- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Semmi bajunk a képeiddel, sőt...!
Csak arra próbálnak rávilágítani szerintem, hogy vannak illúzióromboló dolgok, amik tutibiztosan tönkretesznek egy kompozíciót.Az alkotónak egyformán kedves minden "gyermeke", mert mind mind egy külön történetet idéz fel számára, de a közönség, aki nem ismeri ezeket a sztorikat, már sokkal kritikusabb.

Szóval ezután is várjuk a képeidet!

-
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem tetszenek és számomra mindegyik kép más, de véletelenül sem szeretnélek sem téged sem mást untatni a fotóimmal ezért igérem odafigyelek rá, hogy többet ne linkeljek.
-
Xantomas
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Így van

Pláne akkor ha két LG klíma hűtője az amit a cseppben látunk
Egy picit illúzióromboló. -
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
3:1-re gondoltál?
Max 2:1-et tudok összehozni egy 2xTC-vel. Nem egyszerű úgy beállítani a gépet, hogy látható legyen benne a virág, ráadásul nekem jobban tetszik ez a fajta elrendezés. Sajnos olyan levelet még nem találtam ahol több cseppben is lenne tükröződés. -
drkbl
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem a te vágásoddal az emberek kerülnek középpontba, a cím pedig "2500 éve népes a Forum"
lesz. -
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Látom kezded unni a vízcseppes képeket...

-
vegesj
tag
Atomrobbanás vagy egy felhő a naplementében
:
[link]
...inkább az utóbbi lehetett mert túléltem
. -
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem az eredeti jön be jobban.

-
johnjohn
addikt
No Emberek, aki teheti és a pénztárcája megengedi, az nézze meg a Szépművészeti Múzeumban a Lélek és Test kiállítást! Nagyon megéri!
-
drkbl
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Mind az első, mind a második képnél kicsit soknak érzem a jobb oldalt, sokkal dinamikusabb lenne szerintem, ha a húrok megközelítenék a képszélet. Amúgy a második jó kép lett, mehet a honlapjukra
A harmadik a jó izlés bemutatója, a bútorok, a padló és a radiátor összhangja:
-
Szoles
senior tag
válasz
Katka88
üzenetére
Szia! Feltöltöd valahová (pld. kepfeltoltes.hu), majd ha az készen van, akkor a "direkt link a képhez"-t kimásolod, és itt a hozzászólásodnál a "link" gombbal beilleszted.
-
Oliverda
félisten
-
Katka88
csendes tag
Szijasztok.
Hogy tudok saját képet beszúrni??
-
drkbl
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát inkább azt érzékelteti, hogy F/1,8-on nehéz jól belőni az élességet

Hmmm... hát ilyen ütős kereten még nem gondolkoztam
*Ropi*:
Thx, örülök, hogy neked is tetszett az első
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sok az élesség a körmön nekem. Vagy azt akartad érzékeltetni, hogy a köröm is tönkremegy a cigitől? Akkor az ujjakra kéne még egy kis élesség szerintem. Öregebb, szárazabb bőrű ráncosabb kézzel jobb lenne a kép. Keretnek meg esetleg stílusosabb, füst ? vagy a cigisdobozokon látható feliratok kerete ?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
A második kerettel jobb. De összességében az előző eresztésbeli kép a nyerő.

-
Szten Márs
nagyúr
Köszi

Tényleg örülök, hogy sikerült valamit csinálni, ami legalább pár embernek tetszik.
Ennek örömére feltettem még egyet:
Vagy jobb ezzel a kerettel? [link]
A fentebbi keret lehet túl ormótlan, de valahogy mégsem vagyok benne biztos, hogy nem megy-e a képhez. Szerintetek?(Az előző kép rejtélyes csíkját javítottam, remélem most jobb)
-
drkbl
őstag
válasz
molnigee
üzenetére
Nem számítva a rovarokat
, jó kis kép lett
Végre, nem magányos pózoló!@Szten Márs: Rossz oldalán keresel a skálának (meg lásd első hozzászólás
), szerintem nagyon hangulatos kép lett, futhatnékom is támadt, nem csípem, amikor valaki kitárt karral, cigizve meséli, milyen szörnyűségek érték életében. Szóval jó kép lett ez 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
johnjohn
üzenetére
Tényleg ott az a csík. Fogalmam sincs mitől lehet
Nem használtam klónozó bélyegzőt, vagy bármi mást, ami megszakította volna a tér kontinuitását
Ebben a feldolgozásban egész misztikus már
philoxenia:
Wow, tetszik a címjavaslat
Mod: megnéztem az eredeti képet, ott is ott van a csík. Érthetetlen
Ezt hogy a dúrjam le onnan, van valakinek ötlete? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tényleg hatásos plakát lehetne ez a beállítás. "Az arcát nem vállalja a szenvedélybeteg."

-
johnjohn
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
A dohányzás káros az egészségre! Komolyra fordítva:Egy kicsit alakítottam, és kár, hogy nem látszik a füst.[link]
Van egy vízszintes csík a kéz vonalában, nem tudom mitől lehet. -
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi, ez jóféle tényleg.
Majd ha lesz még ilyesmi fotó, kipróbálom. 
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Jah sajnos elmosódott az effektezés után.

Az eredeti kép ilyen ilyen, más ötletem nem volt mivel lehetne esetleg jobbá tenni.
-
molnigee
aktív tag
Üdv!
Rég jártam itt, végre van némi napsütés itt is

Nem kis zsákmány
Várom a véleményeket ! -
Szten Márs
nagyúr
válasz
johnjohn
üzenetére
Nekem nem jön be ez a középre helyezés, legalábbis ennél a képnél szvsz nagyon nem talált. Amikor én ilyesmivel hülyéskedtem valami ilyet hoztam össze: [link]
Szerintem ha egy ablak van, akkor pont egy harmadolópontba téve lesz harmonikus a kép. De ha több ablakot hagysz meg az sem baj, sőt. Philoxenia vágása pl nagyon bejön nekem, de ezt írtam is.
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tetszett !
A képfeltöltő ma leáll néha, aztán újra működik, gondolom piszkálgatják a szervert. -
johnjohn
addikt
Ablak Na ezt hoztam belőle össze.Vélemények ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Johnjohné a kép, én csak másképp vágtam.
Azért másképp.
A másik képet meg egy kézzel kellett csinálnom, a másikkal kavartam a vizet, mert a borsószemek mindig leültek az aljára. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
A másképp nagyon ott van a szeren
Nagyon nagy kár, hogy az alsó ablak nem fért bele a képbe a maga teljességében, de így is nagyon tetszik 
-
Bandesz99
tag
Vizivilag ujabb temajat kezdtem felfedezni...

[link] -
vegesj
tag
Akkor vegyük sorba:
*Ropi* (#10305) : Jól látod valóban egy kismértékű torzítás korrekció történt. Az objektívek többé-kevésbé mind torzítanak valamennyire ezért néha egy kicsit utána állítok (inkább csak szemre, amennyire gondolom).
Xantomas (#10306) : Miért lenne baj, ha már én nem tettem meg
(pedig láttam hogy az ég ki van égve de már későre járt az idő és nem volt kedvem javítani)
.
*Ropi* (#10308) : Pedig ott még a színekbe sem kellett belenyúlni így nem fogható
rám hogy a giccses ízlésem miatt túlszaturáltam volna. Itt is látható hogy a természet a legnagyobb festőművész de azért köszönöm az ő nevében is.
Xantomas (#10312) : Kell a kritika is mert a végén még túlságosan elbízom magam
és bármennyire is nem akarok abba a hibába esni mint tegnap amikor azt írtam, de még midig kitartok az akkori álláspontom mellett, már csak azért is mert azt a képet én fotóztam és azok a napsugarak az én szemembe is sütöttek akkor
(azért is készült az a kép mert tetszettek azok a napfény álltal megvilágított foltok a füvön). Nem vitatom hogy beégés szerű a látvány de azt az amúgy árnyékos aljnövényzetet (füvet) megvilágító, a faágak között beszűrődő napfény okozza. Nagyon bizonygatnom kell hogy mit láttam de ha még sokan mondjátok hogy nem azt láttam amit láttam akkor inkább elhiszem hogy úgy van ahogy mondjátok ( jobb a békesség
).
hemaka (#10313) : Neked is köszönöm (a naplemente nevében is
) -
Jinxx
senior tag
válasz
Terapeuta
üzenetére
Igazából tényleg régen kezdte, "vén róka" és azt az elvet vallja, hogy a gép csak ne döntsön el semmit, mindent a fotós csináljon, akkor lehet azt mondani az elkészült képre, hogy tényleg te alkottad.
Egyébként én jól elvagyok a képstabival. Van amikor használom akkor is ha 1000red a záridő. Könyebb komponálni, nem rángatózik a kép, be tudod lőni a pontot ahova fényt akarsz mérni vagy élességet akarsz állítani, nameg most élvezem, hogy van ilyenem is, mint kisgyerek az új biciklivel.
-
johnjohn
addikt
AblakokKérek megoldásokat, Ki hogyan vágná ?
-
Xantomas
őstag
válasz
vegesj
üzenetére
Csak, hogy kapjál kritikát is

Ezen a képen, nem a beszűrődő napsugarok vannak, hanem konkrétan be van égve a kép. Nem mindegy. Ezt alulexpózva kellett volna lőni, majd utólag emelni a fényerőt, esetleg szőkebbre venni a blendét, és alacsonyabbra állítani az ISO értéket, hogy az ég kékje látszódjon, de legalábbis egy árnyalattal kékebb legyen, valamint a füvön se égjen be.
Ez a fák lombjai között beszűrődő napfény.
Egy szórt fény efekten kívül, nincs rajta semmi utómunka, csak kicsinyítés.
Illetve itt is van egy pár. -
Szoles
senior tag
-
biggamer
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha esetleg itt nem kapsz választ, talán még nézi valaki ezt a topicot is : [link].
Zola007
Szépek ezek a színek, milyen fajta virág ez ?
Én esetleg megpróbáltam volna a háta felől is készíteni pár felvételt, úgy is mutatott volna.Oracle
Ez bögöly féle, ha jól tudom. -
toth_janika
őstag
Gyerekek! Ez szégyenteljes kérdés lesz, mert hát nekem van S7000-es Fujim, de nem tudja valaki, hogy kezeli-e a 2GB-s SD kártyát? És CF-et is lehet bele tenni!
Azt meddig kezeli? Köszi előre is! 
Aktív témák
Hirdetés
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Látásjavító szemműtét
- Diablo IV
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4920, 100% Akksi
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak arra próbálnak rávilágítani szerintem, hogy vannak illúzióromboló dolgok, amik tutibiztosan tönkretesznek egy kompozíciót.

Egy picit illúzióromboló.
:
.

, jó kis kép lett