Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Érdekes történet, kíváncsi vagyok, hogy idővel javul-e ez nálad, sikerül-e megszokni/átszokni. Csak egy tipp, esetleg zavaró lehet a több éves süllyesztett kijelző után a sík, ahol a felső üvegréteg alatt kissé lentebb van az eink felület. Nem használtam még sík kijelzőst, de 8 évvel ezelőtt a Kindle PW3 és a legendásan kontrasztos Voyage közül én a PW3-at választottam. Zavart a Voyage-nál a kissé jobban csillogó üvegfelület, és az is, hogy ott a fekete kávára is rányúló üveg is egész könnyen megcsillan, mert az még világítást sem kap alulról.
Saját fontkészletet lehet tenni Kindle-re, talán segítene, ha valami számodra jobbat találnál, esetleg a korábbi olvasón használtat rátennéd.
-
törölt tag
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Ez olyan mint mikor egy kisebb kijelzős telefonról valaki nagyobbra vált, zavaró egy ideig a fogása kezelése.
A két olvasó nem egy kategória, ha nem látod a megjelenítés minőségét és testre szabás után sem látsz lényeges különbséget lehet, hogy szemüveget kellene venni, vagy cserélni. -
unravel
őstag
válasz
Zsolt7981
üzenetére
"Illetve nyújt a PW5 a Pocketbookhoz képest olyan extrát, ami indokolhatja a cserét (pl észrevehetően gyorsabb működés/lapozás)?"
Touch Lux 5-t cseréltem PW5-re.A TL5 sokkal lassabb és kihulik a hajad mire kijelölsz egy mondatot vagy bekezdést. Ez a Kindle-n sokkal jobban működik.
-
Ébri
senior tag
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Én pont a 7"-t hordozhatóság - láthatóság ideális kombinációjának gondolom, és sajnos ez van, hogy ahogy haladsz felfelé bármilyen plusz igénnyel kb. bármiben, egyre kevesebb pluszért fizetsz egyre többet. Lehet a PW-nél van értelme várni valamilyen akcióra, tudtommal szokott lenni (nekem kezelhetőségben a kindle túl kevés, így nem igazán figyelem mostanában).
(A kindle nagy margóinál főleg jól jön a nagyobb olvasó.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Hasonló helyzetben voltam anno, amikor a Kobo Clara HD-met használtam, és beújítottam egy Libra 2-re. Nekem eléggé bejött a 6"-ról => 7"-re váltás, sokkal jobb így olvasni. Viszont az is szempont volt, hogy legyenek végre lapozógombok, és most már nem is kellene olyan olvasó, amiben ezek nincsenek.
Ugyanakkor azt is érzem, hogy talán mégjobb lett volna inkább 8"-osat venni, bár ami szóba jöhetett volna ebből az már kifutott modell sajnos (Forma). A Sage viszont nehéz, és gyakran kell tölteni, de végső soron teljesen elégedett vagyok a Librával. Ha esetleg nem jön ki egy Forma 2 vagy valami, amit könnyű is hordozni, akkor nem is fogom már lecserélni.
Ha egy véleményt megengedsz, ha már 75K-t szánsz egy új olvasóra, úgy, hogy nem is sürgős a vásárlás, akkor lehet még halasztanám a témát, és gyűjtenék egy Erára. Kb 10-13 ezer forinttal kerül többe ahogy látom árukeresőn, szerintem ez már nem nagy differencia a forint értékét tudva, és az ekönyv olvasó egy hosszú távú, sok évre szóló befektetés. Főleg, hogy ezek nem avulnak el és sokáig jók lesznek.

Illetve az a pletyka járja, hogy hamarosan jönnek új Amazon Kindle-k, bár az biztos nem lesz olcsó mulatság, de hátha lesz ott valami ami neked megtetszene.
-
Cs1csó
titán
válasz
Zsolt7981
üzenetére
Gondolom a hardveren gyengítettek, hogy az árba beleférjen de a felbontása sem az igazi.
Az inkapd tényleg jó a mérete is optimális, hiszen JÓVAL nagyobb a 6"-os olvasóknál de az utána következő 6,8-7"-osoknál is jóval nagyobb, IGAZ még nem volt a kezemben de nálam ez lenne a befutó.
Persze több mint 2x annyi mint egy átlag olvasó.
Ha ezt így "kiveséztük" akkor nincs más hátra mint előre:
Kindle Paperwhite 5 vs. PB Stardust Silver Era
PB mellett szól:
- 0,2"-al nagyobb mint a Paperwhite
- ha szereted a PB-t akkor ugye ez is PB az átszokás semmiA Paperwhite mellett szól:
- olcsóbb kb. 18k HUF-alA felbontás sem jobb, talán a kijelző de eme két olvasót nem tudtam még összehasonlítani.
Szerintem:
Mivel olvasót nem egy-két évre hanem akár 6-8-10 évre is vehet az ember, érdemes lenne egy kicsit még gyűjteni hozzá, közben persze a régi olvasódat meghirdetni.Nekem is egy PB TL5-öm van de én Kindle-t nem szívesen választanék, (csak szubjektíven nem szimpi a cég) és én is preferálnám a nagyobbat így nem nagyon van más választás - jelenleg - mint az inkpad 4 (megjegyzem nekem Stardust Silver Era vastagabb margója nem jön be szeretem a szimmetrikus oldaló olvasókat, mint akár a PB TL 5)
-
Cs1csó
titán
válasz
Zsolt7981
üzenetére
A 6"-t azért emeltem ki mert a Paperwhite 5 már 6,8"-os, (jobb lett volna ha úgy fogalmazok a "csak" helyett, hogy "szintén" 6")
Még jó, hogy megnéztem a specifikációit, mert nem voltam biztos hogy ez is 6,8"-os, és ugye nem csak 6"-os.
Ha 6,8" lenne akkor ez is egy plusz előny lett volna de még ez sem szól mellette.A vízállóság mindig rizikó és ha már nem garanciás ilyenkor esetleg a SZAVATOSSÁGRA lehet hivatkozni de ki tudja bírja e még.
25-30k HUF-ért talán de 37k HUF-ért nem annyira jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Szép állapotú iPad Pro M1 256GB wifi + cellular. Kijelző karcmentes. Kamera résznél mintha lenne egy
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest