- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #8498 üzenetére
szerintem meg a legegyszerűbben telepíthető linux disztró a debian.
Neked lehet.
3 aprósággal futottam össze, amit laikus kezdők talán nehézségnek ítéltek volna:
- 1 hetes Linux próbálkozó koromban a Wheezy nem akarta felismerni a hálókártyámat.
- A 8-as kipróbálása live-ban, minden super volt, mondom, akkor telepítsünk. Végigment a telepítés, a végén kiírta, hogy a grub2 nem települt, még 3 próba, akkor sem. Kérdésre megkaptam a választ, live-ból indítva sajna ez van, telepítsem direktben. laikus kezdő talán feladja itt és nem kérdezget rá
- Fentiek közül valamelyiknél telepítés közben megáll a dolog és kiírja, hogy tegyem be a megfelelő fw-t tartalmazó lemezt. laikus kezdő tudta egyből, mit kell csinálni
Ezektől függetlenül, aki elszánt, az felrakja kezdőként is, legfeljebb nem 6 perc alatt, mint a Mint-et.
(#8499) zoltanz
Ja, az fstab-os auto csatolás, az nem vészes és mindenütt ugyanaz, persze nem árt figyelni a részletekre.
Amúgy ha Debiant raksz fel és van fenn más disztró és swap is, akkor ugyan a Debian jól elvan, de a többi disztró meglepődik, hogy az eddig megszokott boot csak 90 sec várakozással történik, ugyanis az UUID átíródott.
swap meg nuku.
Egyszóval rengeteg apró dolog van, amivel a laikus kezdő nehezen birkózik meg elsőre.
szerintem -
zoltanz
nagyúr
válasz
bambano #8498 üzenetére
Todom, azért is írtam idézőjelesen, de én elégedet vagyok a backports-al stabilításilag.
ubyegon2
Az fstab-ban van egy ilyen, még a te javaslatodra, hogy ne kelljen mindig jelszó az ntfs partíció felcsatolásához:
UUID=0b28796b-8d0d-4212-8595-9g2d49325952 /media/ubyegon/Data ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- Energiaital topic
- Windows Insider Program
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest