Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• radio11

tag

válasz kop8 #5194 üzenetére

Hát még nem szedtem szét, de mivel az alaplapon van az SSD ezért a szalagkábelt kizárhatjuk.
    Asztali gépnél láttam már ezt a hibát rögös pályafutásom során párszor és ott mindig a szalagkábel kontakthibája volt a probléma. Mivel a probléma szóról-szóra ugyanaz (tehát a bios látja a meghajtót és a hibaüzenet magyarul jön be-ergo elindul az xp bootolása) ezért a hiba valahol a "kvázi" ide kábel két vége között lehet. Ami jelen esetben az IDE vezérlő (ha jól tudom a déli híd IC végzi-javítsatok ki ha hülyeséget mondok) és az SSD vezérlő IC-je. Okfejtésem alapján itt lehet kontakthiba, vagy kula az IC (előbbi esetben talán egy kis hőlégfúvós pákázással meg lehet reparálni).
    Vagy hagyom a sunyiba, csak bosszantó, hogy ha gyorsan kell valamire a kicsike akkor 10-15 percig cseszegetnem kell, hogy elinduljon az XP (ami mint mondtam utána atomstabil és a lehetőségekhez képest gyors is -mondjuk 2 giga rammal meg letiltott virtuális memóriával illik is neki gyorsnak lenni :-) )
    Vagy kerítek bele egy alaplapot -ez sem elvetendő ötlet, mert mondjuk egy cserélhető meghajtós változatnak örülni is tudnék- csak nem túl nagy a felhozatal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés