- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #156232 üzenetére
Azért a kettő NEM ugyanaz (a felelősséget most ne vegyük ide mármint azt, hogy pl. a buszsofőr akár 100-nál több emberért is felel) hanem:
- a buszsofőr reggel kezd este végez és hazamegy a kamionos lehet úton lesz 1 hétig is vagy akár tovább aludni lehet a kamionokban de a vécézés a tisztálkodás azért már macerásabb, nem látja a családját stb.A munkaerő piacon igazi farkastörvények uralkodnak csak ott emelkedik a bér ahol NEM találnak embert a munkára, de ott is okkal nem mert fárasztó, vagy egyéb módon kizsigerelő a munka.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #156108 üzenetére
Az eső sem gond csak venni kell egy ilyen szettet:
Esőnadrág (a nadrág egyfajta kalucsni is tehát a cipődet is bele tudod húzni kb. mint egy csecsemő rugdalózó tehát a lábad, térded, combod és a cipőd sem ázik el)Felülre meg egy biciklis esőkabát
Ezzel a szettel kb. tök mindegy mi van maximum az arcod és a kezed lesz vizes. Sőt van olyan aminél az arcot is védi egyfajta plexi vagy hasonló.
-
Cs1csó
félisten
válasz GIJoe #156098 üzenetére
NA miattuk nem kell aggódni, majd a gyár mellett felhúznak egy 50 emeletes házat tele kis lakásokkal ahova mind be lehe zsúfolni mellé egy boltot amiben csak kínai termékeket árulnak csak nekik, egyet sem fogsz látni a városban: idejönnek pár évet feszített tempóban lehúznak az otthonihoz képest jó pénzért és utána mennek haza és jön helyettük másik ezer.
-
Cs1csó
félisten
válasz DrBubo77 #156088 üzenetére
KÖzben a város mérete, lakosság, a közlekedési módok sokszínűsége a töredéke Budapestnek.
Az az érzésem, hogy az embereket a háromból (tömegközlekedés, autó, bicikli) a bicikli és az autózás felé tolják az ilyen húzásokkal. Mivel Debrecen nem nagy és döntően sík a terep az időjárás sem olyan már mint 30 éve ezért akár egész évben lehet biciklizni.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Manitou #155715 üzenetére
Edzést szerintem érdemes beiktatni, főleg ha szellemi munkát végez az ember. Szellemit fizikaival kell kipihenni. Fizikait meg szellemivel.
Ez okés, bár annyival kiegészíteném, hogy ha az ember nem pl. biciklis futár (amivel a napi kardió bőven megvan) tehát valamilyen fizikai munkát végez de egysíkút és olyat hogy mondjuk jelentős kardiovaszkuláris tevékenységgel azért nem jár (pl. burkoló ) akkor egy ilyen fizikai munka mellett sem árt egy kis úszás, bicikli vagy kocogás és persze esetleg súlyzós edzés. -
Cs1csó
félisten
válasz szotyika77 #155655 üzenetére
Szokott lenni a hadházi LIDL-ben is UHT 2,8-as laktózmentes tej csak mivel ÁRSAPKÁS ezért abból is keveset raknak ki konkrétan:
1 tálca sima 2,8-as UHT-t (12db de van úgy hogy nincs tele a karton) és a tetejére odabiggyesztenek 3-4 doboz ilyen tejet (ezt a "rózsaszín enyhén kocka tejet)
Elvileg óránként tesznek ki egy ilyen "csomagot"Sima nem UHT-ben nincs?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz Peti78 #155533 üzenetére
Ez mindig is egy érdekes dolog volt. JÓ példa a Coca-Cola, azt gondolná az ember, hogy egy Tesco, Auchan vagy hasonló nagy bolt aki nem zsugorral, raklappal, hanem KAMIONNAL rendel a cégtől olcsóbban meg tudja venni és olcsóbban adja, eközöben bemegyek egy kisboltba és ott 20-30-40Ft-al olcsóbb a liter ára mint ezekben a nagy boltokban.
-
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #155251 üzenetére
SEMMI előnye nem lenne ennek a gyárnak:
- nincs elég víz, (most már nyilvánvaló ,hogy a Civaqua program NEM a városért, az erdőért, az emberekért van hanem a gyár miatt lett a suttyomban háttérben folyó tárgyalások eredményeként amik már évek óta mennek)
- a szennyvíz is problémás lenne
- azt végképp nem értem, hogy ha lesz ilyen nyár amikor alig van víz és ugye van egy KŐBE VÉSETT PRIORITÁSI SORREND AZ IVÓVÍZNÉL: 1. EMBERI FOGYASZTÁS, 2 MEZŐGAZDSÁG/ÁLLATTARTÁS 3. IPAR ( nem tudom mit szólnak a kínaiak ha nyáron 3 hónap leállással kell tervezniük.
- nincs elég munkaerő itt a környéken legalábbis erre a droid munkára nem, majd kínából jönnek kínaiak és persze valahol a gyár mellett építenek nekik egy toronyházat lakni tehát ezzel sem fogják igazán pörgetni az építőipart, meg persze mást sem mert a kaját és mindent is ugye kínábol hoznak majd nekik.Csak azoknak lesz üzlet akiknek bankszámlái vastagodnak a kajmánszigeteken.
-
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #155207 üzenetére
kicsit drágább az élet idehaza
Ez nem is lenne gond, ha mint pl. Hollandiában a megélhetés költségei (étkezés, lakhatás) a korábbi mondjuk 30%-ról 40-50%-ra emelkedett volna. Mert itthon ez az érték a lakosság több mint felénél simán 70-80% volt korábban is most veri a 100-at.
mint a hanyatló nyugaton
Sajnos már ez sem igaz. Budapesten kb. annyi a lakásbérlés mint Bécsben. (csak ott KICSIT többet keresnek, az étkezés/bevásárlás olcsóbb)egy tévéműsorban volt nemrég, hogy egy itthoni és egy a határ túloldalán lévő Lidl-be is bementek ugyanazokat a termékeket megvásárolni és talán 15%-al kevesebből kijöttek a külfölid Lidl-ben vásárolva.
Mindegyik állítás TÉNY nem politikai acsarkodás (bárki bármelyik irányba is gondolja)
Mert visszatérve Hollandiára nem mindegy, hogy mondjuk csak a rezsire mondjuk 4 éve a jövedelmük 10%-át költötték most ha még ez fel is ment 20-30%-ra akkor is van MIHEZ nyúlni, van MIBŐL lecsípni (rövidebb, olcsóbb nyaralás, ritkábban lecserélt műszaki cikkek, ritkább ruhatárcsere) de akik már eddig is az a megfagyás és az éhezés ellen küzdöttek már nemtudnak "miből" lecsípni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #155068 üzenetére
10-ből 9. A lényeg a KALÓRIADEFICIT. (az az 1 mondjuk valamilyen súlyos anyagcserezavarban szenved, falási kényszer betegségben vagy folyamatos éhségben szenved, stb., bár az ilyen is lefogy ha kalóriadeficitben van az más kérdés, hogy túléli e)Elhagytam a "nasit" és a kenyeret a vacsorát vékonyabbra vettem a reggelin is módosítottam egy kicsit - az ebéd változatlan maradt - és elkezdtem - újra - heti 2x1 órát súlyzós edzést csinálni teremben (ez mellékes csak hogy némi sport is szinesítse a fogyást csinálok hasprést is, hogy a hasam ha majd lefogyok egy fokkal jobban nézzen ki) és 3 hónap alatt lefogytam 10kg-ot, aztán jött a karácsony aminek a végén nem híztam vissza de stagnáltam (gondolom december közepéig fogytam majd karácsony alatt szilveszterig azt vissza is szedtem) de most megint odafigyelés van.
Jah nem hiszek a "fogyókurában" mert benne van a "KÚRA" szó, ami ugye eseti jelleget takar és az a "jojóeffektus" melegágya. ÉLETMÓDVÁLTÁS ez az ami kell, persze 1-2 hetente lehet egy "bűnöző napot" beiktatni amikor mondjuk sörözik az ember, vagy chips-et eszik esetleg csokit stb. a kulcs, hogy ne ebből álljon ugye minden nap és a többi nap tartani a további szigorúbb menetrendet. -
Cs1csó
félisten
válasz zolikaDB #155009 üzenetére
Tipp: GAGYI az egér. Persze mielőtt újat vetetnék veled tesztelhetnéd egy másik gépen is, ha ott is merül akkor venni kell egy új egeret.
Előtte esetleg még megnézheted az energiagazdálkodási profilját is bár ezek az egerek úgymond "készenléti" állapotba mennek amikor nem használod (ha hosszú idő után mozdítod meg először akkor fáziskéséssel fog megindulni a kurzor mert addig készenléti állapotban volt az egér. Ezt az állapotot a te egered is tartja? Mert ha nem akkor lehet emiatt merül gyorsabban.DE érdemes a PH egeres topikjába is bekérdeni, hogy milyen olcsó wireless egeret ajánlnak. Azután úgy megvásárolni, hogy élni tudj a 14 napos elállási joggal. Ha minden okés akkor maradhat az egér. (és tényleg a másik egér volt hibás) De ha ezzel a kvázi új egérrel is gond lenne akkor már lehet a rendszer vagy annak a beállításaival van gond.
Még egy apró "tipp" : az egér USB-s vevőkészülékét dugd egy másik USB port-ba gép restart-al egybekötve.
-
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #154948 üzenetére
Anno volt egy olyan megoldás mint pl. a "Game Booster" vagy a " Razer Cortex" aminek a lényege, hogy kvázi egy csomó mindent lelő amikor indítasz egy játékot.
DE ettől nem lesz gyorsabb csak esetleg több RAM vagy CPU erőforrás szabadul fel, de Windows 10-nél erre már igazán nincs szükség (nyilván egy jól beállított rendszer esetén) mert a teljes képernyős alkalmazásoknak a legmagasabb prioritást adja és ha érzékeli a rendszer hogy az adott program (tipikus példa a játék) igényel még CPU vagy RAM erőforrást akkor a rendszer megpróbál felszabadítani.
A gond azzal van aki mondjuk játék alatt:
- futtatja a böngészőt egy csomó lappal esetleg YouTube zene
- a szövegszerkesztő vagy egyéb irodai program csak a háttérben de nincs kilőve
- ezerrel fut a torrentVagy bármi egyéb amire a játék alatt igazán nincs szükség. Nálam ilyen probléma nincs mivel úgymond a rendszerem amúgy is minimál (igaz torrent fut de nagyon kevés torrenttel és szinte mindig csak épp, hogy pötyög fölfelé) és alap, hogy egyéb komolyabb cpu-ram zabáló programot nem nyitok meg ha nem muszáj.
A Windows 10 beállítása kb. annyi, hogy a rendszer telepítése után a GÉPHÁZ minden menüjén és almenüjén végigmegyek és ami nem kell a csúszkát OFF-ra teszem, ennyi ezzel a legtöbb dolgot ki lehet kapcsolni.
Sőt amelyik rendszer megérzi ezeknek a kis vackoknak az erőforrás igényét játékra már nem való. -
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #154638 üzenetére
A faelgázosító alapban drága de ugye ahhoz kell a puffertartály és egy komoly elektronikai vezérlés hogy jó legyen és persze talán a legfontosabb, hogy érdemes úgy vásárolni a fát, hogy vagy 2 évre így te minden fűtési szezont olyan fával kezded meg ami már nálad áll LEGALÁBB EGY ÉVE tehát az tuti biztos, hogy száraz.
Amit most leírtál abban a buktató a kinti hőmérséklet mert ha az olyan mint most tehát 6 fok celsius és hajnalban is legalább 4-5 fok lesz akkor biza gatyában is izzadni fogsz ami nem egészséges és nem is kellemes.
Sajnos ahhoz, hogy "ideális" hőmérséklet lehessen (az egy nappaliban mondjuk 21-22 fok konyhában vagy közlekedőben, 20 fok hálóban akár 19 de a lényeg hogy 18 foknál ne legyen kevesebb és 23-nál ne legyen több) ezt gázzal vagy villannyal lehet megvalósítani pl. konvektor (ami azért jó mert bazi jó mikroklímákat lehet vele minden egyes helyiségben beállítani)Az felfűtésre is igaz amit írtál van erre táblázat stb. de valami olyasmi, hogy 22 fokik X energiába kerül mondjuk fokonként az emelés de mondjuk 23-ról 24-re már mondjuk 2X tehát többlet energia kell az egy fok emeléshez mint alacsonyabb hőfokok között.
Ha a kazánház is jól szigetelt akkor ott még reggel is simán jó idő van még akkor is ha már parázs sincs. -
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #154632 üzenetére
"esetleg" ha extrém komoly rendszered van pl.:
faelgázosító kazán (jó száraz kemény fával) puffertartállyal. Talán ebben az esetben megoldható az, hogy a termosztát már lezárt a házban de a hatékony tüzelés miatt a kazánt még hagyja dolgozni a rendszer addig ameddig a puffertartályt fel nem nyomja maxra, itt a kulcs a faelgázosító mint kazánrendszer hatékonysága, a puffertartály és persze ehhez van elektronika ami a termosztáttal együtt vezérli ezt az egész rendszert. Akár nap egy fabepakolással is bőven szinten tartja hőmérsékletet a házban és olyat ami ideális nem kell meggyulladni a 25 vagy akár még magasabb hőmérsékleten és ahogy írta Papaj x ekkor meg jöhet az ablaknyitogatás ami ugye nettó pazarlás. Nyilván ehhez esetleg egy belső lakás szellőzőrendszert is lehet beépíteni ami a kinti hideg levegőt előbb átkeringeti hogy melegedjen - akár a föld alatt is csövekben vagy egyéb megoldással - és csak utána engedi ki de az elhasznált meleg levegővel is lehet még mit kezdeni.Persze amiről írok az több milliós tétel.
-
Cs1csó
félisten
válasz PLaci58 #154522 üzenetére
Gyűlölöm ezeket:
1. ha kettő egymás mellett van akkor körbe kell menni és ha hosszú és tele van az macerás és persze sokszor a túloldalt már föld, fű, sár stb. van
2. csak a kereket lehet befogatni alap a vázat elég macerás vagy hosszabb lánc
3. simán elborulhat a bicikli ha nem te akkor majd az aki melléd tesziAmi a LIDL-ben van most amihez a teljes vázat hozzá lehet dönteni egy fokkal jobb.
-
Cs1csó
félisten
válasz lorcsi #154466 üzenetére
A Black Adam-ot volt ahol átpörgettem - otthon - és közben gépeztem. Nagyon fárasztó volt. Egyszerűen a DC filmek amúgy sem működnek. Egy jó poénra emlékeztem amikor Flash megkérdezte Bruce Wayne-t (Ben Affleck verzió) hogy mi az ő szuperereje erre a válasz: gazdag vagyok.
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #154424 üzenetére
Na de a székek valaki említette itt hogy koszosak
Na de ennyire, rettenetesén említettem sőt az kb. 10 nap híján pont egy éve volt, tehát ha azóta sem történt takarítás akkor még koszosabbak.... fujj.
Ennél én még rosszabbat is láttam, anno, mivel elég jó helyen ültünk (a legnépszerűbb helyek egyikén közép-közép)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #154388 üzenetére
Egyszer voltam 4DX vetítésen (2021 december Pókember) nem győzött meg, és még a székeket kárpitját pedig gusztustalanul koszos és kopott is volt.
Az IMAX-re kíváncsi lennék persze az nincs itt.
Vagy egy VIP teremre ahol kényelmes nagy fotelek vannak SAJÁT karfa mindkét oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz mexicanraven #154296 üzenetére
Ez lenne: [link] ? Esetleg villamossági boltban. (Mixvill stb.)
-
Cs1csó
félisten
válasz Bjørgersson #154185 üzenetére
Szúnyog gyérítés?
-
Cs1csó
félisten
válasz mexicanraven #154008 üzenetére
Van egy ismerősöm aki szokott javítani műszaki cikkeket, kíméri a rossz kondikat cseréli, hibás forrasztasokat javítja stb.
-
Cs1csó
félisten
válasz dvdbackuper #154004 üzenetére
Cserélni talán. De forrasztas nem segít csak csere (tehát ha valamilyen nem forrasztasos kondicseres dolog az drága)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz mexicanraven #154001 üzenetére
Ha nem az analóg kar probléma akkor javithato
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #153669 üzenetére
Ezt én is kérdeztem tőlük. Okés, hogy sok víz pocsékban megy amikor egy nagyobb medencét leereszt az ember (amúgy annyira nem nagy, mivel láttam már) és évente ugye EGYSZER kell csak leereszteni és egyszer kell csak feltölteni ha van rendes vízszűrő, keringető rendszer meg ami kell alga ellenes szerek stb.
A másik, hogy addig sincs kitéve az időjárás viszontagságainak az anyaga. Hiszen egy medencét mondjuk május végétől szeptember elejéig tudja használni tehát úgy 3 hónapot van kinn ha nem kell én nem hagynám kinn 12 hónapra, hogy egy kis vizet spórolja. -
Cs1csó
félisten
válasz Sanki #153663 üzenetére
A szemüveges megoldást nem ismerem én az F.lux-ot használom sokkal jobban testre szabható mint a Windows beépített sajátja (amúgy ez MINDEN Windows beépített programra igaz) sőt annyira megkedveltem, hogy nálam mindig be van kapcsolva tehát mindig egy kicsit sárgított a kijelző:
- a "normál" nappali fény sárgítás nélkül az 6500K de én 5500K-en használom napfelkeltétől napnyugtáig beállítva - ezt automatán követi
- napnyugtától napkeltéig pedig 4500K-en van.Egyedül amikor a VLC-t megnyitom tiltja le magát azt sárgítás nélkül használom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Autószerelők, autószerelés
- Szemüveges topik
- További aktív témák...