- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- DIGI kábel TV
- (téma lezárva)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-04-23 20:12 Téma összefoglaló
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
mzso
veterán
Ez melyik dokumentum amúgy? Vajon az ASZF csatornakiosztás dokumentumban miért nincs egy ilyen normális lista frekvenciákkal, csatornákkal?
Elég gáz nézni a sok üres csatornát amit a lepusztított bitráták helyében "kaptunk". És akkor ebben benne sincsenek a már nem használt frekvenciák... -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
A tlekom hálózatán nem működik más szolgáltató, mint egykor a Voda? (Esetleg jobb minőséggel) Gondolom IPTV bármelyik hálózaton lehet.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
"Gyorsan".
Már két éve megvették a Vodát meg három éve a Digit. ennyi idő alatt ember lehet juttatni a holdra. -
mzso
veterán
Helló!
Mostanában nem követtem a híreket/pletykákat. Mi lesz akkor jan 1-től? One márkaváltás?
Mi lesz a hálózattal? Összevonják a Vodással? Ugyanazok lesznek a csomagok? -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Másnak is egy rakat ganéj volt a Digi Online tegnap? Néztem volna egy kicsit az aktuális (szánalmas) meccset éjszaka. De folyton megáltt akadozott, vagy ugrott. Azt hittem a Vodafone mobilnet nyomorult, vagy agyonterhelt. De nem.
Elindítottam az m4 sport alkalmazást azzal meg egyszer sem akadt meg, jobb minőségben nézve, míg lefedetten részre nem értünk.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Az EU meg a rendeletei...
Már vagy 10 éve hallottam először, hogy szabányosítják a töltőket, erre vagy 2 éve hozták meg a döntést, hogy idén év végén kötelező lesz a type-c. Gondolom kb egyből az összes gyártó át is áll a saját egyedi vezeték nélküli töltésére...
A cserélhető telefon akku is ugyanaz, már évek óta hallom de még a döntés nem született meg... Amikor meghozzák akkor is évekkel később lesz érvényes.
Majd ez is elhúzódik a az idők végezetéig.
Ami engem érdekelne azzal nem is foglalkoznak. A zajszennyezés meg energia hatékonyság. Már unom, hogy motoros kaszák meg benzines fűnyírók énekelnek szombat-vasárnap java részén. Úgyhogy betilthatnák a benzines, meg a szénkefés zajgép sz@rokat a francba...
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Helló!
Akkor ez a ONE mizéria elfelejtődött? Elég nagy a csend amióta ki lett nyiffantva a Digi mobil.
Azt látom, hogy a Vodafone-tól már nem rendelhetek TV-t a címemre. Gondolom már nem köthető a Telekom hálózatán új előfizetés?
A digin keresztül meg nincs megoldva, hiába tartozik mindkettő a 4IG-hez már másfél éve... -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Nálunk van egy Philips azt talán nem is kellett újrahangolni egyszer sem. Viszont néha látom hogy kiírja, hogy a csatornalista frissítve. A tuner progit meg volt, hogy hetente többször is.
A viszonylag keveset használt Panasonicon meg a legutóbbi nagy kavarásig nem volt semmi probléma, amikor is még a kedvenc kategóriák is megszűntek. -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Oké... ezzel nem mondtál semmit semmiről a témában, és nem érveltél semmire. És egyébként is tök érdektelen.
A filmszalagra olyan képarányban vesznek fel amiben akarnak, az egy folyamatos szalag.
A szenzor meg akkora amekkorának a gyártó jónak látja. Gondolom a széles és keskeny képarányokat is le akarják fedni.
A lényeg hogy milyen képméretet akartak felvenni. A fölösleget meg vagy rögzítik vagy nem. Gondolom utókorrekcióra jó ha az egész szenzor adatát rögzítik.De érdemes is befejezni. Kettőtökről lepereg a racionalitás...
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Dehogynem téves. Mert ő azt mutatta, hogy mi történik a képpel amikor keskenyebb képarányra alakítják. A tartalom így is úgy is meg lesz gyalázva.
De vicces hogy 4k-ról beszélsz, ha négy méterről nézed a TV-t mert mindegy hogy UHD vagy 720p, de kb a képernyőméret is ha csak nincs 100 colos tévéd...
Akárhogy csűröd csavarod, a helyes megjelenítés az ahogy befér a képernyőbe a kép. A te gondodra a megoldás a nagyobb TV. Amúgy meg a 16:9-re eleve úgy jutottak el, hogy kb félúton van a használt képarányok végletei között. Úgyhogy kb ez a legalkalmasabb a különböző képarányok megjelenítésére 4:3-től 2.35:1-ig.
"(#70689) Mr K"
Elég nehéz, ha csak a saját hülyeséged szajkózod, minden mást meg elvetsz. De hát ilyen elfogultság...
Angolul ez confirmation bias.Amúgy ha létezik én az Imax verziót nézem. Mert az a lényeg, hogy megmaradjon a képtartalom, bármelyik irányba is...
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Én ilyen konkrét példára nem emlékszek. Te tudsz mondani?
Bár mindig lehetnek kellemes meglepetések... -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Ebből egyedül a beégésnek van alapja. Ha megvágod akkor túl lesz nagyítva a kép. Ami ott van az azért van, mert oda szánták, mindenképp vesztesz. Néha sokat, néha keveset. A sznob Hollywoodi rendezők meg zömével pont tesznek a TV-kre, nekik víziójuk van.
"Fun fact, hogy a digitális szenzorok (illetve részben a hagyományos film) technikai megoldásai miatt a szélesvásznú kép úgy áll elő, hogy levágnak a ténylegesen felvett kép tetejéből és aljából. És extra, ha ezt részben visszaadják.
De a részletekbe itt inkább ne menjünk bele..."Ez érdektelen. A gyártók szokásából ered. A lényeg az, hogy mit akartak rögzíteni. Visszaadni meg nem tudják, mert vagy nem is rögzítik, vagy ha igen akkor is belógnának mikrofonok, meg miegymás ami nem odavaló.
-
mzso
veterán
Korábban említették, hogy pár RTL csatorna visszakapta a régi képminőséget. Film+, RTL, meg még-valamelyik.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Érdekes módon jóformán az összes blu-ray, VOD release az eredeti képarányban jelenik meg, pedig TV-n nézik az emberek.
Amúgy meg a moziban sincs másképp amúgy. Ha 2.35:1 arányú filmet vetítenek nem szélesítik ki a mozitermet és vásznat. Rávetítenek amennyi ráfér és ennyi.(Mondjuk azt megjegyezném, hogy a 2.35:1 és társai szerintem elég hülye formátumok. Azok soha nem lesznek olyan széles méret/nézőpont aránnyal nézve, hogy megérje, de rögzítve sem lesznek olyan széles látóterű kamerákkal sem. Szerintem 2:1-16:9 környékén van az ideális)
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Facebookon nem is találtam infót erről, gondolom ez is csak a zárt csoportban jelent meg.
Viszont az oldalukon úgy látom már fent van, csak még nem lehet rendelni: https://www.kedvezoflotta.hu/?page_id=477
Viszont inkább Sweet.tv alapúnak néz ki, nem Yettelesnek. Expliciten van is hivatkozás az oldalon a Sweet alkalmazásra és a csomagokra.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Nekem még soha nem küldtek e-mailt, pedig az ügyfélkapun regisztrálva van az előfizetésem a szokásos e-mail címemmel. Lehet, hogy itt is akkor történt, de hétközben nem néztem TV-t.
A francért nem lehet egy normális csatorna és frekvencia listát feltenni, mint régen...
Mik az új frekvenciák? -
mzso
veterán
Mi francot csinált már megint a 4ig? Semmi sem jön be. A TV-n bejött, hogy új csatornákat talált frissítem-e, frissítem, erre eltűnik az összes kedvenc...
Változtak a frekvenciák is? Mert nekem a 100 akarhány MHz-en nem jön már semmi. Pl M4 sportot nem is találok egyáltalán PC tunerrel. -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Bah. Korábban már néztem milyen alternatíva van helyileg, de mindkettő elég gyengus. Telekom meg Voda.
A vodánál alapból nincs BBC Earth, ami a legigényesebb dokumentumfilmcsatorna. A telekomnál a Viasat History az csak az SD. Tök jó, mert a kevés TV nézésem az leginkább dokumentumfilm, természetfilm és sport csatornákban (F1 és nem sok más) merül ki. -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Hát ez az, a fejlesztéseket kéne
támogatnikényszeríteni nem a saját zsebüket tömni.
De mondom itt nincs állam, csak rablóbanda."Na ezért nem hozhatnak olyan törvényt, hogy kötelező nekik soha meg nem térülő beruházásokat indítani és x időn belül befejezni."
Akármit meghozhatnak, mint számtalan példa is mutat. Az adó amit te felhoztál az meg eleve a lényegi oka a nem-megtérülésnek.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
És milyen eszközt cseréltek le, pontosan milyenre?
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
It RTL, M4. Lehet, hogy az összes, de nem nézem végig...
-
mzso
veterán
Jövőre akármi is lehet. Digi/Vodafone felvásárolva, szerződnek a Nagrával ami akármit is jelenthet.
Valami biztos fog változni, csak a kérdés, hogy mennyire, és mi felé... -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Nálam pl github, reddit nem töltődik be. Google, logout.hu meg igen.
-
mzso
veterán
Nem írtam ilyet. Igazából nem is gondoltam rá, hogy így van megoldva.
A 25i meg nem rád irányult,
"Szóval ez egy TV broadcast szabvány, de ha le is írod, hogy félkép akkor nem értem, hogy miért veszed egy egésznek..."
Mert egy egész képet nézel, mivel fel van skálázva. Csak a felbontás rontják le ezzel hülye váltottsorozással.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Nem! Még mindig nem. Deinterlacelni helyesen 50 fps-re kell. Ha nem úgy van csinálva akkor el van fuserálva.
"külön-külön értelmezhetetlen" Marhaság. Ha össze van fésülve a két félkép akkor van gányolás, mert nem tartoznak össze.
Pl PC-n LAV-nál vagy madVR-nél be lehet állítani, hogy deinterlaceljen. Ha rosszul állítod akkor ilyen 25Hz-es szaggatott moslék lesz belőle. Ha rendesen beállítod, hogy 50/60p-t csináljon akkor meg jó lesz a mozgás megjelenítés. A TV természetesen 50Hz-es videót produkál.
A DVD nem ide tartozik, mert a filmeket csak 24Hz-en rögzítik, már a kamerában.
"Szóval maradjunk annyiban, hogy valós 50 FPS anyag esetén van 50 hasznos képkockád, míg interlaced esetén hiába van 50 képkockád de azt össze kell rakni mert 50 félképed van 50/2 meg 25. De tényleg elengedem már a témát."
Igen, ez még mindig nagy marhaság. De most már én sem ragozom, vagy élsz tovább tudatlanságban, vagy jobban utána jársz.
(#69553) qnadam
Na, van azért aki jókat is mond.
Digitális tömörítésnél, abszolut semmi értelme nincs a váltottsoros marhaságnak. Egy életképes kodek és legalább 2 GOP és már többet értél el mint a buta deinterlace-eléssel... -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
A digitális tömörítés nem így működik... Meg amúgy is ellentmondasz magadnak, mert azt mondod, hogy csak a minőséget befolyásolja, korábban meg azt, hogy a dupla képkockasebesség megduplázza a bitrátát.
A bitráta soha nem mellékes.Az interlaced sem úgy van, ott is mindig új képkockát kapsz, csak felezik a függőleges felbontást. Analóg TV-ből örökölt marhaság. Ha a GOP legalább kettő akkor nincs is értelme az interlace-elésnek.
Utánanéznivaló az neked van, mert rosszul tudod a dolgokat. Az hogy a mediainfo mit jelenít meg sokat nem jelent. Ha átmuxolod mkv-be mindjárt mást is mutat.
-
mzso
veterán
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- DIGI kábel TV
- (téma lezárva)
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már két éve megvették a Vodát meg három éve a Digit. ennyi idő alatt ember lehet juttatni a holdra.
De a részletekbe itt inkább ne menjünk bele..."