Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Engem is az zavart meg, hogy az egyik ábrán 1/4 λ szerepel és akárhogyan is számoltam, mindig 0,25 jött ki, ezért nem tudtam hova tenni a 0,28 szorzót.
Több oldalon is találtam frekvenciakalkulátort, de előfordultak eltérő eredmények 830 MHz-el számolva. Végül a jól bevált képlettel számoltam: λ = c / f (innen puskáztam: [link])Erről a frekvencia cseréről hallottam, de úgy tudom nálunk nem lesz. Legalábbis ezen az oldalon a Tokaji adó nincs jelölve: [link]
A cikk azt írja, a kábel levezetés az "asszimetrizálás" szerepét tölti be. A korábban drótból megépített antennánál én is csak simán lefelé vezettem el. A csőből megépített szerkezetnél még nem döntöttem el, hogyan oldom ezt meg. Van külön ilyen kis áramkör erre ha jól tudom, amit egyes antennákhoz adnak is. pl. ilyen ez is: [link]
Nem tudom van-e értelme (vagy jelentősége) beépítenem ilyet egyáltalán.Hálásan köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák
- Autóhifi
- Facebook és Messenger
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen SSD-t vegyek?
- A WCCFtech szerint egyelőre előzi az AMD az NVIDIA-t a kvantumszámítógépeknél
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple asztali gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mazda topik
- További aktív témák...
- 2027ig GYÁRI garancia Lenovo V14 / Ryzen3-7320 / 8gb DDR4 ram / 500gb NvMe SSD / WIN11
- Moza R5 bundle +brake kit + formula es wheel eladó
- i5 9600K GEFORCE RTX 2060 6GB DDR6 16GB RAM Gamer PC
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új pc házak! Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő