- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
Első körben az érintett tv-n nézd meg a jelszintet. Az ftth sajnos elég sok tv-nek túl erős, ezért adott mux-okon ezek az érzékenyebb tv-k kockásodnak. Tehát ftth esetén pont a túl erős jel szokott lenni a probléma (mint ahogy azt nagyjából minden nap le is írjuk). Ha beteszel a tv csatlakozójához egy állítható csillapítót, rögtön ki is fog derülni, hogy ez a leggyakoribb probléma okozza-e a gondot.
-
biker
nagyúr
Üdv, DIGI vagy TV problémám van, ha valaki szakember, megerősítené a gondolatmenetet, vagy ha sz..atnak akkor azt?
Digi 1000-es net, + TV + telefon, Maglód, optika.
kb egy hete volt egy karbantartás, ami csak a netet érintette, viszont onnantól szétesett a Viasat6 képe. Kockás, akad, stb Csak az egyik TV-n, ami közelebb van a modemhez, a másik TV tökéletes. Minden más random adó jónak tűnt.
Bejelentésre TV újrahangol, beállítások ellenőrzése, nem segít, ma kijöttek.Jelerősség megfelelő, 61-64db
Kicserélték a kábelt, direkt bekötve, 71db jelszint, még szarabb a kép.
Behoztak egy set top boxot, tökéletes a képEkkor kezdtük a csatornákat ellenőrizni, és kiderült, 762MHz-ig minden SD és HD adó tökéletes.
770MHz-en nem csak a Viasat 6 jön, hanem még egy rakás nem HD adó, mind szar (de nem nézek izaura TV-t, meg eurosport SD-t csak eurosport HD-t, így nem tűnte fel)
778MHz-en 8 adó van, ebből 7 szintén szar, de majdnem jó
786MHz-től felfelé minden jóA kontroll másik TV-n minden jó, ezen is eddig jó volt minden.
Szerintük a TV tunerje ment tönkre, valamiért a 770MHz sávon félrehangol, alatta felette jó
Ez megállja a helyét? 10 éves Samsung LED, nem gondolom rentábilisnek a szerviz kérdést. -
Watt25
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #59495 üzenetére
Röviden a lényeg: SmartCAM-et kell kérned, de szerintem online nem tudod intézni, csak telefonon, vagy személyesen.
-
mpo
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #59495 üzenetére
Nem sikerült kideríteni a képekből, hogy bejelentkeztél-e az ügyfélkapun.
Meglévő előfizetőként ott kellene intézned. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Digi nekem csomag előfizető vagyok (105 kábeltévé csatorna, 1000mb internet és Digitel 250).
Kábelen érkezik az adat, egy wifi-s routert hoztak még.
A lényeg, hogy a kábeltévé nem kártyával működik. Nincs digitális vevő eszköz sem.
Szeretnék pluszban előfizetni új kábeltévé csatornára (Film Now), viszont nem tudom, hogy melyik opciót kell válasszam a weboldalon mikor szeretném megrendelni.
Ez így jó?
A digitális média eszközöknél és a konstrukciónál be kell állítani valamit, vagy üresen kell hagynom? -
so_ha
senior tag
Sikeresen megoldódott.
Kellett az elosztó + 2 csillapító, és így 95-100% a jelerősség, bithiba arány 0, nem esik sehol szét a kép, és minden csatorna megvan. Először csak az elosztót tettem be ahogy írtad TAP-ból a tv-be, de kevés volt, majd +1 csillapítóval már javult, de a végleges megoldást a még 1 csillapítás oldotta meg. Érdekes, hogy kézi keresésnél továbbra sem találtam meg a kiesett adókat (pedig korábban mindig jól működött), de automatán bejöttek a csatornák.
Hálás köszönet Neked és 4Grider-nek is!
-
cof
veterán
Ha ugrál a jelerősség/jelminőség akkor túl magas neki a jel. Nem valami hosszú az a kábel kb. 0 a csillapítása. Jó lenne betenni egy 3-as osztót vagy TAP-ot ha van és úgy megnézni.
Nálam is ilyen F618 van, egy 3-as és egy 2-es osztó után is stabil 100/100% a jelminőség/jelerősség, bő 20 méter koax után is. Szóval baromi erős.
-
so_ha
senior tag
válasz
4Grider #59487 üzenetére
Most kicsit szívattam magam többféle teljes kereséssel, de csak 120 csatornát talál, a kiesett frekvenciákra is újra rákerestem egyesével, 0,5MHz +- eltéréssel is, de 0 találat. Az ONT a tv alatt van egy polcon, kb. 120 cm a koax kábel hossza. Az ONT-ból közvetlenül megy a koax a tv-be.
Most néztem, ahol jól működik ott a bithiba arány felmegy 6-ra is, és a jelerősség meg 83-ra le.
-
-
so_ha
senior tag
válasz
4Grider #59485 üzenetére
Közben már a csatorna neveket sem írja ki, üres csatornahelyek lettek, így nem tudok ott jelszintet nézni. Ahol működik ott a bithiba arány 1-2, néha 5, illetve a jelerősség 85-88. Próbáltam a konkrét frekvenciákra kézzel rákeresni nulla találat. Alá, és fölé is mentem 0,5MHz-val, de ott sem talált semmit.
-
-
4Grider
nagyúr
FTTH-n a leggyakoribb probléma, hogy túl erős a tv-dnek a jelszint, mert a koax ág az ont mellől indul. Nézd meg a tv diagnosztikai menüjében, hogy mi a jelerősség. Ha 100% környéki, és a jelminőség emellé ugrándozik, túl erős a tv-dnek a jelszint.
Ha jóval 100% alatti, akkor ott valami kábelezési probléma van, mert az ont mellől indul a koax. (Iszonyat ritkán/marha kicsi eséllyel rossz az ftth receiver.) -
so_ha
senior tag
válasz
4Grider #59481 üzenetére
Köszi a választ! Az összefoglalóban leírt opciót akkor is érdemes végigpróbálni, ha az optikai átkötés előtt minden csatorna tökéletesen bejött (gondolom akkor nem a tv, vagy egyéb beállítás hiánya ... vagy tévedek)?
Talán infó, hogy a csatorna nevek ugyan ott maradtak, ahol korábban hibátlanul bejöttek, csak most "gyenge, vagy nincs jel" feliratot ír ki.
-
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest