- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #3057 üzenetére
A DVB tunereken egyértelműen extraprofitot realizálnak a gyártók amitől senki sem boldog, mint Én sem. Szerintem az analóg tunerek viszont azért olcsók, mivel néhány év múlva már használhatatlan eszközök lesznek. Ez amolyan "last minute" ár.
Tényleg könnyű "összehányni" egy DVB tunert a konyhasztalon, de az analógot sem nehezebb. Viszont Én úgy gondolom, hogy egy tuner által képviselt műszaki tartalmat nem a chipek száma, hanem az általuk megvalósított áramkörök összetettsége határozza meg. Nekem úgy tűnik a DVB tunerekbe bezsúfolt áramkörök jóval bonyolultabbak az analóg társaiknál ( digitális jelek esetén az encoder/decoder nem szükséges, azt nem venném bele az összehasonlításba ).
Az RF tuner chip tekintetében azonos a feladat és nincs lényeges különbség az analóg és digitális esetek között: a rádiófrekvenciás (RF) jel erősítése és lekeverése középfekvenciára (IF).
A demodulátor chip esetén azonban van eltérés: Az analóg esetben a hang- és képvivőre ültetett jelek visszanyerése 2 demodulátor áramkörrel megoldható amplitúdó- és fázishelyesen. A DVB-T demdulátorban viszont akár 8192 vivőt is egyidejűleg kell feldolgozni és számolni kell a digitális hibajavítás áramköri megvalósításával is. Így DVB-T demodulátort nem nagyon célszerű "kisebb integráltságú" chipekből összerakni, mivel egy fiókban sem fog elférni.
ui: Abban igazad van, hogy DVB-C / S / S2 esetén csak egy vivő van, ami az analóggal pariban lehet a "digitális körítés" nélkül.
-
PeterPH
senior tag
válasz
#65675776 #3057 üzenetére
Nem a gyártók védelmében mondom, de azért nem kell minden mögött összeesküvést látni. Ennél sokkal egyszerűbb a helyzet szerintem. DVB-C tunerből nagyságrendekkel kevesebben, és kevesebbet gyártanak, mint bármelyik másik rendszerűből. Így a tervezés, fejleszés, gyártás költségeit ezen a darabszámon kell realizálni. Nyilván ha hasonló mennyiségben gyártanák ezeket is mint a DVB-S, DVB-T tunereket, akkor az áruk is azok szintjén lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Amatőr csillagászat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest