- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impair1980
aktív tag
Szia!
Jelenleg egy analóg (avermedia) tv tuner kártyám van. T-home Sat előfizetésem van, amihez adtak egy set top boxot. Az s video kábellel van összekötve a tuner kártyával, jól is működik. Az m1 HD adását szeretném nézni a forma 1 miatt a számítógépen. Van egy lg42lm640-es tv-m amin egy szobaantennával kipróbáltam és az m1 hd-t tökéletesen lehet fogni.Tehát a vételi lehetőség jó.
Olyan kártyára lenne szükségem, amivel ez megvalósítható, hogy szobaantennával lehessen fogni!Remélem érthető voltam....
Üdv.: Impair
-
mackosajt
addikt
Kb. pont erre lettem volna kíváncsi.
Amúgy akkor ha jól értem, program kelleni fog hozzá úgyis, de hardverileg ugyan régi, megbírkózna a feladattal vagy sem? Vagy eleve jobb egy stick? Mondjuk ehhez igen méretes távirnyák van, meg ha teletextre is képes... Vagy azok is? Mindenre?
-
NPeete
tag
Hát a pápai Kábelszat a szolgáltató, mostanában vezették be a digitális kábelt, nem igazán tudom, hogy itt konaxos-e az adás, semmi specifikáció sincs róla, bár feltételezem, hogy nem, mert ránk akartak sózni egy 5e ft-os konax nélküli csak Scart-os STB-t...
Az 5V azért jönne amúgy jól, mert jelenleg DVB-T / analóg kábel együtt van használva, és van egy kapcsoló kütyü, amely a jelenlegi DVB-T tuner adta 5V alapján vált bemenetet az antenna (ha van 5V) és a bejövő kábel között (ha nincs). Ezt valahogy meg lehetne kerülni? -
azbest
félisten
nekem 64 bit alatt megy...
adminisztrátor módban indított paranccsor:
regsvr32 holvan\neve.axbiztos ott van abban a mappában? Nem törölted le onnan ahol beregisztráltad?
Gondolom azért nem működik alapból, mert szinte minden codec licenszköteles, főleg ha ameriakiak a célcsoport. Hiába más a szabályozás az EU-ban, akkor is úgy írják meg a programokat és úgy készítik el a telepítőket, hogy USA konform legyen.
-
donjohnson
addikt
ha ezt a 64 bites k-lite codec pack-et felrakod, akkor nem regeli be magától?
bár lehet, hogy csak a megában van, mert a simánál nem írja. -
donjohnson
addikt
Ok, I have figured it out. It throws up the error because you aren't running it as administrator. Using Vista you type regsvr32 c:\windows\system32\mmaacd.ax into the search box on the start menu and press ctrl+shift+enter. Click continue and you are done!
Not so sure how to do it in Xp though...
ez nem segít?
-
nfsu17
veterán
Te csak azt kérdezted működik-e.
Nem tudom a beregelés módszerét, mert egy ezeréves k-lite codec pakk része ez a monogram és a smartdvb-ben kiválasztva a monogramot, működik. Én VLC-t használok újabban nézésre, vagyis már azt se, mert dvb-c-zem, így nem vagyok már képben mi merre meddig. Anno belőttem, hogy tudjam nézni a mindigtv-t, azóta is megy a smartdvb-vel, de nem használom. -
Kernel
nagyúr
Ezt már nem lehet bizonyítani, csak nekem akkor furcsának tűnt, hogy a boxra rákötött HDD hirtelen lecserélt pár tucat szektort. Gyanakodtam egyébként a képen látható átalakítóra is, hogy esetleg ennek volt valamilyen káros hatása, talán nem véletlenül passzolta el nekem az eladója (elég olcsón), szóval ilyenkor már kombinál az ember:
-
zhagyma
őstag
A wireshark csak a CI+ protokol kukucskálásra lenne jó. Ahogy Azbest is írta korábban a protokollal beágyazott adatok kikódolására már vannak open source megoldások. Már csak a HDCP kódolást kell levenni.
szabi__memo Azért hosszabb ideig tart megírni: specifikációkat olvasni, értelmezni, programozni, tesztelni.
-
zhagyma
őstag
Már lehet "szórakozni" a CI+ protokollal is: CI+ protokol wireshark-ban . Szóval haladunk ...
-
azbest
félisten
Ha jól tudom a ci+ abban is különbözik a ci-től, hogy hdcp másolásvédelmet is használ. Biztosan nem nehéz leprogramozni, hiszen a a cam modulokban is egy mini számítógép dolgozik, van amelyik linux alapú.
Inkább jogi vagy másolásvédelmi megkötések miatt nem piszkálja senki.A mostani softcam-ek is a szürkületi zónából származnak eredetileg.
A homesys fejlesztői tudnák elmondani, hogy kellett-e / kellene-e licenszdíjat fizetniük. Nem lepődnék meg, ha ők is csak integrálták volna valamelyik elérhető softcam-et. Van belőle open source megoldás is.szerk: neten kicsit körbekerseve azért találni olyan jeleket, hogy a ci+ megoldással is boldogulhat softcam, pl ebben a fórumban. Gondolom attól is függ, hogy az adott szolgáltató milyen ci+ képességeket/korlátozásokat akar használni.
-
siegfried
csendes tag
Igen megnéztem a linket, Szegedről vagyok a jellel szerintem nem lesz baj, hanem a driver telepítésnél van a gond szerintem mert egy ilyen üzenetet ír ki: IT9135 BDA device has not passed Windows logo testing to verify its copmatibility with windows xp és itt le is áll a telepítés lehet egy másik driver kellene e helyett, ami működik is.
-
unravel
őstag
A médiacenter alatt a Windows Media Centert értjük?
Több helyen olvasható a neten, hogy Európában nem lehet behangolni a Win Media Centerrel a DVB-C csatornákat. pl. ITT
(az én DVB-C kártyámmal sem megy)ITT azt írják megoldásnak, hogy használd a DVBLink TVSource szoftver és akkor működhet a WMC-vel. De szerintem az körülményes úgy.
Én DVBViewvert vagy ProgDVB-t javaslok.
-
MonkeyBird
csendes tag
Kösz az infót, Windows 7 64Bit-em van. Legális és eddig tökéletesen bevált így nem szívesen váltanék és az oprendszerek közt se szívesen ugrálnék. Hogy mennyire stabil driver van rá azt nem tudom erre nem sok infóval találkoztam, drivert már leszedtem hozzá aláírtat, de persze ez már csak a kütyü megléte után derülhet csak ki, hogy megfelelő e, na meg a hozzá mellékelt az mit tud.
Ezért is kérdezősködök hátha valaki bővebb felvilágosítással szolgálhat, ennél legalább a chipset biztos, és ez is haladás, hogy nem zsákbamacska. Így fel lehet valamelyest készülni. -
Murphistic
aktív tag
A mázlista
. Mi meg szenvedhetünk a közelebbi adók vételével is. Viszont kicsit gyanús, hogy pont a hírhedt szobaantennával sikerült fognod, amit senkinek sem ajánlanak itt a fórumon. Csak nem azért, mert ez a DX-esek titkos fegyvere.
Egyébként mennyi új multiplex várható az analóg lekapcsolást követően? Mert pl. a cseheknél már volt ASO, és ennek ellenére csak 4 multiplex van 3 üzemeltetővel.
Szerk.: Valami értelmeset is próbáltam írni, nemcsak cigamot cseszegetni, erre fel olyasmit sikerült összehoznom, ami inkább a MindigTV-s topikba tartozik -> OFF lett minden.
Murphistic
-
gulyasa
őstag
Ezt annyiban lehetne pontosítani, hogy egy tunerrel is lehetséges több digitális csatornát rögzíteni, hiszen egy frekvencián/muxon több digitális csatornát szoktak "sugározni".
(Tehát az egy frekin sugárzott csatornákat egyszerre lehetséges rögzíteni, de ha egy olyan csatornát is akarsz rögzíteni, ami egy másik freki csomagban van, akkor kell másik tuner.)A művelethez erre képes STB kell, megfelelően gyors HDD-vel.
-
Bozek
nagyúr
Ha egy ilyen galvanikus leválasztót bekötök, annak van valami értelme DVB-T adásnál?
Régebben én is beszereztem egyet, még az analóg adásokhoz. Igaz, NET-ről kellett rendelnem, mert a boltban engem néztek hülyének, hogy ilyen már nem is létezik, csak a régi TV-kben volt. Aztán adtak két ellenállást, hogy forrasszak belőle magamnak ilyent.
-
zichie
senior tag
Nekem marad a PC-s megoldás side by side -> anaglyph konverzióval és pár száz forintos színes papírszemüveggel. Legalább nem kell hozzá méregdrága 3D tévé. Erős pc viszont igen a real time konverzió miatt. Gyakorlatban kipróbáltam már és működik igaz nem az m3d teszten, hanem műholdas 3d tesztadáson.
-
wassermann
Topikgazda
-
zsigus
őstag
Tényleg, hülye vagyok.
Félreértettem.Az analóg földfelszínire gondoltam amikor megláttam az analógot a dobozán. Mindegy, akkor marad a szobaantenna.
Én is néztem a kódolatlan HD-s műholdas vételt, de más műhold gondolom nem játszik, mert T-s beltérin nem nagyon lehet ilyet. Köszi
-
soldner
tag
Sziasztok!
Hasonlóan balhamster kollégához, olyan Set-Top Box-ot keresek amely DIGI kábel vételére alkalmas, az alábbi paramétereknek megfelel:
- DVB-C vevővel rendelkezik (DIGI kábel vételére)
- PVR funkció (felvétel USB-re)
- Média lejátszás (lehetőleg minden ismertebb formátumot szakadozás nélkül)
- Scart kimenet
- * HD felbontás (jó ha van)
- * HDMI kimenet (jó ha van)
- ** DVB-T vevő (jó ha van, de ha nincs az sem gond)
- ** Beépített Conax (jó ha van, de ha nincs az sem gond)Keresgélve és visszaolvasva az alábbi - számomra ismeretlen - márkákat találtam:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
[link]Synaps CHD-3000
[link]Alma C2200
[link]A kábeltévé digitális adásainak rögzítésén felül viszonylag fontos lenne számomra, hogy a média lejátszó része is használható legyen. (Tehát szakadozásmentesen boldoguljon az elterjedt média formátumokkal. Ha még a felirat fileokkal is elboldugulna, az külön öröm lenne.)
Ha valakinek van konkrét tapasztalata a fenti készülékekkel, vagy tud ajánlani másik típust az előre is köszönöm!
@balhamster: Sikerült megvásárolnod valamelyi készüléket? Ha igen mik a tapasztalataid?
-
balhamster
csendes tag
Közben találtam használati utasítást (honlapjukról), abban ezt írja:
Videó dekódolás: MPEG2 ISO/IEC 13818-2 MP@ML, H.264(MPEG4 part 10) main and high profile level 4.1/MPEG-2 MP@HL
TS Demultiplexer: MPEG2 ISO/IEC 13818-1A Synapsra: MPEG TS A/V Decoding Transport Stream: MPEG-2, H.264
Esetleg valaki el tudja magyarázni ezt érthetően?
Ezt találtam:
In principle, MPEG-4 does not define transport layers. In a number of cases, adaptation to a specific existing transport layer has been defined:Transport over MPEG-2 Transport Stream (this is an amendment to MPEG-2 Systems)
Transport over IP (In cooperation with IETF, the Internet Engineering Task Force)Ezek szerint mindegy, hogy a transport stream MPEG2 ISO/IEC 13818-1
Egyébként lehet kapni:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=alma+c2200&x=24&y=3 -
Homsys-ről jut eszembe: Samsung tévékbe költözik a magyar HomeSys
-
Kecuhun
senior tag
A PC és s set top box is hdmi kábellel van csatlakoztatva a tv-hez. De még az is érdekes nekem, hogy az RTL és a TV2 műsora egy kicsit homályos, mosott amikor tévét nézek. Viszont amikor a stb-al felvett RTL-es vagy TV2-ős műsort nézem vissza (a PC-n indítom el, de a tévén nézem) akkor tűéles a kép. Lehet hogy a két hdmi kábel között lenne ilyen különbség? Vagy tényleg az van amit Te mondassz, hogy a tv más beállításokat használ a két hdmi bemenetnél.
-
PetX
aktív tag
Egy Leadtek TV 2000 XP-t néztem pl. vaterán, de az a bajom, hogy ez csak analóg tuner és januártól tudomásom szerint megszűnik az analóg műsorszórás.
Vagy várjam meg amíg a digitv átáll digitális műsorszórásra, és vegyek egy DVB-T/C -s tunert?
Találtam egy ilyet: [link]
Erre azt írják DVB-T, de nem írják hogy -C azaz kábeles és itt meg is vagyok lőve olcsó tuner téren, mivel a digihez ha jól értem akkor nekem DVB-C kell majd.Adjatok tanácsot, mit csináljak ha TV-t akarok nézni a gépen.
-
vlevi
nagyúr
Korábban már megszellőztették, hogy az RTL dobja az F1-et, és a királyi tévére kerül át.
Elvesztette a Forma-1-et az RTL Klub
Mondjuk azt nem várom, hogy BBC színvonalon közvetítsenek (ahol Eddie Jordan és David Coulthard a műsorvezető), de ha futam közben nem vágnak be 3x reklámot, akkor már érdemes volt. -
szacsee
nagyúr
Itt sincs semmi védelem. 20 éve lett a tetőtér beépítve és a villanyszerelő akkor még alukábellel húzta be a villanyt. Nemrég lett átfűzve rézzel, hogy a nagyobb terhelést elbírja, ha úgy adódik. Az átfűzést már én csináltam, de villámvédelmi rendszer nuku.
Villanyóra előtti dobozig fűztem vissza, majd a szakikat megkértem, hogy biztosítékcsere keretében húzzuk be a rezet az óráig.
Villanyóraszekrényben se fi-relé, se hasonlók....
Az majd a következő kör lesz. -
zhagyma
őstag
Szerintem telitalálat esetén az energia nagy részét a külső védelemnek kéne elvezetni (villámhárító: egyszerű, olcsó). Ha ez nincs akkor a belső védelmi szintek szét fognak "robbanni", mivel ekkora energiát nem képesek elvezetni a földpotenciál felé. Talán egy EON transzformátorállomáson lehet akkora védelem ami képes levezetni nagyobb károsodás nélkül ennyi ampert.
-
GBogyó
tag
Ez lehet. Mondjuk nálam sincs villámvédelem, ahogy a többi házon sem a környéken.
Sátortetős, igen, és a tető oldalára tette, egyébként azért is, mert ott van egy tetőkibúvó ablak. Azt meg kértem, hogy egy szűk méterrel legyen magasabb az árbóc, mint szükséges, mert fel akartam tenni földi antennát is az árbócra.
Ha nem lenne fenenagy tériszonyom, egész jó dolog lenne az az árbóc, de így 10 m magasan nekem nem annyira vicces ;-) -
-
ragesz
csendes tag
-
zhagyma
őstag
" ... A közös test esetén még az USB kábel is antennaként funkcionál. ..."
Igen. De ez mennyiben befolyásolja az USB kábelen átvitt digitális értékek detektálását az USB porton? Szerintem legfeljebb a Széchenyi hegyi adótorony tövében lehet ekkora térerő.
" ... Esetleg egy 10cm-es fém lapra cuppantsd rá az antennát. (Gondolom maga az antenna, kis mágnestalpas pöcök). Az sem mind1, hogy vízszintesen ál, vagy függőlegesen. ..."
Ezeknek a megoldásoknak a tapasztalt 5%-nyi jelszintváltozás sokszorosát kellene okozniuk.
UI.: Azért a tuner az USB port által szolgáltatott 2,5W-nyi energiból gazdálkodik. Bizonyos esetekben ez kevés lehet. Például a Hauppauge HVR 930c tuner bizonyos szériái képtelenek DVB-C üzemmódba kapcsolni a multistandardos demodulátort (többször kell próbálni). Ez csak hibás empia 28xx chipek esetén van meg. Ki van hegyezve rendesen ...
-
GBogyó
tag
-
Kernel
nagyúr
Nekem úgy tűnik, a MinDigTV-matrica elnyerésével is összefüggésben van a dolog, és nem feltétlenül kell azt hackelni, csak célszerű tartózkodni frissítés letöltésétől az Antenna Hungária webhelyéről (vagy OTA), amíg a gyártó / forgalmazó webhelyéről elérhető a korlátozás nélküli verzió is. Még akkor is, ha utóbbi nem olyan friss. Ez persze főleg STB esetében járható út.
Más jellegű eset, amikor egy AH-verzióban csak azért tiltották le a PVR-t, mert teszteletlen funkciónak tekintették, majd későbbi firmware-ben újból megjelent.
TV-nél egyébként az a helyzet, hogy a TV mellett úgyis érdemes tartani egy DVB-T boxot, pusztán videómagnó célra. A független tuner így lehetővé teszi azt is, hogy egyik adót nézem, közben a háttérben egy másikat rögzítek pendrive-ra vagy merevlemezre.
Miután átrendezték az adókat, most már nem lehet megtenni azt sem, hogy például nézem az m1 vagy m2-t, közben rögzítem az RTL Klubot (hogy azt később a reklámok átugrásával visszanézzem). Ezek eddig ugyanis közös multiplexen voltak, így egy készülék (egy tuner) megoldotta a kérdést. Most már ehhez is kettő kell. De egy ilyen kacat már 10 ezer körül kapható, és nagyon jól pótolja az öreg VHS-t, hiszen annál sokkal praktikusabb.
-
Visormail
addikt
Wayteq, Alcor, stb 1000 éve tudja a pvr adók felvételét, a felvett anyag nincs lekódolva gépen is nézhető, timeshift, stb. A Telefunken nem tud semmit csak olyan vegye meg akit semmilyen funkció nem érdekel a tv nézésen kívül, most ennyi idő után jött ki hozzá egy firmware mikor a többi már 4.nél tart kb az szánalmas.
GBogyó nem tudom honnan veszed, ezek szerint csak pár ilyen gagyival találkoztál te is. Persze a mindigtv-sek korlátozzák tőlük nem szabad firmwaret letölteni, de a normálisabb gyártók felteszik a honlapjukra a tiltásmentest, vagy pl itt is vannak [link].
-
GBogyó
tag
Itt az a furcsa helyzet állt elő, hogy ki tudja miért, de a készülékgyártók nem hajlandóak beletenni a kódolt adások rögzíthetőségét a szoftverekbe. De lehet, hogy úgy kellene fogalmaznom, hogy letiltják ezt. Szoftver oldalról tekintve szerintem utóbbi a felállás.
Ellenben a DVB-S és combo vevők esetén ezt valóban alapfunkciónak tekintjük, ott az a természetes, hogy kódolt adásokat is kódolás nélkül vesz fel a PVR. Kunszt csak az, hogy egyszerre több kódoltat is tud-e.
Fura az egészben az, hogy a DVB vevőket én egy kalap alá veszem, hogy éppen milyen tuner van benne, milyen paraméterekkel megy, az egy apró, de ilyen szempontból jelentéktelen különbség. Ezért is nem értem a helyzetet. -
azbest
félisten
Én meg szentest fájlalom, még nem találtam dátumot sem, hogy mikortól lesz.
#8943: szerintem a FEC más, az inkább olyasmi, hogy plusz adatok küldésével hibatűrővé teszik a rendszert. Mint a memóriánál az ecc, ami 1 bit hibát tud javítani, de cserébe 9/8 helyen tárol 1 egységnyi adatot. [link]
A GI meg ha jól értem a jelek közti kihagyás, vagy a jelek hossza. Ami ha pici, akkor a különböző helyekről jövő jelek / visszaverődések már nem ugyanarra az időszeletre esnek és zavarják egymást. Ha nagyobb az időszelet akkor esélyesebb hogy beleférnek és egymást erősíthetik a különböző forrásból / visszaverődésből jövő jelek. [link] De ez nagyon pongyola megfogalmazás. -
GBogyó
tag
Két dolog miatt javul(hat).
A közszolgálati MUX leköltöztetése alacsonyabb frekvenciára, nagyobb teljesítménnyel (Bp. Ch38 100kW!) és a GI 1/8-tól 1/4-re történő változtatása.
Pécs se indul, nekem is szívfájdalmam, de itt legalább abban sem vagyok biztos, hogy hónapok múlva elindul.
-
cantus
tag
Szia!
Igen próbáltam szobaantennával, mégpedig egy Thomson 42 db-s ketyerével. Az erősítést maxra tekerve szépen behozott mindent, csakhát sokszor hajlamos a kép megmerevedni, vagy épp szétesni. Ezért gondolom, hogy külső antenna hatásosabb lenne. Jelerősséget nem tudtam mérni, mert se a tv-m nem jelez ki ilyet, se a médialejátszóm, amire rákötöttem a szobaantennát.
Arra gondoltam még, hogy mivel a nappaliban hatalmas ablakfelület van, ezért kültéri antennát is lehetne bent használni, az ablak felé irányítva, mivel az adó is arra van. Talán így nem kellene a panel oldalán annyit szerelni, meg kábelezni. -
zhagyma
őstag
Az erősítő termikus saját zaja csak akkor fontos ha távol van a vételi hely az adótól. Ha viszont közelben van az adótorony, akkor sokkal fontosabb az nonlinearítás (torzítás) és "túlvezérelhetőség". Az ezekből származó felharmonikusok zajt eredményeznek. Ezek a cuccok szerintem közepes adótávolságra lehetnek jók. Akkor működnek ideálisan.
-
csendes
addikt
A Strong tepsi antennával semmi jel nem jött a DVB-T-ről. Nem állítható az erősítés, valószínűleg telítésbe vitte a jelet az analóg adás, de az is lehet, hogy kifogtam egy hibás darabot. Az antennakábelbe dugott gemkapocs sokkal jobb volt, bejött az adás, de nagyon szakadt. A nyakkendős-hálós, szabályozható erősítős szobaantennával viszont megy a DVB-T azóta is, pedig itt 802 MHz-en jön a MUX C.
-
zhagyma
őstag
A linkelt antennában fix erősítésű kis zajú erősítő van:FUNKE ODSC-100 specification. Az nem jó jel, hogy nem specifikálják az erősítő által termelt zajt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest