Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Ragnar_
üzenetére
Valami fanmade megoldást tudok elképzelni esetleg, már amennyiben lesz igény rá.
A kor shooterei közül a 2142-nél szerintem is jobb volt, mai modern, vagy éppen VH-s, Vietnám témájú shooterekkel meg nem hinném hogy érdemes összehasonlítani. Kicsit mintha a Titanfall-on is érezném amúgy a hatását.+SoulRiever-
Szerintem túl sokáig húzódik a téma, hogy egyeseknek fáj hogy nekem nem tetszik a játék.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
üzenetére
"Tök mindegy, milyen hiányosságokat fogalmaztál meg, ezek szubjektívek, és akár igazak is lehetnek de nem az általad közreadott mértékben."
Ok, akkor itt az én pszeudo-intellektumókus véleményem is, mondjam?
Te az az ember vagy aki odaszól, aztán ha jön egy kultúráltan megfogalmazott riposzt valós érvekkel, indoklással, arra pusztán dáfkeségből nem reagálsz.
Ezek nem az SI mértékegységrendszer szerint mérhető dolgok lol. Tehát ha 5%-al kevesebb mértékben érezném úgy hogy szar a multi meg kevés a tartalom, akkor ezek szerint igazam lenne.
Az oké hogy a zene, hangulat ízlés dolga, ahogy azt is leírtam hogy vannak objektív szempontok is, amelyek ha nem is számszerűsíthetőek, de műfajon belül széles körben elfogadottak. De ezt mind nagyon szépen leírtam már feljebb, ideje write only módból r/w-be kapcsolnod úgy érzem.
Ha meg érted amit leírtam, akkor mindent értesz, mért kéne még bármit is magyaráznom a 6 pontról?
PowerPoint prezentációt ne készítsek?
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Ha visszaolvasol láthatod hogy nem a kihívással volt problémám, és nem csodálkozom.
A kihívásnak konkrétan semmi köze mindahhoz, amit hiányosságként fogalmaztam meg az előző néhány hozzászólásban (hangulat, játékmenet, zene, tartalom). De még ha így is lett volna, a pozitív és a negatív játékélmény között nem a nehézség a választóvonal önmagában, ez egy összetettebb dolog."Az újrajátszhatóságot az adja, hogy minden secretet és apró szögletet megtalálsz a mapokon, megcsinálod az összes csellendzset, fejlesztést"
Már akinek. A babák/Doom mapok keresgélése még ok ahogy feljebb írtam (bár ilyesmi miatt nem játszanék újra egy olyan játékot, ami a core játékmenetet tekintve nem elég szórakoztató ahhoz, hogy kétszer is nekiessek), nekem mindez kevés egy újrajátszáshoz. Az achi/challenge dolognak meg van egy teljesen statikus, konzolos felütése, ami nagyon sokakat vagy teljesen hidegen hagy, vagy egyenesen taszít. Nem érdekelnek az acsik meg a challenge-ek, ezek teljesítése nem dob semmit a játékélményemen, ergo nem ad semmit sem az újrajátszási faktorhoz, sőt. Sok esetben az immerzív játékélményt is kinyírja amikor felugrik egy ilyen "challenge complete" buziság a képernyőn. Én a glory kill highlightot is kikapcsoltam természetesen, hasonló okból.
"Összetenném a két kezem, ha minden reboot vagy új FPS-cím csak ennyire lenne becsületes iparosmunka."
Ez rendben is van, ez is visszaköszön a 6 pontban amit adtam rá.
Ragnar_
Én is szerettem a Quake Wars-T, nem is értem miért nem volt hosszabb életű az a játék.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Néztem gameplay videókat, nyilván nem néztem végigjátszást, csak részleteket. Éppen ezért voltam bizalmatlan már a kezdetektől.
Feljebb írtam, hogy olyan Youtuberek is ajánlották a játékot, akiknek azért adok a véleményére.
De játszani a játékkal, és videókat nézni róla az két különböző dolog.
Ahogy teljesen más élmény egy képet nézni a Grand Canyonról, és megint más dolog élőben látni azt.
Tehát nem mondod hogy a játék jó, mégis tetszett?
Kicsit belegabalyodtál ebbe a dologba szerintem.
Egyébként vettem egy komolyabb alaplapot, amihez járt Doom kód.
Csak mire az Asus supportból sikerült kiverni a kódot, addigra a fenti Youtuberek miatt megvettem a játékot, hogy majd ha megjön a kód, eladom. Mert akkor ez tuti nekem is tetszeni fog, még ha az a néhány gameplay videó amit láttam nem is győzött meg.
Ez nem azt jelenti hogy ingyen kaptam a játékot. Egy elég drága lapot vettem, amit ezzel promózott az Asus.
Az hogy milyen barter megállapodás volt köztük meg a Bethesda között hogy a játékot a laphoz adhassák gyakorlatilag mellékes, a végén úgyis a végfelhasználóval (velem) fizettetnek meg mindent.@Ragnar_
Reméljük a legjobbakat. Quake IV-el anno a III multiját próbálták kopizni, ami nem is lett volna gond. Csak sajnos összességében pont annyira volt átgondolva az egész mint most a Doom multija. Nem a játékmenettel volt probléma, hanem a szerverkeresővel, az interfésszel. Látszott, hogy nem foglalkoztak eleget a multival.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Ragnar_
üzenetére
Ebben is lehet igazság, de attól hogy erős a sztori, még lehetséges annyira élvezetes játékmenetet kreálni, hogy már csak azért is érdemes legyen újrajátszani a játékot. Half-Life 2 pl.
Béta óta egyszer mentem fel multizni, talán 4 meccset játszottam. Ha kapna egy teljes értékű, Quake-szerű revampot akkor szerintem sokkal több embert érdekelne. De nem fog, mert jön az új Quake. -
Fitzgerald
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Mert pénzt kérnek érte, és az ember szereti úgy érezni hogy elég tartalmat kap a pénzéért.
A hibákat és a hiányosságokat nem keresem, ezek menet közben buknak ki, vagy nem.
Ezek egy része szubjektív, egy része objektív, a véleményformáláshoz mindkét megközelítésre szükség van."Nem lehet azt mondani egy játékra, hogy nem jó, mert neked nem tetszik..."
Csak annyira nem lehet ezt mondani mint amennyire azt hogy a játék jó, mert neked viszont tetszik. Ennél sokkal árnyaltabb a dolog, lásd feljebb.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
üzenetére
"Érdekes, hogy eléggé lehúztad, szinte minden szinten kifejezed az elégedetlenkedésed, mégis végigjátszottad."
Ha nem játszottam volna végig, nem érezném úgy hogy jogom van véleményt alkotni róla.
A benyomásaimat leírhatnám akkor is természetesen, de nem lenne kerek a dolog.
Nem azért játszottam végig, mert olyan jó a játék. Hanem azért mert relatíve rövid, és a harcok kellően szórakoztatóak ahhoz, hogy 1-2 órát elszórakozzak a játékkal néhány napon keresztül. Majdnem egy hét alatt értem a végére. Miért 6 pont? Mert attól hogy nekem nem jön be, még léteznek objektív szempontok is egy játék értékelésekor.
A klasszikus Doomok rajongói azt kapták amit vártak, a hentelés ideig-óráig szórakoztató, a klasszik Doom mapok meg a babák keresgélése jópofa apróságok, az optimalizáció is rendben.
Sőt, ha ez a játék 8-9000 forinton nyitott volna, akkor talán még egy hetest is adnék rá."Mondjam a véleményem?
Szerettél volna egy olyan véleményt, vagy kritikát alkotni,, amit még más nem írt."Mondjad csak, de ha mindenképpen szeretnél ilyen pszeudo-intellektuális feneket keríteni az egésznek, akkor nem biztos hogy érdemes foglalkoznom ezzel a véleménnyel.
Hidd el, hogy az ilyen jellegű ambícióimat már réges-régen megéltem, és 20+ év játékos tapasztalattal a hátam mögött azért már csak-csak el tudom dönteni, hogy egy játék jó, vagy nem jó.
A zene témába azért nem érdemes mélyebben belefarolni, mert a zenei ízlés az egyik legszubjektívebb dolog a világon.
Ahogy írtam, vannak trackek amelyek bejönnek, mások nem, megint másoktól erős sugárban hányok.
Egy elborultabb, Trent Reznor-féle megközelítésnek jobban örültem volna."Ebből, a történet, konkrétan nem okoz semmi veszteséget"
Örülök hogy így érzed, sajnos én a Doom 3 után ennek az ellenkezőjét érzem. Annak sem volt kiemelkedő sztorija, de ezt verte. Viszont még mindig egy Doom játékról van szó, szóval nem érdemes túl szigorúan kapaszkodni ebbe a dolgoba, tény.
Coop mód tényleg tolhatna kicsit a játék ár/érték arányán.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Ragnar_
üzenetére
Pl. Halo-sorozatnak, csak hogy a legegyértelműbb választ, és a legkevésbé gyűlölt címet írjam. Nyilván vannak a műfajnak korlátai, de ezeket el lehet fedni változatos, az újrajátszásra ösztönző járékmenettel, jó sztorival. Ezek közül itt egyik sincs meg.
Amelyik játékban megvan, az meg sokszor multiban is erős, ergo megéri a pénzét hosszútávon.+SoulRiever-
Végig követtem a sztorit, kirajzolódott, ez alapján írtam a véleményemet.
-
Fitzgerald
veterán
Most értem a végére Hurt Me Plenty-n, hát elég felemás érzéseim vannak.
Nem hiszem, hogy a közeljövőben újra fogom játszani.
A klasszik Doom hangulat megvan, ha valaki erre vágyik. Én mondjuk pont azok közé tartozom akik jobban örültek volna ha a Doom 3-féle vonalon folytatódik a sorozat, de ez most mellékes. Tudtam hogy nem így lesz, nem ért meglepetésként.
A látvány összességében végülis rendben van, bár nekem az egésznek a stílusa nem jön be igazán.
A démonok és a pályák designjával is inkább a klasszikus Doomok felé próbáltak visszanyúlni, mintsem a minél valósághűbb megjelenítésre törekedni, mint annak idején a Doom 3-ban.
Éppen ezért van egy kis rajzfilszerű beütése az egésznek, ehhez az animációk is sokat hozzátesznek nyilván.
A zene néha rendben van, néha nincs rendben, néha meg egyenesen az idegeimre megy.
E téren a Quake III az etalon számomra a mai napig, ha id játékról/arena shooterről van szó.
A sztori kétpálcás gyökérség habbal, de egy Doom játéktól nem is érdemes mást várni szerintem.
Ha azt nézem hogy itt az újrajátszási faktor a nehézség feljebb húzásában merül ki, akkor azt mondom, nem éri meg az árát a játék, 2016 van.
Még ha lenne hozzá egy komolyabb multi, akkor azt mondanám hogy oké. De nincs.
10-es skálán egy 6-ost adnék rá. -
Fitzgerald
veterán
Nekem ott 75 magasságában van a minimum fps-em teljesen maxra állítva mindent, az átlag 100 (MSI Gaming 390 @ 390X). De tegnap jött új driver, lehet annak is van valami köze a dologhoz.
Viszont látom a procit is dolgoztatja rendesen a program.
i5-6500 @ 4.22GHz bclk tuninggal, mind a négy mag 70-80% között pörög.
Maga a játék eddig jobb mint amire számítottam, bár még nem sokat láttam belőle (Foundry elején vagyok). -
Fitzgerald
veterán
válasz
üzenetére
Persze, de az időtállóságot is érdemes szem előtt tartani. DX12 alatt már most is számottevően jobb az utolsó GCN mint a Maxwell, és ez a szakadék valószínűleg egyre szélesedik majd ahogy jönnek az újabb DX12-es játékok. Pont most került szóba ugyanez a heti hardverajánlós hír alatt.

-
Fitzgerald
veterán
Eléggé ódzkodtam eddig a játéktól, én egy Doom 3 folytatásra vágytam. De néhány általam kedvelt Youtuber szerint elég jó lett a single. Őszintén meglepődtem. Alaplapomhoz kaptam ajándékba a játékot, akkor csak felrakom valamelyik nap, kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Orvosi kérdések
- Kompakt vízhűtés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest