Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Polllen
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
A win7 önmagában biztosan nem, csak ha egyszerre sok program fut. De akkor az xp is térdel 1 GB RAM-mal.
-
Polllen
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
Itt megszokott fordulni egy szervizes srác, szerintem várd meg őt.

-
Polllen
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az egyik verzióban valóban forrasztva van. (bár sztem a 1011-ben és nem a 1010-ben)
-
Polllen
félisten
válasz
Digitalboy
üzenetére
De ha tudsz mindent, minek kérdezel?

-
Polllen
félisten
válasz
Digitalboy
üzenetére
Ha DDR2-s ram-kat teszel a gépbe, kezelni fogja, de a 800 Mhz-set is csak 533-n, mivel csak egy órajelen futhat mindkettő modul. (azt vedd, amelyik olcsóbb szvsz)
-
Polllen
félisten
válasz
SzaboZE
üzenetére
Azt írtam a példában, hogy ha a kijelző meghibásodik a gép gari idejének vége előtt 1 héttel, elvárom, hogy a kijelzőre a cserétől számított 1 évet kapjak... Nem a teljes gépre.
Ebben nincs semmi kapálozás és ha felhívom a fogyasztóvédelmet tanácsért, abban sincs kapálózás, szimpla tudatos fogyasztói magatartás... Sajnálom, ha esetleg ezzel valaki "bizniszét" rontom, de ha tévedek, max a fogyasztóvédelemnél elmondják, hogy van helyesen. (ezért is vannak ott.)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Mint korábban írtam vista/win7-nél nem számít mit látsz memóriahasználatnak, hiszen előtöltés van.
Ha nagyon össze akarod hasonlítani xp-vel, kapcsold ki ezt a szolgáltatást. Addig nincs értelme nézegetni.

-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Később is meglepően elég lesz...

Én anno a win 7 ultimate RC verziót használtam úgy fél évig rajta és soha semmi gondom nem volt vele. (Természetesen ez függ a felhasználói szokásoktól, értsd: mit és hány példányban futtatsz egyszerre a masinán.)
Pl. az asztali gépemben is jelenleg csak 2 GB RAM van, de vígan játszom vista alól még a BF BC2-vel is, ami azért elég éhes minden téren. Mondjuk most kerül bele még 1 GB, de csak azért mert alkalmi vétel.
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igen.
A boot szektor elkülönül a merevlemez többi részétől és a recovery-nek sincs semmi köze hozzá. Akár xp alól is tudod szerkeszteni, hogy mit írjon ki, mit lehessen választani, de ha xp utáni windows-t telepítesz xp mellé (vagy valamilyen linux disztrot) ezt megteszi neked automatikusan és létrehozza a két menü pontot (pl. 1. xp, 2. win7)
A trükkje pedig csak annyi, hogy a vincseszteredet fel kell particionálnod legalább két részre, mivel egy meghajtóra nem telepíthetsz (lehet csak nagyon macera) 2 windows-t (esetleg linux-t)
Szóval először valamilyen ingyenes lemezparticionálóval megosztod a vincsesztert (C helyett lesz C és D) és a D meghajtóra feltelepíted a második OS-t.
Gondolom teljesen új, amit most leírtam neked, uh először go a lemez particionáló topic, mert azzal bizony le is tudsz törölni minden adatot, ha figyelmetlen vagy.
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Dual boot...
Nekem pl vann fent egy suse is, ha ne adj Isten xp lehalna még hozzáférjek a cuccaimhoz. 
-
Polllen
félisten
A win7 (és vista) memória használata teljesen más, mint az xp-é a superfetch technológiának köszönhetően (előtöltés)
A dolog lényege az, hogy az általad gyakran használt programokat betölti a memóriába előre a win, ezzel biztosítva a gyorsabb indulást ezeknél a programoknak. Vagyis, ha már van RAM a gépben használja is a gép folyamatosan, ne álljanak ott üresen.
Vagyis telejsen természetes. Ettől úgy tudsz megszabadulni, ha kikapcsolod az előtöltést, de nem javasolnám, hiszen a netbook-n gondolom úgyis mindig ugyanazt a néhány progit használod csak.
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Akkor neked találták ki az upgrade-t új gépre

-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Sztem teljesen felesleges... Az elmúlt ~1,5 évben még nem hiányzott a HDD led.

-
Polllen
félisten
Win To Flash én anno ezzel telepítettem újra az xp-t, mert gyárilag valamit eltoltak és a start menüvel voltak gondok...
-
Polllen
félisten
válasz
nagyarpad
üzenetére
Szia,
úgy tűnik, hogy hárdver hiba lesz, szóval ha még garis, akkor a gari papíron feltüntetett szervizbe kellene vinni (vagy őket felhívni, hogy van-e a közeletekben szervizük)

arboczdPasszív a kicsike, uh még belefér, az abszolút felső határ ott van, ahol kikapcsol a gép
Amúgy asszem az N270-nek 85 fok a max hőmérséklet, uh 80 alatt ne idegeskedj...Amúgy milyen tv tunert használsz? Én is akartam hozzá, de lebeszéltek, mondván a proci kevés egy usb-hez...

-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Csak egy baj van az összehasonlításoddal...más az igény...ha neked hosszú üzemidő kell és ekkora teljesítmény is elég...neked ez való...pl ha játszani akarnék és nem lenne sok helyem, tuti én is egy combos laptopot vettem volna...

-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Neked 1010 van, nem? Mert akkor nem nagyon...más a vidkari...
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
A starcraft 1011(1010v)-n megy, bár azt hiszem valamit a beállításoknál kellett mókázni...
(Nálam a nagy szívfájdalom a Settlers 2 10th...
)Egyedül a billentyűzettel volt gondom, elmozdulhatott valahogy és ezért egy betű nem működött rendesen. Azóta helyrerázódott és minden ok. Nálam is most egy éves.

-
Polllen
félisten
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Ha van rá mód tegyél bele 2G Ramot, kapcsold ki az Aero felületet és tilts le a szükségtelenül futó, ámde erőforrás igényes szolgáltatásokat mint pl. indexelés és társai.
Erre írtam, hogy ezek nem szükségesek, mert ezektől önmagában nem lesz lassú a rendszer. Ugyanazt a sebességet hozza, mint az xp. Más jellegű probléma lehet ott.
A 3rd party alkalmazásokkal egyetértek, de ugye azokról még nem volt szó az első posztodban.

-
Polllen
félisten
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Csak most láttam ezt a posztot...

Ne őrülj meg, nálam a 1011 1 GB RAM-mal win 7 rc ultimate-t vitte tökéletesen és semmit sem kellett kikapcsolni...
Azon a gépen valami driver/program lehet a gond, ami beakad és belassítja az egész rendszert...
-
Polllen
félisten
válasz
CarrGomm
üzenetére
Én nem bánom, hogy csak a 40MB-s partició van...

Van saját backup progim (free), és azt a windowst állítja vissza, amit én raktam fel, állítottam be...(ezek az előretelepített cuccok nem bejövősek...az én minimre pl úgy telepítettek fel mindent, hogy ha megnyitottam a start menüt, egy hiba üzenet fogadott, hogy nem tud minden elemet megjeleníteni...
) -
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
SzaboZE
üzenetére
Álohá!
Köszi, de az a helyzet, hogy ahogyan jött a hiba el is múlt...kicsit érthetetlenül állok előtte, mert rajtam kívül senki sem használja...egyik nap még alig ment, másnap pedig rendesen ment megint...
lehet valamelyik műanyag alkatrész beragadt/elmozdult, aztán visszaugrott...pedig a gombot is levettem és elég menthetetlennek tűnt... 
Az öngyógyító dell...

-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, ha az egyik billentyű behal, javítják gariban?
Semmi extra dolgot nem tettem vele, csak 10 ujjal gépeltem...tegnap vettem észre, hogy furán veszi a C betüt...

-
Polllen
félisten
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Szövegszerkesztésnél biztosan jól jön hosszú távon a sokkal apróbb betű
ha dpi-t állítasz v méretet, akkor meg ugyanott vagy 
Jó dolog a HD őrület, de egy netbook-n sok fantáziát nem látok benne...HD tv-re se ezt kötném, lévén, hogy nincs benne optikai meghajtó...Persze ízlések és pofonok...

Amúgy ha hasonló árban is lenne a 1010HD meg 1010v vacillálnék melyiket vegyem...

-
Polllen
félisten
Nekem 1011-hez nem adtak recovery disk-t "csak" a win telepítőt...

-
Polllen
félisten
Nálam a star wars jedi knight széria rendesen fut a dark forces-tól a jedi academy-g mind...

Sztem cod1 is biztosan fut és a vele egy idős játékok, már ha a vidkari viszi...mert ugye a hd-kal néha lehet kompatibilitási gond...
-
Polllen
félisten
válasz
RandomGosu
üzenetére
ööö
ugyanolyan meleg, mint xp-vel...

-
Polllen
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Nekem 1011 van, uh különösebben nem érint
Még egy filmet se néztem rajta ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont most nézem, hogy ha tudtam volna várni 4 hónapot vele, lehetne egy 1012-m, egész jónak tűnik
, árban is közel van -
Polllen
félisten
válasz
Gézuka1976
üzenetére
Amúgy biztosan fullHD filmek, amiket néznél? Mert ezzel a módszerrel a 1010v-n is futnak és ugye abban semmilyen hardveres támogatás nincs HD-hez.

-
Polllen
félisten
válasz
Gézuka1976
üzenetére
[link] Ha beszélsz angolul.
Ha nem, szívesen lefordítom! A srác 1010v-vel nézett HD videot...

-
Polllen
félisten
November óta van meg...volt már, hogy éjszakákon át ment win7-tel és nem kapcsolt ki.
A konklúziót meg mindenki maga vonja le...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
u.i.: most látom a #715-ben ordenáré baromságot írtam utánad szabadon...
ha túlmelegszik lefagy nemes egyszerűséggel, nem kikapcsol... 
eredetileg is ezt akartam írni, csak megzavarodtak a bitjeim... -
Polllen
félisten
Én win7-tel nyüstölöm, még játszom is rajta, de még soha sem kapcsolt ki, mert túl melegedett volna...(amúgy sztem ha túlmelegszik, nemes egyszerűséggel kikapcsol...nem?
)Érdemes egy két tesztet nézni, hogy mennyivel melegebb az alja, mint az aktív hűtésű modelleké...nem lesz túl nagy különbség, egyik se kényelmes a csupasz lábadon...

mukibuciAmúgy sztem a voda-nál éppen elmegy az ára (legalábbis pár hónapja még az volt), így azért ár alatt elpasszolni nem lehet vmi nagy biznisz...(ha fizeted utána az előfizut...)
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
MM-ből szerváltam egy ilyet:

a 7-10" méretet vettem, teljesen jó, még a töltő is elfér + belül esetleg egér/2,5" vinyó.
Csak ajánlani tudom! 7,5KEredetileg egy neoprémhez hasonló slim tokot néztem 5kért, de abba sajnos valszeg a töltő nem fért volna el...

-
Polllen
félisten
válasz
biohardware
üzenetére
Arra akart kilyukadni, hogy a linken nincs semmi...nem él...

Amúgy mi a driver neve? Rákeresnék mielőtt felrakom
-
Polllen
félisten
válasz
Pukikapitany
üzenetére
Amúgy HD-n nem fut natív, jól tudom?
-
Polllen
félisten
válasz
biohardware
üzenetére

-
Polllen
félisten
válasz
biohardware
üzenetére
Köszönöm, de ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy én is ezt javasoltam a fenti kolléganak.

A kérdés annak szólt, hogy valami dll hibával leállt neki több telepítő. Ennek a megoldása mennyire macera

-
Polllen
félisten
Vicces a cucc^^ Bár meg mondom őszintén, első ránézésre nem vetemednék erre^^ Ház lebont, dvd kiszed/ráköt...inkább a pendrive^^
Vinyót meg nem hagyok szabadon, ennyiből kijön egy rack is

Persze korrekt kis cucc, bizonyos helyzetekben jól jöhet

biohardware -
Polllen
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Pendrive-ról xp-t kicsit macera, de megolható.
A legegyszerűbb (és van már fent egy másik OS), akkor az alól image-ből egy másik particióra feldobni. (nekem most úgy fent a gyári xp mellett a win7, de gondolkodom, hogy a gyári xp-t letörlöm, mert egy két dolgot elbarmoltak
)
Ha ez nem megoldható, egyszerűbb még mindig a külsdő cd/dvd-író. Ha az sincs, akkor meg hajrá a xp usb telepítő haxoláshoz
(Mondjuk most eszembejutott még 1 perverz ötlet...live "pendrive"-ról is lehet fel tudod telepíteni image-ből...vista live pendrive tuti létezik.)
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
hétvégén megnézem, online vizsgálódtam egy két nagyobb boltban, de ott egy értelmeset se találtam^^ -
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Thx!
Én a legtöbbet az ágyban használom, stocolás nélkül
Majd ha jön a jó idő költözök vele a kertbe^^Amúgy nem tudjátok hol lehet normális tatyót venni hozzá? Egy sima kis zsák is elég, nem kell, hogy ütésálló legyen, nem focizni vinném, csak nem akarom, hogy táskában karcolódjon.
-
Polllen
félisten
Z530 úgy tudom kevesebbet fogyaszt, de kicsit gyengébb. A z530 melletti integralt vga hardveresen támogatja a HD felbontást, így nem izzasztja meg a procit...(nálam pl n270-nél a youtube HD videók nem akadásmentesek) Cserébe viszont a Z530-al natív nem fut macOS és úgy hallottam több játékkal is baj van...(már ha régebbi gémekkel akarsz rajta mókázni)
Ram bővítés...erről HD tulajok jobban tudnak nyilatkozni, de azt hiszem a HD-ben nem megoldható, mert be van forrasztva...
A döntéshez tényleg csak azt tudom javasolni, mérlegelj, hogy mi a fontosabb.
Az üzemidő, multitouch, stb vagy esetleg a Dell márkanév, külső, anyaghasználat.
Nálam ez utóbbi volt az elsődleges szempont. Ha a műszaki adatokat nézzük, a 1011 vagy HD-nál van ugyanilyen áron jobb. -
Polllen
félisten
Bár dell topicban vagyunk én azt mondanám, hogy nem...

Persze kérdés, hogy mi a fontosabb? Ha a hangyányival jobb teljesítmény és a lényegesen hosszabb üzemidő, akkor asus.(a milyen netbook-t topicban írták, mennyit bír üzemidőre) (azt hiszem ezt már win7-tel is lehet kapni)
Ha a HD felbontás+hdmi port+stb akkor pedig a dell-t.
A HD-ben Z530-s proci van a dell mini 1011-ben pedig n270.
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Én elsőre az IGO Pc-s verzióját használnám...

-
Polllen
félisten
Sziasztok!
DosBox-szal próbált már vki gémelni? Win7-n a Dark Forces igencsak szaggat...
-
Polllen
félisten
válasz
kovacs_t
üzenetére
Szia!
Gondolom már túl vagy a vásárláson...de azért 2 dolog:
- "márkás, minőségi gép" szeretem az acer-t és nincs vele gond, de nem tekinteném márkásnak...
akkor már inkább egy asus vagy msi...
- Atom Z procival sztem nem fogsz találni 10"-nál nagyobb kijelzőjű masinát...És ofc Dell Mini 10HD 3G

-
Polllen
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Szvsz nincs igazad...
Azonos atomos gép között nincs különbség, de anno elég sok időmbe telt, mire találtam egy normális tesztet a Z530 vs n270 kérdésemre...

-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Én szoktam, de 1010v ugye...

Starcraft nálam fut bár win7-nél haxolni kellett...

egy directx frissítést próbálj meg!
-
Polllen
félisten
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
próbáld ki a SIW-et!
-
Polllen
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Szerintem jól tudod

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- alza vélemények - tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Dolce Gusto
- Lexus, Toyota topik
- Lightyear - befektetési app
- Xbox tulajok OFF topicja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(bár azt gondoltam, csak 1 téma van hozzá)

)
Lassan 2 eve van +az enyem, semmi gondom vele.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
)