Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
iMaverick
addikt
Nekem pl. szerencsém volt az koax->FTTH átállásnál... Kertesház, több generációs. Anyáméknál a spejzben volt a "gyűjtőpont": ott volt egy kiállás amire ment a Digi modemje, majd mögötte a router.
Amikor jött a Digi-s szerelő, behúztuk (! sicc!) közösen az optikát a spejzig, elbontottam a régi technikát, ő meg beüzemelte az újat. Két "kellemetlenség" volt csak:
1, meg kellett a splitter-eket fordítgatnunk a koax-on
2, a router-t csak meg kellett tartanom, ráadásul az én lakásomba kellett átrakni, mert a kihozott Huawei eszközön (ONT) csak 1db Gbe van, a másik 100-as. Ráadásul nem maradt szabad 230V-os konnektor sem, mert ugyen ilyen TV-s bizgerentyűt kaptunk pluszba.Végül is nem akkora flash, csak hát jobban örültem volna egy "normális" ONT-nek és akkor nem kellett volna ennyit sem variznunk. Bontani viszont egyáltalán nem kellett.
-
BullZeye
veterán
Éjjel megálmodtam, megoldható bontás nélkül is minden szerencsére egy kis think outside the box jelleggel.
Elcsíptem a 2 szakit aki végzi a felújítást, leokézták a dolgot, így megnyugodtam, viszont pusszantom a Digi kollégáit a környéken, hogy pár hónapja nem tudtak erről az egészről, pedig ez nem olyan kaliberű terv, hogy ne legyen jó előre betervezve a budgebe.Ahol jelenleg RJ45 bejön, helyén jön majd be az üveg is.
COAX kábel pedig kint elvágom a központi szekrény felől és betuszkolom az üveg mellett a lyukon, és az új eszközre rákötöm. Így kb 3 méter a folyosón lesz belőle (kevesebb mint eddig), de legalább nem kell bontanom semmit.Üveg Be + Coax Ki -> Coax kint 3 méteres szakasz -> Coax Be álmennyezetbe ahogy eddig, kábel csak rövidül, nem kell plusz átalakító, hosszabbító.
Ahol meg router van, ott van bőven hely +1-2 eszköznek is, max berakok egy rég áhított szünetmentest a 2 plusz csatlakozó miatt.
Amúgy teljesen igazad van, viszont fóbiám van a kábelek miatt, így a lakásban nincs szabadon lógó, mozgó kábel (RJ45 bejövőt leszámítva, az is átmenetileg csak).
Minden falban, álmennyezetben megy, és szerelőnyílásoktól a sikítófrász kerülget.Ajtónál nincs hely, konkrétan még lámpakapcsolónak sem, így oda esélytelen lett volna ezt az állomást kialakítani, ezért került az étkezőben, hűtő tetejére, ahol szekrény+polc lesz később.
Coax viszont maradt ott ahol eredetileg bejött az előző tulajnál, más tészta, hogy az is kerülhetett volna Cat7-es kábelekkel együtt gipszkarton mögé a falba, de hát utólag könnyű okosnak lenni
-
Jah nálam is így csináltam meg felújításkor... csak nálam nem a bejárati ajtó felett van a pont hanem a lakás közepe felé az álmennyezet felett van a koax elosztó és a routerem... és van a mennyezeten ott egy szerelő ajtó... csak onnan van minden a falban húzva (koax meg egy UTP minden szobába).
Elvileg csak annyi a feladat nálam is, új kábelt behúzzák, új kütyük mennek a mennyezet fölé és rákötni a lakás hálózataira.Nekem csak annyi problémám lesz, hogy lehet vágnom kell egy másik ajtót is rá a bejárat felett, mert ott nem tudnak most hozzáférni... hacsak nem tudják a régi kábellel behúzni az újat... mert akkor mázlim van (koaxot kihúzzák, az UTP-vel meg behúzzák az optikát. Én így tervezem. De ha elkúrják akkor vágni kell majd a gipszkartont picit.
Remélem valami értelmes ember jön majd aki megoldja és nem nekem kell megint megcsinálni mindent újra.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Videós, mozgóképes topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Proxmox VE
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 16GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest