- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
francz'70
senior tag
-
anrab
addikt
Úgy ahogy írják.
Minimum felkiáltójelesen de látni kellene az eszközkezelőben.
Lehet rossz a kábel. Ha tudod tedd be a gépbe próbaképpen.
Nem tudom hogy csatlakozik de mondjuk hogy tüskés, lehet elhajlítottad vagy letört az egyik.
Én jártam így. Szerencsére kicserélték. Rendesek voltak. -
francz'70
senior tag
Az a baj, hogy a pc sem látja, csak az usb/sata adaptert, de azt is csak az eszközök között találtam meg. Akkor most, hogy.
Mondjuk kíváncsiságból az usb-re is rádugtam (usb/sata adapterrel) de ott sem érzékeli, nem mutat semmit a médiánál a menüben. Viszont ha pendrive-ot csatlakoztatok azt látja.
Bocs, de elég láma vagyok hozzá, nem vagyok egy műszaki zseni
-
Blackhole13
senior tag
Az utóbbi 2-3 napban eltűnt jópár HD csatorna (film+, sport2, stb) és SD esetben is szétesik a kép, más csatornáknál pedig semmi gond.
ONT resi, csatornakeresés megvolt, nem használt, 2000-es bithibaarány ír a hiányzó csatornáknál, a szétesőknél pedig ugrál.
Van valami tippetek? -
francz'70
senior tag
Sziasztok. Van egy Amiko HD Twin C set top box-om, amivel olyan problémám van, hogy vettem hozzá egy SSD-t (Samsung EVO 870 250GB 2.5") amit ha bedugom a hátsó SATA portba, nem látom sehol, nem érzékeli.
Mit csináljak vele, hogy működjön, esetleg formázni kell előtte?
Segítséget előre is köszönöm! -
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amikor a Digi bevezette az 1000-es netet 6,5 éve, akkor vettem a gigás switchet és semmi baja. 4,3K volt akkor. [link]
-
Flashget
félisten
Csak jelezném, régebben raklap számra hordták ki elfihez az olyan ONT-t illetve FTTB területre 1000-es net + vezetékes teló miatt routeres eszközöket (hozzám is) amin a 4db csatlakozóból 1 az IPTV miatt van rajta.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
TeeJay
üzenetére
Egy gagyi négy-öt portos switch itthon ~1500Ft-tól indul, IPTV-re elég a 100Mbps is, hasonlót Kínából több ezres tételben szerintem 800-1000Ft-ért kapnak. Ha IGMP-s kell, akkor talán 1500.
-
Thusor
őstag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet.
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
Igen vágom a switch-es megoldást, képzeld el mennyien háborognának hogy a TV miatt nem elég hogy újra kell vezetékezni a lakást még egy 4 portos switch is kell mert az ONT-n nincs elég port a 3 TV-hez. Egy 4 portos switch is vagy 5ezerbe kerül szóval nagy ráfizetés lenne IPTV-re váltani
-
Thusor
őstag
Milyen koax kábel elosztót javasoltok DIGI kábeltévéhez? Van egy digi box ami elött szeretném elosztani egy másik digitális tunerrel rendelkező TV-nek a koax kábelt. Valamint milyen koax kábelt javasoltok az osztótól a TV-ig? Elönyben részesíteném, ha csak rádugós lenne az osztó és nem csavaros.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Ez nem teljesen így működik, nem kötelező minden IPTV-boxnak dedikált LAN port a szolgáltató eszközhöz, igazán 1 sem, mert pl. a Telekom esetében sem kell már, és ezt teszteltem ismerősnél egy Tp-Link swich-re van dugva az összes IPTV-box és a swich csatlakozik a szolgáltatói eszközre, hibamentesen megy Koan és a Huawei készülékkel tesztelve, sőt a swichre még köthető mellé bármi az sem kavar be.
Szóval így már nem is igazán kell minden ONT-t lecserélni, és így már mindjárt más az egész fekvése, tény hogy jelentős költséggel jár az IPTV oldal kivitelezése szolgáltatói oldalon, de ne feledjük az Inviteles IPTV rendszer már adott, csak bővíteni kell a kapacitását, és ahol igénylik ki kell vinni a Boxokat. -
TeeJay
félisten
válasz
qnadam
üzenetére
Örültek hogy ennyi előfizetőt át tudtak FTTH-ra kötni, most még 1x mindenkihez kimenni és ha kell ONT csere illetve minden TV-t UTP-vel az ONT-hez kábelezni?
Plusz IPTV-hez kötelező a STB... Már csak az eszközök milliárdokba kerülnének hát még a sok munka mire mindenkinél át lehet cserélniA T már legalább az optikát úgy kezdte kiépíteni hogy volt rajta IPTV így ott nem kell újra kimenni potyára ami nem hoz majd plusz pénzt ugyebár hiszen azt ingyen be kell nyelniük
Szerintem még jóideig elég lesz nekem a DVB-C mikor meg már le akarják állítani úgysem fogunk TV-t nézni elég lesz bőven a netelőfizetés (telefon sem kell csak az akció miatt kértem)
-
TeeJay
félisten
válasz
rothfb
üzenetére
Alapból sántít sok dolog:
első : van 300ezer optikai előfizetőjük vagy lehet még attól is több?
Mindenhova majd kimennek és IPTV miatt halom kártyát vagy STB-ot kihelyeznek meg még be is kábelezik az ONT-től a TV-ig miközben a havidíjon nagyon nem lehetne emelni mert tömeges lemondás lesz belőleMásik : az optikások felénél olyan ONT van amin nincs 4 port lásd Fiberhome ONT ahol csak 2 port van, itt még ONT csere is kellene
harmadik : aki megszokta 15éve a DVB-C-t még FTTB-nél és most már FTTH-n is így kötötték az majd dalolva engedi hogy ismét kijöjjenek hozzá mindent átvariálni
negyedik : évekbe telne IPTV-re átállítani ennyi előfizetőt, addig párhuzamosan kellene DVB-C-t meg IPTV-t is szolgáltatni, vagon pénzbe kerül már ez is
ötödik : ilyen sok STB vagy kártya olyan pénzbe kerülne hogy azt nem vállalja be egyik szolgáltató sem, UPC mióta adta már a digitális TV csomagot és szüleimnél mai napig van még analóg a kábelen a DVB-C mellett, mikorra történne meg egy DVB-C --> IPTV átállás?
15év? -
válasz
bksgbr
üzenetére
ha úgy alakul, a 4ig egy működő céget vesz, folyamatban lévő fejlesztésekkel, átalakulással együtt. arról nem beszélve, hogy egy ilyen átállás több éves folyamat, még a telekomnál is megvan a dvb, pedig évek óta csak iptv-t kapnak az új ügyfelek. vodánál se mostanában fogják lelőni a dvb-c-t.
-
garga pista
őstag
válasz
szkristof05
üzenetére
Ez egy műholdas vevő, kábeltv-re nem jó. [link]
-
azbest
félisten
válasz
Akosman
üzenetére
A kérdésnek nincs úgy értelme, hogy melyiken lehet jobb minőséget adni. Paraméterezés kérdése, hogy melyik a jobb. Hogy a mostani digis dvb-c vagy inviteles iptv jobb, azt meg minták alapján lehet nagyjából eldönteni.
Egyébként olyan szempontból logikus lenne - a mostani körülményektől függetlenül -, hogy ha többféle technológiát is használnak az invitel megvételével, akkor valamelyiket kivezetik, hogy csak egy féle infrastruktúrával kelljen foglalkozni. De biztosan nem egyik napról a másikra. Minimum a hűségidőket ki kell várni szerintem.
-
szkristof05
tag
Sziasztok!
Kaptam egy Hyundai HSS-1165NA Set-Top-Boxot kártya nélkül, és az lenne a kérdésem hogy tudok ezzel a STB-vel valamit kezdeni kártya nélkül? -
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Ezzel én is tisztába vagyok! 4 hónapja van Digi DVB-C tv előfizetésem és imádom. Ezelőtt Invitel iptv-m volt,és örülök, hogy megszabadultam tőle. Nem tartom kizártnak, hogy optikán nem terveznének ilyet. A T- nél is optikai hálózaton megy sok helyen az új Telekom iptv. Minden esetre, ahogy meglépik lemondom a tv-t, és előfizetek a PR-Telecomnál a tv szolgáltatásra.
-
Akosman
aktív tag
Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, aki a Diginél dolgozik. Azt az infót kaptam tőle, hogy tervezik az iptv-t.
-
mutyi
senior tag
válasz
Masato
üzenetére
Prysmian kábeleket használ java részt, amit ma láttam, de a koaxot pont nem tudtam megnézni,mert nem találtam. De majd megnézem és beazonosítom.
Utp-ből cat5e-t vettem Belden márkájút,mert nem akarok én sem kockáztatni valami szar minőségűvel. De ha a koax sem tűnik jónak,akkor abból is veszek márkásat. Ha Prysmian, akkor az jó tudtommal,mert az Draka,ami meg nagyon jó márka.
Csillapítás: Emeletről lesznek a kábelek elvezetve, minden fenti szoba kb. 5-8 méter kábelt fog igényelni. A lenti nappaliba meg kb. egy 10-12 méter kellhet egy első látásra, szóval szerintem ennyit simán tudniuk kell. -
Tails111
aktív tag
Másik szobában a Samsung TV tökéletesen megy minden csatorna. Az LG viszont eggyenlőre nem működik rendesen. Visszaolvasva az LG-DIDGI párosítás néha okozhat hasonló problémákat.
-
Tails111
aktív tag
Sziasztok!
Évek óta használt LG TV egyik napról a másikra eltűntek a közszolgálati csatornák.
Próbáltam újra hangolni, manuálísan beállítani de nem találja. A 6000 symbol rate csatornák tűntek el. Valami ötlet, vagy tuner hiba lehet? -
pjen
félisten
válasz
Masato
üzenetére
Tényleg kiváncsi lennék hol Vásárolsz.Pár évet lehúztam dél dunántúl egyik legnagyobb vill cégénél, de olyan cellás koaxot nem is láttam.Tegnap voltam OBI ban és Bauhausban is, mindkét helyen az álltalad csúcs minőségűnek írt koaxot árulják.A szabványos UTP az 8 különböző vastagságú és színű merev réz ér kettessével sodorva aztán négyesítve..A sodrott eres a Pach kábel külön rendelésre és drágább is.

-
Masato
tag
ezek szerint a fos kábel ilyen üreges a réz körül?
Igen és ezért könnyen törik, csatlakozót rátenni förtelmes, a réz melegér meg elhajlik csatlakoztatásnál. A csúcsminőségű kábelre viszont a hagyományos csavaros F, illetve IEC TV csatlakozót nagyon nehéz feltekerni. Lehetőség szerint kompressziósat tetess rá.Megnézem milyen van a villanyszerelőnek
Hogy én mennyi alkalommal szívtam az ilyen "villanyszerelős" koax miatt. Citromos, nyúlik, szakad, stb. A másik a CAT5: leggagyibb, legolcsóbb, sodrott vezetékes. A végére kb. lehetetlen felimádkozni egy RJ45-öt, amit persze nekem kell
-
Masato
tag
Jól csinálod, a csillagpontos a lehető legjobb. Elosztóból ha minőségit szeretnél, akkor ajánlom ezeket: PCT, Teleste.
Kábelből sem érdemes spórolni, ezekből jöhet: Unio Cable, Teletronic, Amphenol. Ilyen általános "trishield", rézkábeleket nem érdemes venni. A a legfosabb a "citrom" dielektrikumos kábel.
-
mutyi
senior tag
Köszi a fotót is ElektrikusDE.
Mpo: Ezt nem teljesen értem, nem látom át. Csillagpontosan lesz a 4 helyiségbe elvezetve a 4 koax kábel, ami az Ont-nél fog a 4 kábel találkozni.
Ezért gondoltam hogy csak ott lehetséges hogy egy oldalt belemegy az Ont-ből kijövő koax és a másik felén meg elmegy 4 koax irányába.
Te mire gondoltál? -
mutyi
senior tag
Tudnátok ajánlani olyan koax elosztót, ami minőségileg jó és Digi Ont-ből jövő koax kábelhez szuper?
4 tv-re szeretném elosztani a jelet. -
acsaszi
újonc
válasz
Andorás
üzenetére
Amiko HD 8412 Twin-C. Sokáig tartott, de hosszas szívás után a Media Markt oldalán találtam valamit, ami nálam bevált: "Amiko időbeállítás problémája. Áramtalanítás után csak úgy állítja vissza a pontos időt, hogyha a csatornaprogramozás részben újra rákeresek az adókra (nem kell újra lefuttatni a keresést, csak ide be kell lépni, utána beáll helyesen az idő). A legújabb szoftver sem segített ezen a problémán. Mivel a pontos idő az alapja a programozott felvételnek is, így ez a funkciója is problémás egy áramszünet után." - Így viszont beállt egyből a GMT+1 idő és az EPG is rendbe jött! Remélem segítettem. Ahogy elnézem, ez lehet a válasz T-1000(#57289) gondjára is.
-
g0dl
addikt
válasz
bendegruz
üzenetére
Ha nem lesz vírus, akkor ugye a szabad munkaerő is kevesebb lesz, ahogy előtte is volt.
Az itteni önhergelő hozzászólásokról ez a klasszikus jut eszembe
A nyuszika esete a medve fűnyírójával
A nyuszika szeretné a kertjében lenyírni a füvet, de nincs fűnyírója. Eszébe jut, hogy elkérhetné a medvéét. Igen ám, de emlékei szerint a medve nem túl barátságos, segítőkész. Nem baj, azért elindul, hátha kölcsönkaphatja. Útközben elgondolkodik:
"Végülis a medve tényleg egy szemét állat. Szinte sosem segít senkinek. Na de mindegy, ha már elindultam, legalább megpróbálom, hátha most jó napja lesz."
Megy tovább, közeledik a medve házához, de megint csak eszébe jut:
"A múltkor a borz is mondta, hogy a medve hogy kiszúrt vele a patakparton; de igazán mástól sem hallottam még róla semmi jót. Kár volt eljönni, csak pocsékolom az időmet. De azért innen már mégsem fordulok vissza, ha már eljöttem, csak sikerül szót érteni ezzel a barommal."
Közben odaér a medve házához, a szép, pázsitos kert közepén, és bekopog. Míg várakozik, megint csak elgondolkodik:
"Tulajdonképpen a francnak jöttem el. Úgysem fogja kölcsönadni, örülhetek, ha ki nem hajít ez a rohadék, meg aztán..."
Ebben a pillanatban a medve ajtót nyit, barátságosan köszönti nyuszikát:
- Szia Nyuszika, miben segíthetek?
- Baszd meg a fűnyíródat!
-
bendegruz
őstag
Akkor gondolom a 4ig után a házon belüli szabadon szetoszthatosag is megy a levesbe…
-
petir
senior tag
Akinek van Arckönyve és úgy gondolja... Alakul egy csoport!
-
Bubaaa
senior tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Biztos hogy külön jogok vannak. A román DS-en megy a BL,nálunk az másik két csatornán van. A nálunk közvetített sportesemény mondjuk az m4-en,a BL vagy F1 nem nézhető a környező országokban,a jogok miatt.
-
Flashget
félisten
válasz
Samott
üzenetére
Nem érdektelen, mert őket is száműzni akarják, hogy csak a "nemzeti" és T maradjon a piacon. Ha egyre másra támadják a vodkát, Digi mintára számítani lehet rá ők is NER kézre kerülnek a magyarországi része. Nézd meg sorra vásárolják fel a NER emberei az itthoni különböző ágazatok leány vállalatait mióta covid van.
-
Flashget
félisten
Görgesd vissza az időt 2009-ig. Akkor az induló DS sa többi szolgáltató csak külön HBO mintára tematikus csomagba akarta rakni. A Digi nem az üzlet nem jött létre. Az is bizonyossá vált, hogy csak sportcsatorna miatt nem fognak tömegesen átvándorolni előfizetők. Jöttek a különböző BL és autó/motorverseny jogok amire a román Digi volt a fizető csak Magyarországra is megvette a jogokat. Egyedül a hazai bajnokságokat fizette a leanyvallat a pénz rá a terjeszkedés ből volt. Közben a Digi hatalmas kölcsönöket is felvett amiket a különböző terjeszkedéssel fizetett volna vissza. Ha ezek után azt hiszed, hogy a Digi Kft-nek a mobil fejlesztés mellett maradt 1Ft is bármilyen jog vételre vagy 3db sportcsatorna fenn tartására....
Az pedig, hogy mi lesz 200 ember sorsa pasz...azt se tudni most mi lesz a sportjogokkal szeptember után Engem tavaly és másik 100 embert rúgtak ki kerületi cégtől ahogy Orbánék bejelentették, hogy elveszik az önkormányzatoktól a sulyadot. Ez egy baloldali onkomanyzat aki jogtulajdonosa a volt cégemnek ahol bertomeg volt. Tehát csak jó ürügy volt nekik májusban ez a pénz decemberig biztosítva volt. -
Flashget
félisten
Ahogy várható volt a Vodafone sem ússza meg. [link]
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Eszközök-tulajdonságok hardver...és most, hogyan tovább, hogy formázom meg, mit keressek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)