Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
risadj
csendes tag
válasz neverDell #22420 üzenetére
bios van az N7110-esen, már próbáltam megcserélni. A vinyót nem tudom kiszedni a laptopból. Észrevettem még valamit: USB 2.0 / E-SATA portról tud csak telepíteni, amikor a sima USB 2.0-ba rakom a pendrive-ot, akkor valamilyen CD/DVD illesztő program hiányában nem engedi továbblépni a win7 telepítőjét.
-
Hunyika2
tag
válasz neverDell #22434 üzenetére
bocsi, h nem kerestem vissza, de ismerem a fórumot és kb fél nap alatt összejön vagy 100hsz
[ Szerkesztve ]
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
nud
tag
válasz neverDell #22433 üzenetére
Nincs bedugva az ethernet kábel,mikor próbálkozok.
Minden driver megvan,driver kereső nem talál semmít +ugyanazok a driverek vannak fent amivel már formázás előtt működött.
Nem látom a wifi routert,és így nem tudom kiválasztani h mihez szeretnék csatlakozni.
Nem igazán van hibaüzi. -
Hawerr
tag
válasz neverDell #22445 üzenetére
tiborandras, ahogy mondta szerintem is úgy van.
Átnéztem én is, de ezt nem igazán támogatja, talán ha felraknál egy 64 bites win7et, akkor megenne egy újabb fx drivert
De ez csak tapogatózás a sötétben
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
SzaboZE
addikt
-
neverDell
tag
válasz neverDell #22453 üzenetére
Annyi változás történt, hogy az újratelepítés óta egyáltalán nem működik az ujjlenyomat olvasója.
Ez már kabaré.
A billentyűzeten, az akkun és az alsó borításon kívül szerintem már mindent cseréltek benne és még mindig hulladék. Szánalmas na...
Az se komplett, aki kicsit körülnéz a neten és még ezek után is képes dell-t venni. -
neverDell
tag
válasz neverDell #22455 üzenetére
Kíváncsi vagyok, vajon véletlen vagy tényleg rendbejött az ujjnyom szkenner.
Találtam a driverek közt egy ControlVault firmware update csomagot, még júliusi dátummal, amit ugyan a Latitude gépek újratelepítéséről szóló leírás nem említ, máshol meg kifejezetten azt írják, hogy kerülni kell nagy ívben, mert az E6x20-as gépekkel nem kompatibilis az a cucc, ami a Security szekcióban van, de lesz-ami-lesz alapon kiraktam pendrive-ra egy freedos társaságában és elindítottam.
Azóta (kopp,kopp,kopp ) működni látszik, nem volt újabb "Please rescan..." üzenetem, holott korábban átlag háromból egy belépési kísérlet ezzel végződött.
Csak ne felejtsem el, hogy előbb kell feltenni a DDP-t, csak utána mehet ez, mert a DDP drivere is tartalmaz firmware upgrade-et és lehet, hogy az a hibás... (vagy valamit elfelejtettek megcsinálni a szervizben, amikor alaplapot cseréltek) -
SzaboZE
addikt
válasz neverDell #22472 üzenetére
Hát ha ez egy lineáris dolog lenne, akkor biztos nem az, figyelni kell és a gép egy éves kora előtt még időben megnézni. Amúgy mennyi ideig megy az akkuról a gép?
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz neverDell #22530 üzenetére
Elképzelhető az önteszt is, de lehet hogy egy fej szabadult el benne Már többször írtam, hogy a sentinel nem mérvadó, mert gyakran jelez hülyeségeket, főleg brand firmware-es hdd-nél. Ha a delldiag OK, akkor nem kell aggódni.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
vizimi
tag
válasz neverDell #22544 üzenetére
Nos akkor most hogyan tovább? Olvasva a hozzászólásokat driver hibáról beszélünk.
A géphez jár 3 év helyszíni garancia, kihívom őket szopjanak ők vele.
Esetleg visszamegy a linux amit amúgy is jobban szeretek, de a lányom viszont borzong tőle.
Holnap után kiderül mire jutok.Amúgy ahol vettem ott pénzt fizettem azért, hogy szakemberek (profibbak mint én) feltelepítsenek rá minden drivert és programot (legálisakat).
Ha nem oldódik meg a hiba cserét kérek vagy perelek és kapják be mert 200.000ft feletti gépnél az azért elvárható, hogy ne villogjon a képernyő. -
kiskaktusz
addikt
válasz neverDell #22565 üzenetére
már a hülyék sem használnak IE böngészőt, csak a középkorúak többsége és az időskorú emberek, akik nyitottak a technikára. cseréld le és használj normális böngészőt!
1 éves driver nem jó? lehet, hogy az jól van megírva? istenem
szerk: a legjobb megoldás az lenne, ha eladnád és vennél 1 számodra "normális" noteszgépet.
[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
kicsitrash
aktív tag
válasz neverDell #22562 üzenetére
Amióta nem a dell feljeszti, minden 3rd parfy
De ez nem lényeg. Nem az ő szellemi termékük, hanem a hardver (chipset, vga, webkamera) gyártója biztositja (vagy ő is külsős céggel dolgoztat, mint pl. intel..).
Nekem E6420 van, illetve egy D630. (volt előtte D400, D600, D610). Egyik sem tökéletes, de én szeretem. Kár, hogy minden generáció-váltásnál átrendezik a billentyűzetet, stb.
De szervizes szempontból nem rosszak az E sorozatú modellek. Pl. egy zsanér v. kijelző csere kb 10 perc
-
Blax
tag
válasz neverDell #22572 üzenetére
Nincs itt kérem semmi probléma!
Aki sysprepelt pre-installos masinázatot vesz, abban az esetben nem kérdés a driverezés, hisz indítás és az alap kérdések után múkodik a rendszer (össze-vissza, sok szeméttel, de most nem ez a lényeg.)
Az OS nélkül vásárolt gépnél több lehetőség van (most csak tisztán driverezésről beszélek.)
- Egy faék bonyolultságával vetekedő, ún: Client System Update (a Te esetedben: v1.2.2_A07)
- Az alkatrészgyártók support oldaláról összegereblyézni a legfrissebb drivereket (én ezt preferálom)
- haver, ismerős, állítólagos hozzáértő (Ez akár lehet szervizes is. Mármint a hozzáértő. Aki állítólagos... )A Latitude-öknek van saját diagnosztikájuk is. Ha az a teszt során nem jelez hibát, akkor az esetek jelentős százalékában hibás vagy inkompatibilis soft lesz a gond.
Más szériánál nem tudom, hogy hogy megy ez a dolog. (ThinkPad-eken dolgoztam/ok eddig, a Latitude csupán private gép.)Jut eszembe... Egyben, a full driver package-et is le lehet tölteni az ofisöl support oldalról. Annyiban viszont tényleg igazad van, hogy elég sok kavarc volt mostanában náluk.
-
Blax
tag
válasz neverDell #22574 üzenetére
Oké, én megértem a Te álláspontodat is, de! Nem érzed úgy, hogy egy kicsit túlmisztifikálod a dolgot? Csupán azért kérdezem, mert... Na, elmagyarázom. 2 lehetőség van.
1.) Másnak supportolom a gépét, természetesen minden egyes HW komponenshez összeszedem a drivert, lehetőleg az alkatrészgyártói, legfrissebbet. Plusz hozzá az applikációs marhaságokat, OSD, meg mittudomén. Feltelepül simán minden, rutinból csinálom. (Itt jegyezném meg, probléma megoldó csoportban dolgozok. Igaz, velem is előfordul, hogy megakaszt 1-2 dolog, de annak még örülök is. Pl. Muter TP Edge E125 gépe, de ez egy másik sztori.)
2.) Saját magamnak telepítek. Egy hangyaf*sznyit sem érdekel, hogy fel legyen driverezve minden. Sőt, nekem ez a cél! A felesleges dolgok ne vigyék el a gép erőforrásait. BT, kártyaolvasó, meg még pár dolog azonnal letiltva BIOS-ban. OS install után, only chipset, vga, hang, lan és wifi driver, meg talán még 1-2 szükségesebb Intel stuff, amiért nyekereg mindenképp. A többi eszköz disabled-ben. Dell applikációt egy darabot sem teszek fel saját gépre, nekem ne zabálja a ramot. Ezután a fél Win átkonfigolva, felesleges szolgáltatások leállítva. Így már lehet egy géppel dolgozni. Bár... én ritka eset vagyok.
A lényeg az az egész mondandómban, hogy soha nem volt még olyan driverezés problémám, amit ne tudtam volna megoldani. És itt most nem csak a Dell gépekre gondolok, hanem az összes többire is, amit szervizeltem eddig.
A lényeg 2.) SEMMI szükség arra, hogy mindig a legfrissebb driverek legyenek fent. Évente 1, nagyon max 2x nézem meg, hogy van-e frissebb driver. Új OS telepítésekor természetesen mennek fel a legfrissebbek, aztán elvan az magának. Nem tudsz olyan kritikus dolgot mondani nekem, ami miatt havonta kellene drivert frissíteni. Jó, legyen. Nagyon max a dedikált VGA-t tudnám felhozni én is, de semmi egyebet.
U.i.: Telepítettem 6520-ast is (totál egyforma az én gépemmel lényegében). Kb. 20 perc. (rebootokkal együtt. Persze, a már összekeresett drivereimmel.)
Nincs semmi kacifántos dolog a történetben. Peace!
-
kicsitrash
aktív tag
válasz neverDell #22576 üzenetére
Azért 2 és fél órát driverekre szánni, az kicsit lehet túlzás
Bár a mai világban, amikor egy bt driver 200 mega...
Talán a 3. mondatodban van a lényeg elrejtve: 300.000 forintért az ember nem ezt várja, hanem hogy minden tekintetben ki legyen ny*lva. Gondolom, leginkább Neked is ez a gondod. S ezzel maximálisan egyetértek. Sokan ezért nem vesznek fusit, vagy hasonló dolgokat, mert ez azért csak dell...
Mennyivel könnyebb az almás oldal... évente kiadnak 2-3 terméket...
-
MODERÁTOR
válasz neverDell #22580 üzenetére
Itt a nagy driver flame közepén, elejteném azt a kis "morzsát", hogy nem véletlenül nincs alapból a linuxban is gyári Ati vagy NVidia driver. Sokkal könnyebb lenne az élet, de ha egyszer NEM csomagolhatják ez van. Szerintem azért ennyire nem kéne elfogultnak lenni. Még ha a driverekkel szopsz is klasszisokkal jobb a géped mint egy teszkós emachines...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
nkmedve
őstag
válasz neverDell #22591 üzenetére
Intel IGP-knek van egy idegesitő szokásuk, állitgatják a kontrasztot ha akkuról megy a gép (tehát egy értelmetlen, irritáló feature), lehet ez lesz az.
Igy lehet kikapcsolni újabb drivereknél:
Intel HD Graphics (jobb klikk az ikonra lent) -> Graphics Properties -> Power -> Power Source: On battery -> Display Power Saving Technology kikapcsolMagyarul nem tudom pontosan mi az opciók neve, de valami hasonló lehet az útvonal.
-
Badb0y
addikt
válasz neverDell #22594 üzenetére
Központi számot érdemes hívni, ők vagy küldik neked házhoz a szervizest, vagy megkérheted őket, hogy be szeretnéd vinni xy szervizbe és oda küldjék az alkatrészt. Ilyenkor a gépet beviszed és azonnal megcsinálják. De ha nbd van érdemes vele érni, mert $100-zal drágább egy ilyen mint egy sima gar. Érdemes kihasználni.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
kicsitrash
aktív tag
-
The DJ
addikt
válasz neverDell #22627 üzenetére
Hát ez a doksi kimaradt az életemből, de már tömérdek notit telepítettem és sosem volt gondom abból, ha mondjuk az audio drivert telepítettem a VGA előtt.
Egyébként ha ezekre gondolsz, akkor ezek is fenn vannak:
- APP_WIN_R312092.EXE (16MB)
Applies to: Feature Enhancement Pack (DFEP)- Dell_System-Software_A03_R282538.exe (16MB)
Applies to: Dell Device[ Szerkesztve ]
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz neverDell #22652 üzenetére
Ha ez jelen esetben nem így történt (úgy emlékszem a fontos drivereket (chipset, VGA, wlan, stb.) telepítettem először, minden más "sallangot" ezek után), akkor mi a teendő?
Én 4-5 évente telepítek Windowst, akkor, amikor laptopot váltok, tehát csak ezért újrarakni nem fogom a belakott rendszert. Maximum elviselem azt a csúnya sárga felkiáltójelet. Nem érzem, hogy lenne bármilyen hátránya is a dolognak, csak zavar a tudat, hogy ott van.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz neverDell #22670 üzenetére
ha moderátor lennél nyílván tudnád, hogy ezt az előző hsz-edbe kellett volna írnod, használva a szerkesztés pontot és kiemelve a hsz számát és tulajdonosát, hogy lássa, hogy neki válaszolsz!
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
premete
veterán
válasz neverDell #22670 üzenetére
Csak a hozzád hasonló, hozzá nem értő, felesleges trollokat szoktam.
Ez a fórum teljesen normális volt, amíg ide nem toltad a képed, hetente cserélt nickekkel, dellkereső, márnemkereső, stb. Hiába tiltottak már ki többször, csak nem tudsz megváltozni sajnos.
A hozzád hasonló, semmihez sem értő, kérdéseket el sem olvasó, vagy meg nem értő emberkék miatt süllyed a színvonal a béka feneke alá sajnos.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
neverDell
tag
válasz neverDell #22692 üzenetére
Apró korrekció: hogy a vinyó hangosabb-e, abban nem vagyok biztos. Van egy folyamatosan hallható, sustorgó zaj, kb. olyan, mint amikor egy egyébként néma ventilátor nagy erővel nyomja át a levegőt egy viszonylag szűk nyíláson (régebbi, desktop gépbe szerelt Enermax tápomnak volt ilyesféle hangja, ha erősre állítottam a hűtését).
Amiért a diszkre gyanakszom, mint a hang forrására: a zaj, határozottan a bal alsó sarokból hallatszik és akkor is hallom, ha a diag szerint a ventilátor áll. (0 RPM)
Ha néma csönd van körülöttem és az ágyban fekve nyomkodom, akkor szoktam hallani, tehát nem túl hangos.Az erre járó szervizesek talán meg tudják erősíteni, hogy ez nem a hűtés zaja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 ANGOL világítós billentyűzet
- 3db hp chromebook 14 g3 egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest