Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sksporky
üzenetére
Ha gondolod leírhatom az enyémnek a specifikációját. És ebből a verzióból még szerezni is tudok neked talán.
Enyém:
Processor: Intel Pentium Dual Core T2080 1,73Ghz
RAM: 2x1GB(enyémben 667Mhz-es Buffalo-k vannak)
VGA: Intel GMA945(nem az xpress3100 de szerintem sok különbség nincs)
HDD: 120GB WesternDigital
Bluetooth
N-Series WLANHa kérdésed van írj bátran.
üdv -
spyduck
nagyúr
válasz
sksporky
üzenetére
Nekünk is van egy ilyen inspiron6400 és abban is coredou van!
A pixelgarancia a nativ (legnagyobb) felbontástól függ!Háromféle hiba is előjöhet
A laposképernyős megjelenítőknek az ISO 13406-2-es szabványnak kell megfelelniük. Ez azonban csak egy ajánlás, a gyártók maguk döntik el, hogy csatlakoznak-e hozzá, vagy sem - ha igen, akkor viszont be kell tartsák a feltételeit.
A szabványban a színhűség, a fényerő és a kontraszt minőségi feltételei mellett azt is részletesen leírják, mekkora mennyiségű pixelhiba van még tűréshatáron belül, s milyen esetben kell kicserélni egy LCD-monitort. Általában az ebben foglaltak alapján járnak el az ismert gyártók akkor, amikor a 3-30 napos cseregarancia már lejárt, de a jótállás még érvényes a termékre.
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-n:
• amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad
• amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít (talán ez a legzavaróbb)
• amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros, zöld, kék) világít folyamatosan (így nem mindig észlelhető a jelenség)
Hány hiba elfogadható?
A szabvány irányelvében összesen négyféle osztályba sorolják az LCD-monitorokat, melyek közül az I-es osztályú (Class I) a legszigorúbb, ez nem engedélyez egyetlen hibás képpontot sem - sajnos ilyen terméket azonban csak egyetlen gyártó kínál itthon. A II-es osztályba tartozik a boltokban kapható csaknem mindegyik monitor, amely már jóval engedékenyebb: eszerint ugyanis bizonyos mennyiségű pixelhiba jelentkezése még normálisnak minősül.
Egy átlagosnak mondható, 1280x1024 pixel felbontású 17, vagy 19 colos monitor esetében átlagosan 2,6 darab sötét, 2,6 darab világító, és 6,55 beragadt alpixel jelenléte tekinthető még elfogadhatónak az ISO-szabvány szerint. Az értékek azért tört számok, mert a leírásban egymillió pixelre vonatkoztatva adják meg a hibák előfordulásának számát, ez alapján a fentitől eltérő felbontásra is ki lehet számítani az elfogadható pixelhiba-mennyiséget. -
törölt tag
válasz
sksporky
üzenetére
nem hiszem, hogy tovább bírná. valószínűleg a takarékosság jegyében a cucc nem kezeli rendesen a proci energiagazdálkodását (miért is tenné végülis, ha egyszer a Santa Rosa cpu-kat még egy XP sp2 sem kezeli rendesen külső segédprogram nélkül), így szerintem kizárt, hogy tovább bírja. filmnézés közben talán ugyanaddig (már ha lejátsza egyáltalán azt a kódolást, ami neked kell).
-
-
-
stratova
veterán
válasz
sksporky
üzenetére
Értem én az idoklást, nekem A6Vm-nél a bolt és a szervíz is azt mondta bővíthetem. Azt pedig kétlem, hogy a 2 ram miatt lenne baja az asusomnak (mert sajnos van már megint...) Ugyanezek a ramok nem okoznak galibát haverom A6Rjében, pedig abba a kezeltnél több is került (1GB helyett 1,5 az enyém pedig 2-ig bővíthető), mégis megbírkózik velük és nem csinálja azokat a hibákat mint az enyém.
Persze ha DELLnél nincs más lehetőség, hát bővíttetem velük csak bukok rajta min 8-10rugót plusz az új ram és szerelés ára.
-
stratova
veterán
válasz
sksporky
üzenetére
Értelemszerűen az eredeti alkatrészekkel viszem gariztatni (ahogy az Asussal is tettem, teszem). Magát a műveletet végezhetem-e én (Asusnál az NSE nem kifogásolta mikor rákérdeztem).
Saját ramot szeretnék bele nem az eladónál vásároltat (természetesen az enyémről is megvan a számla). Mit kezdenék most azzal a 2 rammal, féláron is alig tudnám eladni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Társasjáték topic
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

...