- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Most töröltem és újra raktam. Semmi változás.
A videót is megnéztem semmi jelentősége nincs.
Az ssh-ban meg az a jó, hogy nem találok semmit csak egy .deb fájlt és csók.
/root-ban vagyok lekérdezés után és annyi.
A nano-t tudom használni, mert annó kellett sztereót fordítanom és ott csak fájl hekkelés után ment csak jól nálam a sztereó.
Amúgy meg megint a 0.0.0.0 ip-re áll vissza, ott meg fossa ki a dns hibát ha rámegyek valamelyik portra, hogy nyissa meg a torrentet.
Szóval fel adom ezt a baszakodást a konténerezéssel.
Ki is veszem az ssd-t a gépból és megy rá egy full törlés. Ha egyszer lesz rá (újra időm és kedvem) akkor megy vissza rá egy úgy OMV és újra megpróbálom.
Úgy is megvan a nas amit megfogok venni, azon meg nem kell baszakodni ezzel, csak felrakom a qbittorrentet és működik is.Köszönöm a segítséget!
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali!
Na van, meg lesz egy kis időm foglalkozni ezzel a dologgal (amíg meg nem unom).
Most próbáltam a utorrentet felrakni. Sikerült is és hibát is dob.
Az tuti hogy ez a nullás ip a probléma.Qbittorrent-et a NASIP-re hivatkozva éred el: http://NASIP:8080 tehát pl: http://192.168.1.2:8080
Igen, próbáltam így, hibát dob. Alapból dns hibára megy, ha így ip alapján ütöm be neki akkor meg simán be sem tölt egyszerű hibát ad rá.Már arra is gondoltam hogy a hálózatok résznél a bridge rész rosszul van konfigolva.
Hogy ott abban van valami elrontva.Amúgy meg már a le...rom határán vagyok, mert megvan a szerver ami lesz, amin nem kell ezeket csinálni, mert kész program van rá, de zavar, hogy nem tudom mi a baja.
A bridge hálózatra ezeket adja ki.
Ezt tudom valahogy szerkeszteni?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
1000-en és 100-on vagyok.
Az lehet a gond, hogy a tcp portnál is 0.0.0.0 az ip címem?
Mert elméletileg megy a torrent, de nem érem el dns problémával.
Ida nem az ip cím kellene, amivel be tudnék lépni a torrent felüleltére?Bocsi, nem volt időm gép előtt ülni. Most hogy itthon leszek 4 napot kicsit több időt tudok elidőzni rajta. Bá most ahogy nézem és írtam, nekem az ip cím a gyanús.
Hogy az nem jó. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Igazad van, most kezdtem, mert egy nas-t, vagy egy szervert akarnék beállítani és van egy gamer gép, amit ritkán használok és most azt gyilkolom ilyen szerver meg nas rendszerekkel, hogy mihez vagyok hülye, mi megy stb.
Köszönöm a linkekt! Megnézem majd, de így munka előtt/után állok bele egy órára kb, így hát nem megy olyan gyorsan a tanulás.
A volumes biztos nem lesz jó, mert azt gy másoltam ki, így adta meg a rendszer. Ezt netről lőttem, hogy így másolták be.
Csináltam felhasználót és annak van írás, olvasás joga. -
gery2123
őstag
-
agent11
tag
-
htom127
aktív tag
LibreELEC (official): 12.0.1
Kodi addonokat már telepitettem, a dockert, linuxserver.io t felraktam. A gondom az, hogy teljesen dockerszűz vagyok, még minden új ezen a téren. Igyekszem utánaolvasni az alapoknak. Usb csatolós ssd lesz a tárhely, próbaképpen egy pent dugtam csak rá, egyelőre. -
Davebowman
senior tag
Resilio-t próbáltad? A sync része hipergyors, a szerverre qr-kóddal lehet feltenni könyvtárakat, shered qr-kóddal meg leszinkronizálni fent lévőket, családban így csináltam, mindenkinek minden megosztott mappája a NAS-ra szinkronizál és vannak közös mappák családtagok között (de nem mind) amit egyesével meg lehet osztani, mindenkinek csak azt, ami kell
annyirajóó és az ingyenes pont elég. A telefonjaink fotóit is feltolja automatikusan. Ezt a nextcloud is tuja, amit viszont nem (nem annyira), hogy a szerveren lévő fájlokat manuálisan is lehet hozzáadni (igen torrent linux*.iso-k, aria2 letöltések, és ebook-szinkronok) de akár törölni is, ha már elégszer telepítettem a Debian visszatér S31E12. részt 
-
gazso75
aktív tag
-
cigam
titán
Igen, erre rájöttem, és ebből lett az általatok is javasolt pihole/pihole:latest image, de ennek ellenére a pihole WEB-es felülete mégis azt írja, hogy a Docker Tag 2022.12.1, és villog a frissítés elérhető felirat.
Ami azért fura, és nem tudom honnan veszi, mert az image fülön a "Tag" át van írva latest-re:

Nem maga a pihole frissessége izgat, hanem kitanulnám a Docker frissítését, de úgy hogy az addig felhalmozott adatok/beállítások ne törlődjenek, de elég zsákutcának tűnik. -
haddent
addikt
2. kérdésedre: Nem, a Radarr és Sonarr sem fog automatikusan törölni. Más a haszna és szerintem megéri, sokkal felhasználóbarátabb és kényelmesebb, mint az RSS nyűg. Amit én ajánlanék: a Radarr és a Sonarr használatával tudsz hard symlinket használni. Ez azt jelenti, hogy 2 "pointer" mutat ugyanarra a blob -ra a disken. Csak akkor szűnik meg az adat, ha mindkettő törlődik. Na, ezek után a Qbit -en beállítod, hogy 1 hét seed után törölje, ott már ne keltsen zavart. Majd Radarr / Sonarr felületen szépen kényelmesen havonta-fél évente amikor kedved van átnézed mi nem kell már és törlöd egy kellemes felületről. Én ezt csinálom.
Ha mégis tök automatán és vakon szeretnéd: https://github.com/hrenard/cleanarr/
-
haddent
addikt
Szia!
Játszottam vele attól a ponttól kezdve, hogy elérhető volt GitHubon bármilyen publikus verziója. Többször commitoltam is bugfixet, mert volt és van bőven..
Alapvetően pluginokat egyelőre felejtsd el, csak cloud + office az ami tényleg működik, az viszont kifogástalanul és gyorsan.Egy bajom van vele személy szerint: mindenáron eröltetik a DecomposedFS pszeudo-fájlrendszert. Ennek az eredménye, hogy minden user minden állománya random mappákban random binary blobokként szerepel, ezért backupolhatsz, de kizárólag szintén oCIS -sal tudod "böngészni". Nem szeretem az ilyet.. Ezért, mint az előző bugoknál, beszéltem a fejlesztőkkel, megkaptam, hogy az úgy a jó. Kérdeztem, hogy akkor esetleg FUSE mount opció? Persze persze lehetséges, tessék kérem írjam meg hozzá és menni fog. Kösz.. majd ha fizettek a fejlesztői munkámért.. Azért lóf#$?! -nak is van ám vége.. Nemár..
Ettől függetlenül nagyon várom, hogy valaki az említett FUSE drivert megírja, azonnal kérdés nélkül váltok Nextcloud -ról, mert ezek a PHP -s backendek szarok.. Ha téged említett probléma és a pluginok hiánya nem zavar, akkor nyugodtan, hajrá!
-
cSuwwi
senior tag
Lényegében most is ezt használod, csak gazso csinált egy korábbi verzióból egy image-t a dockerhub-ra. Mivel lényegi változás nem igen lesz, valójában frissíteni sem muszáj, csak ha már nem működik, pl. diginél változtatás miatt, ami bármikor lehet. Az új csatornák, epg tudja követni a változásokat, ezért nem kell updatelni. Az arm támogatás miatt javaslom, akit érint.
Ha lesz időm-kedvem hozzá, ki fogom szedni belőle a standalone/osmc fájlokat, csak tisztán docker verzió lesz, így csökkenni fog az image/konténer méret, illetve ezek a minimális m3u8, xml változtatások. -
cSuwwi
senior tag
A hivatkozott github repot (dromax) én tartom karban. A gazso féle dockerhub-os megoldás nem tudom frissül-e ha én frissítek rajta, és ahogy látom csak arm64-et ad, de van armv7 és v8-ra is buildem (ez kell pl. raspberry pihez). Javaslom inkább imagenek azt használjátok amit a githubon buildelek, ott van az image linkje a dockerfileban.
Ez az xteve ahogy látom csak más formátumot ad ki, ha csak ennyi a változása, ezt bele tudom varrni alkalomadtán, hogy csak ezért ne kelljen egy külön konténert futtatni.
-
gazso75
aktív tag
Hali,
Itt válaszolok, hogy más is lássa.
Igen én voltam
Én a Kodiban felraktam a TVHEADEND klienst, azon keresztül használom.
Ennek ugye feltétele még egy TvHeadend docker is, ami feldolgozza a servlet linkjét.
A simple TV-vel sosem próbáltam, mert a célom a megállítás/felvétel/programozott felvétel volt. -
jézusom
addikt
-
DIEGO15
őstag
-
stigma
addikt
Nah, félsiker, vagyis kéne egy kis értelmezési nekem
OMV6-os subdomain-ek tökéletesen , a netre kiengedett alkalmazásokat elérem magyar és német ip-ről, ahogy írtam.
Viszont a Xpenology-os alkalmazásokat is elérem, viszont ott volt 1 trükk, hogy az alábbi menüpontot be kellett kapcsolni:
"No TLS Verify : No TLS VerifyDisables TLS verification of the certificate presented by your origin. Will allow any certificate from the origin to be accepted."Ez ponosan mit is jelent?
Ezt bekapcsolva az általam szükséges alkalmazásokat (Xpeno bejelentkezés és Photo-s) is megy. -
stigma
addikt
Napközben megpróbálom, mert szerintem rossz helyen konfigurálom: Link
Vagyis pontosabban a Tunnelben lévő IP szűrés(Ország alapján) szerintem csak úgy enged majd be kód nélkül az adott IP-ről ha már 1x bejelentkeztem kódddal/e-maiiel.Viszont lehet a főoldalon kellene a Security / WAF (Web Application Firewall) menüpont alatt.
-
stigma
addikt
Hi, annyi fejleményem volt, hogy tunnelen belül német ip-ről nem érem el a domaineket, csak magyarról, viszont most sikerült kiküszöbölni az e-mail kérést, mert kikapcsoltam az alábbit:
- CF Tunnel => Zero Trust => Acess => Application => egyik profil kiválaszt/subdomain amit konfiguráltam => Authentication menüpont:
- Accept all available identity providers :zöld(bekapcsolva)
- alatta aktív volt a One-Time PIN, amit kikapcsoltam.Német IP-ről 403-as Status kódot kapok, magyar oldal megy, ami egyenlőre jóhír nekem.
-
tasiadam
veterán
Énsem vagyok fejlesztő, csak DevOps-os, de a konténereket eddig a hátam közepére sem kívántam. Ha megunom, megy a pi1-re a PiHole, a 2 oracle vm-et törlöm, a client lesz egy Plex host és megvan a haszna mindennek. Csak valszeg kell python2-3 konverziót csinálnom, és ezt automatizálnám, plusz meg akarom nézni, hogy mi a különbség akkor, ha egy python tesztet egy tróger lightweight vm-ként használt konténerben futtatok. Azaz ubuntu konténer, benne a teszt progi, és abban menne a python3 teszt, meg ugyan ez VM-en. Emléletileg nincs különbség, gyakorlatilag kitudja.
-
tasiadam
veterán
Dockerben nem tudom hogy kell alkalmazást fejleszti, viszont ez lenne a jó neked, mert Docker több gépen/NAS-on Virtual Machinben is tudsz futatni.
Hasonlók miatt jó a homelab teszt céljából. Jelenleg nekem 3 teszt gépem van:
Pi1 model B arm32, Debian Buster, 1 mag 512 ram
Oracle cloud arm64, Ubuntu 22LTS arm, 2 mag Ampere, 4gb ram
Oracle cloud x86, Ubuntu 22LTS x86, 1 OCPU, 1GB ram
Szombaton jön ehhez egy Haswell intel thin client, később pedig ha visszakapom a régi laptopom, akkor egy i5ös laptop. Majdnem minden lehetséges architektúrát lefedtem eddig
Lehet, hogy tudom még azure VM-et is csinálni 1 thread és 1-2gb raml meg 32gb hdd elég is lenne. -
Thusor
őstag
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
High Performance Computing-ra gondoltam HPC környezet alatt. Mivel már több HPC gépen dolgozom egyszerre, eddig mindig mindegyik gépre fordítottam az adott programokat, így úgy gondoltam konténerben könnyebben vihetném a költöztetést.
Docker oldaláról leszedtem az ubuntu official image filet, gondoltam majd akkor ezt indítva mint egy VM-et a laptopomon (MacBook Air M1) terminálban fordítom a programokat és konfigurálom. Majd ezt vinném a HPC környezetre Singularity-ben futtatva.
Jelenleg ott akadtam el, hogy az image file nem futtatható úgy konkrétan mint egy VM terminállal bejelentkezve rá, hogy a programokat feltehessem rá. Nagyon kevés tudásom és információm van a docker konténerek létrehozásáról. Ezt szeretném tovább fejleszteni, hogy ebben az irányban tudjak majd dolgozni, leegyszerűsítve a költözéseket egyik HPC-ről a másikra.
-
AiRLAC
veterán
-
DIEGO15
őstag
-
DIEGO15
őstag
-
Elemental
addikt
-
DIEGO15
őstag
Rendben. ez jó hír. Köszönöm.
Lehetséges, hogy máshol volt a szűk keresztmetszet. Vettem egy új routert is, azzal kezdem majd az upgrade-t.Gondolkoztam xpeno-n is, de szerintem maradok debian alapon, és rajta a docker.
Azt esetleg tudod, hogy mire figyeljek, ha html5 kompatibilis kódolású filmet akarok betölteni?
-
DIEGO15
őstag
-
Elemental
addikt
-
DIEGO15
őstag
Köszönöm, ez szuper lesz.
Jelenleg arm alapú s905x vasam "lelke", véges erővel, de így is röhögve viszi azt a 7-8 konténert ami fontos nekem.
Most akarok költözni X86-ra, egy N4200+8gb ram lesz az új alany. Ezen viszont már 15-20 konténer a cél, amit azért szerettem volna monitorozni.Más:
Van valakinek bevált streaming appja, ami nem erőlteti a transzkódolást és temészetesen free több felhasználó esetén is.
A jellyfin jó lenne, de kevés a vas hozzá, streama jó lenne, kicsit butácska. Automatikusan nem ad hozzá semmilyen media tartalmat és kézzel is csak akkor, ha be tudja azonosítani a movieDb alapján. -
oOKitsuneOo
tag
Szia!
Az eslőre talán ez lehet a megoldás:
- yt: link
- github: linkA másodikra csak tippem van, sosem próbáltam:
Ugye a docker lényege pont az, hogy az img-ek nem tárolnak adatot, így a config mappákat
lemásolva, áthelyezve, bemásolva újra mountolva ugyan azt a programot futtathatod.A harmadikat még nem próbáltam, de ha a 2. megoldás működik nem is kell semmit állítanod?. :|
-
Dufresne
addikt
Köszi mégegyszer
Portainer-t sikerült egy leírás alapján felraknom és azzal már az általad leírt metódussal ment a transmission telepítése és a megfelelő meghajtót is beállította.
Egyedül a külön felhasználókkal nem boldogultam, szóval maradt az alap...
Dockert-t még előtte felraktam repo-ból, viszont sajnos a thoradia repo az 10.x Libreelec-en nem működik. Eddig azt használtam és abból simán lehetett Transmission-t telepíteni, de úgy tűnik a verzióváltással ez egyelőre megszűnt.
Csak asszony mérgelődött, hogy megint minek nyúltam hozzá, mi lesz így a sorozatokkal, szóval utána kellett néznem a dolgoknak...
-
Dufresne
addikt
-
Dexter74
tag
Tulajdonképpen csak egy phpmyadmin szervert akartam itthonra(munka miatt hasznos). Mivel nem a legújabb Xpeno DSM verzió fut a vas-on, ezért gondoltam, hogy a docker jó megoldás lesz egy viszonylag új verzió eléréshez. De sajnos a phpmyadmin nem fut valamiért. Pontosabban elindul, majd megáll.
Közben operáltam kicsit a csomagkezelőben is. Ott sikerült feltennem egy 7.2.29 php mellé egy 4.9.2 verziójú phpmyadmint. Mariadb 5 és 10 is fent van, induláskor választható melyiket használja a myadmin. Szóval próbálgattam a verziókat és ez a páros sikerült - működik. Az viszont zavar kicsit, hogy nem docker-ben, de majd lesz még időm, akkor kisérletezgetek vele. Azért köszi.
-
szuszinho
őstag
-
Elemental
addikt
-
szuszinho
őstag
Ha a pihole megy, nem érdemes lecserélni
" PiHole-t netre nem engedem ki", ez érdekes lenne egy DNS szerver esetében
de értem, hogy kívülről nem éred csak el 
Nálam a pihole mellett megy a cloudflared (Cloudflare's Argo Tunnel) -
szuszinho
őstag
Huh

Ne hagyd ki a range-t, szerintem nem is lehet. Viszont, egy exclude cím is kell az op.rendszer macvlanhoz, vagy vigyázol, és kézzel osztogatod ki az 1-2 címedet.
Nálam csak /28, elég nekem.
Az external azt jelenti, hogy nem ebben a compose fájlban hoztad létre, ezért ennek a stacknek külső cím.
Pihole mellé meg akkor tegyél egy cloudflared-et is. Látod, rögtön 2 cím kell
-
szuszinho
őstag
-
tradeelek11
aktív tag
-
gezatata
aktív tag
De jó, hogy ilyen sok segítő ember van itt. Köszönöm szépen nektek.
A Docker és Qbittorrent világában kezdő vagyok.
A lényeg az volt, hogy a nas-on fusson a qbittorrent.Előbb "Marius Bogdan" leírása alapján próbáltam telepíteni a qbittorrent-et de valamit folyton elnézhettem mert nem jött össze.
Majd egy kínai youtube videó alapján mégis sikerült.
Többször találkoztam már az SSH, Portainer fogalmakkal de úgy érzem az előrehaladás érdekében meg is kell ismerkednem velük.
-
jézusom
addikt
Délelőtt futott elvileg nginx portainerben, de azóta töröltem, mert nem tudtam vele mit kezdeni. Fogalmam sincs hogyan telepitettem.
Most próbálom a composet, ugye csak azzal megy most 3as verziótol?
Beírtam stackbe, ott csak karikázik, ssh-n meg azt mondja nincs ilyen parancs.
most akkor ezt hova írjam, ami elvileg a docker-compose.yml szöveg?
ezen oldalon lévő első szövegboxszal próbáltam
-
jézusom
addikt
Nem tudtam eldönteni melyik az új, meg van minden írásod szerintem.
Én is cheapnamen vettem, fileokat is el akarom érni, meg a kameráimat jó lenne nem felhőn. Persze ezekre jó a noip.com, jelenleg is az megy.
A másik dolog, hogy rendszeresen jön a nasomra zsaroló vírus, amit szeretnék kiküszöbölni. Talán a CF segítene.Sajnos amit én akarok az elég egyedi, elég rég óta guglizok, de a YT videókban is állandóan valami apróság miatt pont kivitelezhetetlennek tűnik véghez vinni. Rendszerint ott van valami nagy szöveg, ami csak képernyőn mutat, vagy azt se mondja hova írja be, lényeg hogy ő kurva okos meg lájkoljak fizessek kávét neki meg kiscsengettyű

-
jézusom
addikt
Jah tényleg ez csak web szerver, template-ből raktam fel.

Coudflarehez vettem már domaint, be is állítottam pár dolgot, api megvan. HA-ba beraktam cloudflaret, ott kért api-t.
Megnézem a proxy managert, ha nem megy, akkor maradok a ddns-nél. Sajnos a PDF-eden nem igazodtam el, de ezek szerint nem is akartad

-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Van backupom (full) amit még kvm alatti HA-ban csináltam azért, hogy ne kelljen újra konfigolni az egészet. Most áttértem dockeres HA-raé s szeretném a backupot vissza tölteni. dockert meg mást nem akarok most menteni, csak a HA beállitásait, ne kelljen újra belakni. TAR fileokról van szó.
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
DarkChild
senior tag
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Király! Nagybetű volt a gond!

Egyébként a mappa állitásnál eredetileg úgy csináltam, hgy portainerben volt megadva egy hosszú sor a végén /downloads, és akkor a qbitben csak /downloadsot adtam meg, de aztán nem ment oda is beirtam a teljes útvonalat.
most vissza irtam simán /Downloadsra csak nagy betűvel és jó
A cikkedet is olvastam, hasznos.
Az külön érdekes, hogy ha le van töltve, nem tudok mappát nyitni mint windowson, mondjuk winscpvel jo lenne...Köszi!
-
jézusom
addikt
Docker composeban semmit nem állitottam, stackben raktam fel.
ez a letöltési mappám:
- /srv/dev-disk-by-uuid-6efddadf-4468-4071-a341-e0c599b33395/torrent:/Downloads
ez van beÍrva a qbit beállÍtásokban és a portrainer stack textben is.nincs semmi a downloads mappában, illetve nem tudom hol van! Nekem nem is szokott lenni külön incomplete/complete mappám, egy helyre szoktam mindent tölteni, ráadásul se kategoriák se cimkék nincsenek.
-
jézusom
addikt
nekem ez a mappám:
- /srv/dev-disk-by-uuid-6efddadf-4468-4071-a341-e0c599b33395/torrent:/DownloadsEz van megadva portainer textben, meg a qbit mappa beállitásnál. Jogosultságot OMV-ben beállÍtottam mindent engedélyeztem + olvasás/Írás/végrehajtás + rekurzivan.
Az nem lehet gond, hogy qbitorrentbe is adminnal jelentkezek be, de más jelszóval, mint omvbe?
-
Ad@m
tag
-
szuszinho
őstag
-
szuszinho
őstag
Minden a legfrissebb. Töröltem konfig könyvtárat, konténert, image fájlt.
Majd még kipróbálom, hogy leállítok minden konténert, aztán törlök hálózatostól, mindenestől.
Azért nem értem, mert ebben a .yml fájlban van a swag is. Annak nyitom a 443-at, és szépen működik.
OpenVPN-t nem akarom visszatenni
-
szuszinho
őstag
-
szuszinho
őstag
-
CortezX
aktív tag
-
CortezX
aktív tag
-
CortezX
aktív tag
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Mikrós netem van, sokszor vagyok NAT-olva. Azért hívom saját publikus IP-nek mert a szolgáltatók így árulják a fix dedikált IP szolgáltatást. Nyilván helytelen, de kb 200 emberrel osztozok egy publikus IP-n így nem tartom sajátomnak. 14 hop van köztem és a bix között, ebből 10 a saját szolgáltatómé és nagy része nem transzparens IP forgalom szempontjából hanem nat-olt.
De ez mind lényegtelen igazából, mert csak LAN-on gondolkozok
Heimdall van, az bejön csak IP címmel, be is állítottam, hogy start.local
De nem használok start oldalakat megszokásból sok-sok éve, mindent gépelek ezért ha lenne mód elérni jó lenne persze nem a világvége. Plusz sokszor kell beállításoknál beírni más szolgáltatások IP-jét (pl plexre sok dolog épül, tautulli, overseer, scrobbler stb.) és tök jó lenne ha csak annyit kellene beírogatni, hogy plex.localPedig a pihole dns szerver. Csak így tud reklámot blokkolni. Van DNS record és CNAME record kiszolgálása is egyedi értékeknek. Ráadásul ha már hasznod reklámblokkolóként és a routered dns címe rá van irányítva (már csak ezért is kell benne legyen egy dns szerver), kényelmes ezt használni házi dns-hez. Csak ugye a dns nem kezel portokat.
De akkor marad a startoldal. Viszont heimdall nagyon fapad, nincs semmi beállítása szinte keresek mást. -
daninet
veterán
Szerintem félreértetted vagy nem jól fejeztem ki magam. Gondolom inkább az utóbbi. Minden konténernek saját IPje van a hálózatomon. Van saját dns szerverem (pihole). Így szeretném a saját hálózatomon elérni pl a radarr-t úgy, hogy radarr.local de nem tudom, mert annak az a teljes elérési útja, hogy 192.168.1.205:7575. Ha csak az IP-vel hívom meg nem jön be semmi.
De pl az unraid admin felülete bejön IP-re és a unifi controller is bejön IP-re ezért azoknak már tudtam saját dns-t adni, unraid.local és unifi.localNekem nincs publikus IP-m, a távoli elérésről csak álmodhatok sajnos

Egyébként igen, néztem NetworkChuck videóját a load balancerről meg cloudflare dns-ről, de az más téma mint ami nekem kell.
Valamit a konténeren belül kell csinálni, hogy az IP cím átirányítson az IP:port címre, és ezt nem tudom. -
huan
őstag
Köszi, de:
Nekem majdnem ugyan ez, csak 8080-al, amin elérem a webes felületet.
A webes felület beállítások/kapcsolatokban ez a port: 6881, ami routeren nyitva és az openportok szerint is.
Már mindent újraindítottam többször. A le és feltöltések mennek, csak sárga a kapcsolat, azaz passzív vagyok... -
huan
őstag
-
huan
őstag
Ez alapján csináltam, de ez nem portaineres.
Tudnál linkelni egy portainerben készíthető leírást? -
daninet
veterán
Köszönöm a választ.
Unraid szerverem van, azon fut a docker. Ezért volt 0 a PUID mert ott root-ként futnak ezek, csak egy felhasználó van ha kilistázom.
Az idrive-nak van egy linux scriptje, rendes appja nincs, gyakorlatilag ezek az összetákolt dockerek azt próbálják futtatni. Sajnos nincs jó docker csomag ehhez a backuphoz.Őszintén, nekem ez már határeset meghaladja a képességem, a linuxszal minden interakcióm olyan, hogy "csak másold be ezt a 3 sort" és mind a háromra hibákat dobál amit fél óra kikeresni hogyan kell megoldani. Kicsit fáraszt a dolog és nincs energiám sem időm rá.
Tegnap 2 óra guglizással jutottam el oda ahol most vagyok, szóval sehova. És gondolom még sehol nincs ez a dolog, hogy egyáltalán fusson.Például ezt átírom:
$DOCKERDIR/idrive/config:/work/IDriveForLinux/idriveIt
erre
$DOCKERDIR/idrive/config:/mnt/cache/appdata/idrivede ez így nem jó neki, hibát dob. A docker compose manual az így írja, így kéne:
- /mnt/cache/appdata/idrive:/config
Most akkor melyik a jó?
Inkább virtualizálok egy windowst és futtatom abban a desktop appot, bár nem túl erőforrás barát.
Ez nem a docker hibája, hanem az idrive-nak, hogy nem voltak képesek egy normális linux programot írni. -
daninet
veterán
-
huan
őstag
-
huan
őstag
-
Thusor
őstag
-
golya87
őstag
-
tradeelek11
aktív tag
Szia! Annyit nézz meg légy szí ,hogy:
ipv4_address: 192.168.50.90
networks:közé tegyél egy üres sort a többi jónak tűnik:
version: "2"
services:
adguardhome:
image: adguard/adguardhome
container_name: adguardhome
ports:
- 53:53/tcp
- 53:53/udp
- 67:67/udp
- 68:68/tcp
- 68:68/udp
- 853:853/tcp
- 3000:3000/tcp
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
volumes:
- /nas/Docker/Config/Adguard/work:/opt/adguardhome/work
- /nas/Docker/Config/Adguard/conf:/opt/adguardhome/conf
restart: unless-stopped
networks:
macv_lan:
ipv4_address: 192.168.1.60 #IP fixe
networks:
macv_lan:
external: trueA végeredmény: [kép]
Ezt most csak próbából tettem be, a beállításokkal majd eljátszol , mert nekem a tűzfalon fut élesben
de így telepíthető.Tisztelettel

-
kzs
tag
Köszönöm az infokat, és hogy segiteni probalsz.
Tudom, hogy meg lehetne oldani user kezeléssel is (amugy filebrowserröl van szo). Ennek ellenére külön domaint szeretnék, ha meg tudom (meg lehet) oldani.Bár nem nagyon értek hozza, mar most is müködik egy docker container - egy domain viszonylatban. (tehat müködik docker - traefik - hozzaferes korlatozas, van sajat domain is, stb)
-
huan
őstag
- Lekértem az UID GID értékeket ez alapján: Find UID (userID) and GID (groupID) in 5 Seconds
- Ezt kerestem meg a Docker nyilvántartásban és telepítettem: linuxserver/qbittorrent
- A felajánlott portokat (49163,49157,49162) definiáltam a szerkesztés>portbeállításokban
Ugyan az:
http://192.168.1.119:49163 -A kapcsolódás sikertelen...
http://192.168.1.119:49157 -A kapcsolódás sikertelen...
http://192.168.1.119:49162 -Unauthorized -
gazso75
aktív tag
-
gazso75
aktív tag
-
weinmaker
őstag
Köszi srácok a tippeket. Megnézem majd ezt a dietpi-t. Amlogicos android boxom is van. Azon megy minden jól(horizon go, netflix, kodi). Ezt akartam volna kiváltani rpi-vel, de erre nem jó szerintem. Viszont a volumiora meg elméletileg fel lehet tenni a transmissiont (ezt ma fogom kipróbálni, és akkor nagyjából meg is van oldva minden, bár így nem sok értelme van api400-nak, mert erre bőven sok lenne egy pi 3-as is.
Közben ránéztem a dietpi-re és nagyon szimpi így leírás alapján. Meg legalább akkor tudok itt segítséget kérni. Én csak windowst használok, szóval nem semmi küzdelem volt eddig.

-
DIEGO15
őstag
-
DIEGO15
őstag
Igen, a biztonság miatt döntöttem végül így. Kezdésnek maradtam a swag-nél. Szerencsére elsőre ment minden, a swag mindig írta, hogy épp mi a baj

Később lehet, hogy kipróbálom majd az Nginx Proxy Managert. Most a Pi-hole-t bütykölöm
Már van Windows Gui Qbittorrenthez is
Electorrent -
DIEGO15
őstag
-
DIEGO15
őstag
Igazad van, ezt megtaláltam én is. Viszont azt írta a portainer, hogy csak ver 2--es futtathattok. Lehet, hogy a coreelec repóban régi van fent és frissítenem kellett volna csak. Majd most kipróbálom.
Ez egyébként együtt tud működni a swag-el, vagy ehhez csak egy pucér nginx server kell? Mert látom, hogy a manager-ben van letsencrypt is.
Csak nasnak akarom használni, tartalomfogyasztásra ott lesz a jellyfin és a dlna. Próbáltam az omv-t armbianra telepítve. Sajnos a 3,5" külső HDD-t eszméletlen lassan tudtam csak elérni rajtuk keresztül. Nem kerestem a hibát, de igazából nekem nem is kell omv, elég lesz csak a docker, sőt talán még sok is.
-
DIEGO15
őstag
Köszi a tanácsokat. Portainert használok, nekem egyszerűbb és átláthatóbb.
Azt hiszem mégis szükségem lesz egy nginx manager-re, de ebből még nem találtam compose telepítőt.Most újrakezdtem az alapoktól. Dobtam a coreelec-et (legalábbis egy időre). Feltettem a boxra egy armbian stretch-t és azt alakítottam át dietpi-ra. Ahogyan írja is, ultra lightweight és frankó launcher van hozzá, amivel minden hasznos progit fel lehet telepítni néhény lépésben. Kicsit még reszelem, aztán megy rá a docker és folytatom a konténerezést

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo IV
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Phanteks Enthoo Pro
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gyári Dell Akku Latitude 5280 5290 5480, 5490, 5491, 5495 5580, 5590, 5591 Precision 3520 3530
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az tuti hogy ez a nullás ip a probléma.
Hogy ott abban van valami elrontva.
Hogy az nem jó.

A communitys verzió már nekem is hibátlanul megy, igaz többször újra ki kellett osztanom rekurzív módon a jogokat az sc-syncthing felhasználónak. A gui-ból telepített dockeres változatnál pont ezt nem tudtam megtenni, mert nem volt ilyen rendszer user.

Ez nem a docker hibája, hanem az idrive-nak, hogy nem voltak képesek egy normális linux programot írni.