- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lauterbrunnen
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
sh4d0w #10289 üzenetére
Speciel pont nem a Red Hates resz az, ami miatt linkeltem az irast - ha eddig nem lett volna egyertelmu.
Tudom, nem is rád értettem, hanem a cikk szerzőjére.
ne irogasson semmit se a user home-ba, se mashova, csak a sajat kis konyvtaraba, ha a usernek kell onnan valami, majd kiszedi egyszeru filerendszer muveletekkel.
Ne haragudj, de ez egy baromság. Én ebbe belefutottam pár éve, a Gimp-nek egyik kezdetleges flatpak verziója nem tudott a home-ba írni. Úgy nézett ki a dolog, hogy menteni akartad a képet, a save as ablakban kijeltölted a home-ot, de az nem a valódi home volt, hanem a ~/.var/app/org.gimp.GIMP/... alá bemappelt könyvtár. Hogyan néz már ki az, hogy a user nem tud írni a saját home-jába? Mondjuk egy zenelejátszó nem tudja listázni a zenéidet, mert nem fér hozzá a ~/Music-hoz? Vagy a képnézegetővel nem tudod taggelni a képeid, mert nem fér hozzá a ~/Pictures-höz? Ez nonszensz...
Ilyet flatpakkel nem tudsz csinalni.
Ezek a sechole-os cuccok valóban gázak, ezek szerint változott a policy, régebben az ilyeneket ideiglenesen elérhetetlenné tették, sok contributor sírt is emiatt a fórumon. Erre az a megoldás, hogy erősebb szabályozás kell. Az megint más kérdés, hogy ezek a sebezhetőségek mennyire használhatók ki.
Az olyan csomagokat, amiknél fel van tüntetve, hogy elavult, sebezhetőség van benne, stb., én azokat fen hagynám, esetleg valami jól látható jelzést még tennék oda.
-
cigam
titán
válasz
sh4d0w #10289 üzenetére
ha a usernek kell onnan valami, majd kiszedi egyszeru filerendszer muveletekkel.
Aztán majd megy a sírás rívás a felhasználók részéről, hogy nem éri el a fájlokat. Értem hogy biztonsági szempontból ez jól hangzik, de a gyakorlatban szinte a használhatatlanság határát súrolja. pl. egy office appal miért csak egy dokumentumok mappába tudok menteni, mikor én a pendrive-ra akarom menteni a doksit, vagy fordítva. Kapok pendrive-on egy zenét, de ahhoz, hogy megnyithassam, be kell másolni egy fixen megadott könyvtárba.
Persze értem én, hogy más (szerver)programoknál ez pozitívum, de n+1 alkalmazásnál életszerűtlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- MotoGP & WSBK
- SSD kibeszélő
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest