- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
Honkydoo #8880 üzenetére
Ha DVB-ről van szó, akkor legegyszerűbb a vlc, ehhez csak egy channels.conf állományt kell generálni. Időzített felvételt nem tud, de időeltolást igen.
A mythtv mindent tud, analóg és digitális adáshoz egyaránt jó, időzített felvételt is, elsősorban HTPC-hez jó.
Az mplayer (illetve kapcsolódó frontendek pl. smplayer) nekem tetszik, a channels.conf-hoz kiterjesztett formátumot kell használni, különben nincs hang egyes csatornákon. Egy kicsit fapados, kézzel kell mindent állítani, beépítetten nem támogatja az időzített felvételt.
A me-tv 2.0 verziótól vlc motorral működőképes; korábbi verzióknál az AAC hang nem megy, mert csak xine motor van. Az EPG nagyon szép és támogatja az időzített felvételt.
A vdr és a tvheadend tunerként jól működnek, támogatják az időzített felvételt, de a lejátszást (dekódolást) nem, így a stream-et szerverként egy lejátszónak át kell adni.
Az XBMC médiacenter tunerként nem működik, a felvétel programozása pedig fejlesztés alatt van (XBMC-pvr). Lejátszó kliensként nagyon jó, kell mögé egy stream szerver, például vdr, tvheadend vagy mythbackend. Nekem tvheadend-del jól megy.
A Kaffeine a felvételt támogatja, de az AAC hang nem megy vele, ahogy más xine backend-et használó alkalmazásokkal sem (xine, gxine) stb.
Kipróbáltam még a Totem-et (gnome media player), bár ment a MindigTV, de úgy tűnt, hogy a gstreamer codec-kel még komoly gondok vannak, szakadozott a lejátszás.
Részletes lista itt [link] található a linux TV alkalmazásokról, kicsit régi a lista, néhány programot már nem fejlesztenek, illetve csak analóg adáshoz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest