Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Átfutottam a fórumot és az aliexpress-t is, de hirtelen nem jött szembe a megoldás. Hátha van valami best practice a következő problémára: Microsoft Wireless Mouse 5000 görgőjének gumi borítása gyakorlatilag hámlik lefelé. Le tudom vágni, nem gond, de jobb lenne, ha cserélni tudnám esetleg valami tartósabbra. Van ötletetek?
-
RoSSo3
senior tag
válasz
#16939776 #4898 üzenetére
Hálás köszönetem a segítségért! Most éppen működik (pedig ma éjjel is csak lecsuktam a laptopfedelet, nem kapcsoltam ki), így meg tudtam nézni a beállításokat, miket javasoltál.
A következőre jutottam:
- Aktív energiasémában megnéztem a beállítást: "USB eszközök szelektív felfüggesztése" - engedélyezve van, nem módosítottam.
- Eszközkezelőben az egérnél megjelent (mivel most működik az egér) a "HID-kompatibilis egér" eszköz. Itt megnéztem a tulajdonságokban az energiatakarékooság fület, ahol az általad említett opció ("A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg") ki van szürkülve, nem tudom bekattintani (nincs is bekattintva alapból).
- Szintén az Eszközkezelőben az USB gyökérhubnál viszont be van kattintva, ezt sem változattam.Ha a laptopot a szokásos módon, Start menü, leállítással kapcsolom ki, akkor az egér is elaszik. Viszont ha csak lecsukom, akkor semmi változás, világít tovább.
Délután nekilátok drivert keresni - tegnap megnéztem, de sajnos a gyártó oldalán nem találtam hozzá.
Garancia van rá 12 vagy 24 hónap, esetleg megpróbálkozhatom a visszavitellel? (METRO-ban vásároltam.) De gyanítom, hogy nem az egér problémája, hanem inkább a laptopé. Ma du talán lesz lehetőségem kipróbálni egy másik laptoppal, Win 7-en. Kíváncsi leennék, ott mit művel.
Köszi még egyszer is a segítségért! -
törölt tag
Mindenek előtt próbáld meg úgy, hogy altatás/hibernálás (fedél lecsukása) előtt távolítod el az egeret.
Következő lépésben azt a problémát kellene megszüntetni, ami miatt a gép/OS nem küldi energiatakarékos állapotba az eszközt:
Az aktív energiasémában legyen engedélyezve az USB eszközök szelektív felfüggesztése, és eszközkezelőben, az eszköz ill. hub tulajdonság->energiagazdálkodás fülnél "a számítógép kikapcsolhatja az eszközt energiamegtakarítás céljából" jelölőnégyzet legyen kipipálva.Ha ez megvan, de mégsem alszik az eszköz, meg kellene próbálni a chipset driverből a gyártó (feltételezem intel) legfrissebb verzióját felrakni, nem a microsoft szolgáltatta drivert használni.
Lehet akár olyan szövevényes csapda is a háttérben, hogy a USB-hub ezek ellenére sem engedi elaludni a portot, amíg mondjuk 50mA-nál nagyobb a terhelés az USB csatlakozón, tehát pont azért nem kapcsolja le a portot, világítást, mert az eszköz a világításhoz tartósan több áramot vesz fel onnan, mint 50mA.
Ez esetben meg kell próbálni kikapcsolni a világítást az eszközön...Ha ennél még mélyebbre kell ásni elég ingoványos lesz. 2000Ft-os egérhez nem hinném, hogy számíthatsz bármi supportra a gyártótól. Win10 support-tól vagy géped gyártójától várhatsz még segítséget az ügyeben.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Fury Brawler egérrel adódott problémám Win 10 rendszer alatt. Az egér nincs 2 hónapos. Laptoppal használom, mikor a laptopot lecsukom, az egér továbbra is világított, így ilyenkor mindig kihúztam, majd felnyitáskor bedugtam újra.
Eddig semmi probléma nem volt, most viszont a Windows kiírta, hogy ismeretlen USB eszköz és nem hajlandó felismerni. Code 43, sikertelen eszközleíró kérés.
Kihúztam, visszadugtam, próbáltam másik USB-be csatlakoztatni, semmi. Eltávolítottam a gyökér hub-ot a netes leírások szerint, majd újraidítás, akkor sem lett jobb. Aztán bedugtam egy másik egeret, azt felismerte, majd beudgtam a hibás egeret mellé, azt is felismerte. Működött is.
Aztán megint lecsuktam a laptopot, kihúztam az usb-ből az egeret, és mikor hazaértem, újra felnyitottam, újra csatlakoztattam, megint nem hajlandó felismerni. Viszont világít, tehát úgy tűnik, mintha működne.
Tudtok erre valami megoldást - a laptopban a hiba vagy az egérben? Sajnos nem tudom kipróbálni másik géppel most.
-
Üdv!
Van egy Razer Deathadder 2013-as egerem.
Több gépbe bedugva (Win10 alatt) üzemel, a saját laptopomba (szintén Win10) meg sem mozdul.
A laptopon már BIOS-t is frissítettem, de egyszerűen nem akarja mozdulni.Találkozott már valaki hasonló prolémával?
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Haverom egerével lenne probléma, most vette újonnan vaterán, 2 év garanciával. Kipróbálta, megy szépen a kurzor, DPI állítás, viszont mikor a színeket próbálgatta rajta, akkor vette észre, hogy kék, zöld, világoskéket tud, ha pirosra állítja pl. egyáltalán nem világít. Ez szoftveres hiba lehet vagy az egérben ment ki valami?
-
gery14
senior tag
válasz
FireKeeper #4891 üzenetére
Köszönöm megrendeltem a jápán omronokat.
-
Rockland
tag
Heló, vettem egy steel series rivel 110-es egeret, feltettem az engine-t és azóta kiírt egy hibát és nem mozdul az egér, miért van ez és miez a hiba üzenet?
-
gery14
senior tag
válasz
FireKeeper #4889 üzenetére
Köszönöm és hogy keresek rá ebayen meg hogy mi jó bele ? akkor már a klikhezi is rendelek japánt-t de azok levannak irva az asus oldalara.
-
gery14
senior tag
Asus Rog Sica scroll-allá mit ajánlanátok hol találok hozzá kapcsolot? a mostani gyári nem mukodik tökéletsen...
-
inci67
tag
Helló, megtudná nekem mondani valaki, az új egereken a 2 oldalsó gombnak mi a funkciója?
Köszi. -
FireKeeper
nagyúr
igazából nagyon nehéz tartósságra méretezni egy egeret, pláne úgy, hogy ez ugye nem olyasvalami amivel marketingelheted a cuccot, szemben a csilliárd DPI-vel meg az RGB világítással (mintha azoknak értelme lenne). sajnos a sorozatban gyártott termékeken, pláne amit ilyen darabszámban értékesítenek, az eurocenteken megy a szarfűrészelés, és ha a menedzser aszondja hogy az RGB ledre van pénz mert attól vonzóbb lesz a termék, de a normális kapcsolóra nincs, akkor lesz ez ami van...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
FireKeeper #4883 üzenetére
Szomorú, ennyi pénzért az ember elvárná a minőséget....
Logitech G15 - mai napig működik
Logitech G19 - javitva volt
Logitech G600 MMO szintén javitva volt szét ment benne a bal gomb
Logitech G9 - mai napig működik
Logitech G910 Orion - Mai napig megy (igaz 1 éves kb)
Logitech Vezetéknélküli egérpad, az egérhez ez az automatikus töltős dolog, eddig még megy.
Logitech G903 - másodjára volt szervizben, szét ment a elsőnek a görgő, a bal gomb, majd a jobb gomb.
Logitech Z906 megy szépen régóta
Logitech Z5500 - 1 hetet birt
Logitech Z5500 - 2 hetet birt...Úgy hogy na, ennyi a logitech... bakker, most végig nézve ez elég szomorú.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
FireKeeper #4881 üzenetére
Kinai omront?
[link]
Én a logitechben még nem csalódtam azon kivűl, hogy garanciáztattam már jó pár dolgot nálunk.
Kb 4 nap volt a gari. -
ÁdiBá
veterán
-
odium
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #4878 üzenetére
Köszi, akkor elindulok a Logi support felé, aztán úszok az árral
.
-
-
odium
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #4876 üzenetére
És ha el akarnak küldeni, akkor nekem azt nem kell elfogadnom? Mondhatom azt, hogy én nem akarok a hivatalos márkaszervizzel kommunikálni?
-
-
odium
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #4874 üzenetére
Köszi. Pont ráérek várni, azért is mentem bele a vásárlásba, mert belefér az, hogy gariztassak. Egyébként a Logitech support végül nem a Fixit-el fogja felvenni a kapcsolatot? Ők nem csak egy plusz lépcső a történetben?
-
-
odium
aktív tag
Sziasztok!
Elsősorban Jaffa 2843 fórumtárshoz fordulnék tanácsért, de
minden tapasztalatot, tanácsot szívesen olvasok. Itt az aprón
vettem egy g603-at, annak tudatában, hogy nagy arányban
görgőhibás a széria. Az egér eleve a legfrissebb fw-vel
érkezett, de a jelenség fennáll, azaz görgetek az egyik
irányba, és a másik irányba indul, majd sokszor meg is áll a
scroll. Encoder cseréhez se célszerszámom, se kézügyességem,
ráadásul ugrik a gari ha később egyéb hiba miatt kéne
szervízeltetni. Szóval gariztatni szeretném. Aqua-ban
vásárolták az egeret 2018 decemberében, a jótállási jegyen fel
van tüntetve a FIXIT kft., mint szervíz. Beregisztráltam a
Logitech honlapján is, hogy azon az úton is el lehessen
indulni. Mit tanácsoltok, kihagyjam a FIXIT-et, és egyből
indítsak egy tickettel a Logitech honlapon, vagy tegyek egy
próbát a szervízzel?
Köszi. -
andlisz
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan szakemberről, aki egy Logitech G100s egérben kicseréli a mikrokapcsolókat? (az új kapcsolókkal rendelkezem)
Sajnos nem találtam választ eddig a fórumban erre a kérdésre.
Köszi!
-
Zaja2
senior tag
Hali! Van egy Hama uRage 00062888-as gamer egerem.
Mozgatás közben pár ezred másodpercre megáll az egérmutató. Ezt csinálja windows alatt is ,és játékok közben is. Kerestem hozzá drivert de a hama oldalán nincs,máshol meg csak a baromságok vannak.Kipróbáltam az öcsém gépében win 10 alatt ,de ott folyamatosan működik. Nekem windows 7 64 bit van a gépen. Nem csinálta ezt eddig (1-2 hete kezdte el),de azóta borzalom vele pubg-zni,és még a böngészésnél is gondot jelent. Valaki tudna segíteni,mi lehet a baja? -
Diego94
csendes tag
Hali. Remélem találok valakit akinek volt ilyen gondja igazából nem tudom már hol nézzek utána de kiakasztó
Legaue of Legends játékról beszélünk csak arról mert mással nem csinálja. Minden egyes új meccsnél a windowsba fel húzza az egérérzékenységet és minden alkalommal vissza kell húznom meccs elején. E-mailoztam a lolos csávókkal mondtak ezt azt de semmi nem használt pedig elvileg mindent meg csináltam amit mondtak. Egyszerűen nem értem, hogy jön egy játék ahhoz, hogy húzkodja a windows egérsebességet??!!! Gondolom ilyen problémám csak nekem van ezen a tetvedék bolygón de ha valakinek volt ilyen és ki lábalt belőle akkor legyen szíves írjon valamit
Előre is köszönöm!
-
gery14
senior tag
Sziasztok adot egy Asus rog sica aminek haa görgö közepét nyomom nem mindig érzékel van rá gari de nincs kedvem rohangálni vele Ebayrol vagy Alirol honan tudnék venni hozzá mikro kapcsolót kicserélném magamnak mint a garival szorakozzak.. ha egyátalan az lehet sz@r-. pár honapos az egér de uj korátol kezdve fura volt a középsö nyomása a görgönek.
-
Dodge94
tag
Az aprón kapható Omronokra cserélném őket, azok beváltak a Mionixban is és ahogy néztem a képeket a szétszerelt egérről, pont passzolnának.
Arra esetleg tudod a választ, hogy az encoder cserélhető-e egy 24 kattos darabra?Azt hiszem ez tárgytalan, ugyanis ahogy nézem optikai encodert használnak és a fos haptic feedbacket egy külön alkatrész okozza. -
tixem
addikt
Köszi a tippeket. Jelentem én vagyok a b**asz, ugyanis mindkét spirálos végéhez a + oldalt raktam. Most vettem észre a második képen, hogy a bal oldalinál a - kellett volna
Fel is éledt, már csak egy vevő kell hozzá. Talán azt is megtalálom valahol. De ha mégsem, akkor jó hozzá tetszőleges Logi vevőegység, vagy régebbiek közül kell valami? Az egér nem az enyém volt, ezért nem tudom milyen vevője van.
-
-
tixem
addikt
Kidobásra szánt kütyük közül mentettem ezt az egeret , megtetszett a formája
Kipróbáltam új elemekkel és Ladda akkuval is de nem éledt fel - usb vevő nincs hozzá, de anélkül is észhez kellene térnie - aztán megláttam ezt: [kép1] illetve [kép2]
Érdemes vele vacakolni? Hozzáteszem nincs itthon forrasztós cuccom meg nem is erősségem az effajta bütykölés. -
whited
addikt
Halihó
Van egy MS Habu egérkém aminek a bal oldali kapcsolója úgy érzem már a végét járja.
Sok a dupla klikk, mennyire macerás és költséges ennek a cseréje, főleg mert más baja nincs és sajnálnám eldobni -
Vanir
veterán
Ha még garis, akkor inkább visszaküldeném, szerintem vadonatújat kapsz helyette.
Tyrel: Nem ipari hulladék az a D2FC-F-K, csak a gyártók valamiért nem a megfelelő feszültséget adják neki, aztán lényegesen hamarabb döglenek, mint kéne. Természetesen ettől függetlenül a japán Omron milliószor jobb. Amúgy egyszerűbben megoldhattátok volna a dolgot, simán szét kell nyitni a kapcsolót és kicserélni benne a pöcköt a kínaiéval, vagy le kell reszelni/csiszolni belőle.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy Logitech G903 egerem, a bal klikk nagyon sűrűn duplán kattint, illetve a jobb hol érzékel hol nem.
Szeretném a két gombot kicseréltetni, bal és a jobb egér gombot rajta.
Van erre megfelelő szaki itt forumon aki ért ilyenhez, vagy érdeklődjek a logitechnél?Logitech G600 MMO használok mellette, az is átment már egy ilyen procedurán. Itt cserélték ki a gombjait PH-n.
Azóta megy szépen. -
Tyrel
őstag
Nem tudom valaki próbálkozott-e már itt ezzel, csak infónak dobom be:
SteelSeries Sensei 310 mikrokapcsolói már többször is tönkre mentek a kezem alatt, pedig nem hinném hogy nagyon püfölném őket, de a kezem nagy az tény (és talán nehezebb / erősebb kicsit, passz).
A garanciális ügyintézés borzasztó náluk, kegyetlen lassú (legalább 1 hónap) és önköltségen megy (ha az eredeti Steelseries EU store-ban vásároltál), az újonnan kapott egér pedig kb. fél év után ugyan úgy végezi mint az elődei... Na ebből lett nagyon elegem.Garancia ide vagy oda, a mikrokapcsoló csere mellett döntöttem, és a benne lévő kínai, ipari hulladék D2FC-F-K kapcsolókat (egy ügyes ismerős segítségével) D2F-01-re cseréltem. Nem az aprón kapható D2F-01F-re, direkt a keményebb switch-et akartam, talán ez jobban viseli a kezem.
Itt halkan megjegyezném hogy a gyári / kínai hulladék switch-re vidáman ráírták ezek a félkegyelműek hogy 50M.A csere alapvetően lehetséges és jól működik vele az egér, de a gyári switcheket kiszedni elég nehéz volt, valami olyan forraszanyagot használnak ezek aminek magasabb az olvadáspontja a normálisnál. Ezen felül szembejött egy nagyobb probléma is, amit szabad szemmel nem is láttunk pedig "összenéztük őket": összecsavarozás után nem lehetett kattintani az egérrel, mert már le volt nyomva a switch. A japán Omron egy ici-picit magasabb lehet a kínai hulladékoknál, épp csak annyival hogy ne passzoljon.
Nekünk ezt úgy sikerült megoldani, hogy az egér két elülső csavarja alá vágtunk egy kis alátétet (épp olyan vastagabb/keményebb műanyag fóliából sikerült amilyenekbe pl. a HDD-ket szokták csomagolni), ezzel az egér felső burkolatának eleje kicsit elemelkedett az eredeti pozíciójából. Így már lehet kattintani vele, érzésre is teljesen jó, csak elöl van egy kis rés a burkolat két eleme közt, de igazán ha nem tudnám hogy ott van talán észre se venném.
Eddig sokkal jobban bejön a D2F-01-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest