa. Igaz nem a "klasszikus" másfél éves képzés, aminek a végén avatás is van, hanem "gyorstalpaló", ami csak annyival másabb, hogy sokkal rövidebb (kemény 2 hónap), mert bemeneteli feltétel valamilyen diploma. Így most már nem vagyok feltételhiányos a jelenlegi munkakörben (+ fizuemelés is jön), meg elvileg kipróbálhatom magam vonalirányítóként is, legalábbis remélem. Rég vártam már, évekkel ezelőtt felvételiztem tisztire, csak a humán el...tt valamit (úgy kezeltek mintha nem lenne fősulim, rendes "hosszú" tanfolyamra akartak íratni), de meglett végre. Ennek örömére szombat nappal, vasárnap éjjel, majd egy hét Balaton.
-
veterán
válasz galervin93 #37542 üzenetére
igen, én is 12 órát ültem a gép előtt. Ebben nekem sokat segített az állítható asztal. Felemeltem, és álltam mellette. Néha megváltás volt
Amúgy az utolsó időben nekem az jött be, hogy az iroda távolabbi pontján oltottam villanyt, így nem csak a monitor fénye volt az egyetlen, ami a szemem felé száguldott. Egész elviselhető lett tőle az éjszakai monitor fény. -
galervin93
addikt
válasz Pulsar #37541 üzenetére
Nekem az estébe beleharapva már-már rituálé, ahogy leveszem a kontrasztot, fényerőt a monitorokon (van belőle elég, számszerint tizenegy ), meg belövöm az éjszakai fényt (melegebb színárnyalat), így lekopogom nem érzem bántónak, meg mindig tartok szünetet, kis szemtorna hogy ne ugyanoda fókuszáljon az ember (szemizmok miatt) stb.
Nekem a folyamatos ülés sokkal kellemetlenebb, abból még lesznek problémáim úgy érzem, pedig elég komoly kategóriás irodai székekben toljuk, de hát 12 óra az 12 óra.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tomasz72 #37538 üzenetére
ó, hát dehogynem
Hiányzik, hogy nappal a 40 fokos szobába "aludjak", hiányzik, hogy mikor a fél világ otthon van hétvégén, én akkor mennyek dolgozni, vagy hiányzik az is, hogy amikor a normál ember fordul a másik oldalára, én akkor keljek De pl az borzasztó jó volt, hogy bármik el tudtam intézni, mert szabadnapok simán esett hétköznapra. Ez nagyon fura. -
veterán
válasz galervin93 #37534 üzenetére
í, nem hangzik jól, kitartást.
A kép, az marha jó lett gratulálok
-
galervin93
addikt
Nagy a csend, mindenki az éjszakást piheni?
Nekem tegnap egy szolgálat erejéig vissza kellett mennem Rákosra. A 100-as vonali vágányzár miatt egy rakat vonat erre van terelve, irdatlan sok tehervonat van, hát valami brutál mód elfáradtam nap végére... Semmi rendkívüli esemény nem történt, de esküszöm egy "alap" napon még életemben nem dolgoztam ennyit. Konkrétan negyed egykor reggeliztem, meg háromszor tudtam leszaladni mosdóba, embertelen... És kezd olyan méreteket ölteni a létszámhiány, hogy nem kizárt hogy lesz még ott jelenésem...
Egy kis hangulat:[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz galervin93 #37532 üzenetére
Na ez jó hír, na nem az, hogy a sztrájk elmaradt mert nem kellett volna elhagyni de az, hogy lesz egy tiszt is közöttünk nem rossz dolog.
-
galervin93
addikt
válasz Narxis #37531 üzenetére
Érdeklődés* hiányában elmaradt.
*na jó, ukrán helyzetre való tekintettelÉn közben kezdem elkapni a fonalat a Köfiben, jó kis buli, és legalább a körülmények normálisabbak mint az előző helyen, az már csak plusz, hogy anyagilag is jobban járok. Jövő hónapban megyek a 3 hónapos tisztképzőre, nyárra talán az is leszek.
Ma megvolt az első kellemetlenebb szoli is.
(Nem tűnik vészesnek, de pont a legrosszabb állomásköz, 4 sorompó, felváltva vagy éppen csoportosan romlottak el, csuda...)
Azért amikor összeszalad, akkor győzze az ember kezelni az utastájékoztatást (legjobban erre harapnak), meg persze a vonatok is menjenek, ezer telefon... Bár ez utóbbit Rákoson már megszoktam, itt inkább csak a körítés új.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Narxis
nagyúr
Na mi a helyzet? Készül a sztrájk?
-
-
samu2062
senior tag
válasz galervin93 #37522 üzenetére
Nekem az a furcsa, hogy azt írták, nem lettek égési sérülései, "csak" megállt a szíve. Márpedig ha valaki rányúl a 25 ezerre, az félig-meddig széntablettává válik.
Ez a videó jól mutatja ezt. Csak erős idegzetűeknek.
A szívmegálláshoz meg párszáz volt is elég. Feltételezés csak, de nem lehet, hogy feszmentesítve volt, csak földelve nem?
Valami kóboráram, áthúzás, ilyesmire gondolok.
Sajnálatos eset így is, úgy is. Sajnos őneki mindegy már.[ Szerkesztve ]
-
Di Natale
aktív tag
Részvétem
-
flymi
addikt
válasz galervin93 #37524 üzenetére
Nekem már a statikus elektromosságtól az égnek áll a hajam. Két napja a kocsiajtó rázta meg úgy az ujjam, h utána még fél óràig éreztem a zsiborgást.
Pedig általában ha kiszállok, mindig igyekszem a műanyag burkolattal vagy a telefon tokjàval becsukni az ajtót, nem hozzáérni senkihez és letapizni valamit ami fàból van mielőtt bármilyen fémtárgyhoz hozzányúlnék. 99%-ban beválik.
Jó dolog az elektromosság, de leszigetelve a vezetékekben. Vagy eleve Thor-nak kell születni és probléma megoldva.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Én még itthon is óvakodok tőle, melóban meg egyenesen kijelentettem, hogy nem csinálok semmi olyasmit, ami delejjel kapcsolatos (szakaszolók működtetése, vagy mondjuk leszakadt vezetéket szemrevételezni stb.).
-
flymi
addikt
válasz galervin93 #37522 üzenetére
Hát igen. Sajnos a láthatatlan ellenséggel nem jó játszani.
Mert az áram alatt lévő alkatrész pont ugyanúgy néz ki mint amiben nincsen, csak más a fogása./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
-
Narxis
nagyúr
Halálos áramütést szenvedett a MÁV egyik munkatársa [link]
-
samu2062
senior tag
válasz Di Natale #37517 üzenetére
Nem túl jól, bár nem tudom, hogy általában gondoltad, vagy konkrétan arra, amikor írtam. Általában egy-másfél órát tudok stabilan bóbiskolni, vagy ha sikerül, akár aludni. Ritkán adódik két-három óra is. Többször becsúszik tehervonat, gépmenet, helyi mozgások. Közöttük még próbálok pihenni, de nem sokat ér. Így volt legutóbb is. (Hivatalosan nem szabad amúgy semmit aludni. Megvágnak érte, ha bukta van.)
galervin93 akkor még alá is lőttem. Én szeretem, ha van mit csinálni, kreatívkodni, az sem baj, ha néha van egy kis pörgés, de amit ti csináltok, azt csinálná a faxom.
Én még nem hallottam az emelésről semmit, de kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.
Igen, az a bizonyos csont. -
galervin93
addikt
válasz samu2062 #37516 üzenetére
Egy 12 órás hétköznap nappalos szolgálatban is megvan időnként a 300, 24-ben ugyanez simán 400 felett van Rákoson ("plusz" a legforgalmasabb állomásköz az országban a Kőbánya-felső - Rákos szakasz, gyakorlatilag a reggeli csúcstól estig egész nap 5 percenként követik egymást a vonatok úgy, hogy a két állomás között 4 perc a menetidő, szóval mire az egyik megérkezik, a következő már pont el is jött a szomszédból, és ez így egész nap).
Valami fix összegű emelést rebesgetnek nem százalékosat, hát meglátjuk. Jönnek a választások, és mint legnagyobb munkáltató az országban, muszáj lesz valami csontot dobni a vasutasoknak.Tegnap nappal, ma oktatás, aztán kis pihi, szombat nappal, vasárnap éjjel. Hiányzott már az éjjeli bagolykodás.
[ Szerkesztve ]
-
samu2062
senior tag
válasz galervin93 #37514 üzenetére
Végülis a legforgalmasabb vonalak közé tartoznak. Saccra van ott 300 vonat egy nap.
Jó, hogy nincs probléma ott ahol 14 vonat van egész nap. Nyilván másképp is vannak berendezkedve, de azért ja.Neked is jó estét Pulsar. Nyomjuk az éjjelest.
Vége a hajtásnak, most pihenőidő jön kicsi. -
veterán
jó estét az uraknak
-
galervin93
addikt
[link]
Rákos mindhárom vonala benne van a top10-ben. Most meg a hatvani Köfiben vagyok. Asszem nem kerültem messze a tűztől.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
samu2062
senior tag
Én is így voltam, csak én novemberben. Négyet mentem be pluszba. Decemberben 24-én voltam utoljára és, most 5-én kezdek. Megmondtam nekik, hogy 24-e után el lehet felejteni. Kikapcsolom az összes telefont.
Voltam eleget az évben. Szinte mindig bemegyek, amikor hívnak, táppénzen sem voltam 10 éve kb.
Hagyjanak békén néha.galervin93 akkor úgy lett, ahogy megjósoltad.
Mehetsz Rákosra is.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz galervin93 #37511 üzenetére
Decemberre kiírtak nekem 3 nap szabit muszájból, de mehettem be még +4 szolgálatot. Szilveszter éjjel is befigyelt, mondjuk nem sok munka volt...
-
galervin93
addikt
Én meg elintéztem a papírmunkát, szerda nappal kezdek a 80a Köfiben. De hogy ne unatkozzak kell majd mennem Rákosra is, enyhitendő a létszámgondokat... Szóval számomra mozgalmasan indul az év, de nem bánom, rendesen hiányzott már a forgalom...
-
veterán
Sziasztok
-
Di Natale
aktív tag
válasz Max_218 #37500 üzenetére
Szia!
Én is karrierváltáson gondolkodom. 27 éves vagyok, QA technikus, gyári munka. Hiába, hogy nem szalagmunkás vagyok, azért ez a többműszakos munkarend nem embernek való.
Jelenleg a C jogsimat csinálom, majd később eldöntöm, hogy busz vagy kamion. Illetve mindig is vonzott a mentőzés, főleg, hogy a lakásom előtt van a mentőállomás. Ha nem lenne kevés a fizetés, már elmentem volna oda.
Esetleg még a barátnőmmel a külföldi letelepedésen gondolkodunk (Kanada, Skandinávia, Németország v. Oroszország)
Szóval van több ötletem/tervem. Milyen irányba szeretnél menni? Egyáltalán mi az a munka amit mondjuk 10 év múlva is eltudsz magadnak képzelni? -
Narxis
nagyúr
Olyan feltételhez szabták a MÁV-Startnál az év végi egyszeri pénz kifizetését, hogy szakszervezeti vezetők elesnek tőle [link]
-
samu2062
senior tag
válasz galervin93 #37498 üzenetére
Így van.
Sok sikert akkor az új helyre, remélem összejön rendesen. Így tényleg előnnyel indulsz akkor. Talán stresszes is kevésbé lesz neked.Tomasz72 én is szoktam így lenni. Múlt éjszakásban is akartam írni, de olyan szarul jött ki minden, hogy elment a kedvem. Inkább ledöglöttem egy kicsit pihenni, amikor végre volt egy kis időm.
Ez a költözés dolog amúgy sem egy kellemes szórakozás. Én nem sokszor költöztem, de utáltam mindig is. Ebben az időszakban meg pláne nem lehet túl jó.
-
demars
addikt
válasz Max_218 #37502 üzenetére
Nem sikerült. Csak jönnek mennek az emberek. Próbálok közönyös maradni bizonyos szinten. Az új dolgozókkal meg főleg.
Külföld engem nem mozgat, lenézik kint az embert, meg sajnos a nyelvet nem beszélem, így csak alantos munka jöhetne szóba, azt meg középvezetőként nem szeretném ( lassan 40 leszek, nem úgy bírom, mint 20 éve).Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Max_218
tag
válasz demars #37501 üzenetére
Hogyan sikerult tul lendulni a hiban?
Illetve a tobbi kerdesre van valami tipped?
Gondolkodom a kulfoldi munkan ha vege a koronanak, vagy taxizas esetleg pav- vizsgam mar megvan hozza.
Fizuban -helyben nekem is megfelel,nem az a nagyon sokat felre tudok tenni szint,de nem kell annyira nelkuloznom. 10perc alatt beerek meloba. -
demars
addikt
válasz Max_218 #37500 üzenetére
Szia!
Ugyan ebbe a "hibába" estem bele anno. Én sem tudok már feljebb lépni a jelenlegi munkahelyemen. Beleuntam, kiégtem, belefáradtam... Szeretnék váltani, csak nincs ötletem. ( ötletem van, csak elszántság kell).
A melósok jönnek mennek, mindenki nekem nyikog a gondjai miatt.
Ami még itt tart, hogy viszonylag tűrhető a fizu, meg közel van a melóhely.
Igaz nem nyugati bért kapok, de nem számított anno rossznak. Igaz, mára már ez sem igaz, tehát ott tartok, hogy egyel több érv a váltás mellett!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.