Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz sh4d0w #10289 üzenetére

Speciel pont nem a Red Hates resz az, ami miatt linkeltem az irast - ha eddig nem lett volna egyertelmu.

Tudom, nem is rád értettem, hanem a cikk szerzőjére.

ne irogasson semmit se a user home-ba, se mashova, csak a sajat kis konyvtaraba, ha a usernek kell onnan valami, majd kiszedi egyszeru filerendszer muveletekkel.

Ne haragudj, de ez egy baromság. Én ebbe belefutottam pár éve, a Gimp-nek egyik kezdetleges flatpak verziója nem tudott a home-ba írni. Úgy nézett ki a dolog, hogy menteni akartad a képet, a save as ablakban kijeltölted a home-ot, de az nem a valódi home volt, hanem a ~/.var/app/org.gimp.GIMP/... alá bemappelt könyvtár. Hogyan néz már ki az, hogy a user nem tud írni a saját home-jába? Mondjuk egy zenelejátszó nem tudja listázni a zenéidet, mert nem fér hozzá a ~/Music-hoz? Vagy a képnézegetővel nem tudod taggelni a képeid, mert nem fér hozzá a ~/Pictures-höz? Ez nonszensz...

Ilyet flatpakkel nem tudsz csinalni.

Ezek a sechole-os cuccok valóban gázak, ezek szerint változott a policy, régebben az ilyeneket ideiglenesen elérhetetlenné tették, sok contributor sírt is emiatt a fórumon. Erre az a megoldás, hogy erősebb szabályozás kell. Az megint más kérdés, hogy ezek a sebezhetőségek mennyire használhatók ki.

Az olyan csomagokat, amiknél fel van tüntetve, hogy elavult, sebezhetőség van benne, stb., én azokat fen hagynám, esetleg valami jól látható jelzést még tennék oda.

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz sh4d0w #10289 üzenetére

ha a usernek kell onnan valami, majd kiszedi egyszeru filerendszer muveletekkel.

Aztán majd megy a sírás rívás a felhasználók részéről, hogy nem éri el a fájlokat. Értem hogy biztonsági szempontból ez jól hangzik, de a gyakorlatban szinte a használhatatlanság határát súrolja. pl. egy office appal miért csak egy dokumentumok mappába tudok menteni, mikor én a pendrive-ra akarom menteni a doksit, vagy fordítva. Kapok pendrive-on egy zenét, de ahhoz, hogy megnyithassam, be kell másolni egy fixen megadott könyvtárba.
    Persze értem én, hogy más (szerver)programoknál ez pozitívum, de n+1 alkalmazásnál életszerűtlen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés