Hirdetés
- gban: Meghalt Chuck Norris
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- talmida: Változások 2. rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gijnka
csendes tag
válasz
bambano
üzenetére
A rendszernek az elsőként a következő feladati lennének:
A hőmérséklet észlelése. Ezt a DigiTemp nevű alkalmazással oldom meg, valahogy így.
A program terve még nem állt össze teljesen, de a lényeg az, hogy beolvassa a hőmérséklet adatokat, és ezek alapján határozza meg, mikor, mennyit kell öntözni és szellőztetni.
Ezen eredmények alapján vezérel egy relékártyát, mely párhuzamos vagy soros porton keresztül csatlakozik a számítógépre. A relékártyára vannak "rákötve" az öntözés, a szellőzés és a kiegészítő világítás áramkörei.
A program másik feladata, hogy naplózza a környezeti adatokat és az eseményeket, melyből megállapíthatom mit rontottam el, vagy csináltam jól a termesztés során, és min kell változtatnom a beállításokon, a termésbiztonság fokozása végett.A napló feldolgozása (szép grafikonok készítése stb.) és a rendszer karbantartása, megfigyelése, beállítása, fejlesztése egy másik gépen történik, ezért állandó kapcsolatra van szükségem a két gép között.
Közben OpenSSH-val létrehoztam a kapcsolatot a két gép között. Az adatok szinkronizációját pedig Bash szkriptekbe oltott scp parancsokkal oldanám meg.
De ha bármilyen jobb ötletetek van ennél, vagy tudtok ajánlani olyan irodalmat, amit érdemes lenne áttanulmányoznom, azért nagyon hálás lennék.
-
Gijnka
csendes tag
Helló!
Én kertész vagyok, és egy nyílt forrású üvegházautomatizáló rendszert szeretnék készíteni.
Két PC-t használnék a feladatra, melyek között routerrel hozom létre a kapcsolatot, fix IP címmel a belső hálón. Mindkettőn Debian Lenny fut. Az egyik gép végzi a vezérlést, ide futnak be az érzékelő adatok, itt fut a program, és ez működteti a relé táblát, amivel szabályozom a termesztőberendezés klímáját. A mért adatokat, és azt, hogy mit csinált az adatok alapján, a program beírná egy szöveg fájlba vagy adatbázisba. Ezen a gépen üzem közben nem lesz sem monitor, sem billentyűzet.
A másik gép a mindennapos számítógépem, ezen végezném a rendszer fejlesztését, és ezen figyelném mi történik "odaát". Erről szeretném irányítani a vezérlő gépet (billentyűzet, monitor), és szeretném, ha automatikusan kerülne egy működési napló erre a gépre is.Nem tudom, hogy azt amit szeretnék, hogyan nevezi a szaknyelv, ezért nem tudok keresgélni a neten.
Milyen kommunikációs formát, programokat ajánlanátok ehhez, és szerintetek minek kellene utánaolvasnom, hogy meg tudjam csinálni.Grafikus kapcsolatra azt hiszem nem lesz szükségem, és az automatikus adatküldéseket is meg fogom tudni oldani.
Üdv, Kerékgyártó Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Vegyes fogadtatás, erős rajt: 2 millió példánynál a Crimson Desert
- Iqos cigaretta
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Elektromos autók - motorok
- Tidal
- Katasztrofális PC-piacra figyelmeztet az IDC
- Razr különkiadással készül a foci vb-re a Motorola
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 700 helyett 500! 2029. Euronics gari! Lenovo Legion 5 Pro 16! Ryzen 9 / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest