- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Néhány éve nem használom a Curve-öt, mióta az Erste natívan támogatja a Xiaomi Payt. Most újra beindítottam a szolgáltatást, mert szeretném a Gránit Bankos kártyámat is használni a Xiaomi Pay-el. Semmi gond nem volt, mindent hozzáadtam, fizettem is a MiBand 7 NFC-vel, működik flottul. Két kérdésem lenne:
- Hamarosan lejár a Curve kártyám (05/25). Jelezni kell, hogy szeretnék újat vagy automatikus küldeni fognak? Fizetni kell érte most vagy ingyenes?
- A Spending Power - Purchase Limit résznél nálam a daily limt 58350 Ft. Ezzel nincs is gondom, jó így. Viszont a Last 30 day window résznél szintén 58350-et ír, illetve a Last 365 day window résznél is ennyit. Ingyenes csomagom van a Curve-nél, nem is akarok Pro-t. Kocsiból kiugrok és tudok fizetni a karpereccel, nekem ennyire kell; ráadásul az Erste natívan támogatja. Azt értem, hogy a napi vásárlási limit 58350 Ft. De ezt a havi dolgot nem igazán. Havi szinten csak 58350 Ft-ot költhetek? Felette plusz díjat kell fizetnem? Évekig lockolva volt a Curve-ös kártyám, gondolom ezért csökkentették ennyire a limiteket. Korábban, emlékeim szerint nem ennyire szűkös keretet határoztak meg.Elnézést a lámaságom miatt, kimaradt néhány év a Curve terén az életemből, nem használtam. Így az új szabályok, limitek terén nem vagyok képben.
-
DrKapocs
őstag
Ez érkezett reggel emailben:
"We’re changing the way we handle business funding cards. We are changing our terms of service to allow all our customers to make the most of Curve. We’re introducing new monthly fee-free limits to all of our customers who want to use a Business card on their personal plan. These new changes come into effect on 10 June 2023.
Avoid the Fees
You may be eligible for limitless spending on your business funding card. Customers who are self-employed, a sole trader or contractor and use their card(s) exclusively for business expenses can switch to our business Curve card."Jól értem, hogy magánszemélyeknek a Curve mögé berakott Erstés kártyával való fizetés továbbra is ingyenes? Vagy arra is kell majd 1,5%-ot fizetni? Nem értem pontosan mi ez a Business kártya...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Somatom #12813 üzenetére
Akkor lehet én tudom rosszul. Még anno az Erste mobilbank appjánál legjobb emlékeim szerint nem volt elég felébreszteni a készüléket. Még leveleztem is a fejlesztőkkel, mert sokkal kényelmesebb lett volna az oldás helyett az ébresztés. De biztonsági okok miatt nem engedték.
Mostanában pedig inkább karkötővel fizetek. Ha esetleg telefonnal, akkor oldottam.
-
DrKapocs
őstag
Pont ugyan ez van nálam is.
Sokhavonta egy-egy készpénzfelvét. Az iszonyat ritka kp használatomat pedig gyakorlatilag bőven fedezi a másoktól kapott kp. Még úgy is, hogy mindenkitől utalást kérek. Én simán fizetek egy kiflit is kártyával (illetve okoskarkötővel).
Ezért sem értem, miért ilyen kardinális kérdés itt a fórumban a kp felvét; mivel ugye 150 eFt-ig a hagyományos bankoknál is ingyenes. Miért kell a Curve-öt használni erre?
@Somatom: Mi ez a kp ellenesség? Nehéz? Drága? Mérgező?
Igen, pont ebben a sorrendben. Iszonyat drága nyomtatni, drága a kezelése, használata, szállítása, pótlása, stb. A legdrágább fizetési mód, nincs is ezen mit ragozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest