- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zitrone88
aktív tag
Szerintem (de nem igazán tapasztalat, mert én csak egy apartmanban főztem szarvasival, mikor nyaraltunk), a szarvasiba nem kell megtömködni a kávét, mint ahogy egy kotyogósban sem, kb ugyanúgy főzném. Púposra rakod annyira, hogy az oldalát megkocogtatva szépen elfeküdjön benne a kávé (ha mégsem, ujjaddal lekotrod, szintbehúzod), és tömörödjön, ettől a kocogtatástól, amennyire lehet, de nem jobban (tehát direktbe nem nyomnám le semmivel).
Én amivel próbálkoznék, hogy eleve forró vizet teszek a főzőbe, hamarabb lejöjjön, csapvíz helyett szűrtet használnék, vagy állottabb csapvizet (kimenjen belőle a klór), esetleg így hidegvizzel becsöpögtetném a kávét, ha már a kocogtatáson túl vagy, csak ez már tényleg kísérletezős, mert a kotyogósban oda folyna, ahonnan aztán folyik, mikor lefő, a szarvasiban meg vagy mindenhova-bárhova, vagy a küblibe, amibe a lefőtt kávé folyik... De már csak a kíváncsiság miatt kipróbálnám
A presszógépek tudják nagy nyomáson átnyomni a vizet a tamperelt, finomra őrölt kávén. Amit a boltban kapsz, az kotyogósra, tehát durvábbra van darálva, a bóti félautomata és automata kávéfőzők, szarvasi jellegűek, stb, azok nagyjából ezzel a szemcsemérettel bánnak el, és azt sem tömörítve. Ha a Sparosból a Brazilt próbáltad, és azt égettnek érezted, az lehetett attól, hogy nehezen folyt le, így a forróvíz sokat időzött a kávén, megégette. Ezen segíthet, hogy max kocogtatod, és forróvízzel indítod, hogy hamarabb lejöjjön. Lehet, hogy kevésbé lesz testes, és a kanál is ép marad, ha belerakodDe elméletben ízletesebb lehet (de mondom, még nem próbáltam, hogy jobb). De az is lehet, hogy az ízlésednek már ez a sparos brazil is pörköltebb, mint kéne, de akkor írd le légyszi, hogy eddig mit ittál, mert én is a kevésbé pörköltet szeretem
El lehet molyolni ezekkel a dolgokkal, sok csalódás, pénzköltés, kevés siker
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VR topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged