Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv!

Külföldön élek és itt még mindig nagyon elterjedt a DVB-S, viszonylag sok csatornát lehet kódolatlanul fogni. Köztük a formula1-et is, amiről gyakran lemaradok, így döntöttem amellett, hogy beszerzek végre egy USB-s DVB-S(2) tunert és akkor rögzíthetem/nézhetem távolról VPN-en az adást. Egy kis Raspberry Pi2 hajtaná meg a streamet. Viszont túl nagy a kínálat és a legtöbb tuner ócska szoftveres támogatással rendelkezik linuxon. Így ami nekem mindenképp kell, az egy open source modul, lehetőleg olyan, ami régi és új kernelekkel egyaránt kompatibilis és bírja a full HD-t. Meg az se lenne baj, ha nem lenne 100°C-os az üzemi hőmérséklete, mivel valószínűleg nem fogok a ki/bekapcsolással vacakolni, hanem állandóan menni fog.

Milyen típust ajánlanátok? Ha lehet esetleg ajánlott beszerzési helyeket is megköszönnék. :R

Illetve egy tunerrel egyszerre csak egy csatornát tudok nézni, igaz?

A keret max 20k Ft lenne, de ezt igazából erősen becsültem az eddigi guglizás alapján. Ha van olyan tuner, ami felmegy nekem a Holdra is, meggondolom mégegyszer az árat.

Köszönöm!

Edit: Nem tudom ez számít-e, de az is szempont lenne, hogy mindenféle formátumú adással boldoguljon a ketyere. Mpeg2/mpeg4/hevc stb, amik vannak az astrán.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés