- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Lenne egy kérdésem azokhoz akik szoktak feltölteni facebook-ra képeket: milyen felbontásban, minőségben a legjobb? Bárhogy próbálkozom, mindig életlenebb lesz mint az eredeti, lehet ez ellen tenni vmit?
(Általában PS-ből mentem el úgy h save for web & devices, itt 95%-os quality és ha FB-ra megy akkor sokszor leméretezem 835-ös szélességre mert ha jól tudom az a legszélesebb amit a felugró ablakban meg tud jeleníteni.) -
válasz
kiskornel #45495 üzenetére
Ez volt a másik tippem.
Szerintem ebben még semmi hibbantság nincs... én őket is imádtam.
Szerintem aki a 21mpixeles képeket 10*15-ben néz és nyomtatja, az bolond... pont a lényegét nem aknázza ki a kapott fotóinak.
Lehet telével is "nagylátózni", senki sem mondta, hogy nem.
Lejárt a pro accom flick-eren, pedig nagyban jönnek a további részletek. - nem tudom meghosszabbítom-e, picit sokallom most rá a 7-k-t, sok dolgot kell még vennem... HDD-ket, memóriakártyát, és akkukat még...[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#45490) cOxeR: "Mitől volt ilyen "csapzott" a vízfelszín?" - ez egy mocsárban van. Az ott hab, és azok a valami ott buborékok, ahogy a gáz jön föl a tóból.
(#45488) cOxeR: háát. Kezdem azt hinni, hogy a megrendelőid hibbantak. Jó poén a cipő...
A beállítás az nagyon klafa.
Így kell ezt csinálni...
Viszont ez a kép csak nagyban, nagyon nagyban élvezhető. Túl nagy semmit (ég) hagytál, és a szereplők túl aprók egy 10x15-ös kinyomtatott képhez. Ergo ez akkor jó, ha közelről nézed a képet, mondjuk egy nagyméretű monitoron fél méterről.
Ez nevezem én nagylátós képeknek, mert azokat közelről kell nézni, hogy az eredeti hatást visszakapd, különben a perspektívát betorzítod. Így fotózva ez is ilyen lett, holott telével van fotózva. -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #45489 üzenetére
koszi mindenkinek. az a cipo tenyleg fura a menyasszonyon, de legalabb formabonto
kiraly a gemes kep, irigyellek az ilyen madarfotok miatt, nem lehet egyszeru lencsevegre kapni egyik madarat sem igy a szabadban...most, hogy makro miatt sokat setalgattam a kecskemeti arboretumban fujival (crop 200mm?), es rengeteg madarat lattam...gondoltam majd 1-2-ot csak lekapok . hat persze. eselyem nem volt kozelukbe se menni. pedig amugy vagy 5-6 fele madarat mar legalabb megfigyeltem, lenne valasztek...amugy ilyen 4-5 km^2 lehet az arboretum, es van benne egy darab ilyen "vizes elohelynek" titulalt to/mocsar...nem arra fele kellene probalkoznom? gondolom inni csak oda fog jarni mind nem? gondolkodok, hogy oda kellene kiulnom vmi lepellel/satorral...gond csak az, hogy a viztukor a talajszint alatt van 10-20 cm-rel..szoval kb mindig felulrol lennenek fotozva a madarak, es a hatter is igy kb a mogottuk 20 cm-re levo fucsomo lenne...szoval felejtos.vagy vmi jo nagy agat kellene kiszurni hatha raszallnak? mondjuk nem tudom az egesz akciomat mennyire toleralnak egyebkent is... -
válasz
ballington #45491 üzenetére
Három cipőt cipeltünk abban a kreatív fotózásra szánt pár órácskában, de a stégen elég nehézkes volt a tűsarkúban való közlekedés.
(#45492) fattyu
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz
ballington #45491 üzenetére
höhö
tényleg. Ki se szúrtam.
De neki van igaza -
kiskornel
addikt
Először is köszönöm az előző képeimre kapott kommenteket.
(#45476) m3ss: egész jó hangulata van a képeidnek. Csak így tovább. A harmadiknál azért olyan feelingem van, mintha csak oda lenne tartva oldalról.
(#45471) spanyoll: baro.
(#45464) Karima: szerintem megérte a pénzét a szerkezet. Az 1x.com-on van némi leírás róla, hogy készültek az ottani nagyon faintos képek. Ott sok vakut használt, különböző színezéssel. Várom a fejleményeket.
(#45432) total90: egész jó hangulatot áraszt ezzel a kék árnyalattal. Nem tudom miért de nekem a Skála áruház jutott az eszembe.
(#45425) Cayman: a telos kép háttere nagyot dob rajt a színátmenetével, üvegszerűségével.
(#45409) cOxeR: "A gyurgyalag lesz 2013 madara" - már ha megjönnek 2012-ben. Pénteken voltam kint a löszfalnál, és még híre hamva sincs nekik. Legalább van időm beszerezni az álcakellékeket.
Ez még csak az idei első. Ott lépdelt el tőlem 5-7m-re. Róla nem sikerült közeli fotót készítenem, mert akkor épp 400mm + 1,5TC volt fent. Nagy kócsagról vannak közeli képeim is... majd teszek fel:
-
-
total90
veterán
válasz
ballington #45480 üzenetére
Mondjuk erősebb jobb lett volna, hogy több legyen a záridőm, de viszont hegesztő pajzs üveggel meg túl sok...
-
Freddy76
addikt
M3ss: Megy ez neked, Tesó, nagyon megy.
Coxer: egyre jobbak a képeitek. A feleségem ma is nézegette az oldalatokat, szerintem ha most házasodnánk, ti jönnétek fotózni. A gyerekre meg jöttök is,majd hívlak.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
ballington #45481 üzenetére
koszi. jah, valoban nem nagy szam a harmadik. mint noveny sem, meg a kep sem. hatter sem vmi izgalmas.
-
total90
veterán
-
Karima
őstag
válasz
schawo #45467 üzenetére
Thx! Akit esetleg több kép is érdekelne, az itt megnézheti. (Nem akarom szétOFFolni a topikot, ezért nem rakom be mindet ide.)
-
total90
veterán
válasz
Karima #45433 üzenetére
Köszi. Mondjuk a fejemnek igencsak armageddon volt, mert 3 óra alvás után mentem ki városi naplementét fotózni... aztán meg olyan helyet választotta, hogy a világon én láttam volna meg utoljára napot.
Kontraszt dolog: ok, megpróbálom.(#45434) ballington
A képet, vagy az utómunkát?
Egy újabb kép:
Ja és erre itt tudna valaki választ adni: [link] ?
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
Karima #45449 üzenetére
Én is, van már pár ilyen okosság, de azok nagyrészt nem magáncélra, hanem ha van egy fotózás, akkor a barátommal egyszerre két helyszínen tudjunk dolgozni több megvilágítással. Magán felhasználásra (értsd hobbifotózásra) ha nem obira költeném, akkor egyértelmű, hogy én is ilyet vennék.
Vagy egy hangra exponáló kis érzékelőtNade nem offolom szét , a totyikot
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
Karima #45447 üzenetére
Nekem a fő hobbim mellett bizonyos mértékben anyagi forrást is jelent (azért fogalmaztam így, mert nem jelenteném ki, hogy ebből élek meg
), de ennek ellenére azért irigyellek. Én is erre költök ha költök, család/gyerek itt sincs, ergo erre mehet a pénz
Csak hát ki mit fotóz, meg mik az igényei. Én ennyi cashből tuti fényekre költenék, softboxokra, ernyőkre, olcsóbb vakukra vagy valami állandó fényű fényforrásra. Több háttérre, és még sorolhatnám, persze mindezt nem ebből az összegből , csak úgy mondom
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz
Sucuka #45442 üzenetére
Konkrétan ez. Gyakorlatilag mindent lehet vele állítani ezredmásodperc pontossággal.
-
törölt tag
válasz
ballington #45435 üzenetére
Semmi extra nem volt mogotte,en szineztem ki utolag
-
m3ss
veterán
most nezegetem a kepeket fb-on..Riccio ezek az uj eskuvo montazsos kepek q*va jok
Coxer nalatok meg a cipo, meg az almaviragos kep nagyon tetszik. -
Chapel
addikt
Köszönöm! Jól viselte a közeledésem, persze tudni kell hogyan kell mozogni, hogy ne zargassuk el őket. Faj függő, melyik mennyire érzékeny, illetve mennyire látnak jól.Ez a példány nyugodt volt, csak sajnos nem maradt sokáig.
Van még róla más képem is, majd még lehet jönnek
-
zool1
őstag
Üdv!
A Sigma 105mm f/2.8 objektívnek hogy lehet megállapítani hogy van e benne mozgató motor?! Úgy tudom a HSM jelölést használják, de ezt feltüntetik valahol az objektíven? Vennék egy ilyen objektívet, és az eladó nem tudja, hogy HSM veriós vagy nem! Én d5k-n használnám makrózáshoz is.
-
Chapel
addikt
Hétvégén ismét otthon voltam, a kertben a kistó odavonzott egy méretesebb szitakötőt. Gyönyörű volt, de pár perc után távozott és folyamatosan pozíciót váltott, csak hogy az napra is meglegyen a testmozgás
-
Freddy76
addikt
A nagy kérdés, hogy Sir Riccio-nak sikerült-e a vizsga, és befejezi-e a Barbis és Katás sorozatot. Úgy érzem, azokból sokat lehetne tanulni.
-
Karima
őstag
Köszi. Nem panoráma, sima egyképes 18mm-es.
Vágni nem vágtam belőle, csak annyit, hogy egy kicsit ferde volt, és LR-ban forgattam rajta egy kicsit, hogy egyenes legyen. Ott elvileg - meg gyakorlatilag is - a LR vág belőle minden oldalon egy kicsit. De egyébként ez nekem is feltűnt.
-
Egy kis érdekesség, ha valaki nem olvasta volna még:
A gyurgyalag lesz 2013 madara -
Fejo
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #45404 üzenetére
nekem tetszik, szepek a fenyek meg az egbolt. ez panorama, ugye? talan alul lehetne kicsit tobb talaj is.
Fejo: klasszak. az itt linkelt masodik jon be a legjobban, talan ott olvad bele legjobban a kepbe a regi vilag...ezek meg inkabb elmenybeszamolo jelleggel, mert nehol a vakuval van gond, valahol a kompo lett szuk, hangyason meg eleg kaotikus a hatter, meg a fokusz is rossz, de vkit eppen elfogyaszt
-
Karima
őstag
Grat mindenkinek! Nagyon jó képek kerültek fel az elmúlt 1-2 hétben. Én kb a fotóstali óta "alkotói válságban" vagyok, meg időm se nagyon volt, de most hoztam egyet. Lehet, hogy kicsit már giccs kategória
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...