- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
válasz
M_AND_Ms #11896 üzenetére
Köszi.
Nálunk most húzzák az optikai kábelt az utcában (budapest, xvii. kerületi családi házaknál, meg is lepődtem), és a szaki, aki csinálta azt mondta, hogy ezen az egy kábelen jön minden, és az eszköz csinál belőle koaxot meg lant meg telefont.
Persze lehet, hogy rosszul tudta, és később húznak koax kábelt is az utcán, vagy valami új technológiát fognak használni.
Mi meg felújítunk, azért kérdeztem, mert ki szeretném előre alakítani a kábelek helyét a házban.
-
Sziasztok!
Aki tudja, írja le legyen szíves, hogy milyen kábelezést csinálnak a digi bekötésekor, ha az utcában optikai kábelen megy a jel.
Annyit már sejtek, hogy az optikai kábel a házban egy un. ONT-ben végződik, innen lan kábel megy a routerhez, de mi megy a tv-hez ill. a telefonhoz, ill. honnan?
Örülnék, ha valaki az eszköz típusát is leírná.
Köszönöm! -
hb000
aktív tag
válasz
hagymasi #11888 üzenetére
Pedig sajnos az van, hogy csak a natgeot és a natgeo wild-ot hangoltad be, a natgeo hd és natgeo wild hd csatornákat nem. Esetleg a tegnapi törölgetés áldozata lett a két csatorna.
Ha a mostani listában nincs benne ez a két csatorna, akkor mindenképpen kereséssel kell hozzáadni. Valószínűleg a kézi kereséssel jársz jobban, mert az automatikus teljesen lenullázza a mostani listádat. -
hagymasi
csendes tag
válasz
Flashget #11887 üzenetére
Sony.
Az a baj, hogy félek már manuálisan keresni mert tegnap 2 órán keresztül töröltem ki a felesleges csatornákat, meg rendeztem sorrendbe a megmaradókat. Félnék, hogy egy manuális keresés után ezt az egészet újra kellene csinálnomA mostani listámat automatikus kereséssel értem el.
-
-
hagymasi
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy új tv-t DVB-C funkcióval. Mondanom se kell hogy ég és föld most az adások minősége az analóg jelem után.
Csak egy dolog fura hogy a digi honlapja szerint a NatGeo meg a NatGeo Wild csatornákat látnom kéne HD-ben, de nekem csak SD-ben jön
X. kerületben lakom. -
Flashget
félisten
válasz
Watt25 #11880 üzenetére
(Az m1-en például kb. 10% sem HD-s.)
nem hogy nem HD de még 16:9 sem néha...
tegnapi szégyenteljes Loki meccset érdekesen adták az Albánok..hiába a 1080 meg HD meg 16:9 a tv infó sávjában a kép össze volt nyomva 16:9-ben..úgy kellett a képméretet széles nagyításra állítani, hogy nézhető legyen.. -
ronson
őstag
Egyébként ha minden csatorna logójába beletennénk, hogy HD és mondjuk +3k-ért adnánk, hogy itt minden HD, akkor szerintem az előfizetők 90%-a boldogan nézné, a HD-s logóval elátott, SD minőséget.
Ezért látszik milyen buták az emberek.
-
Watt25
veterán
válasz
.Ishi. #11877 üzenetére
Sok kérdés.
Legfontosabb: SCART-on nem megy át a HD jel. Lehet, hogy éppen HD-s műsort adott az m1, ezért HD-s logo volt kint, de attól te még nem HD-ban láttad az adást.
Egy másik kérdésre meg is adtam a választ ezzel: nem mindig HD adás megy a HD csatornákon sem. (Az m1-en például kb. 10% sem HD-s.)
Ugyanígy a formátum sem állandó, hiszen egy régi 4:3-as filmet hogyan adhatnának 16:9-ben? (Legfeljebb levágva az alját-tetejét, vagy torzítva, de szerencséer ilyen aljasságot nem szoktak csinálni általában.)
A formátumnál tipikusan még az RTL klub esetében van probléma, lévén hivatalosan nem kapja meg a 16:9-es formátumot a DIGI az RTL-től.Őőőő.. ja Vidanet... Akkor nem tudom.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A család nemrég beruházott egy Samsung LED tévére (U32EH5000, Full HD, 80 cm képátló, DVB-T/C) a jól megszokott katódsugárcsöves tévé lecserélésével. A HD csatornákról van egy-két kérdésem, mert elég új vagyok a témához. Vidanetesek vagyunk (DIGIre még várok
), a beltéri egységbe megy az antenna, onnan egy antennakábel a tévébe, illetve egy SCART csatlakozó, és az utóbbin nézzük a műsorokat.
Vidanetnél van külön HD-s csomag, persze ráfizetéssel, meg egy HD-s beltéri egységgel (szintén ráfizetéssel), amibe nem nagyon akarunk belevágni. A reggel próbáltam HD-s műsorokat keresni (a SCART-tal csatlakoztatott beltéri egységen), és az m1 HD-ben jött be, a Duna World is, viszont egy jó fél óra múlva mindkettő átváltott az SD-s csatornára. Ez mitől lehet? (Most pedig, kapcsolgatva a csatornákat, a Duna átváltott HD-re, pedig egy órája SD volt, sőt, 4:3-as formátumú. Akkor műsora válogatja a sugárzott felbontást?...szerk.: oké, vége lett a műsornak, vissza SD-be, következő műsor ismét HD-s, akkor valszeg ez lehet)
A másik pedig, hogy a set top boxot átállítottam 16:9-es formátumra, viszont nem az összes csatorna vált át. Oké, gondolom több csatorna még mindig 4:3-as, viszont a fenti Duna eset mellett, az RTL Klub és az m2 "váltogat" a képformátumok között. Ez is mitől lehet?
(A tévé automatikus szélességállításra van beállítva, de többször így is marad a 4:3.)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
fcc
aktív tag
Valaki említette régebben, hogy a kábel tv előfizetéshez jár(na) 1 stb ingyen?!
Üfsz felhívtam és azt mondták társasházra nem vonatkozik? -
anrab
addikt
sziasztok. még mindig nincs hír a 3D-s adásról?
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
M_AND_Ms #11863 üzenetére
Jóvannmmáá
Ne kapd fel a vizet. ÉRRTTEEEMMMMM, sőt értettem eddig is. "Szemantikai" jellegű a vita, ami nincs is.
Soha nem mondtam, sőt nem is gondoltam, hogy a plazmák 600 KÜLÖNBÖZŐ képet "számolnak", de tény, hogy fizikálisan ennyiszer FRISSÍTIK a képernyőt, és ugye eddig a képfrissítési frekvenciáról beszéltünk.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Kwisatzh #11861 üzenetére
Pont ez különbség! Pont, hogy a két dolog lényege más!
A plazmánál alkalmazott "subfiledrive" nem többszörözi meg a képet, nem számol új képkockákat (az LCD-nél és a CRT-nél pont így próbál javítani a mozgás megjelenítésén az elektronika).
A plazmánál meg ugyanazt a képkockát jeleníti meg, csak a technológia miatt kell többször bekapcsolnia a pixeleket, mindezt megjelenítendő pixel világosságának függvényében. (Emiatt van a plazmára jellemző, és sok embert zavaró enyhe villódzás, különösen nagy felületű, világos képrészeknél) . A plazmák mindettől függetlenül továbbra is 50, 60 (néhány készülék még 24) Hz-en dolgoznak, a bemeneti anyagtól függően. Még a 600hz-es subfieldrive-val működők is. A mozgás helyes megjelenítése miatt, itt nincs szükség a képkockaszámot növelni.Tehát két külön dologról van szó!
De hát neked egyszerűbb nem belátni, hogy hülyeséget írtál inkább azt mondod, hogy nem érdekel. -
sly160
csendes tag
Sziasztok. Tud róla valaki, hogy Kiskunhalason miért nincs EPG szolgáltatás? Egyik napról a másikra eltűnt. Az ügyfélszolgálat azt mondja, hogy nincs semmi hiba. A közszolgálati, és a Digisport, ill (plus) csatornákon van.
-
hagymasi
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem is gondoltam, h ennyire egyszerű hogy "csak" egy DVB-C tunerral szerelt tv-t kell vennem és akkor már láthatom a HD-t.
Beltérinél a Box-ra gondoltam. Bocsánat csak nem vagyok nagy szaki a témában
-
hagymasi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy analóg digi kábel előfizetésem és HD-ben szeretném fogni az arra alkalmas csatornákat. Ehhez elég e ha olyan tv-t veszek amiben van kártya foglalat ahova a digi kártyáját be lehet dugni, vagy mindenképpen bérelnem kell a digi HD beltérijét??
Köszönöm ha valaki tud ebben segíteni
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motoros topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest