Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Modulátoros boxból elég lenne 6 db is (Euronews esetleg kimarad, viszont nem tudhatjuk, lesz-e még több ingyenes adó is, esetleg már jövőre?), ugyanakkor kellene egy kábelmeghajtó erősítő is, vagy kiterjedtebb rendszernél több is.
Legegyszerűbb lenne, ha van már kiépített hálózat, amire csak rá kellene táplálni.
Ha nincs, akkor el kellene dönteni, hogy soros, csillagpontos, vagy vegyes architektúra legyen, aminek megvannak a maga szakmai tudnivalói, azt vagy kitanulod az Interneten, ha összejön, vagy inkább szakemberhez, szakcéghez kellene fordulni, mindez függ a feladat nagyságától is. Jártam már több ilyen intézményben, van kisebb, nagyobb épület is.
Az SD-felbontás még hagyján, ilyen otthonokban a képcsöves TV jellemzőbb, de a jövőre nézve ezek ki fognak halni, illetve manapság is már sok idős ember használ lapostévét. A jól kiépített rendszer persze alkalmas az antennajel közvetlen szétosztására is, amire mindenki rákötheti a DVB-T-tuneres TV-jét is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Teljesen megértem a problémát: a magányos, idős nagymamám sokszor elfelejti, hogy most már 2 távirányítója van. Ilyenkor felhív, hogy rossz a TV, mert csak egy csatorna jön be rajta : ((
-
csendes
addikt
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Szerintem olcsóbb valamelyik kábelszolgáltatóval megállapodni analóg kábelhálózat telepítésére és üzemeltetésére, valószínűleg jelentős kedvezményt is adnának az idősek otthona számára.
Mondjuk ha a Mindigtv 7 ingyenes csatornájáról van szó, akkor elvileg megoldható például 7 db Wayteq hd 95-rf STB-vel (7*7000=49000 Ft ÁFA-val együtt), mindegyiket más kimenő RF csatornára hangolva, aztán a 7 jelet közösítve. Kérdés, hogy milyen képminőség jönne ki egy ilyen házilag összebarkácsolt rendszerből. A HD csatornák lekonvertálása mindenképpen rontja a felbontást. A fenti STB firmwarével az utóbbi néhány hónapban voltak gondok, de remélhetőleg a frissítéssel hamarosan megoldódik. -
krealon
veterán
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Ehhez egy fejállomásrendszer kell. Itt egy masik.
Ez valoszinuleg sokszorosaba kerul, mint az egyedi vevokeszulekek.
Új hozzászólás Aktív témák
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Asztalos klub
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Harmadjára is bevásárolná magát az AI-ba az Intel?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Spórolós topik
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- XXLPC Polar Pulse Gamer PC - Ryzen 5 5800X - 16GB DDR4 - 1TB SSD - RX7600 8GB
- Eladó Xbox Series S 1TB konzol + 2 db kontroller + Dupla kontroller töltő dokkoló
- Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Flare X5 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann