Új hozzászólás Aktív témák

• Alan

aktív tag

válasz tusi74 #525 üzenetére

Szia tusi, jól elmerültél a diplomamunkában, te szegény.

Szerintem ez nem offolás, jó helye van itt a kérdéseidnek, úgyhogy leírom az egy-két vérszegény ötletemet:
    1. BDE
    Amit btotyi mondott, az nagyon jó. A BDE egy egységes programozói felületet adó, fizikai adatbáziskezelést elszigetelő szoftverréteg, nagyon sok relációs adatbázismotort támogat, ráadásul ODBC-n keresztül bármilyen adatbázishoz illeszthető (még pl. vacak Excel fájlokhoz is), így elvileg univerzális programot tudnál írni, ami nulla vagy minimális módosításokkal használhat DB2-t, Oracle-t, Interbase-t, Sybase-t vagy akár a jó öreg Paradox táblákat (legjobb :), ami a kis helyi adatbázisok kezelésére abszolút megfelelő és kényelmes.

(A legnagyobb hátránya egyébként szintén ebből a funkciógazdagságból adódik: egyrészt nagyon komplex, már nem is fejlesztik tovább, másrészt maga a BDE motor nem tud rendes kétfázisú tranzakciókezelést, harmadrészt a teljesítménye és megbízhatósága bizonyos rekord/felhasználószámig nagyon jó, utána viszont hirtelen letörik, ami általában nem elfogadható. Én szeretem amúgy, a határain belül igazán jó kis adatbázismotor. Tapasztalatom szerint kb. 10-15 user és 15-30.000 rekord/tábla a maximum, utána dögvész.)

2. TStringGrid
    Nehéz kérdés, hiszen a DBGrid-et pont adatbáziskezelésre találták ki... mondjuk mondd azt, hogy rugalmatlannak találtad és a TStringGrid viselkedése, a megjelenítés, az adatbázis-illesztés sokkal jobban testreszabható (ami igaz is). Erre sajnos valószínűleg azt fogják mondani, hogy nem biztos, hogy megérte a rengeteg pluszmunkát, mert annyival nem lett jobb a szoftver, amennyi extra időt a TStringGrid-es megvalósítás elvitt, és igazuk lesz, de majd mosolyogj szépen :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés