- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
[Prolixus] #552 üzenetére
Ennyire nem konkrét terápiára gondoltam a személyre szabással, csak annyira, hogy például tegnap mit mozgott, holnap mit fog mozogni, mennyit alszik naponta, milyen ételeket eszik stb. Ilyesmiket meg kellene kérdezni, mert például az egyik munkatársamnak aki nálam is idősebb, sétát javasolt az orvos, mire Ő közölte, hogy a munkájából kifolyólag kb. napi 15 km-t gyalogol.Nekem volt olyan kérdésem, hogy mennyi szénhidrátot szoktam enni, mire mondtam, hogy 150-200g között, mire a doktornő: "200, az nagyon sok, a 180 a maximum, mit dolgozik?!" Visszakérdeztem a nálam jobb húsban lévő doktornőtől, /aki egyébként roppant kedves volt, nagyon szerettem/ hogy "doktornő, az a 20g szénhidrát naponta, nincs egy zsömle, egész napra elosztva gyakorlatilag semmi, mennyit számít az?" a cukrom akkor is jó volt egyébként, a HbA1c 6 volt 6-os referenciaérték mellett, csak az éhgyomri pont akkor éppen 7, terhelés után 7,4 lett. A cukorbaj folyamatos küzdelem, nem értheti meg aki nincs benne, tanácsot könnyű adni, két látszólag azonos napon lehet reggel a cukrom 5,7 és 6,7 is, ugyanolyan étkezés mellett, ugyanakkor mérve is... Az értékek mindig viszonylagosak maradnak, a vérnyomásra pedig ez még fokozottabban érvényes, hiszen öt percen belül tud esni húszat, ha megnyugszom, 140-ből 120 lesz, de az orvosnál gyakran csak leül az ember, mire az ideális körülmények kialakulnának, már régen végeztünk a vérnyomásméréssel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest