Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• #LittleG

csendes tag

Üdv!
    Első körben szeretném közölni a jó hírt, miszerint itt a 2 468 356. újonc, aki segítséget kérne! ;) Továbbá szeretnék üdvözölni minden meglévő tagot - heló!

Már több hónapja (június óta) tudok az eGPU rendszer létezéséről, ami nekem már akkor fel is keltette az érdeklődésemet. Akkor vásároltam laptopot. Szerencsére még a vásárlás előtt jutott tudomásomra az eGPU létezése, ezért ennek fényében választottam laptopot. A választás egy Dell Latitude E6420 gépre esett.

Gyorsan a specifikációit:
    CPU: Intel i7 2640M (2. generációs, Sandy Bridge)
    RAM: 4GB rendszermemória
    iGPU: Intel HD 3000

Szerintem eGPU terén ennyi a lényeges...

Meglett a laptop. Az eGPU kiépítését már eldöntöttem, hogy nyáron fogom megtenni, mert nekem az KELL! :) A következő lépés az alapos utánajárás volt. Hamar kiderítettem, hogy igen komoly és összetett művelet ez (pl: DSDT override, whitelist-es BIOS (bár ez engem nem érint), és akkor az ismeretlen, "nemértemhogymér" hibák, stb.), úgyhogy nyárig mindent alaposan el szeretnék tervezni. Minden lehetséges hibára már előre kitalált megoldásokat szeretnék. Kerestem oldalakat, ahol lehet ilyen "szakikkal" beszélni, míg meg nem találtam a Prohardver - eGPU tapasztalatok témáját. Úgy gondolom ez lesz a jó hely, itt szeretnék okosodni.

És amit eddig elterveztem, összesűrítve:
    - EXP GDC Beast V8.0 átalakítót szeretnék használni
    - mPCI-e foglalatban szeretném használni (elvileg csak ez az interfész támogatja nálam a Gen. 2-es jelet)
    - videókártya egy nVidia GTX 750 Ti lenne
    - tápegység: Xbox tápegység (135W)

Továbbá lenne egy pár kérdésem is az egésszel kapcsolatban!
    Szóval... akkor jöjjön a móka...

1, Működni fog a rendszer belső kijelzőn?

2, Valóban támogatja a laptopom mPCI-e foglalata a Gen. 2-es (5Gbit/sec) jelet?

3, Ha támogatja a Gen. 2-es jelet, akkor a videókártya teljesítményének hány százalékát tudnám kihasználni? (Mekkora javulásra számíthatok az iGPU-hoz képest ekkora sávszélességnél?)

4, Az EXP GDC Beast V8.0 (mPCI-e verzió) valóban jó választás?

5, Mi a különbség az EXP GDC V7.0 és V8.0 között?

6, Az Xbox 360 (135W) táp valóban jó választás?

7, Megfelelő (kompatibilis) kártyát választottam a laptophoz?

8, (Ne támadjatok! :) ) Az eGPU működhet belső kijelzőn Windows Vista rendszeren?

9, DSDT override csak 12-es hibakód esetén szükséges?

10, A DIY eGPU programnak egyáltalán mi az értelme? :)

12, Egyáltalán megfelel a laptopom az eGPU használatához?

13, BIOS-ban szükség van valami módosításra?

14, Az EXP GDC Beast átalakítón mire jó a CTD/PTD kapcsolók?

15, Mire jó az Optimus technológia? Az én rendszerem támogatja ezt?

Egyenlőre ennyi! ;) Sajnálom, ha kicsit sok, de valahol el kell kezdenem. Nagyon hálás lennék a levezetett, részletes válaszokért!

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák