- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
A végső sorrendem:
BME,PPKE,BMF.
Ha az érettségi átlagom mondjuk 2 lenne, akkor 111 pontom lenne, ha 5 lenne, akkor 123. -
Drizzt
nagyúr
Én a sima fizikától végülis annyira nem, de az elektromosság, elektronikától nagyon fosok. Matek, s programozás, rendszerekkel kapcsolatos ismeretek nem lehet akkora gáz, mivel az még érdekel is.
BME-n mire?
ui.: ma kérdeztem matektanáromtól, hogy hova menjek, ha nem akarok tanulni sokat, de inkább innék, buliznék néha. A válasz: Főiskola...
-
concret_hp
addikt
külön külön kerekítk úgytom. azaz mindkettőt fölfelé

valaki irt, h pl. 3,6 -os érettségi az csak 2*3=6 pont szvsz az ''érettségi átlagának 2*'' azt jelenti, h 3,6-ra 3,6*2=7,2- t kerekítik azaz 7 pont.
Én is most vagyok negyedikes, valszeg BME-re megyek, (csak vegyenek föl!
)
remélem azér annyira nem lesz szivatós az elektronika. bár az is igaz már 3. éve tanulok külön elektronikát suliban.
fizika + úgytom ''csak'' 2 v 3 félév de van rá 6 féléved h teljesítsd!
-
Dalai Láma
őstag
Remélem a pázmányon kevesebb a fizika. Bár az elektromossághoz nem vagyok hülye, és ha jól magyaráznak, nem lesz vele gondom. Nekem a PPKE az első. Ki tudja, talán évfolyamtársak leszünk!

Viszont a BME-t második helyen nem érdemes megjelölni, mert annyi ponttal, amennyi oda kell, felvesznek a Pázmányra, ez szinte biztos. Mennyi pontod lesz duplázással? Ha 113 fölött, akkor no para, oda vesznek fel, ahova akarod. És akkor csak dönteni kell, hogy hova. De ezt a döntést neked kell meghoznod.... -
Drizzt
nagyúr
Nálunk volt egy nő a Nyíregyházi Főiskoláról, ő azt mondta, hogy náluk csakis a legvégén kerekítenek.
Még egy dolog maradt nálam csak: a sorrend.
PPKE, BME : Melyik a KÖNNYEBB? (főleg fizika, s elektromosság szempontjából). -
Dalai Láma
őstag
Nekem is megvannak a képek. Elkészültek színesben, a memókártyáról be a gépbe-> ott lefeketefehérítették, és a kész képek kijöttek a gépből. De azért látszik rajta, ohgy ez valaha színes volt.
Már nincs visszaút. Kitöltöttem a jelentkezési lapokat. Remélem semmit nem csesztem el.
FONTOS kérdés: ha a tavalyi magyar jegyem 3,5 és az idei 4,5 akkor mindkettőt felfelé kerekítik? -
törölt tag
-
Drizzt
nagyúr
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Zsu_
senior tag
A karnak kell feladni.
Nézd meg a 2004es könyvben, hogy BME-VIKnél milyen cím van írva.
Oda kell küldeni. -
concret_hp
addikt
Help!
A ''B'' lapokat hova kell feladni?
Úgy tudom az intézménynek ahova jelentkezünk.
Az intézménynek kell (pl.: BME) vagy a karnak (pl.: BME-VIK)? a 2 cím ugyanis nem azonos egy egyetemnél se.
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
hungeek
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
hungeek
senior tag
-
hungeek
senior tag
hát azokat a feladatok nemtom megszerezni de ha ellátogatsz ide: Bővebben: link a főoldalon ki van irva legújabb hírnek pár feladat (amit most síszünetre kaptunk házinak, amúgy felvételi feladatsorok)
-
emvy
félisten
-
Dalai Láma
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Személyi? Szerintem a legrosszabb diákos kép is műtermi fotó a személyihez képst
Vagy az is lehet, hogy csak én vagyok szerencsétlen, de én nagyon hülyén nézek ki rajta 
-
Dalai Láma
őstag
Nem tudom, miért nem lehet a diákigazolványokra is úgy felrakni a képet, mint a személyikre. Ott nem csesződik el, mert digitálisból egyből a lapra kerül. Diknál meg a fényképész digitálisból papírt csinál, a papírt beszkennelik, és rárakják a lehető legszarabbul a kártyára. Nem is értem, miért jó ez így. Egyébként én ma voltam fényképésznél, örüjjetek!
-
Cathfaern
nagyúr

Az első találat: Bővebben: link
Szép kis függvény, nem?
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
concret_hp
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem meg teljesen mindegy. Az okmányirodában valószínűleg különleges szakértőket alkalmaznak, akiknek egyetlen feladata van: minél hülyébben nézzél ki az igazolványodon. Valószínűleg nagyon profi módon dolgozhatnak, így aztán bármilyen képet is adsz be, legjobb esetben is úgy fogsz kinézni, mint egy IQ hiányos többszörös gyilkosság miatt körözött bűnöző
És akkor még jól jártál! 
-
Drizzt
nagyúr
-
emvy
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...lehet hogy rosszul tudom, de mintha te járnál egyetemi matekra, s én középiskolaira
Szóval ezeket nem inkább nekem kéne kérdeznem? 
Btw. igen, az ln(e) az 1, ez a mapple hülyesége (vagy biztos van vmi oka, hogy így írja ki). S akkor tényleg minusz lesz a gyök alatt. Bár ez csak valós számoknál okoz gondot, nemde?
Az erf(x)-et én sem tudom hogy mi 
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
-
törölt tag
Asszem ezt már kérdeztem én is.
Tehát akkor milyen kell? -
concret_hp
addikt
Nem tudja valaki hogy muszáj-e fekete-fehér képet rakni az a lapra?
gondolom a diákhoz kellhet
azt meg eddig mindig szinesről csinálták. akkor mér nem jó a szines? ha valaki tudja lécci irja meg! kösz! -
Panther
HÁZIGAZDA
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, szvsz a mapple nem nagyon tud tévedni, szóval biztos. Itt a kép:
Bővebben: link -
Dalai Láma
őstag
Ezzel hasonlóképpen vagyok. CVsak én a programozásért sem vagyok oda. Persze meg tudnék tanulni, De nem akarok programozó lenni. A basicot alapszinten tudom. Na meg jegyzettömmben is tudok html weblapot szerkeszteni. És tanultam Comenius Logo-t is!

A fizikával úgy vagyok, hogy ha nagyon akarnám, ötös is lehetnék. De jó a 3 is, sehova nem számít. Általánosban csak ötösöm volt
Aztán gimiben azonnal 3. Sztem a tanártól is nagyban függ a dolog. Miért van az, hogy a mi osztályunk fizikaóra alatt alszik, vagy max keresztrejtvényt fejt? De ez a tanáros topicba való sztori lenne.
Ha nagy leszek, játéktesztelő leszek
Az nem egy túl rossz foglalkozás, bár az is unalmas lehet egy idő után.
Remélem nekem is elküldik a csekket csak úgy. Én emailben adtam meg a címem. És tök udvarias voltam, szóval reménykedek. Már csak felebaráti szeretetből is. -
Drizzt
nagyúr
A csekkről: Csak simán elküldték...
Amúgy én a fizikát szinte utálom, s szívem szerint csak programoznék egész iskola alatt. NEM matematikus akarok lenni. -
Panther
HÁZIGAZDA
-
tildy
nagyúr
AZon gondolkodom lehet be kéne adni valmilyne szakra a jelentkezésem.Kandón elfogadnának a villmérnökin jópár félévet, csak nem tudom kell e jelentkezési lapot beadni:-/
-
Cathfaern
nagyúr
-
Panther
HÁZIGAZDA
e^x integrálja e^x
e^2x integrálja [e^2x]/2
e^(x^2) integralja viszont nem [e^(x^2)]/x mert ugye az integrál deriváltja az eredeti függvény, de:
[e^(x^2)]/x fv-t már a hányadosfüggvény deriválási szabálya szerint kell deriválni, szóval nem azt kapjuk vissza amit akartunk.
Emvy: Mail nem ért oda?
[Szerkesztve] -
emvy
félisten
Hú bazz, elkezdtem felfele olvasni a hszeket, már azt hittem, nem tudom integrálni az e^x-et.

-
Dalai Láma
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Matek nélkül nem mész a számtechben semmire. Tudod, a neve: számítástechnika.
-
Cathfaern
nagyúr
Esetleg nem tudnád eljuttatni vhogy azokat a dolgozatpéldákat? (pl. scannelés)
(btw. én sem alapmatekos vagyok)
Dolgozat átláthatósága:
ehh...abban én is szoktam alkotni. Bár én nálam az szokott lenni a gond, hogy sokat hibázok, de azokra rá is jövök. Így a híbás részek áthuzásra kerülnek. Jobb esetben az egész feladat, rosszabb esetben (ha pl. nincs elég időm), akkor csak a hibás részeket javítom. Na most ha ehhez hozzájön a külalakom, akkor abból sok jó nem származik
(bár szerencsére valahogy mégis olvasható marad az írásom).
Eddig a legdurvább az egyik fizika fakt. dogám volt: korán reggel írtuk, én meg elég álmos voltam, így gyakorlatilag abból állt a doga, hogy írtam egy fél oldalnyi hülyeséget, amit utána másik fél oldalban kijavítottam. Véégül azért 4-est sikerült összehozni
-
Dalai Láma
őstag
Grat!

A csekkről: egyszerűen csak telefonáltatok, és már küldték is? Nem kellett válaszborítékkal szórakozni?
Ennyi matek után már csak azt kérdezem, hogy a műszaki infó sulin számteket is tanítanak-e? Mert engem az érdekel, nem pedig a sok körítés meg baromság hozzá. Azok csak részben foglalkoztatnak. -
Drizzt
nagyúr
Hát, én most nem szólók bele, mi még csak deriválunk...
De azért azt meg tudom mondani szerkesztés nélkül egy fv-ről(márha egyszerű...), hogy hol van a szélsőértéke, ha van.
Én ennyit tudok, de nekem elég!
-
Zsu_
senior tag
-
hungeek
senior tag
koordinátageo..... ma irtam belőle TZ-t..... lévén matektagozat olyan feladatokat ad tanár amitől az alapórásoknak leesik az álla.... na nem mondom nekem is
másfél órás doga utolsó 5 percében oldottam meg 5ből 2 feladatot.... nálam az a gáz hogy néha úgy elbonyolitom a dolgokat.... valahogy ösztönösen mindent egyenletrendszerre vezetek vissza, miközben geometriával 2 sorban meg lehet oldani valamit.... túl favágó vagyok 
a lényeg hogy 5 feladatból valszeg 4 és fél jó... bár a külalakom és az átláthatósága szokásos a dogámnak: BORZALMAS (még én sem tudom soxor elolvasni a saját irásom
), tanárnő már MEGINT egy 10 perces lelkibeszédet tartott nekem TZ után hogy hogyan kéne irni 
-
Cathfaern
nagyúr
-
Zsu_
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
Hhmm...kezzd ez érdekes lenni. Szóval :
függvénytábla szerint int(e^x)dx = e^x
Mapple szerint int(e^x)dx = e^x/ln(e) [hogy miért, azt ne kérdezzétek]
Mapple szerint int(e^(2x))dx = 1/2*e^(2x)/ln(e)
Most már csak azt kéne eldönteni, kinek van igaza
MOD: már rájöttem: mindenkinek, illetve a Mapple hülye (meg én is, részben). Ugyanis ln(e)=1
Btw. az e^(x^2) az egy nagyon szép szám legalább olyan szép, mint amilyen szép szó a ''Landwirtschaftaustellung''. Az alapvető probléma vele, hogy negatív van a négyzetgyök alatt, így valós számokon nem értelmezhető.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
Igazad van. A deriváltból véletlen lehagytam egy kettest: 2*e^2x
-
-=V3rthil=-
őstag
e^2x integráltja (1/2)*e^2x+C, deriváltja 2*e^2x...
-
Zsu_
senior tag
Sok sikert hozzá!

-
Dalai Láma
őstag
-
Zsu_
senior tag
Nem így van.
Az igaz, hogy e^x (integrálja is) deriváltja e^x.
De pl e^2x-nél már 2*e^x -
Dalai Láma
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
-
emvy
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
-
tildy
nagyúr
-
Kinti
csendes tag
Sziasztok!Bocs,h.a témába vágok,de nem tudtam Tildyt sehogy elérni,csak itt.Úgyhogy légyszi ha tudsz hivj fel,mert most megyunk el a gép elől köszi puszi

-
tildy
nagyúr
-
emvy
félisten
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
tildy
nagyúr
-
Zsu_
senior tag
-
Zsu_
senior tag
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Szerencsére analitikus integrálásra - így utólag - kevés szüksége van a mérnöknek; numerikusra annál inkább.
Én most leginkább lineáris algebrával és diffegyenletekkel vagyok megáldva, na meg persze furié és laplasz is haverom.
Ilyesmikhez kell:
Inerciamátrix és transzformációja. Lagrange-és Appel-egyenletek. A dinamikus modell rekurzív számítása. A mozgásegyenletek generálása szimbolikus alakban (computer algebra).
Az irányítások osztályozása (merevség, csillapítás, impedencia, erô). Engedékenységi centrum és általánosított centroid. Implicit merevség és impedancia irányítás. Hibrid pozíció és erô irányítás (operációs tér módszer), feladat specifikáció és a korlátozott mozgás irányítása. Redundáns robot irányítása. Szinguláris konfigurációk.
-A robot és a beavatkozó szerv (motorok, áttételek) együttes modellje. Decentralizált csuklóhajtások tervezése. Az áram- és fordulatszámszabályozások analóg (PI) és a pozíciószabályozás digitális (PIDE) szabályozóinak tervezése. A követési tulajdonságok javítása, a teher feedforward kompenzációja.
A szabadmozgás modellreferenciás adaptív irányítása. Önhangoló adaptív irányítás csuklóváltozóban és térben. Slotine és Ho módszere (szabad és korlátozott mozgás). -
Panther
HÁZIGAZDA
Mondjak egy jó hírt? A matekos ZHkon/vizsgákon -- Analízis alias Anal, illetve BSz avagy Bevezetés a Szopásba -- nem lehet számológépet használni, sőt, általában semmit.
Legalábbis nálunk. Na jó, vizsgán már lehetett nézni egy deriválttáblázatot, addig semmi. -
Panther
HÁZIGAZDA
''Nem lenne kedved integrálni ezt, amit leírtál?'' -- Bevallom, nem igazán, mivel gőzöm sincs róla hogyan kéne.
Bár belegondolva a szorzatok miatt kéne nyomni pár parciális integrálást, az 52 az kijön az integrál elé, az e^(x^2) meg ha jól emlékszem úgy volt hogy nem integrálható. (Egész pontosan ''az integrál létezik ugyan, de nem tudjuk előállítani zárt alakban'' ha jól emlékszem.)
Egyébként BME info.
Zsu_: Jah, ez a készség szint a nagy szívás... főleg hogy az integrálás-órák jelentős részéről lógnom kellett munka miatt... -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos a ch(x) asszem (e^x + e^(-x))/2 (definícó alapján). De az is lehet hogy ez az sh... mindegy, a kettő közt csak annyi a különbség, hogy az egyiknél a két e-hatvány közt plusz, a másiknál mínusz van.
Arctg meg a tangens visszafele. (Magyarán kvázi ''bemenetként'' adsz neki egy számot, amiről megmondja hogy az milyen szögnek a tangense.) -
törölt tag
Az igazolvány képnek nagyon muszáj fekete-fehérnek lenni??
Hol csinálnak még ilyet?? -
Dalai Láma
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Tényleg OFF, de ezt nem tudom kihagyni (bár lehet, hogy saját érdekemben jobb lenne, ha nem mondanám el
): én pont így voltam általánosban: a 4-esért küzdöttem, mert mindent elszámoltam. Nekem nagy megváltás a számológép használatának lehetősége, gyakorlatilag az 2+1-et is beírom
Érdekes módon a jegyem is felkúszott 5-ösre...(meg szép gyorsan tudom ütni a számológépet
). De komolyan, nagyon rossz vagyok fejszámolásban
Lassú is, meg pontatlan is. -
Dalai Láma
őstag
Bárcsak én állnék ilyen jól matekból! Nekem a négyesért kell kűzdenem évvégéig. És miért? Mert én minden feladatban elrontok egy összeadást, osztást. Meg doga közben semmi nem jut eszembe. Dogát szarul megírtam. Hazamentem, leültem, nekiáltam a dogafeladatoknak. Jé, feleannyi idő alatt mindent ki tudtam számolni segédeszközök nélkül.
És talán nem bízok magamban. Volt feladat, amit nem is gondoltam, hogy meg tudnék oldani. De végső elkeseredésemben firkantottam valamit. És csodák csodájára jó lett. Pedig már feladtam. Szóval kis önbizalom, és odafigyelés kéne a sikerhez.
De kezdünk elmenni nagyon OFF irányba. Ez már nagyon intim-matek
-
Cathfaern
nagyúr
Áh, egy szórakozott társ
Én is mindig így szoktam elrontani a matekdogáim
Az első félévben így néztek ki a matekjegyeim: 4,5,4,5,4,5,4,5
A 4-esek mindig vmi hibából származtak (ráadásul a tanárnőnk kis pontszámú dogákat szokott irtani, tehát egy doga max. 10 pontos, magyarul egy számot rosszul írsz, s gyakorlatilag négyes). Mondjuk a rendes volt, mert megadta az ötöst
(gondolom épp amiatt, hogy a négyesek mindig csak vmi figyelmetlenségből adódtak
Meg gondolom az is belejátszott, hogy mégiscsak 4. félév).
Btw. az integrálás (még az a feladat sem, amit Panther leírt), nem bűvös dolog, csak részeit egyszerűen nem ismerem (senki sem tanította). Ezt szeretem a matekban: semmi bűvös nincs benne. (mondjuk a sima geo-t utálom, ellenben a koordináta geo az egyik kedvenc részem
)
(bár ezt nem tudom miért írta le)
MOD:
Ja, most látom, hogy általános alsót írtál
Na ott még tényleg bűvös volt
(bár ott szinte minden az volt szvsz)
[Szerkesztve] -
Dalai Láma
őstag
Általános alsóban a Pitagorasz-tétel is valami bűvös és érthetetlen dolognak számított, aztán meg a sin+cos tétel. De amikor tanultuk, máris megvilágosodtam. Szóval én nem félek. Csak az a baj, hogy a dolgozataimat mindig elcseszem. Ma pl egy zárójel elhagyása miatt let 3,5 a dogám. Na meg mert 1 helyen lusta voltam ellenőrizni. Meg lusta voltam kiszűrni hamis gyököt az egyik feladatban. Jabban mondva elfelejtettem. Úgyhogy szarul állok matekból. De kezd érdekelni, a töri és a sámtek mellett 3.-ként. Azért remélem egy kevés informatikát is fognak oktatni abban a felsőoktatási intézményben, ahová menni akarok.
-
Cathfaern
nagyúr
-
Zsu_
senior tag
-
Dalai Láma
őstag
Ilyen bonyikat órán nem csináltunk. De meg lehet csinálni -biztos-. Csak mutassák meg, hogyan lehet. Én a szögfüggvényeket nem szeretem. A logaritmussal már megbarátkoztam. Amúgy trükkös a feladat! Nem lenne kedved integrálni ezt, amit leírtál? Szépem lépésenként? Kiváncsi vagyok, hogy kell.
Hova is jársz suliba? -
Zsu_
senior tag
Ne légy ilyen pesszimista!!!
Digit tényleg nem túl nehéz... sőt, talán az egyik legkönnyebb tárgy. Nem is ismerek olyat, aki megbukott belőle.
A fizika már kicsit húzósabb. Amitől félj, az szerintem bevezetés a számításelméletbe /bsz/
az elég ''gáz'' tárgy és szóbeli vizsga van belőle...
Ugye nem kell mondanom, hogy milyenek a vizsgáztatók! -
Drizzt
nagyúr
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na itt meg az van hogy semmi haszna, csak integráld ki azt hogy:
52*cos(ln(x))*e^(x^2)*ch(köbgyök(arctg(x)))
Szóval ne vágyj erre: hidd el, baromira nem jó. -
Dalai Láma
őstag
Lehet. Még nem volt kitárgyalva ez a téma. Persze amit most általánosban tanultam, az nem volt semmi, csak kis előzetes. ÖÖÖ izé, szóval itt gimiben. Jah, forgástest térfogatát ki tudom számolni integrálással, meg területeket. wow
Gondolom az egyetemeken nem áll meg ezen a szinten a tudomány. Először én is 2-es dogát írtam belőle, de aztán megértettem, és 4-esre javítottam. Azért ne mlett ötös, mert nem tudok osztani kétjegyű egészt egyjegyű egésszel 
-
Panther
HÁZIGAZDA
''Az integrálást imádom.'' -- Na majd itt megútálod. Én is így voltam vele fél éve hogy ''de jó lesz''...

MOD: Na bazz, észre sem vettem hogy itt már több oldalnyi szöveg van, nagyon fáradt lehetek
Már biztos ki lett tárgyalva a téma, szóval bocsee 
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
-
Enclave
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
-
tildy
nagyúr
-
Enclave
aktív tag
Köszönöm a kimerítő választ. Bár még nem tudom ,hogy BME vagy BMF.
Még egy kérdésem lenne:
itt van ez a link:Bővebben: link
ezen a BMF-en szerzett diploma értékét a 2. helyre sorolják de lejjebb van egy ''a szakmai elõrejutás segítése'' címszó mely alatt a BMF-et a 6. helyre sorolják. Tényleg ilyen rossz lenne a helyzet vagy a felmérés ''nem mutat valós képet''? -
tildy
nagyúr
1.Jó légkör.A másodévesek tényleg aztmondják , hogy szivatják őket, dehát hogyne szivatnák, 2. évben mi is megkaptuk, az a legkeményebb év, ha tanul az ember, akkor nem érzi szivatásnak.Másrészt a 2. évesek az első kreditesek, felének nicns meg 1-2-3 tantárgya, jóhogy szívnak, minket annak idején (2 éve) még 1 tárgy miatt is kiraktak félévismétlésre.
Elmondhatom, hogy ma nem tudok olyan embert mondani a kreditesek közül, akinek minden tárgya meglenne...Szégyen
2.Sok gyakorlati óra van, főleg másodikban, de ha tanulsz rendesen nem szívatnak.De erről már írtam.Csak azzaé szívóznak a tanárok, aki nagy ívből csinál a sulira....
Emlékeim szerint 2.ban nekünk 10-12 jegyünk volt, gyakorlatból, vizsgából összesen.Nekünk még digit szigorlat is volt, nekik már nincs, mégis jobban sírnak, pedig ki sem bukhatnak félévismétlésre.
A lányok arányáról annyit (nem kredites!!! évf!):
Elsőben volt 300 fős évfolyam / 10 lány.2. félév 6 lány. 3 félév 4 lány, majd (mivel én is voltam félévismétlő) megint 6-7 lány...
Igaz akkor már az évfolyam megcsappant 120ra:
-
tildy
nagyúr
-
Enclave
aktív tag
HI!
Asszem én is kérdezek 1-2 dolgot mert nekem is aktuális a téma.
A BMF-NIK-ről szeretnék néhány dolgot megtudni:
1.Milyen a légkör,milyenek a tanárok?
2.Milyen a tananyag,a gyakorlati óra?
Nekem egy ismerősöm most másodéves itt és azt mondja, hogy a gyakorlat kevés a tanárok meg szivatnak. Igaz lehet ez? Vagy csak egy kicsit túloz?
(Bocsi ha kicsit lámák a kérdések de végre találtam egy fórumot ahol ezzel a témával foglalkoznak)
Ja és majdnem elfelejtettem ;vannak ott nőnemű egyedek és ha igen akkor kb. milyen az arány?
-
Dalai Láma
őstag
...és sikerült. Nem mintha valami nehéz lenne... Csak azt nem tudom, hogy ettől most jobb lett e valami. Na mindegy.
ON
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 1TB és 2TB 7.2k 3.5" SAS HDD-k, több darab, HDSentinel 100/100
- Asus Zenbook 14X OLED AMD Ryzen 9 5900HX 16 GB LPDDR4X 4266 MHz RAM 1 TB SSD
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- IFixIt iOpener Toolkit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Vagy az is lehet, hogy csak én vagyok szerencsétlen, de én nagyon hülyén nézek ki rajta

Én ott meg fogok halni