Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz768_
tag
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Egy nyomorult megrendelő lapot töltöttem csak ki. Ráadásul nem is a GlucoMen Day-t adják, hanem a Guardian Connect 4-est...majd valamikor januárba jön meg...talán
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Megjött a válasz NAEK-től (kicsit formáztam + dobtam bele linkeket) illetve van egy doksi benne még amit feltölteni nem tudok a céges proxy miatt, otthonról megosztom:
"Levelére hivatkozással tájékoztatom, hogy társadalombiztosítási támogatással jelenleg az alábbi CGM rendszerek érhetőek el:
ISO-kód
Név
szenzorok:
21 51 15 03 03 001 Enlite szenzor
21 51 15 03 03 002 Guardian szenzor
21 51 15 03 03 003 Guardian 4 szenzor
21 51 15 03 06 001 Medtrum TouchCare szenzor
21 51 15 03 06 002 GlucoMen Day CGM szenzor (2 db/szett)távadók:
21 51 15 06 03 001 Guardian 2 Link távadó
21 51 15 06 03 002 Guardian Link 3 távadó
21 51 15 06 06 001 Guardian Connect távadó
21 51 15 06 06 002 Medtrum TouchCare távadó
21 51 15 06 06 003 Guardian 4 távadó
21 51 15 06 06 004 GlucoMen Day CGM távadó szett
A NEAK a listában felsorolt, társadalombiztosítási támogatással kiszolgálható eszközök árához – vényen történő rendelése esetén - nyújt támogatást. Egészségügyi kérdésekkel és a szükséges eszközigénnyel kapcsolatban a kezelőorvost szíveskedjen felkeresni, aki tájékoztatja az orvosszakmai szabályok és a gyógykezelésre vonatkozó jogszabályok figyelembevétele mellett a gyógyászati segédeszközzel való ellátás alternatíváiról, illetve az azonos funkcióval rendelkező eszköztípusokról és ha megfelel a támogatási feltételeknek a szükséges eszköz vényen történő rendelése felöl intézkedik.
Gyógyászati segédeszköz társadalombiztosítási támogatására vonatkozó információt a NEAK honlapján az alábbi linken érhet el:
http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/gyogyszer_segedeszkoz_gyogyfuro_tamogatas/gyogyaszati_segedeszkozok
A gyógyászati segédeszközök támogatására vonatkozó, a következők szerinti adatokat a NEAK folyamatosan, minden naptári hónap 20. napjáig tájékoztató jelleggel a honlapján közleményben teszi közzé.
A támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközökről a NEAK honlapján szabadon és ingyenesen hozzáférhető, a közleménynél szélesebb adat tartalmú internetes eszközkatalógus (Online Segédeszköz Jegyzék – SEJK) érhető el, melyben a magyarországi forgalomba hozó által rendelkezésre bocsátott részletes adatok (termékfotó, ismertető, használati útmutató stb) is elérhetőek.
Összes termék
21 SEGÉDESZKÖZÖK KOMMUNIKÁCIÓHOZ, TÁJÉKOZTATÁSHOZ ÉS JELADÁSHOZ
21 03 OPTIKAI SEGÉDESZKÖZÖK
21 42 SZEMTŐL SZEMBENI KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖK
21 45 HALLÁSJAVÍTÓ ESZKÖZÖK
21 51 RIASZTÓ RENDSZEREK
21 51 15 Monitorozó rendszerek
Az adott ISO (21 51 Riastó rendszerek) csoporton belül termékenként érheti el az adott termék adatlapján „Támogatási adatok” fülön a termék árát (Bruttó közfin.ár), a támogatás összegét (Bruttó támogatás) és a beteg által fizetendő díj összegét (Bruttó térítési díj), továbbá a „Termékinformációk” fülön a termék rövid elírását, használati útmutatóját és fotóját. A „Forgalmazás adatok” fülön az eszköz magyarországi forgalomba hozójára vonatkozóan talál információt." -
krisz768_
tag
Szia!
Én az accu check instantot ajánlom, szerintem a legjobb lándzsa van hozzá, olcsó. Ráadásul bt-s is, tudod szinkronizálni telefonnal, azaz nem kell írogatnod kézzel.
A másik ami mostanában populáris a Dcont ETALON, hasonlóan pontos, de nem bt-s. Cserébe picit olcsóbb.
-
tisn
addikt
sziasztok!
kis segitseget kernek. csaladom halmozottan hatranyos a 2-es cukorbetegsegben, ocsem mar szurkalja magat. en par evvel ezelotti labor szerint meg nem vagyok (illetve inkabb nem voltam), viszont nem lettem fiatalabb.
szoval olcso, jol hasznalhato vercukormerot keresnek, amihez viszonylag olcso a papir-tu, vagy ami kell (vagy ga van mar esetleg segedanyagnelkuli cucc), es leheetoleg nem szur nagyot. es a segedanyagok sem lenne baj, ha elallnanak, ha nincs gond, havi 1-2x boknek, meg most az elejen napi szinten ahogy kell (etkezes elott utan?!) 1-2 hetig.
koszonom.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Hétfőn 7.30ra megyek a GlucoMen Day pakkért Szombathelyre. Fotózok és leírom az első gondolatokat majd.
-
krisz768_
tag
Milyen telefonod van?
Amúgy ez a kompatibilitást nem úgy kell érteni, hogy a többin nem működik. Csak nem tudják garantálni a tökéletes működést(, mert legtöbbször lusták tesztelni...). Töltsd le az appot, ha nem problémázik, akkor csak állítsd be hogy ne ölje meg akkukímélés céljából és szerintem jó lesz.
-
krisz768_
tag
Szia!
itt vannak: [link] . Azért nincs nagy választék, van a régi guardian 3, az új guardian 4-es. És van 2 új más gyártótól most nyártól: Medtrum TouchCare és a GlucoMen Day, de ezekről nincs nagyon tapasztalat, külföldön sem.
A hol lehet igényelni már bonyolultabb, általában a megyeszékhelyeken(vagy nagyobb városokban) ki van jelölve 1-1 klinika, ahol lehet. De a szakorvosod ezt majd meg tudja mondani.
Támogatást csak 1-esek kapnak és akkor ha 75% feletti a cgm viselési idő.
-
-FreaK-
veterán
Nincs, emiatt panaszkodtam már itt párszor, 0 a tájékoztatás, 0 információközlés, van cserébe bürokrácia útvesztő. Neten keresgélve, itt-ott találni információ morzsákat, de sok sikert annak aki az alapján megoldja. Mindezt 2022-ben.
Van ez a NEAK oldal, aztán kb. ennyi. Itt a topicban beszéltük ki eddig, hogy hogy működik a rendszer, ha szeretnéd, tudok majd írni egy gyors összefoglalót.
-
Ellia
addikt
Srácok, nincs valahol egy lista, hogy melyik gcm-ek támogatottak (és, hogy hol lehet igényelni)?
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, erről valakinek tapasztalat?
Tényleg gombás fertőzést csinál? És sokat lehet vizelni tőle?SYNJARDY 5 mg/1000 mg
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2680 üzenetére
Jó ötlet, okés.
Nekem meg a has nem lenne jó, mert hason alszom
ezt jó tudni, bár a nővér is így rakta fel az elsőt, de én nem biztos hogy gondoltam volna ráA gyári ragasztó fólia jött már fel neked, pl. fürdések után? Én a Libre-t külön szalaggal leragasztottam még. Nővér is ajánlott kinezó tapaszt, de lehet hogy a gyári elég tartós lesz, akkor nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest