Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
válasz molnigee #15684 üzenetére
Egyetértek, emelkedni egyszerűbb. Magasról, amikor már alig látszik azért para lehozni, főleg ha elkezdik dobálni a légáramlatok. Egyébként 100-150 méteren még meglepően jól lehet látni az orientációt, meg hogy mit veszek, de 200 méteren vagy afölött már nagyon jól jönne az FPV.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
cris78
őstag
válasz molnigee #15707 üzenetére
Tavaly kint voltam. Egy-két bemutató gépet engedtek a pályán kívül felrepülni. A végén azt hiszem lehetett a pályán reptetni, de azt már nem vártuk meg. Addig lementek a racer versenyek meg a DJI ügyességi verseny....
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Allien
veterán
válasz molnigee #15716 üzenetére
Nem is értem, mé sírtok? Ez változékony időjárás, azaz, NEM folyamatosan esik, hanem vannak napos órák. No, és igen, ILYENKOR KELL reptetni, amikor épp nem esik az eső. Ilyenkor lehet SZÉP felvételeket készíteni! Én példul kidobtam az ablakon a drónomat. Aztán meg vissza repültem be az ablakon. nem, nem a zárt ablakon. Pont naplemente vótt. Csak éppen ugye a kamera lefele néz, nem arra, ameree kellene, és nagyon magasra meg nem reptethetek, mert ha elfújja a szél, márpedig el fogja, akkor pórul járok. Ergo, annyit sikerült letesztelnem, hogy ha ilyet akarok, akkor valahogyan meg kell oldanom, hogy a kamera ne lefele nézzen (kb 15 fokkal lentebb áll)
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #15730 üzenetére
En ma voltam roptetni, az esofelhok errefele mar delelott eloszlottak. De volt mar ugy, hogy bealltam a lepcsohaz ajtajaba es onnan eregettem a H8 minimet mikozben kint ezerrel esett. Ekkor meg impregnalva sem volt a gep.
Az U807-eseknel meg az MJX X600-nal az akadalyoz, h mar reg golyoscsapagyat hasznalok es nincs szivem tonkretenni oket. Igy is vert izadtam mire megfelelo meretu es minosegu csapagyat szereztem olcson. Meg az MJX X600-nal rohadtul idoigenyes a csapagycsere. Igy csak akkor es ott cserelek ahol es amikor kiegett egy motor.
Az U807-nel nem vettem eszre nagy valtozast, csak annyit ha golyoscsapagy hangosabb a csuszocsapagynal, plane par durvabb odacsapas utan. Az MJX X600 propellerei viszont eszrevehetoen konnyebben forognak.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnigee #15760 üzenetére
Erre való a több hektáros földterület, ami még nincs elvetve
X1 gyári töltője rendben van? (Gyors töltés nem szempont, inkább az érdekel, puffasztott
rizsakku gyártásához mennyire alkalmas. ) X5C-é is rendben van, vagy érdemes inkább figyelni az akkufeszt töltés közben?[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #15760 üzenetére
Nem biztos en egy gepet sem hagytam el en a toros tipus vagyok. Persze nyilvan vegig kell jarni a szamarletrat de ha osszeszamolnam a koltsegeket amibe az mjx kerult kijonne egy brushless. Es az elmezeti erteke sokkal jobb egy bdlcnek.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Patics
tag
válasz molnigee #16175 üzenetére
Na, igen, ez az egy a multik mellett szól, Auchan, Tesco, Aldi, stb... Visszaviszed, hogy izé.. jól van, itt a pénz.. Üzletpolitika... Úgytűnik a Metro nem ilyen
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #16334 üzenetére
Ne menj tul magasra, ne menj tulsagosan alacsonyan, ne utkozz. Legyen potalkatreszed.
Jelolj ki referenciapontokat. Keszulj fel h minden kisebb lesz es nem fogod erezn a sebesseget / tavolsagot.
Probald megjegyezni a kornyeket amikor utkozol.Es a legfontosabb: Ne panikolj. Ha elmegy a kep, a gep nagy valoszinuseggel ugyanazon az uton halad tovabb azonos input mellett.
Ja, es nekem majdnem ujra kellett tanulnom az iranyitast ugyanazzal a geppel.
Szemuveg vagy monitor?
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #16339 üzenetére
Ja, hat rth meg alti hold. Igy azert nem akkora para.
@ marciart11 - A nighthawk gyari kameraja, C4002 Tarantula FPV kamera + 4,3 colos monitor, Quanum V2, neha muterom TV-je. Antennabol van bot, gomba, lap (legycsapo.) Az utobbira kattantam ra, mert eleg jo hatotavot biztosit, de maceras mindig a gep utan forogni. Amikor az U807-et vesztettem el a magas mezoben, na akkor jol jott, mert ugy hasznaltam, mint egy lokatort.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #16347 üzenetére
No, pontosan ezzel a temaval kapcsolatban lattam egy termeszetfilmet a gibbonokrol.
- Amikor eszeveszett sebesseggel suhan a fak lobjai kozott, honnan tudja, melyik faag fogja megtartani?
- Sehonnan!
Es bevagtak egy jelenetet, amikor a gibbon alatt eltorik az ag es beletaknyol a foldbe.Amugy halszemoptikazni szoktak, de sok ember egyszeruen kivagja tole a taccsot. Nekem is van D lens az FPV-be. Visitva raktam vissza a regit.
@ SpydeR3412 - az 5.8 Gigas atvitelt meg az is bezavarja, ha fingik egy katicabogar. Gyenge a penetracioja es konynen visszaverodik. Lehet, hogy a faagakat megmozgatta a szel es maskepp verodot vissza neked. Nem lehet, h az ado vagy a vevo antennad ki volt csavarodva?
Nekem a Quanum V2-n megengedett, mert tul sokat vettem fel-le, raktam foldre, etc., aztan pislogtam h miert ment lejjebb a hatotav.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #16388 üzenetére
Panel fole csak az menjen racerrel, aki vakon tudja navigalni. A beton nem baratja a magas frekvenciaknak.
-
KisApám
addikt
válasz molnigee #16966 üzenetére
Én is attól tartok, hogy teljesen felesleges lenne megvennem a DJI Phantom 3-ast (amit szeretnék), mert annyi minden engedély kellene hozzá, hogy...
Vagy ha "fű alatt" reptetném valahol, és a rendőr meglátja, akkor volt-nincs quad. Főleg meg ha véletlenül kiraknám a YouTube-ra a felvett videót, akkor meg jönnek házhoz, hogy hogyan, mivel, engedééééély???
Kicsit pesszimista vagyok, hogy legyen talán a végén minek örülni. Vagy őrűlni.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
KisApám
addikt
válasz molnigee #16976 üzenetére
"Persze, de pl képzeld el hogy ütközik egy repülővel és mondjuk páran mehalnak... Lehet ez a leglegroszabb eset, de ettől még bekovetkezhet. Ennek tudatában ki akar kamera platformot?"
Nem azt mondtam, hogy NE legyen szabályozás. Legyen, de életszerű.
Repülési zóna - Távolság - Magasság.
De a repülési zóna ne az ország területének 1%-a legyen.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
medvegy
aktív tag
"Persze, de pl képzeld el hogy ütközik egy repülővel és mondjuk páran meghalnak..."
Ez nagyon-nagyon extrém példa és ritkanagy fasznak kell lennie valakinek, hogy ez bekövetkezzen. De az amcsi hülyegyerekek ugyebár felmennek 1500-2000 méterre ott, ahol az utasszállítók ereszkednek. Hihetetlen felelőtlenség, és szerintem nincs olyan ember itt a fórumon aki ne törné el érte a kezüket. (Az 1500-2000 méter magas repüléseket egyébként még meg is érteném, hogyha betiltanák, ui. ott már bármi bekövetkezhet, és lehet hogy kilométerekkel arrébb ér földet a gép ki tudja hova csapódva.) De hogy ezek a hülyegyerekek az én kedvemet szegjék, az azért szvsz túlzás. Azt is tisztán kell látni, hogy összességében nagyon ritka az ilyen hozzáállás, a legtöbben normálisan használják a kameraplatformokat, értsd felmennek 50-100-200 méterre felvételeket készíteni. Persze, 200 méteren nem kizárt, hogy lehet találkozni kisebb repülőgépekkel (más kérdés, hogy mi az esélye), de gondolom azoknak is van valami nyilvántartása. Ezért kell egy webes felület, ahol lehet regisztrálni a 150 méter fölötti repülést, mondjuk előtte pár nappal órára megadva (és nem hetekkel előre bonyolult engedélyeztetési procedúrával meg lehúzással). Ha az látszik az adatbázisban, hogy akkor és ott Józsibácsi pl kisrepülővel permetezik, akkor én nem megyek oda reptetni, ha tiszta a terep, akkor viszont mehetek. Szerintem hobby szinten ezt így egyszerűen és biztonságosan meg lehetne oldani.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Egy utasszallitoval utkozott nemreg egy dron. A gepet atneztek aztan nem sokkal kesobb ment a maga dolgara. Azert egy nagy utasszallitot eleg nehez leszedni az ilyen Phantom meretu pocskoszorukkel.
"A teljes műszaki átvizsgálás után az utasszállítót a légitársaság szakemberei repülésre alkalmasnak találták, így a gép teljesíthette következő járatát." via Index.
Tiz eve meg egy hazaspart megolt egy taviranyitasu repulogep a sajat gyerekei szeme lattara, volt nagy hiszti, aztan megsem tiltottak be a nagy repulogep modelleket, nincs kotelezo geofence meg mas bohockodas.
Evente kb. egy ember atsegiti magat a tulvilagra a 3D helijevel, ez sincs tiltva.
Dron meg embert nem olt, kiveve amikor szandekosan akartak. Lasd: General Atomics MQ-1 Predator.Viszont geofence ide, szabalyozas oda, a hulyek ellen semmi nem ved meg. Most talatam egy cikket, hogy angliaban egy majom kettevagta egy 18 honapos kisgyerek szemet. Elegge gusztustalan, nem linkelnem. Viszont az is igaz, hogy a the Sun-on olvastam, nekik meg mar kacsatelepjuk van.
Amugy valszeg azert akarnak szigorubb szabalyozast, mert semmi nem gatol par elmehaborodott terrorPistat, hogy megrakjanak robbanoszerrel egy gepet, es azt durrantsanak fel, amit akarnak. Az USA-ban pl. tilos barmifele gyartelep, hivatal, stb. kozeleben ropkodni.
-
kimista
aktív tag
válasz molnigee #17193 üzenetére
vegasban azért én még rá szoktam nyomni egy kis kontrasztot, hogy szebbek legyenek a színek.
Meg arra fogyelj, hogy úgy állítsd be a kamerát, hogy az ég csak a kép felső 1/3-át vegye (szemben a jelenlegi 1/2nél) amenniyben nincs semmi érdekes a levegőben. nem jó az ha középen van a horizont és csak az alsó rész az érdekesegyébként remek videó!
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
laccy88
senior tag
válasz molnigee #17209 üzenetére
na ne már....
miért zavar ez bárkit.. nem értem. Divat lett hogy utáljuk a drónokat. Amúgy véleményem szerint nem sokat ér el vele. Mivel bizonyítja, hogy te készítetted a felvételt? Ott a neved? És? Internetről letöltött anyagot is feltölthettél YT-ra megvágva, kommentelve.
Hihetetlen milyen emberek vannak.
Ez tuti mindenkinél kivágja itt a biztosítékot -
Allien
veterán
válasz molnigee #17207 üzenetére
Nem is csoda. Nem is értem, hogy ezen mit csodálkozol? Országunkban még mindig több a besúgó, mint a potenciális besúgható személy. Legközelebb, NE publikusra rakd a videót, mert ugye úgy se lesz nagyon nézett (pár milliós megnézés). Így igaziból pl ha ide linkeled, csak az itteniek nézik meg. Ez igaz, hogy kicsi nézettséget hoz, de valszeg kevesebb is lesz a gondod utána.
Mellesleg, mond meg nekije, hogy hobby szint, nem lehet a gépre sem biztosítást kötni, mert ugye nincsen rajta széria szám. Márpedig, ehhez AZ KELL!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #17209 üzenetére
Ne parázz nem lesz ebből semmi. Az hogy ŐT zavarja az egy polgári peres eljárás, ha TUDJA bizonyítani hogy te csináltad a felvételt (tetten ért?), miközben te is repültél vele. Az hogy ott a neved, semmit nem jelent. Én is tettem fel a blogra más által készített felvételt. Mindent tagadj és kérj ügyvédet, nem kell vallomást tenned, majd a szembesítésed megteszed, ha lesz belőle ügy.
Ha pedig polgári peres eljárásban akar valamit rád húzni, neki kell előre finanszíroznia mindent, évekig tart, el sem fogja kezdeni és neki kell azt is bizonyítania, hogy tetten ért téged. Volt ilyen? Mert ha nem, ne is reagálj, még csak ne is magyarázkodj, ignoráld. Ha akar, majd elmegy a rendőrségre és vagy megkeresnek hivatalosan, vagy nem lesz belőle semmi.
A kérdés az, hogy fényképeztél-e le embereket akinek a személyazonosságuk megállapítható vagy sem?
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Arti1
aktív tag
válasz molnigee #17213 üzenetére
Gondolok arra is, hogy ki akar vasalni belőled egy összeget, hogy békén hagyjon.
Lehet, hogy megpróbálnám kiugratni a nyulat a bokorból, ha van ügyvéd ismerősöd. Megírhatnád a kedves hölgynek, hogy te is lementetted a zaklatását és mostantól lesz szíves az ügyvédeknek írni, sok esetben ez beválik, úgy már keveseknek nagy a szája... Kivéve persze ha ő is ügyvédhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Allien
veterán
válasz molnigee #17216 üzenetére
Kérdezd meg, melyik része zavarja, melyik részen van RAJTA! Ha nem szerepel a videón, akkor igaziból csak egy fontoskodó lelkileg sérült "ember". Csak ezt NE írd le neki.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
medvegy
aktív tag
válasz molnigee #17207 üzenetére
Jó a videód, megnéztem én is, bár a színek kicsit természetellenesen hatnak szvsz. Ez a feljelentgetősdi teljesen agyfasz... Én ezért teszem a videóimat inkább google drive-ra, vagy esetleg YT-re 'nem listázottként', és kínosan ügyelek rá, hogy se a leírásban se a videó credits részében ne utaljak magamra, mint készítőre. Így utólag semmit nem lehet rám bizonyítani.
[ Szerkesztve ]
-
Arti1
aktív tag
válasz molnigee #17345 üzenetére
Lehetséges, de azért itthon is tud keveregni napokat...
2016-04-26 10:34 Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered
2016-04-25 17:01 Letétbe helyezve / Deposited
2016-04-25 16:40 Sikertelen kézbesítés
2016-04-23 01:35 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-04-19 12:38 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-04-15 20:55 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-04-15 11:44 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-04-15 11:44 NLAMSE(Netherlands (, Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
Származási ország - Gyorsítótár Idő: 2016-04-26 21:53
2016-04-26 10:34 The item has been delivered successfully
2016-04-19 12:38 The item has been processed in the country of destination
2016-04-16 01:19 The item has arrived in the country of destination
2016-04-15 16:27 The item is on transport to the country of destination
2016-04-15 11:44 The item is at the PostNL sorting center
2016-04-11 11:03 The item is ready for shipment
2016-04-11 04:48 The item is pre-advisedhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest